-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
maj-viktor
őstag
válasz
iMaverick #42626 üzenetére
Sajnos de...
A fényképezőtől és a "támogtás"-tól nem is várhatam sokat... azt kaptam amit vártam...
Fényképező... elmegy (az én "fotós szememnek" persze szar, de átlag felhasználónak teljesen jó, normális fényviszonok között)Viszont sajnos a GPS macera az itt is úgyanúgy van... :'(
Szerencsére nem magamnak rendeltem, bár amennyire olcsó volt még így is simán jó vétel volt...
(te a tiédet mikor - mennyiért vetted?) -
andatti
senior tag
válasz
iMaverick #40333 üzenetére
Azért nem egészen értelek...
"Mit is írhatnék zárszóként? Lehet furán hangzik, de az említett hibák és "érdekességek" ellenére elégedett vagyok a készülékkel. A mindennapi használat közben nem tapasztaltam kirívó gondokat, és hát mutasson már nekem valaki olyan készüléket, ami gyárilag tökéletes!"
Akkor itt nem írtál igazat, vagy később változott a véleményed és nem frissítetted az írásod?
Én ezt a konkrét beszámolót vettem alapul, ami a konkrét készülékről szólt és nem a gyártó egy másik telefonjáról...
Ami mind a 2 beszámolóban-tesztben szerepel, az az, hogy éjszaka, illetve normális fény nélkül nem jók a készített fotók. A GPS-el kapcsolatban Tigyi78 azt írta, hogy nem volt gondja, igaz, ő csak 1x használta... Mivel már kb. 1 hónapja olvasgatok itt a fórumon úgy látom, hogy ez a GPS amúgy is egy érzékeny dolog, mert típuson belül is van, akinek jó és van akinek nem, nem is beszélve arról, hogy hány gyártó, hány készülékében lutri a működése... Mondjuk, ha egyszer lesz okostelefonom, biztos, hogy szeretném majd használni a GPS-t is...
Ami számomra lényegesebb, hogy a 16 Gb helyett érdemes-e 8 Gb-al rendelni, mert akkor már 200 dollár alá esik az ára... 10-15 ezer Ft-al lenne úgy olcsóbb... (de mire meg tudom venni lehet lemegy 150 $ alá...) -
Groovebaby
tag
válasz
iMaverick #40338 üzenetére
Nekem az előző telefonom, xperia arc is 512 rammal ment, mókolt 4.1-es cyanogenmod rommal - hát azért voltak problémái. Stabil volt meg jóval gyorsabb, mint a gyári ICS rom, de egy launcherrel pl meg is öltem a gyorsaságát, ha meg valami appot indítottam, azért jól meggondolta, hogy mit meg hogy indít....
Amióta van ez a telefonom, el sem hiszem, hogy nem vágtam ki az xperiát néha az ablakon a tempója miatt
-
válasz
iMaverick #40333 üzenetére
A külső hangszóró nagyobb hangerőnél eléggé torzít. Pl. kocsiban telefonbeszélgetés kihangosításnál, navigálásnál elég zavaró.
N828-cal azért nem szemezek, mert ez a készülék (N821) sem győzött meg 100%-ig. Tényleg nem rossz, de ha veszek másikat, akkor kipróbálnék másik gyártót.(#40336) Krinyo: egyelőre a P780 ára a lélektani határom felett van. A820-ról, A830-ról mi a vélemény?
-
Ájvé
veterán
válasz
iMaverick #39969 üzenetére
Nem lehet a gyárival csak 720p-be, mással meg nem próbáltam.
Egy leírásban egyszer azt olvastam 286Mhz-es a GPU órajel benne (mint a normál 6589-nek), nem tudom igaz-e, nem találtam azóta se erről információt, de ha S750-ben M-es processzor van Thl W100-ban szintén, akkor ez megmagyarázná talán hogy miért viszi mégis az 1080p-t. -
Ájvé
veterán
válasz
iMaverick #39958 üzenetére
Nem, hivatalos oldalon is fent van.
Egyébként nem a kijelző mérete a lényeg, M-es processzor qHD felbontást tud kezelni és 720p videókat felvenni, ez miatt ha qHD a kijelző felbontása akkor elképzelhető, hogy csak M-es sock van benne. Thl W100 esetén viszont hivatalosan is így szól a leírás.
Attól hogy M-es processzor még vinnie kell az 1080p videókat, vagyis nálam viszi akkor gondolom annak is. -
berigazek
őstag
válasz
iMaverick #37172 üzenetére
Köszi neked is,de privátban leveleztem vele az este erről....nem jött semmi elő hiába nyomkodtam bármit is... :-( Holnap megnézek egy másik típust a boltban...megveszem azt,ha előjön :-) De az az érdekes,hogy internet nélkül is holdat kellett volna látnia 1 óra után is... :-( A régi telefonom net nélkül is műholdat látott 1 perc után is attól függetlenül,hogy 3 hete nem használtam a GPS-t...ott vslami gond volt a hardwerral.Még segéd GPS progik sem segítettek rajta!
-
válasz
iMaverick #34824 üzenetére
Bizony sokan nem tudják, hogy a szolgáltatók készülékein kívül is vannak jó, és olcsó telefonok.
Ez persze 3 év alatt fejlődött fel jobban, előtte azért a kínai androidos két kártyás telefonok jó része minőségileg jelentősen alulmaradt, aztán elindultak felfelé. Egészen jól.
Nagyokat szoktak nézni néhányan a v970-esre, meg a v889m-re. Nem beszélve a Lenovo A820-ról.
Amíg a szolgáltatók diktálnak idehaza (és feltételezem , hogy más országokban is ez lehet), addig a többség oda megy vásárolni, mert olcsó a készülék (és 2 év alatt kifizetnek 2 új telefon árát, beépítve a havidíjba) -
válasz
iMaverick #34818 üzenetére
Neked is és Zsolt_72-nek is nagy +1.
Ezek az 5 éves tervek, hogy évenként 0,1"-lal növeljük a "teljesítményünket" képernyőméretben, minden évben kiadunk egy 0,5Mpx-szel nagyobb számú fotóapparátot... és ebből 2323432453$ plussz jövedelem lesz évente.
Röhej, és nekem még undorítónak is tűnik. Persze nem hármunk miatt fognak ezen változtatni... -
gps76
őstag
válasz
iMaverick #34213 üzenetére
Hiaba zarja be az ember ugyis elinditja nemsokara,es ha elinditom a bongeszot,utana megnezem a leveleimet,visszaternek a bongeszohoz,nem bedobja hanem nekiall megint toltogetni,itt a bibi.Azert 1 GB rammal mar nem fordul elo ilyen. Froyoval meg elmenne a dolog,de mar ics-hez is hatareset az 512.
-
-
dorika87
őstag
válasz
iMaverick #32703 üzenetére
Én is így tudom, hogy teljes mértékben megegyezik a sima Y-al, csak annyi a különbség, hogy kezel 2 SIM-et. De köszönöm ezt az információt, teljesen megnyugtattál
mert neki tényleg nem kell semmi extra.Valemilyen időjárás alkalmazás, T-Home műsorújság, szókirakó, youtube, email, meg egy voip alkalmazást tervezünk neki elsőkörben feltenni. Fontos még, hogy 2 év gyártói garanciával szeretné, mert akkor ő is nyugodtabb lenne
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
iMaverick #32559 üzenetére
Én már beleuntam (mondom úgy, hogy most is a recoveryben vagyok, és install zip from sdcard megy
)
Nyilván szívesebben használnék minden telón Cyanogen Modot, de erre nincs lehetőség, és csak azt mondom, hangsúlyozom h meglepően jó a gyári rom, nem kell hozzá nyúlni, h használni lehessen napi szinten elégedettséggel!
Akkor Te mire gondoltál a %os akksi kijelzéssel kapcsolatban?
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
iMaverick #32556 üzenetére
gumi spray-t neki, és máris nem csúszik
a kamera minősége amúgy sem lenne elég 1080p-re... de egyik telefoné sem... bohóckodni jó, de arra a 720p is elég...
Nem értem, miért jó, h mindig frissítgetni kell?! A Defymen kb ötmilliárd rom volt már, tudom miről beszélek, de mára beláttam, hogy k.rva nagy baromság mindig frissítgetni, mert ha van egy jó rom, akkor azt mi a fenéért kellene egy kb semmivel nem jobbra lecserélni?
Pl MIUI-ra ÉN!! sose cserélném, nemhogy szarszung táccsvizra%os akksikijelzés speciel alapból van
Próbáld ki, meg fogsz lepődni mennyire jó gyári rom van rajta!!! (Én magam se hiszem, h ezt mondom, de tényleg ez van, nem kell hozzányúlni!!)
-
RVR400
veterán
válasz
iMaverick #32295 üzenetére
Én ugyanezért mondtam le az LG-ről. Az O3D 2.2-vel jött ki, mikor már mindenhol arról beszéltek, hogy lesz ICS. Aztán nagy nehezen lett rá 2.3. Mikor már minden telefon rég ICS-sel ment, akkor még az LG ott tartott, hogy foltozgatták a 2.3-at, V21A-V21F verzióig. Aztán kijött az ICS nagy nehezen, de az 1 évnyi halogatás ellenére sem volt benne feleannyi újdonság sem, mint amit leírtak, és semmivel sem volt jobb, mint az azt megelőző utolsó verzió a 2.3-ból. A 3D-ből kinőttem, csak arra volt jó, hogy az emberek pislogjanak nagyokat. Mivel a kijelző már kicsi volt, 3D TV-m nincs, így számomra értelmetlenné vált.
Talán egyszer rájönnek, hogy a fogyasztói társadalom nem olyan hülye, hogy kétszer egymás után megvegye ugyanazt a sz*rt, hiába is akarják így elérni azt, hogy új telefont vegyél... -
tolvaj!
őstag
válasz
iMaverick #32295 üzenetére
sz@rba belefuthatsz a HTC vagy a samsungnál is. ezt nem lehet tudni. én most egyenlőre nyelek, használom a samumat és spórolok. zopo zp910, jiayu g4 ezek az elsődleges választások, de ha addigra lejjebb megy az ára mire összejön a manitu akkor lehet bekockáztatok egy iocean x7 elitet vagy G4 advancet.
-
ouzohuto
senior tag
válasz
iMaverick #32144 üzenetére
Na azert van kulonbseg elso ranezesre is. De igazad van, szerintem is 0,2-0,3 colos kulonbseget nem lehet meglatni, de tegyel egymasmelle egy sgs3 es egy note2t es latni fogod a kilonbseget garantalom. Szerintem ilyen sarkositasokkal kene inkabb, hogy mihez keves mar az a felbontas
-
b0bcat
addikt
válasz
iMaverick #32144 üzenetére
Nálam 180 PPI körül van a "lélektani határ". Ennyi a PPI-je egy 5 collos, 800x480 felbontású kijelzőnek. De másnak természetesen lehetnek más preferenciái.
Aki eleve magasabb PPI-hez van szokva, annak már "báncsa" a szemét a pixeles kép.
Éppen ezért fogok legközelebb 5-5,3 collos, qHD felbontású telefont vásárolni, mert attól tartok, hogy ha ekkora méretben HD felbontásút veszek, akkor már nekem sem lesz "visszaút"...
-
Cyborg
őstag
válasz
iMaverick #31811 üzenetére
Igen, köszi szépen, ezt az Amoi N828-at is nézegettem, közel azonos méret, közel azonos ár, csak sokkal kisebb az akksi, meg noti led sincs rajta. Az általad korábban említett OTG képességre se találtam semmi utalást a weben, nem mintha a 2Ah-s akksi bármilyen teret is adna más eszköz töltésére.
...ügyesen keverik a telefonokat ezek a kínaiak, nehogy véletlenül lehessen az embernek egy kompromisszummentes választása -
RVR400
veterán
válasz
iMaverick #31615 üzenetére
Tehát cserélik, csak éppen arra, ami valamilyen véletlen folytán van készleten, nem pedig rögtön adnak a kezedbe egy másikat.
Számoljunk is egy picit. Veszek kintről 10 db telefont 30e Ft-ét, az ugye 300e. Eladom mindet 45e Ft-ért, ebből van 450 Ft-om, tehát van 150e Ft nyereségem. Ha kettő be is szarik belőle (azért ez a legdurvább arány, ilyen mértékű meghibásodás nincs), akkor is van tisztán 60e Ft-om, és annyit csináltam, hogy kattintottam 5-öt, meg felraktam egy hirdetést, és jó fej voltam, mert vállaltam a garit. -
BullZeye
veterán
válasz
iMaverick #31588 üzenetére
Na jó, csak az alatt a 6 hónap alatt felmentek a memóriák 1 gigára (hamarosan 2gb-ra), és 4 magos procira, valamint 4.2.1-es androidra. Valamint Full HD vagy legalábbis HD felbontásra.
Nem azért nem tudtad eladni mert noname, hanem mert annyit ért már csak. Te se vennél 2 magosat, ha majdnem azonos áron kapsz 4 magosat, több memóriával. Az meg, hogy S3 klón csak jót tesz neki.
Vegyél THL-t vagy ZOPO-t azokat könnyebb lesz eladni, mert azok amik gyártanak is, és nem csak megveszik OEM és átnevezik. Ezek olyanok lesznek, mint a Huawei most valószínűleg.
szerk.:
Amúgy jah, ez a telefon most 33 ezer szállítássalahhoz képest fél évig használtad és 25%al olcsóbban adtad el.
-
paolinho
őstag
válasz
iMaverick #30171 üzenetére
Hát, lehet, hogy ua. mint a china-phone-os, a verzió szám legalább is gyanús. Tekintve, hogy nem főzött, így inkább felejtem, magyarra meg nem tudnám lefordítani. Marad a jól működő gyári Minideal-es. Az S4-féle GPS hibája végül is ki lett javítva? Mert, mintha az xda-n azt írták volna.
-
Groovebaby
tag
válasz
iMaverick #29760 üzenetére
Hát haverral, aki a nagyobb mókolásokat csinálja a telefonjaimon, mondta, hogy mutassam, mert béna vagyok szerinte
Elkezdte ugyanazt csinálni a mobile uncle alkalmazással, amit a srác xda-n írt be és még valamit állítgatott (az a baj hogy ő sem emlékszik, majd csinálok képernyőképet) és most működik
Mondjuk a rom újra lett rakva, mert feltettük a gyári 4.2-t de nem működött benne valami jól.Szóval a samsungos rom újra, mobileuncle és az xda-n leírtakat végignyomkodni és megy.
-
tabela
tag
válasz
iMaverick #29124 üzenetére
Nem, sajnos, ez elég triviális lenne.
Ezért ástam mélyebbre. 1ébként a system módosíthatatlanságának számos további hátránya van, pl. a supersu, ha hagyom frissülni a play-ről, utána nem működik, mert az új verzió le akarna cserélni egy bináris állományt, ami valószínűleg szintén read-only területen van. Pedig már a cwm-et is felraktam, de a cwm-es módszerrel sem sikerült neki. Innen jutottam oda, hogy magam próbáltam recovery alatt "kézzel" mount-olni, de az eredményt láttátok. -
Groovebaby
tag
válasz
iMaverick #28717 üzenetére
Igen, ezt.
Nekem semmi baj a gps-sel (igaz nem menet közben próbáltam ki, csak hogy talál-e jelet és ennyi).
Igazából használok egy faster gps nevű alkalmazást (marketből tölthető) és azzal pikk-pakk talál jelet, szinte pillanatok alatt.
Meg mondjuk én IGO primo-val próbáltam ki a gps-t offline módban...de működött. -
Groovebaby
tag
-
Groovebaby
tag
válasz
iMaverick #28614 üzenetére
Igen, eleinte itt is mindenféle karakter volt, de valamit rápakoltunk (nem egyedül mókolok, ennyire nem vagyok profi
) és a billentyűzet is hibátlan, 1 db kínai karakter sincs sehol - hála istennek.
Nem tudjuk pontosan, hogy ez milyen átmókolás, a samsung felület egy dolog, de pl samsung apps-is került rá, ami még frissít is szépségesen
A tipik samsungos oldalsávtól kezdve minden van rajta. Mindegy, a lényeg, hogy gyorsnak és stabilnak tűnik eddig (fél napja van rajta).Nekem a telefon android verziónak 4.2.2-t ír ki, 3.4.5-ös deathking kernellel
Szerk.: a notiledre a tippet köszi, utánanézek
-
-
válasz
iMaverick #27855 üzenetére
Először ne rögtön a power+hangerő le kombóval próbálkozz, hanem először próbáld meg a root-olást.
Ha az megvan, akkor már lehet, hogy a legújabb 2.4.5-ös verzió simán megcsinálja telefon módból, nem kell vacakolni a factory mode-dal.
Az a leírás az utolsó lehetőségként emlegetett, mer' nem egyszerű.
Nem is mindegyik telefonon van factory mode, pl. jellemzően THL-nél nincs.
(V970-es telefonon a BM3.1-en sincs angol, bár apeelme segítségével arra is lett a BM2.3-ból.)(#27871) iMaverick
A flashtool-nak van readback opciója is. -
RVR400
veterán
válasz
iMaverick #26571 üzenetére
Kapsz egy levelet, hogy csomagod jött, fizess be X összeget (27% ÁFA), hogy meg is kaphasd. Szóval nincs olyan, hogy kiviszik, aztán majd Rád bízzák, hogy befizeted-e. Ha nem fizetsz, akkor automatikusan visszaküldik. Ha megfogják, akkor elvileg igazolnod kell valahogy, hogy ez ajándék, vagy valami, és akkor megúszhatod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest