Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- SSD kibeszélő
- Erős törpe: ASUS NUC 15 Pro+
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Micro Four Thirds
- iPad topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
JulianSinulf #22276 üzenetére
Szia!
Szerintem el kell itt férjen, bár a [Hobby elektronika] inkább profilba vág.
Köznyelven szólva ez LiPo akku.
Helyesen a LiPo is Li-ion, csak folyékony elektrolit helyett polimer anyag tölti be az elektrolit szerepet. A folyékony elektrolitos Li-ion cellák - amit általában Li-ion néven emlegetnek kemény "tégelyes" tartóban vannak.Ha LiPo cseredarabot keresel, úgy célszerű keresni, hogy méreteit milliméterre megadva egymás után teszed, a vastagságát 10-el szorozva.
Tehát ha a szám rajta erre utal, akkor ennek a mérete 4.2mm vastag, 34mm széles és 48mm hosszú.Ami befér a helyére, szerintem nyugodtan beteheted. Ha sokkal kisebb a cella, akkor esetleg adódhat gond, hogy az eredeti cellához méretezett töltőáram túl nagy a kicsi cella számára.
Én egyébként ilyenkor rá szoktam mérni, mert néha vannak furcsaságok. Pont nemrég kellett egy távirányítós mini autóban cellát cserélnem. Kimértem, és a 330mAh akksit simán engedték 1A-el tölteni, ami 3C-nek felel meg. Az ökölszabály szerint biztonságos limit 1C, azaz egy 700mAh-s akksit 700mA-el szabad tölteni. Új korában. Ahogy elkezd öregedni, nő a belső ellenállása, úgy egyre inkább fűti magát a cella töltés közben, ami egyre inkább roncsolja a kémiáját -> Előbb utóbb pufi lesz. LiPo-nál én bele szoktam kókányolni a töltőáramkörbe ha lehet, és az elfogadható legkisebb értékre leveszem a töltőáramot.
Új hozzászólás Aktív témák
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD 750GB HDD GTX 1050Ti 4GB ZALMAN ZM-T7 Chieftec 400W
- Bontott, vadiúj, SKY BLUE MacBook Air 13.6" M4 10C/8G 16GB 256GB 13 Gar.: 1 év APPLE világgarancia
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest