-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
Valaki használt már elektromágnest Arduinoval?
Találtam a neten egy ILYET
Igazából egy 2 kg-os tárgyat szeretnék vele megtartani. Ha minden igaz akkor ez ~5kg-ot bír.
Eddig ezt egy szervókar tartotta meg majd engedte el de úgy gondoltam ideje egy kicsit fejleszteni.
Szerintetek:
- Az elektromágnes stabilabb, megbízhatóbb mint egy szervó? Ha jól gondolom akkor az elektromágnesek nem mennek túl sűrűn tönkre... Legalábbis ritkábban mint egy szervó...
- A linkelt 6V-os elektromágnest 5V-al is meg tudom hajtani? Mit csinál ha kevesebb a feszültség: nem jön létre mágneses mező, létrejön de gyengébb lesz vagy ki-ki hagy a mágneses mező? Illetve mi a helyzet ha magasabb feszültséget, mondjuk 7,2V-ot adok rá? Kapásból tönkremegy?
Mindenképpen arduinoval szeretném vezérelni. Ha beérkezik a kért PWM jel akkor kellene hogy felépüljön a mágneses mező. Ezt ti is Relé+Arduinoval oldanátok meg? Vagy van erre egyszerűbb megoldás is?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Latitude 5440 14" FHD IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- Dell Latitude 5590, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11 ÚJ AKKU, 1 év
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Crucial 240GB SSD eladó
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged