Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
long readVcc()
{
long result; // Itt olvasod ki a belső referenciát AVCC-hez viszonyítva
ADMUX = _BV(REFS0) | _BV(MUX3) | _BV(MUX2) | _BV(MUX1);
delay(2);
ADCSRA |= _BV(ADSC);
while (bit_is_set(ADCSRA,ADSC));
result = ADCL;
result |= ADCH<<8;
result = 1125300L / result; // 1023*1100mV osztva 1.1 értéke AVCC-re vetítve// ha 1023-at mértél, akkor AVCC 1100 mV
// ha 256-ot mértél, akkor AVCC ~4400 mV
return result; }
Itt van fent a kód, sajnos fejből nem vágom ennyire a regisztereket, ezért csak egy régi kódomból tudtam kipuskázni, de lehetséges.
Ahol megismerkedtem ezzel, ott Attiny45-öt táplálok direktben 18650-ről a gyerek egyik csillagprojektorában. Eredetileg elemmel ment és nem tudott magától kikapcsolni. Akksira váltottam, viszont azzal mire észreveszem a merülést a fényerőn, addigra kinyírtam volna a cellát. Szóval van benne egy szimulált "merülés" effekt, ami leveszi a LED-ek fényerejét, amikor a cella már közeledik a 3V-hoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Futás, futópályák
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 7 41mm NIKE GPS
- Acer Nitro XV340CKP WQHD 144HZ IPS KALIBRÁLT
- Playstation 5 Slim Disc Edition 1TB , 6 hó teljeskörű garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Realme GT Neo 3T Dragon Ball Limited Edition
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest