Hirdetés
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Intel Arc Battlemage B570/B580
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
válasz Jumbozorz #148861 üzenetére
Ha teendőket akarsz nyilvántartani, kezelni, akor miért nem valami "To Do" appban kezeled? Microsoft To Do, Google Tasks, stb...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
MODERÁTOR
-
addikt
válasz Jumbozorz #148531 üzenetére
Nem találtam az Google Playben, de ettől függetlenül lehet. Nekem Sony Android 10-ben benne van alapból ez a lehetőség. Nem hinném, hogy márka specifikus. Szoktam használni, jó dolog.
Melyik Android verziót használod?-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
consono
nagyúr
válasz Jumbozorz #145841 üzenetére
Nekem is fent van gyárilag a Samsungon, de mégis le kellett töltenem az APKMirrorról a telepítőt, hogy el tudjam indítani....
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
crok
Topikgazda
válasz Jumbozorz #141467 üzenetére
Minden esetben preferálja az Android, még úgy is amúgy ha nincs WLAN-on keresztül Internethozzáférés de kapott IP-t az interface akkor se vált át. Ha nem akkor ott valamit nagyon eltolt a ROM-ot készítő ember vagy cég.
Fejlesztői menüben bekapcsolható az is hogy a mobiladat állandóan be legyen kapcsolva amivel sokkal gyorsabb WLAN-ról mobilnetre átállást lehet elérni (amennyiben igényed lenne rá).
Kis plusz info még: újabb SDK verziókban van lehetőség arra hogy network rating provider-el minősítse az aktuálisan csatlakoztatott SSID-t.
@atike: annyiban nem édeskevés, hogy pl. mi használunk helyzetmegosztást és nagyon nem mindegy, hogy az 1..2 precenkénti NLP Wakelock a GPS miatt ki se kapcsol két wakelock közt ha nincs GPS alapján megfelelő pontosságú helyadat és nem tudja a készülék kielégítő pontossággal (doze mode, default location accurace=20m) a helyzetet megállapítani vagy max. 2..15 másodperc alatt belövi a helyet a megfelelő pontosságra aztán lemegy vissza aludni (ha csak light doze-ba is de jobb mint az awake). De nagon eltértem a témától, off off.
[ Szerkesztve ]
-
F.E.K..
senior tag
válasz Jumbozorz #141460 üzenetére
Nem kérdezem meg, nem kérdezem meg.... demégis: mire lenne ez jó? ha van ismert wifi akkor felcsatlakozik rá, ha nincs akkor pedig a mobilnet működik automatikusan (feltéve ha nincs letiltva persze).
Ha az akkumulátorral szeretnél spórolni akkor megjegyezendő hogy a wifi scan kevesebbet fogyaszt mint a gps...
root nélkül sajnos nem igen lehet külön kapcsolgatni egy ideje.
[ Szerkesztve ]
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
crok
Topikgazda
válasz Jumbozorz #141460 üzenetére
Volt rá app de eltávolították Play-ből 2019 áprilisban..
Ám (hasonlót vagy ugyanilyet) Oreo és felette tud az Android "magától" is
ha a kedves gyártó bennehagyta a ROM-ban. -
eclipse19
senior tag
válasz Jumbozorz #140353 üzenetére
Nincs olyan, hogy átlagosan.
Illetve, ha lenne hozzáférésed a Google statisztikáihoz (hány eszközön, mennyi idő alatt mennyi adatot kellett letölteni), akkor lenne..., de sokra nem mennél vele.
Nem az idővel arányos az adat fogyasztása ugyanis.
Attól függ, hogy mennyit mész és merre (jártál-e ott korábban, a gyorsítótárazás miatt) és, hogy pl. milyen térkép nézetet használsz. A műhold nézet pl. nagyságrendekkel többet fogyaszt mint a sima térkép.Hogy a telefonom működése attól függjön, hogy valaki más fizeti-e a számláját??? Viccnek is rossz....
-
Jabby
őstag
válasz Jumbozorz #138631 üzenetére
Én ott választok alapértelmezettet, vagyis amelyikkel kilépek, utána indításkor az fog alapértelmezett lenni, azzal indul.
Más:
Fiók mélyéről előkerült egy Android 2.2.2-es tablet.
Könyvolvasásra, esetleg WiFi-n (DLNA-t tudó player) filmnézésre használnám.
Gondom az, hogy nincs rajta Play áruház, a régi Market pedig nem működik.
Kérdésem, hogyan tudnék rávarázsolni egy Play áruházat, hogy a családi könyvtárban megosztott könyveket elérhessem, illetve feltelepítsek egy könyv readert és egy film lejátszó app-ot?Esetleg ha a Play-es családi könyvtár nagy falat lenne, akkor tudok kompromisszumot kötni, tudom tárolni a tabon is.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Kékes525
félisten
válasz Jumbozorz #108149 üzenetére
Sok lehetőség van, épp most az egyikkel szívózok, nem akar nekem működni. Ez a teslaunread amely Nova launcher alá való. Azonban itt találsz olyat is amit bárhová elméletileg feltehetsz: unread count badges
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
dlaj
őstag
válasz Jumbozorz #101187 üzenetére
Én ezt használom régóta, és nagyon szeretem. Csináltam egy kis bemutatót.
Szabadon méretezhető, színezhető a widget és a betűk is. Az áttetszőség 0-100%-ig állítható. Van megosztás is, én a OnenNote-ba mentek vele 2 kattintással.
-
zeorsdfd
senior tag
válasz Jumbozorz #82007 üzenetére
A SeriesGuide szinte tökéletes erre, sőt a Trakt.tv-vel is össze tudja kötni magát. Régóta használom.
szerk: lassú voltam:-)
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
-
Bozek
nagyúr
válasz Jumbozorz #71929 üzenetére
Nem, mivel bár azonos képek, több esetben van köztük különbség. Van, amelyik meg van vágva, így abból az eredetit tartanám meg. Ahhoz, hogy tudjam, melyiket kell törölni, látnom kell a felbontását.
Na meg kényelmesebb úgy nézegetni a képeket, ha nem kell közbe mappát váltanom. -
Bozek
nagyúr
válasz Jumbozorz #64317 üzenetére
Én az EzPDF Reader-t használom erre a célra, az is tördel. De ha a PDF-ben csak simán scannelt szöveg van, akkor próbálkozhatsz bármivel, nem fogja megcsinálni.
(#64318) LordRajZoL: Nem csak telefonon. A PDF az egyik leggagyibb formátum, amit valaha is kitaláltak... Múltkor én olyannal találkoztam, hogy amikor elkezdtem kijelölni a szöveget, az 1. oldal után a 4. következett, a köztes kettőt meg kihagyta. Na, ekkor szóltam ismerősnek, hogy küldje át a könyvét DOC-ban is, majd csinálok belőle EPUB-ot.
[ Szerkesztve ]
-
LordRajZoL
aktív tag
válasz Jumbozorz #64317 üzenetére
Polaris Viewer is tudja a txt formátumú ebook tördelést. Túlfolyó szövegként van benne ez az opció.
Egyébként én pdf-et Mobipocket Readerrel át szoktam konvertálni s úgy szoktam olvasni.
Pdf ritka szadista formátum direktbe telefonon
Kicsit erős benne a késztetés hogy bármin nézed ugyanakkora formázás, betűméret legyen benne mindenholzZz
-
válasz Jumbozorz #62299 üzenetére
A legjobb ha te magad kipróbálod. Eleve csak olyan tud rá válaszolni, akinek ugyanilyen készüléke van/volt, és összehasonlította a 2 appal készült képeket. Amúgy igen, lehet különbség, de nem számottevő, mivel a szenzor és az optika hardveresen van a készülékbe építve. A szoftver legfeljebb annyiból különbözhet, hogy mennyire módosítja a készített képet (utólag élesít, elmos, stb.).
(#62298) Baku: lehet, hogy az USB kábellel van a baj, próbáld ki másikkal
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
-
válasz Jumbozorz #60483 üzenetére
A TiBi fagyasztása meg a Greenify fagyasztása között óriási különbség van. Előbbi úgy fagyaszt, hogy gyakorlatilag olyan, mintha nem létezne a fagyasztott app a telefonon (csak a helyet foglalja, de sose indul el, és drawerben sem jelenik meg), utóbbi pedig úgy, hogy az app bármikor indítható, működőképes marad, csak éppen magától nem képes elindulni.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
kovisoft
őstag
válasz Jumbozorz #49649 üzenetére
Ezen az oldalon azt írják, hogy:
"you have to take advantage of this deal today before 6AM GMT on April 26th – that's 11PM PDT on the 25th"
Amit úgy értelmezek, hogy PDT (Pacific Daylight Time - amerikai nyugati parti időzóna) szerint kell érteni a 25-ét, azaz az akció vége greenwich-i idő szerint 26-án reggel 6 óra (vagyis szerintem itthoni reggel 8 óra).
Azért a biztonság kedvéért érdemes még ma próbálkozni. -
-
petipetya
nagyúr
válasz Jumbozorz #46754 üzenetére
Kettőt ismerek:
Duolingo: ez inkább gyakorló alkalmazás, mivel kell hozzá háttértudás. Előnye az, hogy kisebb szakaszokat kell teljesíteni, így közben van idő pihenni vagy mást csinálni.
Click angol: Ez már tanulásra szolgál. Hátránya az, hogy nem látni a lecke végét, így egy idő után meg lehet unni.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
LonGleY
veterán
válasz Jumbozorz #44060 üzenetére
Akkor így jártál. Én nem is ismerek olyat, hogy animált widget (csak a kifejezetten animált launcherek sajátjait, pl. a TSF Shell-nél, de ott megvan alá a rendermotor).
Meg gondold el, a normál launchernél meg kell adnod a widget főképernyőn való elhelyezkedését, méretét. Mikor egy ilyen mappát kinyitsz, változna a méret is a tartalmától függően, ezért tehát egész képernyőre kéne beállítani widgetet. Ha bármi mást is akarnál azon a képernyőn használni, akkor egymást fedő widgeteket kellene alkalmaznod. Gondolod, intelligensen kezeli a launcher, hogy épp melyikre kattintasz, és melyik van felül? Áh, felejtő.
Ha profi launchert szeretnél, akkor adja magát az egyetlen opció: rakj fel olyat. A Nova és az Apex csak a klasszikus launcherek sorát bővítik, semmi több. Érdemes mással is kísérletezni, vannak profibb, speciálisabb megoldások is.
[ Szerkesztve ]
-
Necc
addikt
válasz Jumbozorz #35494 üzenetére
+1 [link]
Bar en megvettem belole a fizetoset, nagyon megeri az arat, pontos, rengeteg informacio van benne amivel sok konkurens (hasznaltam mas szotarat is) fel se veszi a versenyt.Viszont az elso inditasnal legyen netkapcsolat, mert le kell toltenie az adatbazist az SD kartyara, ott is fogja tarolni igy ha nincs "belso SD" akkor erre ugyelj ha kicserelned/kivenned a memoriakartyat.
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
gatto_
senior tag
válasz Jumbozorz #35497 üzenetére
A Google fordító is működik offline, csak le kell tölteni hozzá a programon belül a kívánt nyelveket. Rengeteg van.
-
tomy86
addikt
válasz Jumbozorz #35494 üzenetére
Azt semmire nem állítanám, hogy a legjobb, de én ezt használom: Dictionary Hungarian-English. Telepítés után az első indításkor letölti az adatbázist és utána nem kell neki net. Természetesen angol-magyar, magyar-angol szótár.
-
dokee78
félisten
válasz Jumbozorz #32210 üzenetére
Ezt használom,óránként,félóránként csipog,zene alatt is.
-
addikt
válasz Jumbozorz #25463 üzenetére
Milyen készüléked van?
Ez nem egy külön alkalmazás, ne ilyet keres, ez egy lehetőség a telefonkönyvhöz, egy parancsikon (widget).
Nálam közvetlen tárcsázás címszó alatt.
De, már egy páran írták, próbálkozz, ezzel is ismerkedsz a telefon menüjével. Pl. GML is írt neked: "Alapból van ilyen az androidban. A képernyőn, ahová szeretnéd az ikont hosszan nyomod a kijelzőt -> parancsikon/gyorsgombok -> Gyorshívógomb."Ott kell lennie valahol!
-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
addikt
válasz Jumbozorz #25445 üzenetére
Az Xperia sorozatban: parancsikon felvétele, majd kiválasztod a közvetlen tárcsázás menüpontot, telefonszám kiválasztás!
Samsung Galaxy S Advanceben is van ilyen, de ott most nem tudom, hogy milyen menüből tudod kitenni. Szerintem a többi Samuban is van ilyen gyári lehetőség.
Nem kell semmilyen plusz alkalmazás![ Szerkesztve ]
-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
TRob1
veterán
válasz Jumbozorz #20239 üzenetére
Nem, szerencsére ilyen sosem volt, pedig minden reggel/hajnalban "vele" keltem munka miatt. Csak úgy magától nálam sosem fc-zett, csak akkor ha épp vmit "nyomkodtam" közben. De mondom, ez is ritkán (max heti 1, persz kinek mi a ritka hisz az a jó ha sosem csinálja)
Csere oka most csak annyi hogy átpartícionáltam a telót, kevesebb lett a datám, kifogytam a helyből, ezért van perpill a Holo fenn. Semmi más.szerk: most olvastam 1 hsz-t hogy csak újraindítás segít. Ilyenre egyáltalán nem is emlékszem, csak ez a várakozás, újraindítás meg bezárás vagy mifene ablakra. Amúgy kb. 4 hónapig használtam.
(#20240) LonGleY:
Azért ha az összes kommentet elolvasod és nem csak az utolsó 2-3at, akkor láthatod hogy nem erről szólnak.
Könnyen lehet hogy vmelyik utolsó frissítéssel jött vmi gebasz, de ahogy írják is többen, jó a support, folyamat jönnek a frissítések/újdonságok...[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Path of Exile 2
- Milyen program, ami...?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...
Állásajánlatok