- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Mini-ITX
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kezdő fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Visszatérve az eredeti kérdésedre, igen, sajnos velem is fordult már elő, hogy valamiért hibás volt az mcu.
Én Atmega128-al jártam úgy, hogy az analóg multiplexere be volt "ragadva". Sokáig nem értettem, miért viselkedik úgy-ahogy. Aztán hosszas debug után rájöttem, hogy nem mindig azokat a fizikai pineket analogRead-eli, amiket elvárok. Próbálgatás után dekódoltam a hibát, és arra vezettem vissza, hogy a 8 helyett folyton csak 4 pint olvas, és a lépésekből lehetett rá következtetni, hogy a multiplexer melyik bitje hibás.
Azóta sem találkoztam ilyennel sosem. Hozzátartozik, hogy ebben az esetben IC formájában vettem a mikrokontrollert, és én építettem be egy koleszos íróasztalnál (ESD-s Chio chipset, és Monster energyt fogyasztva). Simán lehet, hogy én öltem meg valamit, nagyjából 15 példányból egy volt a problémás.
A gyártás közben egyébként van több helyen quality-control, aminek ki kéne köpni az ilyesmit, de nyilván nem tévedhetetlenek ezek a gyártók, nem beszélve arról, hogy sok esetben emberi operátorok hozzák a végső döntést, és bizony vannak velük tapasztalataim, egész közelről.
Új hozzászólás Aktív témák
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest