-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Harcipocok84
tag
Megnéztem egy feszültségosztó kalkulátorral és 20V-ig a fenti képen szereplő ellenállásokkal 3,7V körüli érték jelenik meg az analóg lábon amit az arduino analóg lábja simán kibír. Viszont ha fordítva köti be a feszültségmérő szálakat, akkor 16V ami bőven kinyírja az arduinot.
Tehát ha jól értem amit írtok tegyek be egy zéner diódát feszültségkorlátozásra.
1. Mivel normál használat során a feszültség max 3,7V ezért egy 4-5V közötti zéner tökéletesen megfelel a célra?
2. Mi történik amikor eléri az 5V-os zénerre 16V esik? Tönkremegy instant, vagy csak "bontja" az áramkört és megvédi az analóg bemenetet? Ha rosszul dugom rá, pár másodpercig kapja a 16V-ot, majd visszacserélem működik újra? Vagy úgy kell elképzelni mint a biztosítékot hogy ha "védett" akkor kuka, és ki kell forrasztani és újat beforrasztani a helyére?
3. Mit jelent a záróirány? a dióda fekete vége nézzen az arduino analóg lába felé?
4. Diódánál csak a feszültség értékre kell méretezni, vagy nézni kell valami más paraméterét is?Köszönöm!
JozsBiker: Nem, mivel a betápot egy XT csatin keresztül kapja a DC-DC, azt csak egyféleképpen lehet rádugni. Viszont a feszültségmérő szál csak két vezeték, azt már fel lehet dugni fordítva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest