- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spe88
senior tag
Létezik olyan applikáció, amivel lehet legalább EU szinten parkolójegyet venni? Vagy minden országra le kell tölteni 2-3 különbözőt, hátha valamelyik működik. Köszönöm
-
Fall-N
veterán
-
Emu
őstag
Köszönöm mindkettőtöknek, nem hallottam még róla.
-
mobilizmo
Topikgazda
Csinálsz a gyereknek saját email címet az lesz a tabin a fiók és a szülői felügyeletet azon keresztül intézed a saját emaileden.
Google family link -
Emu
őstag
Sziasztok!
Gyerekeknek (6-8év) rendeltünk karácsonyra olcsó tabletet tanulni, youtube-t nézegetni stb. Kicsit off a kérdés, de nem szeretném ha a saját fiókomat spammelnék tele, illetve vásárolgatnának vele a tableten.
Van valami opció amivel ezt korlátozni lehet, vagy tudok valahogy a saját google fiókból alfiókot nyitni a gyerekek számára? Bármi ötletet szívesen veszek, természetesen valami szülői felügyeletet is szeretnék majd az eszközre. -
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Nokia-ról Xiaomi-ra kell költöznöm: híváslista, névjegyek, SMS-ek, naptár.
Van erre ingyenes app? (jó volna olyan, amit már próbált is valaki)
-
snowdog
veterán
válasz
Viktor0610 #148686 üzenetére
... semmivel nem bírja kevésbé a telefon, mint kikapcsolt rádiókkal.
Ez így elég bátor és erős kijelentés. Nyilván minél több a fogyasztó, annál több a fogyasztás.
Ha azt írtad volna, hogy minden rádió adó bekapcsolva sem fogyaszt drasztikusan többet, mint kikapcsolva, akkor azzal még egyet is lehetne érteni. -
válasz
lomposfarkas #148683 üzenetére
Amennyiben nem "el akarsz bújni", akkor felesleges kikapcsolni a GPS-t.
Évek óta az összes telefonom aktív GPS, wi-fi, Bluetooth, (mostmár) NFC rádiókkal használom, semmivel nem bírja kevésbé a telefon, mint kikapcsolt rádiókkal. -
batai15
félisten
Hali ! Lawnchair launcherbe van ilyen Google at glance szerű interaktív értesítő widget . Nova launchert használok, szeretnék ott használni ilyet . Esetleg valakinek ötlete ?
-
Met
nagyúr
Tudtok mondani "súly naplózó" appot ami tud tizedest (tehát nem egész kilókat) és lehet excelből importálni és excelbe exportálni az adatokat?
-
lomposfarkas
tag
Nem, konkrétan az Osmandon belül nem tudom kikapcsolni a gps vételt (ahogy lehet az Oruxon meg a Locuson) magyarul, ha csak bogarászni szeretném a térképet, akkor is szopja az akkut a gps vétel. De igazából csak kicsit bassza a csőröm, mert alapvetően az Oruxot használom kirándulni.
-
-
válasz
lomposfarkas #148678 üzenetére
Milyen android van a telódon? Alkalmazás beállításokban nézted?
[kép] -
Jumbozorz
senior tag
Sziasztok. Van olyan progi ami GPS vagy bármi szenszor alapján jelzi nekem megadott idő után , higy kelljek fel es ideje sétálni?
Köszi
-
lomposfarkas
tag
Féláras az Osmand.
Csak azt a k. gps vételt nem lehet benne kikapcsolni... úgyhogy büntetésből nem is veszem meg! -
kaciokos
őstag
válasz
F.E.K.. #148662 üzenetére
Itt közzétettem egy egy taskot, ami a BT fülesek akkuját figyeli, és értesítést küld alacsony töltöttség esetén. Szerintem az ebben található trükkök segítenek neked is.
Ha további infóra van szükséged, javaslom, folytassuk a Tasker topikban.
-
crok
Topikgazda
válasz
ktomee #148674 üzenetére
Első három ötletem:
- Island
- Shelter
- Parallel Space
De egész sok van ezeken kívül is, akár Play Store-ban is (a letöltésszám / csillagok / népszerűség miatt) de leszedhetők alternatív áruházakból, mint APKMirror, APKPure, UpToDown.. Az Island és a Shelter pl. elve open source, Github-ról vagy F-Droid-ról is hozzá lehet jutni. -
ktomee
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tippje olyan apróra, amivel dual színes (P30Pro) telóm egyszerre két viber account is rendben megy? Valahogy a másodikra eddig egyikkel sem jönnek értesítések. Az előző Xiaomi telómin a beépített megoldás tok jól ment, de a Huawei megoldása nem kezeli a Vibert.
Köszi -
JohnD
tag
Helló! Bocs ha rossz helyre írok. Hogyan lehet kikapcsolni Samsung Galaxy A3 2016 (SM-A310F) telefonon a Google hang/zenefigyelést? Android: 7.0.
Köszi! -
crok
Topikgazda
válasz
svgyula #148669 üzenetére
Igen, jól emlékszel, max. Lollipop-ig volt ilyen.. ott szűnt meg, a Marshmallow-ban.. és jött be az adoptable storage mint "megoldás" és emiatt lett kivezetve az USB Mass storage mint alapvető USB-s file átvitel mód és lett behozva az MTP (nem kell umount-olni a storage-et).
Az SD kártya belső tárhelyre formázása itt a legrosszabbnál is rosszabb lehetőség lenne. A készülék 16GB eMMC-vel van szállítva (ha jól látom) amiből jó esetben olyan 10 GB használható fel a felhasználó részére (appok adata + rendszerappok frissítése + képek + videok + miegymás = /data partíción és annak a /data/media könyvtárában (ami a belső tárhely tulképp')) és emellé (..helyett, lásd később) tennél be egy 4GB microSD-t ami jó, ha Class 4-es (vagyis vélhetően nem túl gyors és kicsi, UHS-1 / Class 10 alatt még gondolatban elvetném) és ezt tudja neked "belső tárnak" formázni ha adoptable storage-ot választ ki, már ha tud, mert ugyan MarshMallow-ban jött be a dolog és a készüléken és Oreo van a készüléken de ehhez támogatás kell a ROM oldaláról is (nem minden gyártó engedi meg hogy adobtable storage-ként lehessen microSD-t használni, pontosan a sebessége miatt). nem nagyon lesz vele kisegítve mert a kártya kisebb mint maga a belső tárhely, áthelyezni rá a rendszer nemigen fogja tudni a már fent levő dolgokat és marad a szívás, hogy képet / videót / egyebet akkor az EXT4-re formázott 4GB lassú microSD-re fogja tenni de az appok maradnak a /data-n, a belső eMMC chipen így is úgy is hacsak át nem teszed ha tudja a ROM és engedi az app is (android:installLocation). Ráadásul ha ki akarja venni a microSD-t akkor nem tudja, EXT4-el formázza és titkosítja, nagyon nem triviális mount-olni és|vagy kinyerni belőle adatot mondjuk PC-n.. szóval ha lecserélné nagyobbra az kb. egyben egy fact. reset-et is jelentene. Írtam róla bővebben [1] [2] Nem véletlen találták ki az OBB file-ok (pl. játékok nagy blob file-jai) tárolását a /data/media-n vagyis a belső tárhelyen, mert így pl. az adoptable storage-al átkerülnek a microSD-re és egyben "felszabadul" a hely a /data-ról.
Szóval szerintem marad a root, marad az SD kártya EXT4-re formázása kézzel és a Link2SD vagy hasonló.. már ha mindenképp microSD-re kell valahogy tenni az appokat. A kérdéskörnek egyébként jobb helye lenne az Android szakmaiban.
-
svgyula
addikt
Szia! Emlékeim szerint volt az alkalmazáson belül egy olyan rész "áthelyezés az sd kártyára" Ez már megszűnt? Nálam a telón már nincs sd lehetőség így ezt megnézni sem tudom. Viszont most néztem meg egy android 8.1 go verzión ott van lehetőség az sd kártyát "belső tárhelyként formázni" akkor viszont már tudja kezelni a rendszer ha jól emlékszem.
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Kisfiam Lenovo TB-8504f es tablagepe adott Android 8-val.
Behelyeztunk egy pici 4gb os sd kartyat, hogy egy-két jatek még toltheto legyen, de sehogy nem tudon ravenni, hogy oda telepitsen a droid vagy helyezze át oda.
Mit lehet tenni? -
Somatom
veterán
válasz
WhiteWalker #148665 üzenetére
A pénzkezelőkkel szerződik és az általuk kibocsátott kártyákkal működik.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Viktor0610 #148660 üzenetére
Köszönöm mindenkinek , de nem úgy volt hogy most kezdik el a MasterCarddal ?
-
kuksa90
őstag
válasz
Viktor0610 #148660 üzenetére
TransferWise is működik...
-
lomposfarkas
tag
válasz
batagy #148653 üzenetére
Ha már említetted a spekrum analizátort, én ezzel játszottam:
https://play.google.com/store/apps/details?id=air.spikything.speccy
De a lényeg, hogy kiderül, egy olcsó telefonnak is piszok jó lehet a mikrofonja (hisz a gsm beszélgetés durván tömörít és sávhatárol) és az analizátor ki tud mutatni jelenségeket is, pl hogyan csökkenti a szám elé rakott zebkendő a bufogó tranzienseket/szélzajt, vagy amin nagyon eltátottam a szám: 2 méterről mutatja, hogy összedörzsölöm két ujjamÉs ez hangrögzítésban is kiderül, az Easy Voice Recordert használom néha, 44 kHz-s wav meglepetésszerűen jól szól.
-
F.E.K..
senior tag
Most itt tartok egyébként, ez már elég az alap statisztikának.
Ami még jó lenne az a fülhallgató akkumulátor százalékát is beírni ide, de arra nem jöttem rá hogyan tudnám megoldani.
Azt lehet hogy még megcsinálom hogy legyen egy másodperc számláló, az egyszerűsítené az összegzést (csak ahhoz is jó lenne az akku százalékát látni, hogy csak egy cikluson belül számoljon).
-
Jabby
őstag
válasz
WhiteWalker #148658 üzenetére
Itt is ez a téma most.
-
válasz
Az elindulásról szóló cikkben ez szerepel: "Magyarországon most a Revolut, a Curve, valamint a Monese szolgáltatóknál válik elérhetővé."
-
ratobi
senior tag
válasz
Még mindig kell... Nincs még magyarországi bankkal kapcsolatban.
-
WhiteWalker
nagyúr
A GooglePay apphoz lehet már közvetlenül MasterCard kártyát adni , ha már nálunk is elindult , vagy még mindig kell a Revolut,Curve stb kerülő út?
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
Oldman2 #148652 üzenetére
Köszi, és tényleg,
Javítás
Zajszintmérő : Sound Meter -
Szerintem mindenképp jó lenne egy kategória és ebbe mehetnének a szinkronizálók is. Nem mondom, hogy mindennapos téma, de időnként előkerül, hogy melyik FTP szerver tudja írni/olvasni az SD kártyát. (A Banana féle pld tudja mindkettőt)
A reklámmentességhez meg csak annyit, nem szükséges mindenből a fizetős verzió, segítenek a Blokada és Tsa. -
batagy
őstag
válasz
batyuska100 #148637 üzenetére
Én ezt a hangerősség mérőt használom:
Sound MeterIlletve a Spectroid nevű spektrum analizátor van még felrakva.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
zsoltzsolt #148651 üzenetére
Nem jó a link...
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
batyuska100 #148644 üzenetére
[link]
SoundMeter -
Atish19
őstag
Sziasztok. Kb már minden oldal lehozta, hogy elindult magyarországon a Google Pay. Szívesen használnám is Revolut kártyával, de a Play áruház szerint magyarországon nem támogatott a Google Pay és nem is tudom telepíteni. Külső megosztó oldalakról pedig nem szívesen telepítek alkalmazásokat. Valaki legyen kedves homályosítson fel, hogy mi a frász van most
-
kovisoft
őstag
válasz
mcsm88 #148646 üzenetére
Az Open Camera tud ilyet: Camera Preview/Ghost Image.
-
mcsm88
senior tag
Üdv!
Tudnátok ajánlani olyan fotós appot, amivel elkészítek valamiről egy képet és ha később megint ugyanarról készítenék fotót, akkor a régi képet mutatná háttérben, hogy ugyan abban a szögben tudjam lekapni?
-
zhata
senior tag
Nem régen jelent meg az új Rafi app, a MyRaiffeisen, a kezdeti idegenkedésem után ki kell jelentenem, hogy veri a régit!
Tegnapelőtt meg a RaiPay app, ami a Raiffeisen ügyfeleknek biztosít telefonos fizetést, ha regisztrálják rafis kártyájukat. A regisztráció pofon egyszerű, és az app működik! Nem kell vesződni az OPT virtuális kártyájával, 65000 Ft-os limitjével, tényleg olyan, mintha a kártyádat használnád.
ps. Eddig SOHA SE dícsértem a Raiffeisen progikat. -
Probert75
addikt
válasz
Azért "zajszintmérő"-re keresve is van jópár találat.
-
kovacs65
őstag
válasz
Így keress: decibel mérő
Lesz pár -
batyuska100
senior tag
Hali!
Mivel nem találtam az összefoglalóban zajszintmérő appot (ha van akkor tényleg vak vagyok), ti milyet ajánlotok?Veszek egy új gépházat, azt szeretném megmérni, hogy mennyire búg a régiben - és az újban majd a hdd.
-
F.E.K..
senior tag
hm... a taskernek van bluetottk pluginja több is, azokat megnézem. (a macrodroid is jó, de ha már van tasker, maradnék annál. Mindenesetre jó tudni hogy ott elve ott a lehetőség
-
Somatom
veterán
-
F.E.K..
senior tag
Apropó statisztika... tud valaki arra megoldást/alkalmazást hogy egy bluetoth eszköz kapcsolati időtartamát tudjam számolni? (konkrétan most a fülhallgató valós használati idejére lennék kíváncsi. Root, tasker van, konkrét ötlet még nincs)
-
mobilizmo
Topikgazda
Manapság már a 32 GB-os tárhellyel szállított telefonoknál fordul elő a tárhely elfogyásának problémája (nem is olyan régen még 8GB-vel küzdöttünk). Több topikban futottam bele ilyen kérdésbe, hogy kevés telepített app mellett is gyorsan elfogy a rendszer mellett maradó szabad tárhely. Ezzel kapcsolatban eszembe jutott, hogy jó lenne egy a wakelock detector-hoz hasonló alkalmazás, ami appok tárhely felhasználását elemezhetné. Nem az adott időpontban konkrét tárhely foglalásra gondolok, ezt meg lehet nézni a rendszerben is, app is létezik rá. Hanem valami időbeni elemzésre. Tud valaki ilyenről?
-
-B-
senior tag
Nálatok megy az Emag alkalmazás?
Nálam már napok óta nem működik wifivel. Érdekes módon, mobilnettel nincs gond. -
Somatom
veterán
Servers Ultimate (van pro is). Profi cucc. Betallózni nem tudja az SD -t, de bemásolva az elérési utat, kezeli. Több, mint 60 -féle szerver, Tasker plugin, tud szervert futtatni a hotspot belső IP -jén (vagyis router nélkül, közvetlen kapcsolat két eszköz között). Szerver mobilneten (DDNS szinkronnal is), logolás, távirányított szerverindítás, hálózati segédeszközök, stb, stb.
Szerk.: Most látom, hogy a Te listádban is szerepel.
-
crok
Topikgazda
válasz
Mcrazy #145591 üzenetére
Nincs így külön kategória se az összefoglalóban, én is ajánlottam jópárat valamint az összefoglalóban levő file manager-ek többsége is tud FTP szerverként működni, akár egy SD kártyával is. De pl. amit ajánlottam primitive FTPD az FOSS vagyis free and open source, F-Droid-on és Google Play-en is fent van automatizálóval nem tudom hogy áll de legalább nincs benne reklám, egyszerre tud FTP és SFTP módon is működni és tudja kezelni az SD kártyát is mint forrás könyvtár. (Egyébként a Banana Studio-nak az FTP és az SSH/SFTP reklám nélküli appja is most épp le van árazva, mindkettő 319HUF) Csináljunk erre egy külön kategóriát mondjuk "Fájlátvitel - szerver" vagy valami hasonló névvel? Mit rakjunk még bele?
-
Aksomatic
senior tag
Nekem OnePlus 6-om van, és a Google Play-ban azt írja nem elérhető számomra a Google Pay, de tudom aktíválni, megjelenik a menüben meg tudom nyitni, de kb. 10 perc múlva eltűnik, mi történhet?
-
gti16v
őstag
Sziasztok!
Ma google play eltávolította a kedvenc tárcsázó programom.
(Ex dialer),szerettem Samsung plus óta használtam...tehát nagyon rég.
(Most P30 pro van)
Tudtok másik alternatívát ajánlani?
Egyik legfontosabb funkció az a balra elhúzom a nevet,sms jobbra hivás volna..Köszi
-
Aurig@
őstag
-
-
Aurig@
őstag
Valószínű, hogy sokan fogják használni. Igaz én még sosem használtam annak elenére, hogy a telefonom tudja.
Sajnos nem hoz lázba. SimplePay-t használom rendszeresen bérlet és jegyvásárlásra és számlák fizetésére.
De, hogy üzletekben bohóckodjak telefonnal kártya helyett, azt nem nekem találták ki. Kártya odatart, csippan. Nem kell képernyőzárat feloldani stb. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged