Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- SSD kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Somatom #89899 üzenetére
Nem rossz a HMS, de egy maga a huawei nem fog tudni forradalmat csinálni, vagy csak szimplán potens konkurenciájának lenni a GMS-nek, függetlenül a lassan teljes körűvé váló hw tiltástól. Más lenne a leányzó fekvése, ha a piacvezető gyártók össze fognának egy saját oprendszer, ökoszisztéma ügyében,de ennek vajh mi kevés realitása van.
Anno a Nokiánál, Ms-nél, BB-nél bealudtak, meg is lett az eredménye.
Abban viszont egyetértek veled, hogy amire egy átlag felhasználó használja a tabletet, azt egy HMS-el rendelkező eszköz is ki tudja maradéktalanul szolgálni. -
Somatom
veterán
válasz
this is life #89898 üzenetére
Azért vannak ezekre a HMS -nek is megoldásai. Amúgy meg anno a Symbian fejlesztői is azt gondolták, hogy letaszíthatatlanok. Egyáltalán nincs ez kőbe vésve. Amire az átlag használ egy tabot, arra jó a HMS is.
-
válasz
bostone #89897 üzenetére
Nem élnek vele, mert csomagban nem tudnak olyan szintű szolgáltatást nyújtani mint a google (kereső,hirdetési platform,alkalmazás áruház,térkép...stb) , illetve a felhasználók jó részéből is hiányzik a tanulni akarás. A piacot leuralta a google, emiatt esélytelen értékelhető részedést elérni.
A gms-el rendelkező androidot ugyan úgy lehetetlen kiütni a trónból mint az ms windows-t.
Ezek mellé oda veheted, hogy a nagy többségnek az android,ios volt az első mobil platform amit használni kezdett, ezt szokta és ebből a szimbiózisból kimozdítani bárkit is reménytelen feladat. -
bostone
addikt
válasz
this is life #89896 üzenetére
Érdekes felvetés, a kérdés, miért nem élnek vele a gyártók?
Ha szigorúan néhány alkalmazásra van szükséged a hétköznapokban, legyen az szórakozás vagy munka, miért ne élhetnél egy ilyen eszközzel?
Én a romok hegesztését is kihagynám a dologból, hiszen a kinde fire is köszöni, jól van.
Elég lehet becsalogatni a piacra a fejlesztőket.
A huawei mégsem szárnyal az európai mobil szegmensben. -
válasz
#42308056 #89891 üzenetére
Nem tudom, pl ha fél árban meg lehet csípni egy google mentes tabletet (huawei) akkor megéri a plusz energiát a belakása. Ami ellene szól, az a zárt bl, és az ebből fakadó custom romok hiány. Viszont ha csak alap dolgokra van szükség, videó player, böngészés, néhány játék, közösségi alkalmazások, youtube...etc simán vállalható alternatíváról van szó (számomra és a kütyü b@zik számára).
Ui, ha a banki app amit használok működne gms nélkül, simán rá próbálnék a csupasz androidra. -
Danecay
addikt
válasz
Jarod1 #89894 üzenetére
Köszi a tippet! Bár nem tudom itthon milyen pályafutást töltött be a típus. Itteni ajánlás után vettem pár éve, itthon nem is is gondolnám, hogy forgalomban volt. Ha valakinek van is hibás példánya, nem biztos, hogy hirdeti, éppen azért met nem működik. De sohasem lehet tudni, szétnézek majd.
-
törölt tag
válasz
this is life #89890 üzenetére
Az a probléma hogy megvesz az ember egy 50-100,000 forintos készüléket és áthidalással kell bajlódni ami vagy működik vagy nem, ha működik lehet holnap már nem fog...
-
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Valakinek nincs véletlenül elfekvőben egy CHUWI Hi9 Pro tabletje, ami már csak papírnehezéknej jó, de ép a kijelzője? Amennyiben van valakinek, és leginkább csak porfogó és megválna tőle, kérem jelezze! Az enyémnek, pontosabban a gyerekének az érintő képernyője sérült meg, nincs összefolyva, stb., de amennyire jól következtetek, érintőképernyőt nem lehet hozzá külön vásárolni, mert egyben van a kijelzővel, így sajnos az ára is ennek megfelelően alakul. Nos amennyiben valakinek van, kérem jelezze!
Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
this is life #89887 üzenetére
Szerintem max iPadnél nem fontos a Google integráció, Android használhatatlan nélküle.
-
-
Csaby25
őstag
válasz
Csaby25 #89881 üzenetére
#89882 this is life, #89883 cidalain : Köszi!
Romániában vagyok, itt a legolcsóbb Realme(ami nem mini) 10.4", 6GB / 128 GB 97k
Ez picit sok nekem, úgyhogy 3GB -ost néztem:
Lenovo Tab M8 (3rd Gen), Samsung Galaxy Tab A7 Lite, Samsung Galaxy Tab A7 10.4 (2022)Lenovo Tab M8 (3rd Gen): 50k
Samsung Galaxy Tab A7 Lite: 46k
Samsung Galaxy Tab A7 10.4 (2022): 54kSzerintetek melyik lenne a jobb választás?
-
cidalain
veterán
válasz
Csaby25 #89881 üzenetére
70+szállítás (+biztosítás) az nagyjából egálban van a Realme Pad 4GB-os verziójával, ami 80k, ingyen posta, itthoni beszerzés, normális gari, a realmestores.hu oldalról. Szerintem inkább a Realme mint Teclast.
A másikkal meg a Realme Pad 6GB-os verzióját kell párba állítani.
-
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
8 éves gyereknek szeretnék tabletet.
Teclast M40SE, Octa-Core, 10.1″, 128GB, 4GB RAM, 4G, Black
Szerintetek ez megfelelne? Forintban 70k+szállítás.
Vagy inkább ez megéri a felárat:?
Teclast M40 Pro, 10.1", Octa Core, 128GB, 6GB RAM, 8MP, 4G, Black
Ez 98k+szállítás.Köszi!
-
Flynn
csendes tag
válasz
this is life #89879 üzenetére
Elivleg a 2022-es T503-asok vannak ennyiért. De köszi a választ!
-
Szerintem 60 alatt megéri a 2020-as a7-et venni, az utód se lényegesen erősebb (15-20% unisoc t6xx), a fenti igényeket ki fogja szolgálni. Megkapta az android12-t, még várható talán egy két security patch aztán jön az eol státusz, ami vsz egy tabletnél nem sokat von le a mérleg pozitív oldalából.
-
Flynn
csendes tag
Sziasztok!
Végignéztem az ajánlott készülékeket és látom, hogy a Galaxy Tab A7-nek elég komolyat esett az ára az év végén, most már 60 alatt meg lehet kapni. Jól sejtem, hogy ez ennyiért igencsak megéri? Barátnőm használná főleg pdf olvasásra, youtube (hallgatás) és esetleg vmilyen voip. -
Lucy
csendes tag
válasz
this is life #89872 üzenetére
Köszönöm szépen, megnézem őket.
-
-
törölt tag
Xiaomi Pad 5-tel egyenértékű cucc van külföldről EU raktárból szerintetek?
-
Puma K
nagyúr
-
minilego
senior tag
Megerkezett a Teclast M40 Pro, 6/128. Eddig ellegge meggyozo.
-
A redmi pad és a lenovo m10 plus 3gen (snapdragon 680) 100k körül megfelel a fenti kritériumoknak. Arra figyelj ,hogy minimum 4 Gb ram legyen, de ha több az még jobb.
70-90 k körül unisoc t6xx tabletek kaphatóak lényegesen gyengébb hw-el(-30%), felső közepes vas értelmezhető áron pedig kb 50k felárat jelent a keretedhez képest (xiaomi pad 5).
-
Lucy
csendes tag
Sziasztok,
tabletet keresek, a következő követelményeknek kellene megfelelnie:
- streaming (kb. minden létező szolgáltató előfizetve),
- netezés, kb. 10+ tab egyszerre megnyitva 😅,
- jó üzemidő,
- jó kijelző (10" körüli),
- jobb lenne itthonról, de nem ijedek meg a külföldi rendeléstől sem.Az összeg attól függ, mennyire éri meg ráfizetni egy jobb kategóriájú tabletért, de kb. olyan 100k körül gondoltam.
Olvastam a téma összefoglalót, nem vagyok biztos benne, hogy beleférek.
Régóta Samsung telóim vannak és nagyon meg vagyok elégedve a márkával, de ezek az árak...
Nagyon köszönöm, ha segítetek. -
törölt tag
válasz
Geo19870322 #89869 üzenetére
100,000 forintig 1 év a kötelező, 100-250 közt 2 év, felette 3.
-
Geo19870322
tag
válasz
#42308056 #89868 üzenetére
Coolmobile.hu
Nem kérdeztem, de csak 1 év gari van elvileg az ársávos dolog miatt...
Az lehet? -
törölt tag
válasz
Geo19870322 #89867 üzenetére
Melyiktől rendelted? Nem kérdezted, hogy ha gond van viheted-e közvetlen a Xiaomihoz?
Szerintem a +2GB virtuális memória a háttértárból. Samsung telefonomon is van ilyen. Őszintén nem érzem az előnyét de biztos jó valamire
-
Geo19870322
tag
válasz
Geo19870322 #89837 üzenetére
Sziasztok!
Megrendeltem a tabletet, Redmi Pad 6/128. Nagyon pozitív volt minden. Kedves ügyfélszolgálat, gyors szállítás, mailen tájékoztatva voltam egyfolytában a rendelésem állapotáról, hívtak is, hogy minden oké, hétfőn szállították...szóval minden szuper. -
mancer7151
tag
Sziasztok, remélem jó topicban vagyok a kérdéshez. Kép letöltése után - sd kártyára - a galléria/fotók nem látja a képet újraindításig. Fájl szinten nyitható csak úgy ugye macerás.
Netes keresés után amiket próbáltam: levettem windowsban a kivett sdről a readonly-t (diskpart), újraformáztattam a tablettel a kártyát. *.nomedia fájlok törölve. Sehogy nem megy.
Tudtok valami ötletet?
Lenovo m10 fhd 3rd, utolsó android verzió.
-
válasz
minilego #89863 üzenetére
Sok sikert kívánok a tablethez, vsz nem lesz vele gond. A nokia melletti érvem csak amiatt hangoztattam, mert anno volt szerencsém egy honosított (myaudio) tabletet használni, ami egy kínai dzsunka oem gyártó nevesített alkotása volt. Akkor megfogadtam, ha nincs túl nagy ár difi, inkább A brand terméket veszek, ajánlok.
-
cidalain
veterán
-
minilego
senior tag
válasz
this is life #89862 üzenetére
Vegul Teclast M40 Pro lett rendelve.
-
-
minilego
senior tag
A Teclast kap android verzio frissitest,mert amit kineztem azon android 11 van?!
-
borbar
tag
válasz
minilego #89853 üzenetére
Szervusz!
Black Friday akcióban itt is többen vettem M40 Pro-t vagy Plust.
Érdemes mindkét(-három) Teclast shopot "bekövetni", mert pár napon belül "különleges" kuponokat fognak küldeni. Bár ahogy nézem most egyébként is Superdeal ez az M40 Pro.
A Teclast Europe Online Store-nál érdemes EUR-ban fizetned (egyébként az Alin alapból USD-ban), és minél több kupont, promo kódot levadásznod. -
wital
tag
válasz
cidalain #89857 üzenetére
A gyerek nagyon szeret rajzolni és arra gondolt, hogy a tollal majd könnyebben, szebben lehet, de ez most akkor felejtős. Csak ezért nem cserélünk tabletet, de később lehet, hogy olyat fog majd kapni ami kezeli a tollat. Ezért kérdeztem, hogy mi jelöli ezt a funkciót.
Most keresünk akkor neki egy egyszerű, olcsó műanyag tollat ha akarja.
Köszi a segítséget! -
cidalain
veterán
Csak bizonyos tabletek kezelnek speciális tollakat. Különböző gyártóknál különböző néven illetik a technológiát, és a spéci tollat.
Samsung S-Pen, Apple Pencil, Xiaomi Stylus Pen, Huawei M-Pen.
Szóval ezen gyártók között kell keresni azokat a tabokat, ami képes ezeket kezelni. Ezek nyomásérzékenységet is átadnak a tabnak pl, ezek közül is van amelyik aktív, van, amelyik passzív.
Legolcsóbb eszköz talán a Samsung Tab S6 Lite, ami ilyen (ami drágább, mint a Realme tablet, a többi még ennél is feljebb van árban, sőt a Xiaominál 150 a tablet, meg mondjuk 35 a toll pluszban)Kérdés mi lenne a cél? Kapacitív tollal azért elég macerás írni, mert a kezed közben nem érhet a kijelzőhöz. Precíziós böködésre jó lehet, de tényleg nem ad hozzá többet a rendszerhez, mint az ujjad hegye, csak az aktív kapacitív toll hegye kissebb, mint az ujjad.
-
cidalain
veterán
A realme pad nem kezel speciális tollat, csak kapacitív érintést képes érzékelni. Na akkor mivan? Nyomkodhatod ujjal, bumszli végű tollal, aktív kapacitív tollal (ez elemes, vagy akkus, cserébe vékony hegyű)
Viszont a toll semmi többet nem fog tudni mint az ujjad hegye.A linkelt cucc aktiv kapacitív stylus, így oké lesz, de bármilyen ilyet vehetsz, nem kell, hogy a realme benne legyen a leírásban
-
minilego
senior tag
Aliexpress teclast milyen?
-
minilego
senior tag
válasz
this is life #89831 üzenetére
6 GB-os verziot nem is lattam. Romaniaban csak 4GB-os a legnagyobb. 70000 lenne a keret.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
zolee0307 #89849 üzenetére
Általában szokott lenni részletes leírás, a LineageOS pl. egy ismertebb ROM.
Az elv az, hogy nyitni kell a bootloadert, feltenni egy TWRP custom recovery-t és abból installálni a ROM-ot.
De ha ennyire a nulláról indulsz, nem biztos, hogy érdemes időt és energiát feccölni egy ennyire elavult tabletbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Samsung Galaxy Tab A 10.1 2/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- iPad Air 6 11" 128GB Cellular Újszerű/2025.10.04.Apple Gar./Akku 100%/p4200/
- Samsung Galaxy A7 Lite 3/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Új bontatlan N-One NPad X1 11 collos tablet
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Jabra Speak 410 MS - PHS001U 7410-109 és 7410-209 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest