- Közel 100 maggal érkezik a kínai szerverprocesszor
- Nem saját tervezésű a Zhaoxin új szerverprocesszora
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- ASRock lapok általában
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- Szétválasztja régi és új GPU-inak támogatását az Intel
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonermagus
aktív tag
GPS-el próbálkozott már valamelyikőtök?
Egész hétvégén próbálgattam, de sajna nem jött be amit akartam. Két GPS koordináta távolságát akartam megmérni. Az elképzelésem az volt, hogy gombnyomásra elmentem egy változóba az aktuális GPS koordinátát, majd folyamatosan számolom a jelenlegi és az elmentett koordináta (CÉL) között távolságot. Ugye erre jó a Harvesin formula, illetve a TinyGPS++ libary alapból tud egy DistanceBetween funkciót, ami szintén erre szolgál. A problémám az volt, hogy egy helyben állva ha lenyomtam a gombot akkor ugye a jelenlegi pozícióm megegyezett a CÉL pozícióval, tehát a mért távolság méterben kb. 0-1 kellett volna hogy legyen. És ez kb. 10 másodpercig így is volt, utána elkezdett csalni 4-5 métert is akár úgy hogy meg sem mozdultam. Ettől függetlenül működött a dolog, messzebbre eltávolodva érzékelte hogy távolodom, de itt is csalt. Sőt, néha a szokásos 4-5 méter helyet felugrott 20m-t is. aztán vagy visszament vagy nem
Serialon leolvastam a jelenlegi pozíciót és láttam hogy az aktuális pozíció mozdulatlanul is jelentősen ugrál, nyilván ez okozza ezt a pontatlanságot.
Kérdés hogy miért van ez, illetve lehet-e orvosolni?
- NEO-6M GPS vevőt használok, elég olcsó volt, kérdés esetleg egy drágább megoldás kevésbé ugrál-e?
- Nagyobb antenna felrakásával szintén javulhat-e az ugrálás?
- Törődjek bele, hogy +/-10 méter a legtöbb ami kihozható belőle? (Bár ezt kötve hiszem, neten elég sok videó van, ahol +/-1méter a kilengés ami nekem tökéletes lenne)Jah, a kód amit használok tuti jó, TinyGPS++ sample-t használtam, NEOGPS-el is próbáltam (nem kis idő volt működésre bírni és megérteni), és ezen kívül írtam sajátot, lekoppintottam 3-4 másikat is, teljesen mindegy volt... Minden működött csak a pontatlanság maradt...
Itt egy videó róla működés közben... https://streamable.com/20n75
Az az oszlop ahol a kurzor áll a távolság a ponttól... Jól látható az ugrálás. Illetve az első oszlop pedig a regisztrált satelitek száma. (7-8-9db)... Akkor érdemes nézni amikor újraindítom... (VÉGIG egy helyben álltam!)
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG Strix G16 G614JZR 16" QHD+ IPS i9-14900HX RTX 4080 32GB 1TB NVMe gar
- Apple iPhone 16 pro független.
- Iphone 15 -független-tökéletes állapotban-128Gb
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3589
- HIBÁTLAN iPhone XS 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3587, 100% Akkumulátor
- Dell PA12 43NY4 65W utángyártott töltő
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest