Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
Teasüti #6273 üzenetére
"kiürítéses mosfet-nél a Gate-re ugyanúgy 0V és +5V megy, mint a növekményes típusúra? Vagy mit értenek itt negatív feszültség alatt? -5V?"
http://kkft.bme.hu/~johnny/Diplomamunka_OcskoSzabina_2011.pdf
34. oldal. Iskolásoknak íródott, de azért Te is elolvashatod!Mivel én vegyész vagyok, nem villanyos, én egyszerűen N ill. P típusú FETnek nevezem
"Most akkor működik az Arduino digitális kimenetén, vagy nem?"
Igen, működik. Folyamatosan használom. Általában N típust, a P típust csak kivételesen. P-t utoljára talán a Microchip PIC programozásához használtam, úgy 10 évvel ezelőtt."A cél az volna, hogy HIGH értékre zárjon, LOW értékre (vagy lebegő portra, INPUT módban, vagy simán üzemen kívül lévő MCU esetében) pedig nyitva maradjon"
Nem pontosan értem.N FET:
S: GND
D:+5V (vagy több is lehet, én 48-at is kapcsolok vele)
G: Arduino lába, ha HIGH, akkor a FET vezet, tehát megy áram, ha LOW, akkor a FET nem vezet, nincs áram.
Ha fordítva kell, akkor szoftver .
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Építő/felújító topik
- Így tör borsot a Samsung az Apple Vision Pro orra alá
- Kínai tulajdonban sem változtat nevet a MediaMarkt
- Projektor topic
- Milyen alaplapot vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gurulunk, WAZE?!
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- 200 ezerrel ár alatt! A széria királya! A legmaxosabb 5080! Asus rog astral !
- ESZMÉLETLEN JÓ ÁRON MINDEN VAN! Amit csak szeretnél írd meg, szinte biztos hogy van! GARIS ÚJ cuccok
- AMILYEN GAMER PC-t AKARSZ AZT ÉN ÁR ALATT ÖSSZERAKOM NEKED! TELEVAGYOK KOMPONENSEKKEL! ÍRJ BÁTRAN!
- AMILYEN GAMER PC-t AKARSZ AZT ÉN ÁR ALATT ÖSSZERAKOM NEKED! TELEVAGYOK KOMPONENSEKKEL! ÍRJ BÁTRAN!
- KONKRÉTAN FÉLÁRON! Új GARANCIÁS ASUS ROG MAXIMUS Z890 EXTREME
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- HP EliteBook x360 1040 G8 i7-1185G7 32GB 512GB 2in1 1 év garancia
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest