- Több tucat gyorsító összeköthetőségét kínálja az Instinct MI400 sorozat
- Imádja az alteregókat az új AMD Software
- Csak úgy szórja a dollár milliárdokat adatközpontokra az Amazon
- Mexikó tisztázta a Google-t a monopóliummal kapcsolatos vádak alól
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- OLED monitor topik
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonermagus
aktív tag
válasz
Janos250 #13528 üzenetére
Wow, tudtam én hogy te vagy itt a GPS mester
Nagyon szépen köszönöm az elég hasznosnak bizonyult írásod!
A leírás szerint a 8M önmagában is tudja a dm-es pontosságot, egy vevő esetén is.
- Hát ennek szívből örülnék. Viszont pont nemrég raktam össze az Ardu+Neo M8N párost és sajnos 10-20 métert sétál. Régebben is hasonló volt az eredmény, akkor TinyGPS++-t használtam, most átálltam NEOGps-re de nem javult a dolog. Bár hozzáteszem én házak között városban, az erkélyről próbálgatom. Elképzelhető hogy ezért a nagy pontatlanság? Élesben persze nyílt-sík terepen lenne használva.
Növelhető a pontosság olyan vevővel, ami a műholdak által sugárzott hibajelet is fel tudja dolgozni, ezzel dm-es pontosság érhető el. Azt hiszem, az 8M ilyen.
Ezt nem tudom elképzelni. Hogyan tudom ezt a hibát kiszámolni?És a Rover oldalon mit kezdek ezzel a hibával? Ez a hiba egy gps koordináta vagy távolság? Ez a hibajel feldolgozás hogy működik? Van erre valami függvény, funkció, parancs? Akkor az nem megoldás, hogy a "bázis" által lekért GPS koordinátát és a "rover" koordináta közötti távolságot számoltatom? Azt szeretném hogy a "bázistól" mindig ugyan olyan, vagy lehetőleg 1 méteren belüli távolságra álljon meg a "Rover"
Ha egyszer lesz időm, kipróbálom két olcsó GPS csippel, mekkora lesz a hiba. Ha Te előbb próbálod ki, kíváncsi vagyok az eredményre!
Hát ha megteszed akkor azt megköszönném! Elvileg pár napon belül lehet nekem is sikerülne összeállítani a bázis állomást, és a kettő közötti kommunikációt, de az nem biztos hogy olyan pontos mint a te mérésedPontosságról: ahogy olvastam az Ardu platform miatt, illetve a 32bit miatt alapból nem pontos a koordináta amit megkapunk. Ez nálad nem zavar be? Vagy ez jelentéktelen?
Új hozzászólás Aktív témák
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest