Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz biker #20734 üzenetére

Visszatérve az eredeti kérdésedre, igen, sajnos velem is fordult már elő, hogy valamiért hibás volt az mcu.

Én Atmega128-al jártam úgy, hogy az analóg multiplexere be volt "ragadva". Sokáig nem értettem, miért viselkedik úgy-ahogy. Aztán hosszas debug után rájöttem, hogy nem mindig azokat a fizikai pineket analogRead-eli, amiket elvárok. Próbálgatás után dekódoltam a hibát, és arra vezettem vissza, hogy a 8 helyett folyton csak 4 pint olvas, és a lépésekből lehetett rá következtetni, hogy a multiplexer melyik bitje hibás.

Azóta sem találkoztam ilyennel sosem. Hozzátartozik, hogy ebben az esetben IC formájában vettem a mikrokontrollert, és én építettem be egy koleszos íróasztalnál (ESD-s Chio chipset, és Monster energyt fogyasztva). Simán lehet, hogy én öltem meg valamit, nagyjából 15 példányból egy volt a problémás.
    A gyártás közben egyébként van több helyen quality-control, aminek ki kéne köpni az ilyesmit, de nyilván nem tévedhetetlenek ezek a gyártók, nem beszélve arról, hogy sok esetben emberi operátorok hozzák a végső döntést, és bizony vannak velük tapasztalataim, egész közelről.

Új hozzászólás Aktív témák