Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mézespálinka

senior tag

válasz Tankblock #21736 üzenetére

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a választ!
    @Undroid:
    1.: nem találtam semmilyen erre vonatkozó információt, az eladó(k) szerint az example fileokkal működnie kell. Offsetet lehet állítani, de ez esetben, ha beállítom a távolság mérését, szintén az a jelenség, hogy kb 5cm (50mm) alatt nem mér semmit.
    2. sajnos ezt nem tudom, viszont a szenzor mm-ben mér. Scope-al megnéztük az i2c kommunikációt, a regiszter, ami a távolságot tárolja mm-ben adja vissza az értéket. A regiszter tartalma már "hibás".
    3. ugyan az a board (mega, wemos d1 mini, nodemcu) ugyan azok a kábelek, ugyan az a kód (tehát csak a szenzort cserélve): aliexpress-es rendelés a fenti működést produkálja, a "magyar" rendelés, bár nem 1mm pontossággal, de fogjuk rá , hogy jól mér. (legalább mér 10mm alatt is pl <- ez egyébként az én felhasználásom elég is).
    @Tankblock: elvileg ez a vl6180x 0-200mm között mér. A hamis a baba, simán lehetséges az említett beszerzési forrás miatt.
    @Aryes: elvileg a regiszterben, amiben a mért távolságot tárolja mm-ben található az érték.
    @Postas99: az eredeti "example" kódokkal próbálkoztam. Adafruitról is lehet rendelni, lehet az is lesz a vége, viszont közösségi felhasználásra szánnám a használatát, így a költség - sajnos - kritikus. Persze ennek az ára az, hogy lehet simán, hogy hamis/rossz szenzort kapok :(. Sajnos ezt el kell fogadnom. Azért próbálkoztam írni ide is, hátha találkozott valaki hasonlóval, mert konzekvensen rossz a mért érték S:

Új hozzászólás Aktív témák