Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• JulianSinulf

őstag

válasz kesztió #14606 üzenetére

Nem értek egy dolgot:
    A referenciahőmérő hitelesített darab? Csak, mert én nemrég vettem vagy 10 darab DHT22-est, illetve egy másik fajtát is. Páratartalmat akartam velük mérni. Hőfokokban is van némi eltérés közöttük, úgy, hogy egymás mellett vannak, páratartalomban meg elég nagy az eltérés, így egyelőre pihentetve vannak.
    Nemrég vettem egy Lidl-ős 3 külső hőmérős szettet. Egymás közvetlen közelében volt a főegység a 3 külsővel. Ezek közül kettő külső mérte pont ugyanazt a hőfokot, a többiek mást mértek. Páratartalomba itt is voltak eltérések.
    Nem tudom, mit higgyek.

A villanyszerelőnek szerintem mindegy, hogy milyen kábelt húz a csatornába. Nem egy hálókábelt behúztam egyik munkahelyemen és villanyt mi nem is szereltünk. Da a csatornákat villanyszerelők rakták a falba.

A mostani albiban padlófűtés van. A falon sima analóg termosztát. Egyes számok akkorák rajta, hogy a csíkok közötti résnél nagyobb helyet foglalnak el.
    Beállítom a 20-as szám 2-es számjegyének közepére, és most olyan 21-22 fok körül van a lakásban. De ez attól is függ, hogy épp melyik hőmérőt nézem. És, hogy hol van a hőmérő. Az ablakban pl. 19,5 fok, míg átellenben a falnál 21,9. És ezen egy atompontos termosztát sem segítene.
    A lényeg, hogy mi jól érezzük magunkat.
    A padlófűtést ellátó tárolóban 40-50 fok körüli a víz. Ha épp megy is az egyik helyiségben a fűtés, minimálisan érezni lábbal. Mindenhol járólap, így jellemzően papucs van rajtunk, de néha kíváncsiságból ráállok. Ahol vélhetőleg elmegy a cső, ott meleg. Mellette már nem túl jó állni.

Nem kötözködni akarok, csak szeretném megérteni, hogy miért jó, ha tizedpontosan tudom mérni és állítani a hőmérsékletet.
    Hátha valamikor egyszer, egy saját ház építtetésénél szükségem lenne erre az információra.

Új hozzászólás Aktív témák