Hirdetés
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pubszon
veterán
Üdv.
Tesóm lakásának világítását egy Arduino Mega 2560-al vezérlem.
A villanykapcsolók nyomó kapcsolók és a +24V szálat zárják nyomáskor, ami utána egy feszültség osztóba megy, ahonnan kb 4.8V-ot kap a Mega bemenete.
Van 16 relé és 22 kapcsoló.
Működik is minden rendben, a prellmentesítést is szoftveresen megoldottam.Viszont azt vettem észre, hogy ha gyorsan nyomkodom valamelyik kapcsolót, akkor random egy másik lámpa fel vagy épp lekapcsol, attól függően hogy mi az állapota. Ezt most kiküszöböltem, hogy minden kapcsoláskor 1000ms delay-t hagytam, de ez nem a legjobb megoldás.
Valami olyasmi lehet, hogy a kapcsolgatás miatt elektromos zaj keletkezik és amiatt kapcsol fel egy másik lámpa?
Hogyan tudnék ez ellen védekezni?
3 dologra gondoltam:
- Feszültségosztó 2 ellenállását arányosan csökkenteni (ezt a legnehezebb kivitelezni)
- A 24V-ot 16V-ra csökkenteni, így is jutna 3.2V a bemenetre, ami még magas jelszint
- Csak akkor kapcsolna fel a lámpa, ha a kapcsoló legalább 50 vagy 80ms-ig folyamatosan nyomva van, így kiszűrve a néhány ms-os jelet. (Egy átlagos egérkattintás 80-100ms)Bárminemű segítséget, tippet szívesen fogadok!

Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Linux Mint
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Itt van Elon Musk chat alkalmazása, nem fogod elhinni, mi a neve
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- BestBuy topik
- VGA kibeszélő offtopik
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- További aktív témák...
- Acer Nitro V 15 gamer laptop RTX 4060, i5-13420H, 165 Hz!
- ZBook Fury 16 G11 16" FHD+ IPS i5-13600HX RTX 1000 Ada 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Rampage SHIVA A-Data 650W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3372
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Krups EA81 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ekkold