Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tigyi78

    tag

    Sziasztok, nem vagyok nagy fórumozó, de mivel vettem egy kínai telefont, úgy gondoltam írok néhány gondolatot erről, hátha kedvet kap valaki a kínai phabletekhez. Sokat olvasgattam ezeket a fórumokat, amik a kínai telefonokkal foglalkoznak, én is sok információhoz jutottam ezeken az oldalakon, igaz erről a telefonról nem sok mindent találtam. Pont ezért írtam le.
    Htc one s-t használtam, viszont sokat netezek és játszom, illetve a képeimet is szeretem nézegetni, fél év után arra az elhatározásra jutottam, minél nagyobb kijleződ van, annál nagyobb az öröm. a 4.7- 5 collt céloztam meg, viszont egyszerűen sajnáltam kiadni egy telefonra 100ezer vagy annál több Ft-ot. mikor szembesültem, hogy egy kínai telefon kb azt tudja, mint mondjuk egy htc one x, vagy egy xperia z, csak fele annyiért, elhatároztam, bevállalom (nem a szintetikus tesztek érdekelnek, hanem, hogy lehessen általános dolgokra használni). Iocean X7 volt a kiszemelt, de megakadt a szemem a nagyobbakon. Gondoltam, ha már lúd, legyen kövér. 6coll. Ez igazán tetszett, ennél maradtam. HAIPAI N7889. 240 dollár volt, Minideal-en rendeltem, 57.500 Ft-ot vontak le. 8. napon a kezemben volt a telefon. Vám nem volt. Amikor megkaptam, beletettem egy 32Gb-os Sandisc class10-es memóriakártyát, a telenoros simemet, bekapcsoltam és egyből működött minden. Nem kellett 3 órán keresztül a buzi kérdésekre válaszolni, h mit mivel mikor akarok szinkronizálni és hogy jelentkezzek be 564 db fiókba mielőtt bármit is lehetne a telefonnal kezdeni. Semmi ilyen nem volt. Azonnal megtalálta a telenor hálózatot, és egyből volt adatkapcsolatom is. Két db 2600mA-es akksit küldtek, egy tucat tokot, védőt, fülest, kábelt, eu dugót. Nagyon korrekt volt. Mivel nem értek hozzá, semmit nem mókoltam rajta, valószínű nem is fogok. A telefon rootolva jött, nem látom értelmét bármit is variálni rajta (persze azt sem tudom, mi az a rootolás). 4.2.1 van rajta, természetesen magyar nyelvvel. Néha találkozni angol szavakkal, de azt hiszem, senkinek nem okozna ez problémát.
    Aki esetleg nem ismerné a telefont (tuti, h senki nem ismeri): 6coll, hd kijelző, 1GB/16GB, 4x1.2 Gh. A pontos mérete: 164x86.6x10, mert a kínai oldalakon kicsit hazudnak. A súlya valamivel 200g felett van. Pontosan úgy néz ki, mint egy note2, csak kb 20%-kal nagyobb. Az anyaghasználata, ergonómiája szinte ugyanaz.
    Elég sok játékot kipróbáltam, amik jelenleg a telefonon vannak: Aces, Angry Birds Rio, Beach Buggy, Crasy Destroyer, CSR Racing, Fighting Tiger, Hill Climb Racing, Hills of Glory, Mini Motor racing, Rail Rush, Real Racing 3, Rivals at War, Stick Tennis, Subway surfer, Temple run 2, Tetris blitz. Mind nagyon szépen fut, egyedül talán a hill climb akad néha, de nem vészes (egyébként vicces, mert ez a legbutábban kinéző grafika). 1 óra játék után sem melegszik a telefon, egyedül a beach buggynál van melegedés, az a szabad memóriát is nagyon leszippantja. Általában 350-400 mb között van, ha a beach buggy fut, lemegy 200mbra kb. De érdekes módon csak ennél. 300mb alatt sosincs, akármit csinálok vele.
    Sd kártyán rajta van kb 15gb zene és fénykép, nem vettem észre, hogy ez negatívan érintené a gyorsaságot, vagy bármi mást. A külső hangszóró szép tisztán szól, kicsit talán lehetne hangosabb, de legalább max hangerőn sem torzít. Telefonálás közben is jól hallok/hallanak. A térerő mindig 80-100%-on van. Az adatforgalom általában H, jobb esetben H+, ritkábban E. Csak egy példa, ahol a htc one s-em E-n volt, ott sokszor ez H-n, vagy H+-on van.
    Kb két hete használom, eddig nem volt semmi fagyás. Minden éjjel kikapcsolom, mert ugye ébresztésnél a telefon bekapcsol. Igen, annyira röhej, hogy a nagy samsung, sony meg htc társaik ezt nem tudják, mert ugye az androidos telefonok pda-k, azok meg nem tudják ezt a funkciót, valami ilyesmi kamut olvastam mindig erről, amikor megdöbbentem, hogy az xperia minim csak offline-ban ébreszt. Érdekes, Kínában meg tudják ezt csinálni, fele annyiért.
    Az akksi szerintem nagyon jól bírja, reggel 8tól kb este 10-11ig lehet szadizni. Az az érdekes, hogy 1%-on még kb fél órát lehet rajta netezni. A htc one s-em 4%nál kikapcsolt.
    A kijelző gyönyörű, elég nagy a fényereje, automatán használom, viszonylag jól reagál.
    A kamerára 13mp-elt írnak, hát szerintem az jó lesz 8nak is. Természetes fényben nagyon szép képeket csinál, a makrója is frankó. A gyengéje a beltéri fotózás, ott elvérzik. Sötétben nulla. A videókon is meglepődtem, még laptopon is nagyon rendben van, felvétel közben folyamatosan fókuszál, persze pár másodpercet azért várni kell. A zseblámpa funkció közepes. A htc one s nél gyengébb, az xperia ray szintjén van.
    A gps-t is próbálgattam, amiket azt hiszem az összefoglalóban olvastam valami epot letöltöttem, azzal néhány perc után talált jelet is. Tehát az is működik.
    Nem kell megijedni a méretétől, nekem kis kezem van, simán meg lehet szokni. kb 1 nap alatt olyan szépen hozzám nőtt. A one s-t is két kézzel használtam, hát ezt is. Az 5collos telefonoknál csak kicsivel drágább, viszont az élmény sokkal nagyobb.
    Tesztek: Quadrant: 3991
    Linpack single: 36.672
    Linpack multi: 96.657
    Antutu: 12976
    Bocsi a hosszú szövegért :)

Új hozzászólás Aktív témák