- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- 3D nyomtatás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok.
Teljesen kezdőként szeretnék foglalkozni mikrokontrollerrel.
A kiinduló ötletet a napokban tönkretett "DSO-138 szerű" mini szkópom hozta.
Az én példányom annyira hamisítvány, hogy a hivatalos STM32F103C8T6 helyett CH32F103C8T6 kontrollerrel van szerelve és a felület is más volt, mint a többi ilyen szkópon. Én nem tudtam erről és egy nem hozzá való, hivatalos FW-et raktam rá STLinkV2-vel. Persze nem indul, csak pár FW infót és "booting..." feliratot látok, de a felület már nem jön be.
Az eredeti FW pedig nincs meg, mert ReadProtect volt. Bootloader is másképp van ezen a kontrolleren, a sima UART módszerrel nem is látja például a FlashLoader Demonstrator.Ez alapján elindult egy gondolatmenet, hogy mi lenne, ha elkezdeném magam fejleszteni és programozni a kontrollert, felhasználva a szkóp digitális részét és valamit kiírni vele a kijelzőre. Például egy sima óra is lehetne. Aztán később kimenet-bemenet használata nyomógombokkal, mondjuk az óra beállításáshoz. Szóval ilyesmi...
Az induláshoz szeretnék segítséget kérni tőletek. Milyen eszközök (IDE, Flash, etc) és dokumentáció kellene ahhoz, hogy az Arm vonalon elindulhassak és konkrétan ezt az eszközt fel tudjam használni valami szöveg megjelenítésére?
(Win és Linux rendszereket használok)Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ukrajnai háború
- BMW topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- iOS alkalmazások
- További aktív témák...
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest