Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• biker

nagyúr

Sziasztok, úgy néz ki be...ptam. kellene kis help.

Adott egy szimulátor hardver, amihez jóbarát kedves ügyfél megtervezte a lábkiosztást a SimHub nevű programmal. a program engedte ia Arduino Mega lapra megtervezni a közel 45 gombnyi bemenetet, van benne button matrix, önálló gomb, analog bemenet minden.
    Neki nem volt panelje kéznél, nem jött rá a turpisságra, átküldte a filet

még nekem sem volt kéznél mega panel, nem töltöttem fel a forrást, megterveztem a panelt, amibe be kell ülteni a mega panelt, hogy menjen, már úton van kínából, frankón

Megjött a mega panel (gyri, nem ali klón), feltenném a forrást, eleve nem fordul le, mert az analóg karoknál hibát dob, de ezt még kijavítanám valahogy. karok nélkül felmegy a 45 gomb
    DE!!
    Mint feltöltéskor már dobja a simhub a hibát, és utánajárva kiderült valid a gond, csak az arduino micro (pro micro) és leonardo képes USB game controllerként üzemelni. a mega, uno és társai csak seriel device

Találtam pár megoldást, ami kecsegtető, leginkább talán a Hoodloader2 megoldása, ami a mega panel 16u2 csipját átflasheli és egy másodlagos panelt kapunk, amire lehetne USB HID controllert telepíteni

Ezzel, vagy hasonló megoldásokkal tud-e valaki segíteni, nehogy papírnehezéket csináljak a mega panelből?
    A cél az lenne, hogy bejelentkezzen mint game controller windowsba

Nagyon B terv, inkább D terv, hogy egy segédpanelt gyártok ami tüskesorban passzol a mega fészkével, de legalább két micro kellene hogy ellássa az összes be-ki menetet.

Új hozzászólás Aktív témák