Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
tonermagus #13871 üzenetére
1. Ha LORA-ban gondolkodsz, akkor - azt sejtem - nagyobb távolságról van szó.
2. Mennyi NMEA üzenetet akarsz küldeni, mert ha RTK, ahhoz a LORA sávszélessége nagyon kicsi.Én ugyanezt (vezetékmentes UART híd) WiFi-internet alapon oldom meg.
Az egyik eszköz csatlakozik egy vezetékes netre kapcsolt WiFi routerre, ez bárhonnan elérhető portforwarddal, erre küldöm.
A másik egy régi, kidobott mobiltelefon mobilnettel. Mivel erre nehezebb küldeni, ezért ez küld. Amikor csak próbálgatom, akkor WiFi-n elérik egymást, akkor mindkettő WiFi-re dolgozik.
Ha mégis a mobiltelefonos állomásnak akarok adatot küldeni, akkor azt a mobilnetes http-n kéri a fix állomásról, amire a válaszban jön a kért adat.Úgy rémlik, mintha már egyszer itt be is írtam volna a programot, de ebben nem vagyok biztos.
Nekem kilobájtokat/sec kell küldenem, ehhez a LORA gyenge lenne, de ha kevesebbet akarsz küldeni, akkor a LORA valószínűleg jó megoldás, bár én még nem próbáltam ki, pedig már vettem Bangoodról ESP32 LORA modulokat.
Csak tudnám, mit kezdek ezzel a sok összevásárolt kacattal.
Én mindent ESP32-vel oldok meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- ASUS ROG STRIX 850W Gold Aura Edition RGB Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 2x 12VHPWR
- Corsair RM850i 850W Gold Moduláris Tápegység
- Corsair RM750X 750W Gold Moduláris Tápegység
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest