-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Ez a mintaprogram majdnem működik:
http://stackoverflow.com/questions/36242308/arduino-sensor-10dof-mpu9255-cannot-fetch-magnetometer-data
Ha az egyik hozzászólásban szereplő kiegészítést, azaz, hogy utolsó sornak tedd be az:
I2CwriteByte(MAG_ADDRESS,0x0A,0x01);
sort, akkor a majdnem törölhető. Akkor már rendesen működik.
Persze, ha ugyanarra az IC-re gondolunk. Ne zavarjon meg, hogy
#define MPU9250_ADDRESS 0x68
van benne, attól még ugyezzel megy, ugyanúgy 0x68-on, azaz 0xD0, 0xD1-en.
Vannak a neten elbonyolított verziók is, amik biztosan többet tudnak, de én ezt találtam célnak leginkább megfelelőnek.
Ha a wire default SCL, SDA lábait használod a panelon (mellesleg rá van írva a panelra), más nem kell hozzá.
Az más kérdés, hogy én az "iránytű" részét nem igazán tudtam használni.
A giro szenzornál is, ha nem szögsebességet akarunk, hanem abszolút elfordulást, akkor integrálni kell, de nekem ez elég pontatlan.
Én a
#define GYRO_FULL_SCALE_250_DPS 0x00
és a
#define ACC_FULL_SCALE_2_G 0x00
állítottam be, hogy érzékenyebb legyen.Ja, azt nem tudom, melyik a "linkelt lib". A wire az össze arduino panelhoz "benne van a rendszerben"
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Nintendo Switch 2
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- BestBuy topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged