Hirdetés
- OLED monitor topic
- Apple asztali gépek
- Nem csalás, nem ámítás: megérkeztek a Xiaomi notebookjai
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaciokos
őstag
Ahhh, ezt benéztem, bocsi, csak nem a Google natív naptárát használom, hanem aCalendar-t, és meg voltam róla győződve, hogy abban amiatt nem látom az általam leírt módon a régi eseményeket, mert a Google naptár korlátozza, ugyanis annak a szinkronjára támaszkodik. Tévedtem a sima Google naptárban látom a régebbieket is.
Akkor visznt egy ez aCalendar bug, futott bele más is? Vagy lehet, hogy ez nem bug, hanem egyszerűen ilyen, de a beállítások között nem találtam erre utalót.
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Tudtok olyan appot javasolni, ami WebDAV lejátszást támogat, megjeleníti a feliratok és szinkronizál trakt.tv oldallal? Eddig KODI-t használtam, de valamiért most nem akarja a feliratot megjeleníteni!
-
joci86
senior tag
válasz
svgyula #168157 üzenetére
Nem személyeskedés akart lenni. Annyi volt a lényeg, hogy ha a Disney nem kap hozzáférést a nethez, (az eddigi tapasztalataim alapján) nem hajlandó működni, hiába töltöd le a nézni kívánt tartalmat...
Tekintettel arra, hogy egész évre előre kifizettem az előfizetési díjat, és nincs alternatív alkalmazás, amivel használhatnám a szolgáltatást, nem játszik, hogy megszabaduljak az apptól.
Amúgy töröltem az alkalmazást és újra telepítettem, újra letöltöttem a tartalmat, és az adatforgalmi statisztika szerint nincs kirívó mértékű fogyasztása, csak a néhány MB, amivel szinkronizálja az előfizetésem adatait.
@boborján2
Most újratelepítve normálisan működik itt is, valami nagy gáz volt nálam az alkalmazással.
Majd kipróbálom, hogy letiltom a mobilnetet, hátha az is helyrejött. Amikor próbaképpen kikapcsoltam a netet, eddig kijelentette, hogy offline vagyok, és nem engedett semmit nézni, a letöltötteket sem... -
boborján2
aktív tag
válasz
svgyula #168157 üzenetére
Igen, a dizni és a gogle csúnya gyíkemberei összedugták a fejüket és most mindent is együtt ellopnak mindenkitől
De hogy valami értelmeset is írjak.
Disney+ -t elindítottam letöltöttem egy random sorozat epizódot. Appból kiléptem/bezártam. Wifit - mobilnet kikapcsoltam.Disney+ -t elindítom és ott figyel az egyetlen letöltött sorozat epizód ami tökéletesen lejátszható minden hang és felirattal együtt teljesen offline állapotban.
Ugyanezt ha megcsinálom bekapcsolt mobilnettel, fullra betölt a Disney+ , itt belépek a letöltött tartalmakba, lejátszom a letöltött részt. Mobil adatból cirka 0,5-1 megabájt fogyott összesen. Ez bedudható annak , hogy betölti a főmenüt és a borítófépeket.
Kijelenthetem , hogy a letöltött content lejátszása nem zabálja a mobilnetet!
(Legfrissebb elérhető app+Android13) -
svgyula
addikt
válasz
joci86 #168155 üzenetére
Mit jelent az, hogy "nem okos letiltani" Nyilvánvaló az alkalmazás hazudja be ahogy írtam azt, hogy TE mindegy mit állítasz be akkor is csinál neked számlát! Ez az okos nem okos legyen már a te döntésed! Én az ilyen alkalmazást kapásból kukáznám! Ugyanis ha ebben hazudik akkor ki tudja mit visz még a telefonodról!
-
BitRider
senior tag
válasz
WhiteWalker #168154 üzenetére
+1
Licensszel, ami kb. 1200 forint, a legjobb fájlböngésző droidra.
Egyéb felhő, ftp stb. mappákat is elér. -
joci86
senior tag
válasz
svgyula #168150 üzenetére
A telefon beállításai között nem okos letiltani a netet, mert nem hajlandó semmit sem lejátszási a Disney.
Konkrétan a streamelést és letöltést tiltottam le mobilnetről az alkalmazáson belül.
Plusz le volt töltve a készülékre, amit néztem.Így nagyon erős, hogy több GB eltűnt a Disney jóvoltából...
-
boborján2
aktív tag
Tudnátok ajánlani tabletre két ablakos fájlkezelőt?
Képek miniatűr nézete és az smb fontos lenne,mert nason tárolt képeket kellene átválogatni és mappákba rendezni.
Köszi! -
crok
Topikgazda
Akinél GMail email késések meg hasonlók vannak: nem vagytok egyedül, incidens van már rá úgy két órája, dolgoznak rajta.
-
svgyula
addikt
válasz
joci86 #168149 üzenetére
A telefonodon a hálózati hozzáférés alatt tiltottad le az alkalmazásnak a mobilnet adatforgalmat? Vagy az alkalmazáson belül? Ha az utóbbi akkor az csak egy placebó! Ha a telefon beállításoknál csinálod akkor valószínűleg visítani fog, hogy "az alkalmazás nem kapott mobil net hozzáférést"
-
joci86
senior tag
Sziasztok!
Disney+ alkalmazással kapcsolatban lenne kérdésem (Android, legfrissebb app verzió).
Hiába töltöttem le a telefonra a nézni kívánt tartalmat, illetve hiába állítottam be, hogy csak wifiről streamelhet, tölthet le, zabálja az adatforgalmam...
Másnál is előfordult ilyesmi?
-
-
kaciokos
őstag
A Google tárhelyen korlátlan ideig, de az Androidos Naptár app első induláskor visszafelé csak egy évet szinkronizál le, régebbi eseményeket hiába is keresel benne. Persze ha már 3 éve használod a telefont, és nem volt FR, akkor az elmúlt 4 év látszódik. Sajnos ezt nem lehet felülbírálni, agy nagyon nehéz telefonon régebbi naptárbejegyzéseket megnézni.
-
Jabby
őstag
Sziasztok,
Esetleg erre valaki? -
crok
Topikgazda
3..2..1.. tervezett avulás
Ezt már ne váruk meg.. itt semmiképp, itt alkalmazásokról beszélgetünk
A Droid szakmaiban vagy valamelyik elektronikai topikban meg tudjuk beszélni
Kösz mindenki!
-
Fall-N
veterán
válasz
efi99 #168141 üzenetére
Hagyjuk már a százalékokat! Az akku celláinak feszültsége van, ez a 3,7-4,2 V. A % egy tájékoztató, hogy az egyszeri user meg tudja különböztetni. Semmilyen % nem árt és káros. A gyorstöltő sem káros, normál használat, erre tervezik. A béna 10 W-os 2A-5V-ot már rég meghaladta a technológia. Aki szivatni akarja magát az csak töltse órákig, semmivel sem fogja tovább bírni az akku! Régen sem mentek el több évig telefonok, mint most, pedig akkor nem volt más csak a 10W-os töltő. Az akkunak ciklusai vannak, tök mindegy, hogy három óra alatt vagy egy óra alatt éri el az egy töltési ciklust. Ezt kellene megérteni. A melegedés káros lehet, de ezek úgy vannak vezérelve, hogy lépcsőzetesen adják rá a feszültséget, nem 0-100%-ig 65 W-tal tölt.
Csak hogy elgondolkodtató legyen az elektromos autók töltője is gyorstöltő, ott mégiscsak fontosabb az akku élettartama, mivel jóval fontosabb, hogy ne hagyjon cserben az úton az autó, meg pár millió értéke csak van az akkupakknak.
-
svgyula
addikt
válasz
efi99 #168141 üzenetére
Miért nem érted meg? Nincs olyan hogy "valós 100%" az amit látsz a kijelzőn az csak "információ"! Soha egyik gyártó sem annyira idióta, hogy a töltésvezérlőt úgy állítsa be(programozza ha jobban tetszik), hogy az az akkumulátor valós feszültség határán táncolva kapcsolja le a töltést! Ez veszélyes! Ilyen baromságot egyik gyártó sem kockáztat meg azóta mióta voltak a kigyulladt samuk! Ott is azonnal jött a frissítés és visszavették a valós feszültséget az akkumulátor töltésnél DE!!! a kijelzőn megmaradt a feltöltött telefonnál a "100%".
Nyugodj meg a telefont nem lehet a töltővel túltölteni! Nem is kíméled a 20-80% közötti használattal csak többször töltöd!
Ja még egy apró információ: éjjel töltőn a telefonom->reggel hideg a töltő és a telefon is! Természetesen a gyári gyors töltővel! Bekapcsolás előtt lehúztam és úgy indult! 10 órakor 99%-on volt a töltöttség úgy, hogy pár email, whatsapp üzenet játszott. Tehát nem szívja meg az indítás úgy, hogy az bármilyen értéket mutatna a töltöttségen!
Nyilván ez nem igaz minden telefonra. -
efi99
őstag
válasz
svgyula #168137 üzenetére
Ez is csak részben igaz. Nem tudom kire céloztál, mert pont én magam is azt írtam, hogy még nincs 100-nál, csak kb 96-97-nél, amikor felkanyarítja aránylag hirtelen 1-2 perc alatt 98-99-100-ra. Ettől még ha rajta hagyod további 20-25 percig, meglesz a valós 100 is. De nem 6 óra alatt!
De mégis, ezek után szerinted mégis miért vannak ilyen lehetőségek a telefonokban, hogy ne töltse fullra, lassan töltsön a végén, hamarabb késztessen a levételre, azzal, hogy korábban jelzi a 100-at, meg hasonlók? Csak van valami oka, vagy csak unatkoztak...és, igen, pont az, hogy nem jó 100-ra nyomni, majd még ezt megfejelve órákon át azon is hagyni, hiába bizonygatod ezt. -
gulylali
csendes tag
A Google naptár az eseményeket mennyi ideig őrzi meg.Az Android 7-en levő több évre látja,az Android 13-on csak 2 év van meg.(2021 nov.az utolsó)
-
Cs1csó
titán
válasz
svgyula #168137 üzenetére
Az alap, hogy "teljesen" lemeríteni nem engedi, de talqán a "teljes" feltöltés sem lehetséges.
Elvileg nem kellene már ezen agyalni, ami fontos lehet:
1. ne hagyjuk a telót napon vagy extrém forró helyen pl. nyáron kocsiban stb.
2. nem túl egészséges pl. töltés közben használni ( főleg ha az játék ami amúgy is melegíti a telót + ehhez hozzáadódik a töltés során keletkezett hő) -
svgyula
addikt
válasz
Cs1csó #168136 üzenetére
Már rájöttem, hogy ezeknek az újkori Einstein okoskáknak felesleges bármit válaszolni! Az aki azt sem tudja felfogni ha a telefon kijelzője mutat 100%-ot az nem az akkumulátor valós 100%-os töltöttségét jelzi! De ha leírom utána is erősködnek, hogy de így meg úgy ennyi meg annyi %-ra kell tölteni a telefon! Én részemről lemondtam ezek menthetetlenek.
-
Cs1csó
titán
válasz
BitRider #168135 üzenetére
A gyors töltés sem folyamatosan "full trottle" teljes gázzal megy, a melegedés tükrében, van hogy visszább vesz, ha "teljes" töltöttségig fenn hagyjuk akkor a végén már alapban lassabban fogja tölteni.
Van erről jutubos videó, egy usb kábelbe épített fogyasztásmérő mutatja hogy a teló nem mindig az adapter maximális képességének megfelelő áramot veszi fel (pl. 65W-osból végig, folyamatosan nem ennyit vesz fel) -
BitRider
senior tag
válasz
svgyula #168130 üzenetére
A gyorstöltő abban segít, hogy 20 és 80% közt kényelmesen tarthasd az akksit, hiszen csak 1-2 alkalommal kell csak egy picit felrakni a töltőre, míg mondjuk megiszon egy kávét. A jobb elektromos eszközök, laptopok és autók is ezt csinálják: ha nem kéred direkte a full töltést, akkor csak 80-90-ig szívják tele magukat, és gondolom, ezek nem a placebo-hatásra gyúrnak.
Annyit finomítanék a melegedés dolgon, hogy addig melegszik a töltőn a teló, amíg ténylegesen van töltés, de ha elérte a 100-at, akkor melegedés valóban nincs, vagy szinte kimérhetetlen a szintentartás alatt. Nem a melegedés a probléma.
-
efi99
őstag
válasz
svgyula #168130 üzenetére
"A Li-iont nem kell teljesen feltölteni, mint az ólomsav esetében, és nem is kívánatos. Valójában jobb, ha nem tölti fel teljesen, mert a nagy feszültség megterheli az akkumulátort. Alacsonyabb feszültségküszöb választása vagy a telítettségi töltés teljes megszüntetése meghosszabbítja az akkumulátor élettartamát, de csökkenti az üzemidőt. A fogyasztói termékek töltői a maximális kapacitásra mennek, és nem állíthatók; a hosszabb élettartamot kevésbé tartják fontosnak. "
[link] -
Bferibörs
addikt
válasz
efi99 #168129 üzenetére
Mondjuk a robbanós samunál megértem.😂svgyulát is megértem,nekem is van 6,4,3 éves telóm amit egész éjszaka töltöttem 100%-ra, ma is normálisan működnek, a 6 éves lenovo p2p az ötezres akksijával kenterbe veri a samu 23u-t üzemidőben🤔. Régen arról beszéltek,hogy 100% töltöttség után még hagyjuk a töltőn a telót,mert az a 100% még nem 100%.,biztos annak is oka volt. Változnak az idők,szerintem mindenki úgy töltse,ahogy jólesik neki. Én pld. nem használok gyorstöltést,nem szeretem,nincs rá szükségem.
-
efi99
őstag
válasz
WhiteWalker #168122 üzenetére
Így nem, csak ilyen a legtöbb gyártónál nincs. A Samsungon pl csak a 2.opció van (85%-ig töltés és még ez sem volt korábban sokáig).
Már maga ez a 2 opció megléte (és a benne lévő magyarázat: akkumulátor jó állapotának megőrzése, élettartam megnövelése) önmagában is azt igazolja, hogy nem jó 100%-on 6 órát rajta lógatni. Tehát ezt a gyártók írják, de svgyula szerint én akarok okosabb lenni náluk. Ezek szerint inkább ő... -
efi99
őstag
válasz
svgyula #168126 üzenetére
Töltőn lévő telefon mindig melegebb, nyugodtan lecsekkolhatod a hőmérsékletet pl a 3C Battery Managerrel. Nem fog ettől kinyiffanni hamar, de a sok kicsi sokra megy. Értelme meg nincs egész éjjel túráztatni, este az ember ráteszi 1 órára, ha éjjel lemegy 5-öt, csak van reggel 3 perced visszapótolni, ha ez annyira zavaró. Még az UPS-ek aksijainak se tesz jó az állandó 100%, pedig azoknál abszolut az a jellemző és arra is tervezik őket, hogy szinte mindig 100%-on vannak.
30 perc alatt 100-ra lökni, az se tesz jót neki, bárki bármit hazudik, az 1 literes 3 hengeres 100 LE-s turbómotorokra emlékeztet, na azok se fognak annyi élni, mit egy 2 literes szívó. -
efi99
őstag
válasz
Cs1csó #168124 üzenetére
Én a LEDBlinker Pro-t és a LEDMeknow használom. Óránként kb +1-2 % extra merülést okoznak csak, - ami semmi, mert ennyit 24 óra alatt nincsenek kint összesen, hiszen megnézem az értesítést előbb-utóbb - de fontos, hogy az AOD "felett" legyenek kint. Nyilván a telefonon AOD-nek is lennie kell ehhez alapból. Máskülönben valóban sokat fogyasztanak, még akkor is, ha OLED a panel és csak az a pötty van bekapcsolva. A LEDBlinker Pro nagyon sokoldalú, több értesítést is kezel párhuzamosan, app saját ikonjával is akár.
Jó még a NoLED is, azt is használom ezekkel párhuzamosan, sajnos régi (GP-n már nincs is fent) és nem tud AOD felett, viszont ez az egyetlen app, beleértve az oprendszereket is, ami hívóképet is tud tenni a nem fogadott hívás ikonjához, nem csak maga a semmitmondó jel virít. -
svgyula
addikt
válasz
efi99 #168120 üzenetére
Soha nem volt semmilyen melegedés az egész éjszakai töltőn hagyásnál! Honnan veszed ezt a sületlenséget! Ahogy abbahagyja a töltést a töltő is hideg és a telefon is. Nem kell a mérnököket akik ezzel foglalkoznak és több ezer esetleg még több tesztelést elvégeztek mint "te" felülbírálni és okosabbnak érezni magad, mert nem vagy az! Nyilván nem adnak ki a kezükből olyan terméket amit nem "hülye biztos"! Ráadásul a mostani telefonok többségének a gyártója le szokta írni hogy mennyi töltést visel el az akkumulátor, valamint ez után mennyi lesz a kapacitása! Nyilván a töltésvezérlőben is van valamilyen szinten számláló a "hülye biztos" megoldás miatt és egy bizonyos mennyiség felett egyszerűen le fogja tiltani a töltést. Az enyémnél pl azt írja 1500 töltés után még 90%-os lesz a kapacitása. Természetesen ez a gyári töltő használatával, ami amúgy 30 perc alatt fellöki 100%-ra és utána hideg minden!!!! (Csak sokszor én ekkorra már alszom.) Akkor mit is kell vele szórakozni? 1500 töltés (ha?) naponta van töltés az is ~4 év! Ekkorra már minden telefon elavult lesz de ha nagy a szerelem(
) akkor lehet még aksit cserélni aztán mehet tovább.
-
Cs1csó
titán
válasz
efi99 #168119 üzenetére
NotifyBuddy - Notification LED
kedveltem, mert az ingyenes is elegendő (egy kis pötty a sarokban) de vagy 20%-os merülést produkált (ha jól emlékszem)
-
efi99
őstag
válasz
svgyula #168098 üzenetére
Egész éjjel töltőn hagyni elég nagy hülyeség, mert a melegedés nem tesz jót neki, de az órákon át tartó csepptöltés sem.
A 100% meg nem egészen úgy van. A telefon előbb jelzi a 100%-ot, ez stimmel, de ez azért van, mert kb 80-85% felett egyre lassabban tölt és az utolsó pár %-ot már vállalhatatlanul soká köhögné ki, vagyis nagyon hülyén mutatna a katalógusban, - főleg a konkurencia mellett - hogy 100-ra 1:47 alatt megy fel, inkább csalnak kicsit és odahazudják, hogy 1:22. Ha 100%-nál még rajt hagyjuk egy fél órát, megfigyelhető, hogy utána 99-re az első -1% nagyon soká esik le. -
Jabby
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan alkalmazást amely lista alapján kilővi/leállítja az alkalmazásokat?
A Hibernator -hoz hasonlóra gondolok. -
vacs
veterán
válasz
donmackó #168115 üzenetére
Pc-n böngészővel belépsz a Xiaomi Cloud-ba és onnét ki tudod másolni a xiaomi jegyzeteket!
Illetve a saját károdon látod, hogy célszerű gyártó független appokat használni. -
donmackó
addikt
Keresnék egy olyan alkalmazást vagy programot, amivel ki tudom nyerni a xiaomi jegyzeteket. Nem szeretnék vagy 100-150 jegyzetet kimásolni ha nem muszáj.
-
-
GEPESZ66
veterán
válasz
zsoltzsolt #168108 üzenetére
Igen, este már jó lett.
Az Edge-t használjátok ehhez, vagy inkább a Chrome-n belül a bing.com-ot? -
GEPESZ66
veterán
Érdekességképpen írom le.
Tegnap a céges Samsung A53 telefonomat felfrissítettem Android 14-re.
A telefonomon van egy céges felügyeleti szoftver,amivel az informatika mindent tud törölni,ha elveszne,MobiControl.
Be akartam kacsolni a Samsung új biztinsági funkciójat,az Auto Blocker-t,de ezen a készüléken nem lehetett.
Érdekes,hogy ezt a Samsunk altal beépített biztonsági reszt nem lehet bekapcsolni.
Vagy lehet,jön majd egy frissítes a Mobicontrolra,s engedni fogja,hisz eleg friss meg ez az Android 14 a telefonokon. -
Fall-N
veterán
válasz
svgyula #168098 üzenetére
Én már nem is reagálok az ilyen kérdésekre. Eddig az összes telefont 100 %-ra töltöttem, majd az okoskonnektor lekapcsol magától egy bizonyos idő után (Sonoff S26). Egy Hama GaN 45 W-os Type-C töltővel töltök jelenleg.
Évekig bírták a telefonok, kicsi veszteséggel. Egyedül egy telefonom akksija használódott el (Redmi Note 7), de az is csak azért mert töltés közben játszottam akkoriban a CoD Mobile játékkal, ami szépen melegítette a telefont közben. Az is két év után 70 % akku kapacitás körül volt. Kár túllihegni az egészet.
Kikapcsolni meg nem kapcsolok ki semmit, mert teljesen felesleges! Többet merít újra bekapcsolás és semmi gyakorlati előnye nincs a dolognak. Régen például a Mi Band szériát nem is lehetett kikapcsolni, nem véletlenül.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- OLED monitor topic
- Apple asztali gépek
- Milyen autót vegyek?
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- PlayStation 5
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Villanyszerelés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Samsung S24 8/128GB, Kártyafüggetlen, Újszerű állapot, Garanciával!
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest