- A karmos/ujjbegyes fogásokkal nyomulók örömére megjött az Arye szénszálas egere
- ISA dokumentáció árulkodik az Intel közelgő magjairól
- TMR technológiás Keychron billentyűzet, ezúttal teljesen kerámiából
- Bemutatkoztak az NZXT legfrissebb, C Gold Core sorozatú tápjai
- Ha eGPU-ról van szó, akkor az OCuLink a teljesítménybajnok
- Házimozi belépő szinten
- Autós kamerák
- Projektor topic
- A karmos/ujjbegyes fogásokkal nyomulók örömére megjött az Arye szénszálas egere
- Vezetékes FÜLhallgatók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Androidos tablet topic
- Medion notebook. jó nemjó? ki gyártja?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Wolfram #19920 üzenetére
Ugye milyen meggyőző vagyok?
Nem, illetve infra ledekkel csináltam hasonlót, csak nem idő, hanem intenzitás alapú méréssel, meg sokat játszottam ultrahangos modullal.
Amúgy meg zenész vagyok és teremakusztikából írtam a szakdolgozatomat.
Nem írtad, hogy 2 vagy 3 dimenziós iránymeghatározást szeretnél? A leírt elrendezés alapján feltételezem, hogy 2 dimenzióst.
Ha én csinálnám, én XPS lapokból ragasztanék össze egy sarkai mentén, átlóban félbe vágott kockát (vagyis 3 oldalt, ami egymással 90°-os szögben találkozik), mondjuk 15cm-es oldalakkal, azt belülről beburkolnám valami puha, szálas anyaggal, például vattával, vagy vatelinnel (esetleg puhább szivaccsal vagy vastagabb filccel) mondjuk 2-5cm vastagon, és a sarokba tenném a mikrofont valami rugalmas felfüggesztéssel, például gumikra vagy kötelekre akasztva, mint a stúdió mikrofonoknál.
A mérésnél 10cm térbeli eltérés két csatorna közt ~3ms időbeli különbséget jelent. Kérdés az, hogy impulzus-szerű zaj vagy mondjuk folyamatos beszélgetés irányát szeretnéd meghatározni. Előbb esetben nyilván sokkal egyszerűbb a dolgod. Utóbbi esetben szerintem a nullátmenetek közti idő különbséget kell mérni, meg értelemszerűen a hangerőbeli különbséget is fel lehet használni.
Szerintem az 1m távolság sok, a kettő közt nagy lesz a holttér, de ez csak tipp.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro Max 256 GB Space Black (független, iSTYLE vásárlás)
- Apple MacBook Pro 13 (2016, Touch Bar) ezüst, i5 / 8GB / 512GB SSD / 4x Thunderbolt 3
- iPhone 17 Pro Max 256GB kozmosznarancs apple.hu
- Alig használt Microhoo Personal Cooler eladó
- 12 RÉSZLETRE ELITRO PC BANKMENTES KAMATMENTES RÉSZLETFIZETÉS
- Bomba ár! HP ProBook 450 G3 - i5-6G I 16GB I 128SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gar!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3353
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest