- Hobby elektronika
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen házat vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Mini PC
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- DUNE médialejátszók topicja
-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
svgyula
addikt
válasz
citkar #140210 üzenetére
Persze! Mert van rá igény! Ugyanis nagyon sok ember(senkit nem akarok véletlenül sem megbántani!) nem képes kezelni még ezeket sem. Ezért vannak a "nagyi telefonok" is! A szomszéd néni nagyon kedves aranyos néni volt, de nemhogy a telefont még a TV távirányítóját sem tudta kezelni! De tovább megyek a lányai akik jóval fiatalabbak szintén műszaki analfabéták! Sajna vannak azok aki azt hiszik, hogy tudják és képesek kezelni(DE NEM!) és vannak akik tudják, hogy nem képesek és vállalják is. Az előbbi a nagyobb gond mert azok barmolják szét az okostelefont mint a gyerekek egészen a "gyári visszaállításig" És ott sírdogának, hogy minden kép elveszett és nem tudom a jelszót sem
Ilyenkor van a kérdés: Minek vesz okos telefont, ha nem tudja kezelni? Válasz: mert van rá pénz!
-
svgyula
addikt
válasz
citkar #140208 üzenetére
Szia! Ez a bőség megzavarja az emberek döntéshozatali képességeit.
Mert mit is lát a döntés előtt? Kell egy telefon. De a szomszéd azon nézi a foci meccset(csak példa)! Na akkor olyan kell amin van internet. Húúú de nincs mobilnet! Irány a szolgáltató! Ott meg az eladó mint egy kinevezett "pixelhuszár manager" elkezdi oltani a gyanútlan lúzert. Na aztán megvan az első okos telefon! Vigyorogva
mutogatja mindenkinek a faluban, pedig még sms-t sem tudja elolvasni rajta!Nem érti a kifejezéseket. Nem tudja mit is vett, mert nem érti azt, hogy neki mire is lenne szüksége. Viszont a telefongyártók nem hülyék! Az egészet csomagban adják nyilván a többszörös árán mint amibe egy olyan készülék kerülne amire a lúzernek valóban szüksége lenne. A leglényegesebb viszont az, hogy
az emberek igénylik az átverést. Kell a sok megapixel, a sok soha nem használt alkalmazás, ehhez a sok RAM/ROM. Mivel a lúzerek nagy része digitális gyűjtögető ősközösséget hozott létre! Lásd fosbuk, instagramm twitter és társai! Ott lehetősége van mindenkinek, hogy mutogassa a bunkójátDe ez bármilyen hihetetlen sok embernek kielégíti a vágyait. Ezért sok sok helyen a hálószoba is hideg marad..........
-
svgyula
addikt
válasz
citkar #140059 üzenetére
Ha jól tudom maga az andorid nem fut kikapcsolt állapotban csak egyfajta alapfunkció amiben az óra és egy két pl időzítő alkalmazás van. Mint egy ébresztő óra csak itt a droidot ébreszti. Ami probléma még ezzel azt már a szifonoknál is megtalálták amikor a felhasználó tudta és engedélye nélkül hang és kép kapcsolatot teremtettek a készülékkel. Tehát itt amikor te nem aktiválod a telefonod mert megvagy győződve róla, hogy az még nem indította el a rendszert hiszen nem adtad meg az indításhoz szükséges jelszót, valójában már régen monitorozhatnak! Na ez probléma!
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
citkar #139982 üzenetére
Persze, én meg közben Ludast olvasok, miközben a telefonom keresztül lopják a pénzem. Aha. Mint mindig, a felhasználó a biztonsági kockázat, nem a rootólt készülék. Nekem nincs root, csak custom ROM(LineagoOs), mégis egyre több apk nyavalyog, hogy de. Már a Mijia apk is figyelmeztet! Az agyam eldobom. Raktam át lóvét a Revolutomra, három lépcsőn mentem át.
-
shrink
újonc
-
-
válasz
citkar #139482 üzenetére
Blackview Will be the World’s First Rugged Phone Manufacturer to Apply MediaTek Dimensity 1000 5G - készülék viszont még sehol.
-
válasz
citkar #139479 üzenetére
Sajna így van, és nemcsak a csóri vírusette forintban, hanem dollárban-eur-ban is
.
A korábbi "elit" apple-csamcsung kicsit másképp lépett szintet, pl kiadták a méregdrága Fold-ot, ami végülis szintén csak egy telefon - 2000dodóért
.
Apropó, érdekelne, mi várható a mediatek dimensity-kre. Ott sorakozik már egy sor SoC (800, 1000, 1000L, 1000+) de telók még nincsenek.
-
válasz
citkar #139465 üzenetére
Ja, nézegetem, hogy ez egy ősrégi snapi 28nm-es processzen gyártva, azaz még gyengébb is a hardver.
Viszont a blackview-nál kérdés, hogy normálisan licenszelték-e a mediaretek drivereit, mert ha nem, az egy olyan appban, ami esetleg kihasználá a grafikát (chrome, youtube, maps?) hiába a korelőny, elhasalhat.
+nekem fontos a betonstabil megbízható GPS és bluetooth (teló veszi a jelet, BT-n továbbítja a fotógépnek, ami geotaggel - lehetőleg pontosan, nem 8km-rel odébb, erdőben se...), nem tudom a mediatech mit tud ilyen téren.
-
-
-
-
monti0222w
addikt
válasz
citkar #139382 üzenetére
Értelek, de akkor ha már idei készülék kellene akkor inkább az X50-t választanám mint a M17-t, mert frissítésben meg gyors töltésben jobban járnák vele, sőt a kamera fejlesztést is komolyabban veszi a Realme mint a Meizu!
Persze nem akarlak meggyőzni, mindenkinek megvan hogy mi alapján választ telefont, neked a Meizu maradt, és ennyi! -
monti0222w
addikt
válasz
citkar #139375 üzenetére
Igen a csepp, pont ezért néztem tavaly a M16-t, de azt kell mondjam most már 2 hónap hasznàlat után hogy semennyire sem zavar hogy ott van. Az ár, ha azt nézzem hogy csak a Mi csúcs készűlékekért mit kérnek el, ahhoz képest nem érzem drágànak őket! A nagynevűekről nem is beszélve!
Az X2 Pro-t nézve már tavaly többet adtak ár-értéket nézve mint a többiek, 90 Hz, 50 W-s gyors tötés, nagyon jó hangszóró pár, SD 855 plusz, 3.0 UFS tároló. -
monti0222w
addikt
válasz
citkar #139371 üzenetére
Nézd, hál istennek mindig van alternatíva, ahogy volt 2,5 évvel ezelőtt akkor egy Axon 7 személyében egy nagyon jó zenefont vettem, de ott is 0 a support, most meg a Realme X2 Pro-t vettem és nagyon meg vagyok elégedve vele! Nem fényezni akarom, de mind összeszerelésíleg, mind a szoftver, hardver nagyon pattent idáig, frissítés is van. Sajnos, azt kell mondjam hogy a Meizu elbújhat mellette bőszen, és a Realme egy fiatal alig 2évve alakult cég, és az Oppo szárnyai alól ki nővé bàrhova eljuthat!
-
[w]
őstag
válasz
citkar #138978 üzenetére
ja hogy ebben is van különbség? nem tudtam, hogy ilyenkor a globál nem kapja meg automatikusan.
mondjuk én jól elvagyok a 7-tel is, megszerettem (bár most szívat a play store, nem töltődik be rendesen).a nem-globál (kínai?) rom-ban csak angol nyelv van (az értelmesebbek közül)?
-
Somatom
veterán
válasz
citkar #138690 üzenetére
Az a baj, hogy az alap crowdfunding és épp csúszásban vannak. Ez nem túl bíztató. Amúgy nem ez az első project -jük. A Moto Z -s időkben figyeltem fel rájuk, a billentyűzetes Modot készítették. Olyan jól sikerült, hogy a Motorola (Lenovo
) felvette saját kínálatba. De, egy saját teló az nagyobb falat. Viszont, nagyon betalál nálam.
-Dual SIM, esetleg mikro SD -vel (sajnos, nem + mikroSD, de az manapság fehér halló)
-Amoled
-Jack
-USB-C -n HDMI out
-Nem hátlapon az ujjnyomatolvasó
Tud vki más telót, ami megfelel ezeknek a kritériumoknak (az Amoledről le tudok mondani)? Az már csak hab a tortán, hogy fekvőre optimalizált és én az SGS2 óta fekvőben használom a telóimat. -
paolinho
őstag
válasz
citkar #138686 üzenetére
Köszi szépen a segítséget (aprokaroka87-nek is), de lévén a cimbim igazi antitalentum a mobilok kapcsán, így root sem szükséges, én a Xiaomi Redmi Note 7-et tartanám célravezetőnek neki megoldásul. Ahhoz van 2 év gari is - nem mintha nagyon elromlanának ezek - ami megnyugtatóan tud hatni egy mezei felhasználónak.
-
citkar
addikt
válasz
citkar #138413 üzenetére
Az USB C és jack adapterre néhány lehetőség: T alakú, kis vezetékkel, vagy kompaktabb formában, továbbá van ilyen vagy ilyen is. . Adapter 2 USB C porttá: T alakú, kis vezetékkel, vagy ilyen kapszulára hasonlító.
Van miből válogasson az ember, ha adaptereket keres a jó füleséhez, de közben töltené is a készüléket. -
Digitalpimp
senior tag
válasz
citkar #138241 üzenetére
Köszönöm az ajánlást, ez megfelelőnek tűnik, azért még nézelődöm, érdeklődöm.
mobilizmo 138242: Ha fényképezőt szeretnék, akkor oda írtam volna. Viszont úgy látom, te csak trollkodsz, mert érdemi információt megint nem sikerült hozzá tenned. Inkább ne szólj, ha nem tudsz semmit mondani. Azért, hogy növeld a hozzászólásaid számát, felesleges az "okoskodás". Vagy elég egy szimpla - nincs olyan - és kész. A világításhoz meg annyit, hogy veszek egy felhőpásztát, aztán rád küldöm a Batmant.
-
junkpod
veterán
-
svgyula
addikt
válasz
citkar #138068 üzenetére
Szia! Hát azért van abban valami igazság, hogy a rádiófrekvenciás sugárzás nem csak közvetlen közelről káros. Nálam amíg a wifi router bent volt a szobában nem tudtam rendesen aludni nagyon sokáig. Aztán egyik
alkalommal véletlenül ki lett kapcsolva. Na akkor jöttem rá én is arra, hogy nem egészen úgy van az ahogy azt az "úriemberek" a laborban(lavórban az ujjukkal) lemérik. Igen is akár több méterről érkező gyenge rádiójelek is zavaróak! Nem azt mondom, hogy biztosan károsak mert ezt majd 20-30év múlva derülhet ki, de biztosan megzavarja az idegrendszert. A telefon pedig sajna nem pár méterre kommunikál ha nem adott esetben akár több km távolságra! Ugye azt senki nem hiszi el, hogy ha ilyen messzire el tud küldeni adatokat akkor egy-két méter távolságra levő az EM sugárzást nagyon elnyelni képes szervezetre egészséges.
Csak abból indulok ki, hogy a rádiós egeret(bármelyiket) mennyire képes vagyok leárnyékolni 3 méteren belüli kommunikáció esetén. Sajna az új telóknál már nincs olyan, hogy az akut ki lehessen venni éjszakára. De én alváskor mindenesetre kikapcsolom. Azt is tudom(sajnos) ez csak egy placebó mert nem teljes de legalább addig nem zavarnak amíg alszom.
Más!
Azt újabban felmerült adatlopással kapcsolatban egy érdekes információ. Pár napja a google fiókkal kapcsolatban a "biztonság" napján feljött egy ablak. Ellenőrizze eszközeit. Mindezt PC win 10 alól! Na gondoltam egye fene mit találsz?
Megdöbbentő volt! Először is kb 2mp és fehozott egy ablakot ahol azok az eszközeim voltak amiről beléptem.
Ezzel nincs is semmi gond. DE a honor 6-ra kiírta, hogy nem biztonságos mert nincs képernyőzár! Nos ez azért érdekes mert azt már hónapok óta nem kapcsoltam be csak tölteni szoktam mert ha kell akkor legyen tartalék!
Tehát meddig és hol tárolják az ilyen adatokat? Vajon miért is kellenek ezek nekik? Mert ugye ha ezt ki tudták ollózni a rendszerből akkor az egyéb személyes adatokat is simán magukévá tehetik. A gond az ezzel, hogy nem csak a telefonon hanem minden egyéb eszközön(ről) is információkat szerezhetnek amin van gmail fiók.
Ez simán nyílt lopása az személyes adatoknak még akkor is ha jelen pillanatban nem nyilvános.
Na és ezzel csak azt szeretném mondani, hogy aki más szemében meglátja a szálkát a saját szemében a gerendát sem USA: GOOGLE WINDOWS APPLE v. HUAWEISenki nem is figyelt fel arra, hogy ezek szépen maguk alá rendelték a világ informatikai adatait kisebb-nagyobb eltéréssel. Itt azért megjegyezném, hogy nincs összeesküvés elméletem.
-
asdf_
veterán
válasz
citkar #138063 üzenetére
Miert, ugy gondolod, hogy telefonalashoz meg internetezeshez eltero energiaszintet hasznal a keszulek? Ugyanannak a bitnek kell eljutnia ugyanoda, csak az egyik csomagban hang utazik, a masikban internetes adatbit. Abba meg mar bele sem megyek, hogy a csak telefonalos telefon az kb. LAC valtaskor beszelgetett a cellaval, meg 2-3 orankent LAC update-kor, amugy csak hallgatozott (ertelemszeruen telefonalaskor persze igen), az internet viszont always on-ban van a telefonodon velhetoen, es akkor az osszes socialmedia, meg a guglimaps, meg a mittomen orrba-szajba kuldozgeti az adatot a hatterben.
-
asdf_
veterán
válasz
citkar #138023 üzenetére
Nem is a telefon memoriajanak megdoglesere gondolok, hanem pl. leejtesz egy 3 eves telefont, kijelzo betorik, szart se latsz rajta es a touch sem mukodik. Normalis esetben vennel egy uj telefont es kesz, de itt ahhoz, hogy kiszedd az adataidat, eloszor bele kell gyogyitani egy uj kijelzot (meg ha esetlegesen ideiglenesen is). Vagy siman csak bedoglik a telefon es az egyik nap nem kapcsol be. Vagy egy jo kis bootloop, egy felresikerult flasheles es megint integetos a tortenet (jo, ez utobbi csak atlagpistinel, en bootolok egy linuxot, felmountolom es masolok).
De mondjuk en olyat is el tudok kepzelni, hogy van egy 64-es telefon, abbol mndjuk 40-et hasznalhat is a juzer, es nem akarja mondjuk ennek felet, harmadat arra elcseszni, hogy azon tarolja a lossless zeneit, berak egy 64-es kartyat, meg gyorsnak sem kell lennie, es akkor azon vannaka zenei, a telefon tarhelyet meg hasznalja normalisan (tudom, a mostani streamelos vilagban ez meglehetosen erdekesen hangozhat, de en pl. meg az eletben nem streameltem semmit, sanszosan amugy nem is fogok, eleve hatalmas eroforraspazarlasnak tartom, meg nincs is akkora adatcsomagom)
-
Ájvé
veterán
válasz
citkar #138014 üzenetére
Pedig ott hasznos, felső kategóriában meg minek, pont erre szoktak hivatkozni amit írtál, de ez inkább csak kifogás. Mert rontja a felszámolói élményt, de ez csak süketelés, soha nem vállalt egyik gyártó sem garanciát saját termékein kívül más tartozékra, szóval régen is magasról tettek a nem gyári tartozékkal kapcsolatos felhasználói élményre.
svgyula:
Ahogy írták előttem eSIM, rá kellett keresnem mi ez és hogy működik, hát érdekes, egy személy (készülék) egy szám lesz ezek szerint. -
viktorhu
veterán
válasz
citkar #137922 üzenetére
Ha jól emlékszem, pont a lite tette tönkre a márkához fűzött várakozásokat. A Thor jól sikerült ár-teljesítmény arányban, a panaszok jó része inkább hiszti jellegű volt, viszont a lite-ról nem nagyon lehetett jót olvasni. Nyilván a gyártási hibák nagy részét később javították, és ha valakit nem zavar a régi telefon és régi szoftver, valószínűleg egy nagyon gyors készüléket ad a régi és tiszta szoftver és a 4 giga ram kombinációja, csak jól le kell tesztelni és gond esetén gondolkodás nélkül visszaküldeni. Ennyiért 2 giga rammal lehet mai telefont venni, annál meg biztos jobb élményt ad.
-
Papooo
senior tag
válasz
citkar #137916 üzenetére
Szinte minden strapateló törhető, csak annyi kell, hogy a kijelző sarka kapja az ütést.
Bv5000-em volt. Többször úszott, esett és egészen addig bírta, míg egyszer a kijelző sarkával esett a betonra. Az üveg tört, de a touch továbbra is hibátlanul érzékelt.
Volt Homtom ht20-am, élőben rusnyább volt mint a képeken, túladtam rajta.
Most BV8000 prót nyúzok, ezzel csak annyi a bajom, hogy lassan töltődik az akksi, és hajlamos hibásan kijelezni a töltöttségi szintet.
Nézegettem gearbesten és banggodon a strapatelókat, általában 50-60000 körül vannak a nyolcmagos, 4/64 gb-os strapatelók, amiket megéri venni.
Pl: Cubot King Kong 3, Doogee S55, Ulefone Armor széria
A Blackview elég komolyan ráfeküdt a témára, nagyon sokféle tipusuk van strapatelóból a gazdaságos BV4000 3G-től a majdnem mindent tudó BV9500-ig
Persze, ha valaki komolyabbra vágyik, akkor határ a csillagos ég.... -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
citkar #137619 üzenetére
Én is úgy gondolom. A méret engem is aggaszt, meg őt is, de majd azt mondom, hogy rosszul érzékeli, csak a notch miatt van az egész.
Meizut én is néztem, de rettentő kiforratlan a rendszere egy MIUI10-hez képest.. Xiaomi vonalon meg nem tudtam jobbat. Igazából bennem volt az érzés, hogy na még egy 10est hozzáteszek mennyivel jobbat kapok, na még akkor attól is csak egy 10-es és jobbat kapok. Áh, soha nem lenne vége.
Szerintem méltó utódja lesz a 4X-nek, ezzel legalább tényleg lehet normálisan fényképeznie, klasszisokkal jobb telefon és remélhetőleg vigyázni is fog rá ..
Nilkin 9H+Pro tempered glass jó is lesz.
Viszont a tokkal gondban vagyok, mert szereti pl. Párizst, vagy LA-t, vagy a nagyvárosokat, és szereti, ha van a tokon egy ilyen lógó valami madzag, amibe bele tudja tenni a kezét, hogy ne adj isten kicsúszik a kezéből(járt már így), akkor a madzag megfogja, viszont semmi értelmes nagyvárososat nem találok.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
citkar #137614 üzenetére
Na ez kurva jó lett volna. Beraktam a kosárba, még 187 dollárt írt ki, ahogy a fizetéshez értem már dupla áron volt.. Most még mindig olcsón mutatja, kosárban már dupla áron van.
Szerk: el is fogyott mind, már a kinti ára is több.. Basszus. Ez jó deal lett volna..
Remélem még lesz, erre inkább beruháznék.
Erre valahol lehet beállítani értesítőt, hogy ne maradjak le legközelebb?
-
viktorhu
veterán
válasz
citkar #137493 üzenetére
Budapesten élek, kint az utcán 1800 MHz-en megy a telefon, illetve most már kombinálja a 800-zal, bent a lakásban viszont sokkal erősebb a 800-as jel. Az ilyen mélységi lefedettséget minden szolgáltató 800 MH-en oldja meg, és az sem véletlen, hogy a két T pont a nyolcszázon osztozik. A B20 lett az alap, és azt egészítik ki az egyéb frekvenciák, ahol szükséges. Teljesen más a helyzet, mint pár éve, amikor még csak a csomópontokban volt 4G, és akkor az 1800-on ment,és még használható volt a 3G is, míg ma a maradék kevés 3G sáv hamar túltelítődik, miközben a B20 faltól falig 4G lefedettséget ad.
-
Ájvé
veterán
válasz
citkar #137491 üzenetére
Jó ez érthető, neked egy szempont, mondjuk számomra a tudás inkább a szempont külső kevésbé (vagy igen, Mi Mix 2/s például nagyon tetszik, de az is B20-as mondjuk). Én nem szoktam nézni kínai belpiacos készülékeket, mert minek, Leecot megvettem mivel nagy tudású és olcsó volt ez mellett B20-as is, erre is ment a modrom mivel a gyári használhatatlan (ez is szempont, nincs egy használható ROM a készülékre akkor lehet bármilyen szép, használhatatlan lesz itthon). Viszont pont ez a lényeg szerintem, nem kell kompromisszumot kötni mivel rengeteg készülékben elérhető, persze vannak a más piacra szánt készülékek, de annak én nem látom sok értelmét, persze ha te igen akkor hajrá, viszont ez is csak heavy usereknek opció a többi 90-95%-nak vagyis a legtöbb felhasználónak nem az, ezt is vedd figyelembe.
Szóval ott tartunk ahol eddig is, legtöbb embernek nem opció a nem B20-as készülék, pont mivel más piacra szánták így nálunk nehezebben használható.
Nekem minden újdonság, azért járok ide a fórumba hogy ilyeneket olvassak. -
Ájvé
veterán
válasz
citkar #137485 üzenetére
Igaz, azt írtam elengedhetetlen. De nem értelek, legtöbb készülék tudja a B20-at, annyi választék mint égen a csillag. Erre te direkt néznél valami kínai belpiacos készüléket? Ha nem lenne ennyire elterjedt és bevett a B20 használata akkor lenne értelme ezen vitatkozni, de mivel rengeteg készülék tudja így szerintem ezen kar vitázni, B20 pedig alap és nem azért mert ez a mániám hanem mert óriási a választék és nagyon sok tudja. Számomra nincs értelme ma olyan készüléket venni ami nem tudja (mert azok egyébként is sokszor más régióba szánt készülékek), de te tudod mit veszel, tőlem amit akarsz. Én biztos hogy csak B20-as készüléket fogok ajánlani, mert ez ma már alap egyszerűen, kész én úgy gondolom te meg úgy, mindenkinek szíve joga. Szerintem alap a B20.
svgyula:
Ugyan hagyjuk már, vidéken sok helyen ez az egyetlen 4G-s hálózati sáv, nincs B3 vagy B7 csak B20 mert nagy a lefedettsége (nem kell 50 km egy faluba ez nettó baromság, keresztbe/hosszában 3-4 km és kész). Azt pár száz embert meg bőven kiszolgálja ez is, nem kell hozzá tera sávszélesség. Aki nagy városban él tudja nélkülözni a B20-at, de nálunk nincs más (de otthon a wifi persze) szóval vidéken csak ez játszik. -
svgyula
addikt
válasz
citkar #137485 üzenetére
Szia! Itt mindig kihegyezik az "extrém" pár olyan embert érintő hálózati gyengeséget, amit a felhasználó 99%-a észre sem vesz. Mert ugye nem mindenki vásárol úgy telefont, hogy keresi a B20 800Mhz-t a dobozon.
Amit meg sokan nem értenek a "falusi B20" nem azért van 800Mhz-as frekvencián mert jobb a terjedése
Az azért van ilyen alacsony frekin mert kevesebb luzer kapcsolódik egy faluban a netre mint egy nagyvárosban.
A frekvencia a továbbított csomagok számával arányos. Vagyis magasabb freki=több luzer.
A terjedést és a telefon lehetőségeit pedig egyedileg kellene nézni! Mivel azt az apróságot is elfelejtik sokan, hogy ez egy adó-veő egység! Vagyis hiába képes a torony akár 50km-es hatótávraha az adott telefon csak 3km-t(se) tud egy gagyi rádióegység miatt! Na és itt a "titok" nyitja mert két telefon között béhusz ide vagy oda tetemes lehet a kommunikációs adatok sebesség különbsége ugyanazon a helyen azonos szolgáltatónál. Ez ráadásul nem feltétlenül minden esetben a béhusz javára!!! Tehát nem kell ezt túlságosan az egekbe magasztalni.
-
Ájvé
veterán
válasz
citkar #137481 üzenetére
Nem állítottam hogy nélkülözhetetlen. Annyit írtam hogy ajánlott B20-as készüléket venni. Mivel ez semmilyen többletet nem jelent se pénzügyileg, se beszerzés terén vagy bármilyen más módon, így nem látom értelmét olyan készülék beszerzésének ami nem B20-as. Más piacra szánt készülék beszerzését pedig amúgy se látom értelmét, garancia is kétséges lesz és itthoni használat is problémákba ütközhet. Mondom ezt úgy hogy Leeco Le Max 2-t használok, gyári ROM nem is játszik így, garanciával se nagyon számolhatok (mondjuk már rég le is járt, de amikor megvettem se számoltam vele), de még ez is B20-as egyébként, mert nálam szempont volt mikor készüléket kerestem. Ha jelentős kedvezménnyel tudnál beszerezni nem B20-as készüléket, talán megfontolandó lenne, de én nem nagyon látok ilyen lehetőséget vagy annyival nem kedvezőbb az ára hogy megérje ezért. Persze ez mindenkinek a saját döntése. Szóval mivel rengeteg készülék eleve adott B20-al akár még hazai vagy EU beszerzéssel (lásd eustock) kedvező áron is, így szerintem felesleges kintről rendelni más régiókba szánt készülékeket, de mint írtam ezt mindenki maga dönti el, számomra nem éri meg.
-
viktorhu
veterán
válasz
citkar #137468 üzenetére
Mindenki megérzi a különbséget, elég csak bemenni egy épületbe, eltávolodni a csomóponttól, érdemben használni is a mobilnetet. Nyilván ha b20 nélküli telefont használsz, akkor az van, és kész, és elvagy vele, de ha lenne mellette egy B20-as telefonod, vagy csak váltanál egy olyanra, nagyon is látványos lenne a változás. Egyszerűen nem lehet nem észrevenni.
-
rjg
őstag
válasz
citkar #137468 üzenetére
Ha lenne jelentős különbség választékban vagy árban, akkor megérteném, hogy valaki B20 nélküli telefont ajánl, de nincs, ezért szerintem nem érdemes ilyenben gondolkozni. Nálunk a családban egy B20 nélküli Redmi Pro van. Nem egyszer előfordul, hogy a többi telefonon 4G, azon pedig 2G van, a Telekom hálózatán. És igen, bosszantó, ha éppen megáll a YouTube vagy a böngészés, amikor a többin hasít.
(Tényleg, az "MTK-s telefonokban szar a GPS" nap is régen volt már... 😏) -
Ájvé
veterán
válasz
citkar #137462 üzenetére
Persze lehet a nélkül is netezni, mindjárt 2G-n (vagy Edgen) (Két T-s szolgáltató 3G lefedettsége elég kicsi, Vodánál 3G 98%-os az még adott ha nincs 4G). Ha nagy városban élsz kevésbé érzed a hiányát, de mint írtam még ott is használják a másik sáv tehermentesítésére és lefedettség növelésére. Lehet ezzel vitatkozni, nekem elég a 2G, meg megvagyok nélküle, de én úgy vagyok vele hogy ha veszek egy mai modern készüléket annak technológiai előnyeit teljes mértékben ki tudjam használni, hiszen azért vettem. Ma már nem nagy kunszt B20-as készüléket találni, majdnem mindegyik tudja, ami itthon forgalomba kerül azok minden esetben, kínai és más régiós készülékek nem. Persze ez mindenkinek a saját döntése, nekem teljesen mindegy, csak fel kívántam rá hívni a figyelmet, ha valaki aktívan használja a netet és igényli a gyors adatkapcsolatot akkor ma már érdemes ilyen készüléket néznie (ami mint írtam nem nehéz). Többit mindenki döntse el maga, részemről téma lezárva.
-
válasz
citkar #137080 üzenetére
Kupon kóddal 40-rt is kihozzák.
A kérdezőnek nem tudom, hogy a "teljes" magyarítás mennyire fontos, az M6 Note-on sajnos jópár helyen angolul van kiírva a szöveg (mindez a FlymeOS 6 után a 7-esen, tehát ilyen téren visszafejlődött
)
A kamera szerintem nagyon kellemes (az előtte használt kínaiakhoz képest mindenképpen).
A készülék fórumában a GPS-ről vegyes érzelmekkel írtak a kollégák. (Nekem nincs eddig vele tapasztalatom.)
szerk: Fontos lenne a MAGYAR nyelv alapból a teljes rendszeren.
Hát így lehet bukó... -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
citkar #136863 üzenetére
Az a bajom a Nubiával is, hogy még teszt sem született róla a MA-n. Nincs túl nagy tábora ahogy láttam, sw frissítések?
Xiaomi-ra azért jönnek ki hetente havonta ROM-ok.. Legalább a google biztonsági csomag.
Gesztusvezérlés van ebben? Nem az edge-re gondoltam, hanem amikor visszamész az appon belül, akkor ugye jobbról balra húzod az ujjad a képernyőn. Ezt még a R5 is tudja.
OIS-t sem találtam.
Egy VIVO is jó lenne, de az is B20 mentes. Ott lenne az Oppo Find X még az is tetszene, de az is hatalmas.
Valahogy megint úgy érzem a csúcskészülékeknél, hogy mindegy, hogy a mutató vagy a középső ujjam harapom, mindkettő fáj
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
citkar #136861 üzenetére
Hát ja, de miért nem lehetnek olyan a csúcskészülékek, mint régen? Hogy abban tényleg minden benne van?
Nekem egy Mi5 B20 verzió is megfelelne, ez az egy nem tetszik benne.Mi van helyette? Mi8 , B20 van, infra nincs, jack nincs, LED nincs. Cserébe 75 mm széles, nekem már nagy. Kisebb alternatíva semmi.
Ja bocsánat, itt arra gondoltam, hogy 2 SIM + SD, mert a 32 GB kevés, a Plus verzió meg feleslegesen nagy és drága.
-
Upo
addikt
válasz
citkar #136571 üzenetére
Note 5-ről volt szó, 161$ (3/32) és 201$-t (4/64) írt rá árat. Nem hiszem hogy ott annyi különbség lenne. Arról a készülékről volt szó amit belinkelt, nem általánosságban (legalábbis kezdetben).
De valóban, a lényeg az, hogy mindenki el tudja dönteni hogy megéri neki az árát vagy sem, nyilván amennyiben az információk rendelkezésre állnak. -
törölt tag
válasz
citkar #136560 üzenetére
Ez így van, ahogyan bagatellizálni sem szabad a kérdést.
Nyilván ha valaki ki sem mozdul egy olyan területről, ahol neki megy b20 nélkül is 3/4G akkor vegyen azt, ami neki jó. De ha kimozdul, járja az országot, ahol nagymértékben ez adja a megoldást.
Én azt javaslom annak, aki újat keres, sokat mobilnetezik, ne adja lentebb b20-nál. Még akkor is, ha éppen neki , éppen akkor nincs rá szüksége. Hiszen költözhet, szolgáltatót válthat, ha eladná, ott is fontos lehet. Akkor meg minek szutyakolni?svgyula:
én mint falusi, baromira örültem, hogy 2,5G helyett lett 4G és nem csak belterületen, hanem ott is,, ahol utaztam. 5G: Ez olyan, mintha annak mesélnél a gigabites netről, akinek 0.5Mbit/s néha össze is jön
Rohadtul örülne ez a sok falusi akár már a 20-nak is
-
törölt tag
válasz
citkar #136556 üzenetére
Tudom, részt vettem a felmérésben nem is kicsi területen és időben. Az én tapasztalatom az volt, hogy akkor volt net, amikor a telekom bekapcsolta a bé20-at és megállapodtak a telenorral. Onnantól verték a vodát is, amivel néhol volt 3g külterületen is.
Ugyanez a helyzet gsm esetében is, évekig veszekedtem telenorral, mert nem volt gsm jel (voda sem szaggatta magát, telekom jó volt), amint bejött a sokak által elbagatellizált b20, lett normális térerőm is. -
törölt tag
válasz
citkar #136552 üzenetére
Egészen pontosan merre fejlesztik a nem bé20-as frekvenciás tornyokat? Valami adat, térkép, szolgáltatói bejelentés? Jó lenne konkrét infó, mert nem mindegy egy telefont vásárolni szándékozó esetében, hogy görcsöljen-e a bréhússzal vagy sem.
Köszönjük előre is pontos infókat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest