- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mézespálinka
senior tag
válasz
Tankblock #21736 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a választ!
@Undroid:
1.: nem találtam semmilyen erre vonatkozó információt, az eladó(k) szerint az example fileokkal működnie kell. Offsetet lehet állítani, de ez esetben, ha beállítom a távolság mérését, szintén az a jelenség, hogy kb 5cm (50mm) alatt nem mér semmit.
2. sajnos ezt nem tudom, viszont a szenzor mm-ben mér. Scope-al megnéztük az i2c kommunikációt, a regiszter, ami a távolságot tárolja mm-ben adja vissza az értéket. A regiszter tartalma már "hibás".
3. ugyan az a board (mega, wemos d1 mini, nodemcu) ugyan azok a kábelek, ugyan az a kód (tehát csak a szenzort cserélve): aliexpress-es rendelés a fenti működést produkálja, a "magyar" rendelés, bár nem 1mm pontossággal, de fogjuk rá , hogy jól mér. (legalább mér 10mm alatt is pl <- ez egyébként az én felhasználásom elég is).
@Tankblock: elvileg ez a vl6180x 0-200mm között mér. A hamis a baba, simán lehetséges az említett beszerzési forrás miatt.
@Aryes: elvileg a regiszterben, amiben a mért távolságot tárolja mm-ben található az érték.
@Postas99: az eredeti "example" kódokkal próbálkoztam. Adafruitról is lehet rendelni, lehet az is lesz a vége, viszont közösségi felhasználásra szánnám a használatát, így a költség - sajnos - kritikus. Persze ennek az ára az, hogy lehet simán, hogy hamis/rossz szenzort kapok. Sajnos ezt el kell fogadnom. Azért próbálkoztam írni ide is, hátha találkozott valaki hasonlóval, mert konzekvensen rossz a mért érték S:
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- AOC CQ27G2S Monitor (2K/VA/165hz)
- Samsung C27F396FHR Monitor
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest