-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pubszon
veterán
Üdv.
Tesóm lakásának világítását egy Arduino Mega 2560-al vezérlem.
A villanykapcsolók nyomó kapcsolók és a +24V szálat zárják nyomáskor, ami utána egy feszültség osztóba megy, ahonnan kb 4.8V-ot kap a Mega bemenete.
Van 16 relé és 22 kapcsoló.
Működik is minden rendben, a prellmentesítést is szoftveresen megoldottam.Viszont azt vettem észre, hogy ha gyorsan nyomkodom valamelyik kapcsolót, akkor random egy másik lámpa fel vagy épp lekapcsol, attól függően hogy mi az állapota. Ezt most kiküszöböltem, hogy minden kapcsoláskor 1000ms delay-t hagytam, de ez nem a legjobb megoldás.
Valami olyasmi lehet, hogy a kapcsolgatás miatt elektromos zaj keletkezik és amiatt kapcsol fel egy másik lámpa?
Hogyan tudnék ez ellen védekezni?
3 dologra gondoltam:
- Feszültségosztó 2 ellenállását arányosan csökkenteni (ezt a legnehezebb kivitelezni)
- A 24V-ot 16V-ra csökkenteni, így is jutna 3.2V a bemenetre, ami még magas jelszint
- Csak akkor kapcsolna fel a lámpa, ha a kapcsoló legalább 50 vagy 80ms-ig folyamatosan nyomva van, így kiszűrve a néhány ms-os jelet. (Egy átlagos egérkattintás 80-100ms)Bárminemű segítséget, tippet szívesen fogadok!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- ZBook Fury 15 G7 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- HP EliteBook 830 G8 i5-11gen//16GB//256SSD//13.3 " FHD Bang&Olufsen hang
- 0 perces RYZEN 3 laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged