Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tonermagus

aktív tag

válasz Janos250 #13528 üzenetére

Wow, tudtam én hogy te vagy itt a GPS mester :D

Nagyon szépen köszönöm az elég hasznosnak bizonyult írásod!

A leírás szerint a 8M önmagában is tudja a dm-es pontosságot, egy vevő esetén is.
    - Hát ennek szívből örülnék. Viszont pont nemrég raktam össze az Ardu+Neo M8N párost és sajnos 10-20 métert sétál. Régebben is hasonló volt az eredmény, akkor TinyGPS++-t használtam, most átálltam NEOGps-re de nem javult a dolog. Bár hozzáteszem én házak között városban, az erkélyről próbálgatom. Elképzelhető hogy ezért a nagy pontatlanság? Élesben persze nyílt-sík terepen lenne használva.

Növelhető a pontosság olyan vevővel, ami a műholdak által sugárzott hibajelet is fel tudja dolgozni, ezzel dm-es pontosság érhető el. Azt hiszem, az 8M ilyen.
    Ezt nem tudom elképzelni. Hogyan tudom ezt a hibát kiszámolni? :D És a Rover oldalon mit kezdek ezzel a hibával? Ez a hiba egy gps koordináta vagy távolság? Ez a hibajel feldolgozás hogy működik? Van erre valami függvény, funkció, parancs? Akkor az nem megoldás, hogy a "bázis" által lekért GPS koordinátát és a "rover" koordináta közötti távolságot számoltatom? Azt szeretném hogy a "bázistól" mindig ugyan olyan, vagy lehetőleg 1 méteren belüli távolságra álljon meg a "Rover"

Ha egyszer lesz időm, kipróbálom két olcsó GPS csippel, mekkora lesz a hiba. Ha Te előbb próbálod ki, kíváncsi vagyok az eredményre!
    Hát ha megteszed akkor azt megköszönném! Elvileg pár napon belül lehet nekem is sikerülne összeállítani a bázis állomást, és a kettő közötti kommunikációt, de az nem biztos hogy olyan pontos mint a te mérésed :D Pontosságról: ahogy olvastam az Ardu platform miatt, illetve a 32bit miatt alapból nem pontos a koordináta amit megkapunk. Ez nálad nem zavar be? Vagy ez jelentéktelen?

Új hozzászólás Aktív témák