- Több mint 500 millió dollárt spórolt az AI a Microsoftnak
- Ismét 128 és 256 GB-os memóriaszetteket villantott a G.Skill
- Panorámás miditorony jött a Chieftec fémjelzésével
- Ráfordult a célegyenesre a SiPearl első szerverprocesszora
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Monitor hiba topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
válasz
mindenes24 #22070 üzenetére
Lidl-ben időnként kapható harmadik kéz, nem drága, érdemes legalább egy olyat beszerezni.
A nagyítót én sosem használtam. Nem szeretek nagyító alatt forrasztani. A kábeleket és THT alkatrészeket nem is kell.
Ha nagyítani kell, akkor inkább egy nagyítós szemüveg. Ez is kapható időnként a Lidl-ben.
Bár szerintem, ha bemész egy elektronikai alkatrészboltba, akkor ott is össze tudod szedni.
Az elszívással is ráérsz akkor még. A füstöt el is fújhatod. Mert amúgy úgyis mindig az arcodba száll.Gyorsa barkácsdolgok forrasztásához nekem elég egy 20x20 cm-es tiszta terület, ahol már a harmadik kéz is áll. Az egyebek meg körülötte vannak, mint az elszívó, forrasztóállomás.
Ez bőven elég ahhoz is, hogy a vásárolt arduino-s kiegészítőkre ráforraszd a tüskesort, ha nem eleve forrasztottat vettél. Ehhez sem kell nagyító, csak jó szem vagy szemüveg.Amúgy nekem egy 120x60 cm-es asztalon van minden. Alsófűtéssel rendelkező meleglevegős forrasztóállomás, vákuumos ónszívó, elszívó 100-as csővel, némi alkatrész, fogók, csipeszek, óntartó és még pár egyéb dolog.
Érdemes egy normális forrasztóállomást választani.
Meg amiről még nem nagyon esett szó, viszont nagyban megkönnyíti a forrasztást, az a folyasztószer. Enélkül sok dolgot szenvedés forrasztani. Ilyen pl. a jack csatlakozók, dugók, aljzatok. Krokodilcsipeszek, melyekre forrasztani kell a kábelt. És egyéb nagyon sima felületek.
De minden másnál is jól jön. Sokkal szebben lehet THT alkatrészt is beforrasztani a helyére.
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- Autós topik
- Kaposvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Filmvilág
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Call of Duty: Warzone
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Remek áron Lenovo ThinkPad x395 AMD Ryzen 7 pro-3700U/16GB/256 SSD/AMD Radeon Vega 10 Grap/FHD/IPS
- MacBook Air M1 8/256 92% Aksi szép állapotban
- iPhone 12 Pro Max 128GB Újszerű Független/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4360
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest