- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Philips LCD és LED TV-k
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danecay
addikt
válasz
mQWeXgsf #93464 üzenetére
Rendkívül bölcs dolgokat mondasz!
Azt ugye vágod, hogy miért van az ilyen tableteknek piaca és, hogy az emberek miért nem kapásból az általad sorolt márkákért rohannak a hazai boltokba, áruházakba, de legyen szó akár webshop-ról. Nem hiszem, hogy túl nagy magyarázatra szorul a dolog, de ha mégis, akkor könnyen meglehet, hogy nem ugyanolyan életszínvonalon tengetjük a mindennapjainkat. Különösen még inkább fontos ez, ha figyelembe veszed azt is amit írtam, miszerint gyerekeknek kellett és nem akármennyiért, hanem adott büdzséből kellett 2 db. ár érték arányban lehetőség szerint legjobb, vagy az egyik legjobb példányt megtalálni.
Továbbá, remélem olvastad #93466 cidalain reakcióját is, amiben rávilágít arra, hogy teljesen másra válaszoltál mint amit kérdeztem.
#93466 cidalain szintén köszönöm a válaszodat! Én konkrétan USB-C aljaz cserén gondolkodtam, függően attól, hogy mit mond majd a Banggood, de most egy picit megrekedt a dolog, tegnap írtam ismét rájuk. Mondjuk azt nem is tudtam, hogy külön lehet kapni töltőpanelt és #93475 ÖregMackó, által leírtak szerint az iPlay 50-hez nem is talált.
Mondjuk ha a PRO is a videón látható iPlay 50 Mini Pro megoldással van kivitelezve, úgy nem is csodálom, hogy nincs hozzá külön töltőpanel, mert ami ott látható, az némileg több annál, így marad a csatlakozó aljzat csere. Mondjuk nem ártana egy szétszedési videó sem, de ha csak annyi mint a többi tableté, akkor nem annyira gáz, csak jó lenne nem elreccsenteni az LCD-t mint az előző tabletnél, igaz ott kicsivel más volt a helyzet
#93468 Reynaldo Igen, a gyereknek a telefonjába az óta már bele is pattintottam egy ilyet, amíg még működik -
Danecay
addikt
Sziasztok!
Van köztetek esetleg olyan Alldocube iPlay 50 Pro vagy nem Pro tulaj, akinek problémája van a tablet töltésével? Mi tavaly rendeltünk 2 db-t a 2 gyereknek, az egyiknek semmi baja, a másik viszont már egyáltalán nem veszi a töltést. Úgy rémlik, hogy azzal talán már az első perctől kezdve volt ilyen jellegű probléma, hogy nem volt mindegy, hogy hogy volt bedugva az USB-C, vagy picit mozdítani kellet rajta, hogy töltsön, de mivel könnyen orvosolható volt, így nem nagyon foglalkoztunk vele, na meg amúgy is, miután a Banggood-ról vettük, így a gariztatás nem olyan egyszerű, de mint említettem, tényleg nem okozott nagy problémát, csak aztán folyamatosan egyre inkább kicsavartabb pozíciókat kellett alkalmazni ahhoz, hogy töltsön, , majd a töltési idő is drasztikusan megnőtt, sőt egy nap alatt nem volt képes 100%-ra feltöltődni, csak olyan 70%-ra, majd elérkeztünk oda, hogy semennyire sem tölt.
Gyanítom, hogy első perctől volt egy kisebb gyári kontakthiba az USB-C aljzatnál, amit az állandó mozgatásokkal, kitámasztásokkal, sikerült teljesen hazavágni.
Most próbálom gariztatni, nem tudom milyen eséllyel, és csak azért jutott eszembe, hogy írjak, mert Youtubeon történő keresgetés közben, belebotlottam egy olyan videóba, ahol ugyanezen tabletnek, ugyanilyen hibáját mutatja be. Sejtéseim miatt az is gariztatás miatt lett feltöltve, és a feltöltő neve alapján ráadásul ő is hazán fiaHa vanna, vagy volt valakinek hasonló élménye, írja már le legyen kedves, hogy mi lett a megoldás vagy a végkimenetele az esetnek!
Köszönöm!
-
Danecay
addikt
válasz
cidalain #91278 üzenetére
Köszi a választ! Megnéztem és elég jól hangzik. 40K-ért találtam nem Mini-t is EU-s raktárból, az nem lenne jobb választás? Nagobb verziószámú SoC UNISOC 606 vs. 618, igaz utóbbiban verzióra kisebb számú, de frekvenciában gyorsabb Mali grafikus gyorsító van, Mali G52 Gaming, míg a Mini UNISOC 606-osában, Mali G57 és elvileg Antutuban is többet hoz a nem Mini. Továbbá jobb a hátlapi kamerájának a felbontása 8 vs. 5 MP, és az aksija is nagyobb 2000 MAh-val, 6000 vs 4000MAh.
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Vásárlási tanácsért fordulnék hozzátok. A főbb pontokban felmerülő kérdésekre a válaszok:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? - Nincs konkrét elképzelés, de gyerek(ek)-ről lévén szó, és a belőtt árkategóriát tekintve, ez kb. be is határolja a dolgot, de 10" felett szerintem felesleges gondolkodni
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? - Új
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. Amazon, Banggood, Aliexpress, stb.) is opció? - Elsősorban itthon, mert azt meg tudnám tenni kedvezménnyel is, legyen szó egy márkásabb termékről is, míg pl. az Aliról leginkább ismeretlen, vagy kevéssé ismert márkájú tabletek szerezhetők be, szerény technikai támogatással. De vásároltam én már Chuwi tabletet, itteni javaslatra, ami működött is szépen az érintő kijelző sérüléséig, amit csak LCD panellel együtt lehetett csak cserélni, így gazdasági totálkáros lett a masina
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, filmnézés, rajzolás, böngészés, stb.) - Igen
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? - 50e Ft nagyságrendben gondolkodtam, tekintve, hogy 2 db-t is vásárolni kellNézegettem a Samsung Galaxy Tab A7 Lite-ot is, ami kb. ez az árkategória, de ha van ebben a sávban jobb ajánlat, szívesen meghallgatom.
Előre is köszönöm!
-
Danecay
addikt
válasz
Jarod1 #89894 üzenetére
Köszi a tippet! Bár nem tudom itthon milyen pályafutást töltött be a típus. Itteni ajánlás után vettem pár éve, itthon nem is is gondolnám, hogy forgalomban volt. Ha valakinek van is hibás példánya, nem biztos, hogy hirdeti, éppen azért met nem működik. De sohasem lehet tudni, szétnézek majd.
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Valakinek nincs véletlenül elfekvőben egy CHUWI Hi9 Pro tabletje, ami már csak papírnehezéknej jó, de ép a kijelzője? Amennyiben van valakinek, és leginkább csak porfogó és megválna tőle, kérem jelezze! Az enyémnek, pontosabban a gyerekének az érintő képernyője sérült meg, nincs összefolyva, stb., de amennyire jól következtetek, érintőképernyőt nem lehet hozzá külön vásárolni, mert egyben van a kijelzővel, így sajnos az ára is ennek megfelelően alakul. Nos amennyiben valakinek van, kérem jelezze!
Köszönöm!
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Volt már valakinek dolga Chuwi hi9 pro érintőképernyő cserével? Útmutatót, videót leginkább a Hi10-hez találok, és sajnos az az igazság, hogy érintőképernyőt is emberi áron
AHi9 pro-hoz sajnos aránytalanul drága az amit találtam. Ebay-en 12e + 5e Ft szállítás
Ez majdnem fele annak mint amennyiért vettem zsír újonnan a tabletet
Alin- is találtam 1db-t egy 10-esért, de olyan sekélyes, semmilyen nem volt a termék leírása és rossz az eladó értékelése, hogy meg sem merném rendelni.
Köszi a segítséget előre is!
-
Danecay
addikt
Na jól megszívattam magam, na jó nem vészesen, inkább megmosolyogtatóan ezért leírom, hátha valakinek jól jön az infó. Tehát szeptemberben rendeltem egy Chuwi Hi9 Pro-t ami október elején meg is érkezett. Ezzel párhuzamosan máshonnan rendeltem hozzá tokot és üvegfóliát is. Úgy voltam vele, hogy a gyári feliratozott nejlon fóliát addig nem szedem le amíg meg nem érkezik megrendelt üvegfólia, hogy addig is óvja a kijelzőt. Jó sokára, több mint 2 hónap elteltével megérkezett az üvegfólia, a tok még sehol és neki is álltam felhelyezni ami előtt persze lehúztam a feliratozott nejlon fóliát és ekkor vettem észre, hogy mindvégig ott volt alatta gyárilag az üvegfólia
Nem tudtam hirtelen, hogy sírjak vagy nevessek
-
Danecay
addikt
válasz
cidalain #80625 üzenetére
Szürke szerintem arra gondolt, hogy ha már Pro és nem sima akkor a simával szemben valamiben jobbnak kellene lennie, nem csak az árában mert akkor Pro helyett inkább Lite-nak kellene hívni
Ezzel szemben a simában több memória és háttértár van, igaz a SoC némileg régebbi benne.
-
Danecay
addikt
válasz
cidalain #80620 üzenetére
Nekem is egy ilyen példány jött meg pár napja mint korábban írtam is. Összehasonlítási alapom nincs de alapvetően meg vagyunk vele elégedve. Szürke fórumtárs gyerkőce is feltehetően elégedett lenne egy ilyen masinával tekintve, hogy milyen a jelenlegi. Persze nem akarok rá beszélni senkit és lehet a fentebb linkelt Lenovo is ugyanúgy megfelelő lenne ráadásul "hazai" piactérről, gyorsabban és könnyebben érvényesíthető garanciával. A CHUWI-val még annyi érdekességet vettem észre, hogy az én példányomban pl. már nem is a leírásban szereplő Helio X23, hanem Helio X27 SoC van, aminek nem tudom, hogy van e valódi jelentősége, valamilyen területen remélhetőleg igen, de mint mondtam elsősorban érdekesség.
-
Danecay
addikt
A Snapdragon SoC-el kapcsolatosan bizonyosan igazad van, viszont A Helio X20-hoz hasonló teljesítményű Snapdragon procival szerelt tabletet nem gondolom, hogy lehet venni ennyiért, sőt anélkül, hogy utánanéznék majdnem, hogy biztos is vagyok benne. Amíg egy 33e Ft-os tableten elfut egy Asphalt, NFS vagy PUBG, amik közül jó eséllyel egyik sem lesz rá telepítve hanem ennél jóval egyszerűbb kisebb HW igényű játékok, addig azt mondom, hogy túl is teljesíti az elvárt szintet. Nyilvánvalóan lehetnek és gondolom vannak is időnkénti akadások, döccenések és lehet is ennél jóval jobb táblagépet is vásárolni, viszont egy fontos tényezőt nem kifelejtve, hogy nem ennyiért. Közben találtam egy magyar nyelvű írást is amivel egészen egyet tudok érteni.
-
Danecay
addikt
Egy tesztben (Chuwi Hi9 Pro) tesztben találtam, gondoltam hasznos lehet:
-
Danecay
addikt
Na ma megjött a Chuwi Hi9 Pro tabletta
Túl sok időm még em volt foglalkozni vele de elsőre tetszetős, és meglepő volt számomra, hogy ez 8,4"- is mennyire nagy. Szép a képe, megfelelő a felbontás és jó a betekintési szög is. Gyorsan csak 1-2 játék lett rajta kipróbálva a gyerekek által de ha azok megfelelően működtek mi baj lehet?
Persze ez majd még a későbbiekben kiderül de az első benyomás pozitív
-
Danecay
addikt
válasz
dugynok #80399 üzenetére
Én is megrendeltem @jdeutsch fórumtárs linkjei alapján, még egyszer köszönet érte! Annyi, hogy én minden bizonnyal nem biztosítással rendeltem, igaz nem is láttam ilyen lehetőséget vagy csak az én figyelmemet kerülte el. Valamint a Shipping kiválasztása volt még odafigyelős mert a főoldalon hiába állítottam be az EU Priority Line lehetőséget a checkout-ban újra ki kellett választani mert visszaváltott sima Priority Direct Mail-re. Még jó, hogy észrevettem!
Egyébként mennyi idő alatt ért ide, adnak hozzá valami töltőt vagy csak magában a tab van a csomagban? Eddig mennyire vagy vele megelégedve? -
Danecay
addikt
válasz
Baltazár123 #80393 üzenetére
Köszönöm a részletes választ. 7" colnál már kezd összemosódni a határ a tablet és a telefon között és 1GB memóriával szerelt készüléket semmiesetre sem szeretnék venni. Akkor inkább veszek egy pl. Redmi Note telefont, pl. az én Note 6 Pro-m 6,26"-s, 3/32 Snapdrgon procival, jó aksival, így még egy komolyabb játék sem jelent problémát és még tisztességes fényképet is lehet vele csinálni, van szoftvertámogatás és üvegfóliát is tudok hozzá venni bármikor. Gondolom az utóbbi kettő a Lenovo-ra is igaz.
Ahogy nézegettem ez a Teclast P80 Pro Tablet 3GB + 32GB lenne talán a legjobb választás ár/tudás tekintetében. Ami némileg elbizonytalanít az az, hogy ugyanilyen néven fut 16GB ROM-al szerelt példány is. OK a 32-es mellé oda is van írva a 32, de azt viszont nem értem, hogy a 32-es a leírás alapján 1920 x 1200 felbontású, míg a 16-os csak 1280 x 800. Elírás lenne, de akkor melyik az igaz, vagy valóban ebben is eltérne a két modell? -
Danecay
addikt
Üdv!
Tudom, hogy nagyon sokan vásárlási tanácsokért jönnek ide ezért engedjétek meg, hogy bő másfél óra fórumolvasás után én is csatlakozzak
Tehát olyan 30e Ft magasságáig szeretnék kislányomnak vásárolni egy tabletet. Sajnos a húgomtól kapott, általa is több éve használaton kívüli tab kb. semmire nem használható, mondjuk új korában is egy nagyon gyenge eresztés volt. A gyerek beleélte magát és szeretnénk valamilyen módon kárpótolni. Nem baj ha kínai, sőt
csak megbízható legyen. Értem ez alatt, hogy azt tudja ami a leírásában szerepel. A tesóm pl. vásárolt egy ilyen csodát és az hagyján, hogy küllemében köszönő viszonyban nincs a képen látottakkal de elmondása szerint sem játék sem pedig film nem nagyon fut rajta, amire a hardver specifikációt tekintve szerintem kb. egy magyarázat lehet, az, hogy a valóságban nem azt a hardvert tartalmazza amivel hirdetve van. Kár, pedig ilyet akár holnapra is tudnék 25e Ft-ért újonnan de nem akarom az ablakon kidobni a pénzem.
A Teclast-be többször is belefutottam mint ajánlott márka a hozzászólások olvasgatása közben de a vevői értékelések között így is olvastam negatív visszajelzéseket. Ebből a márkából kb. ez férne bele a költségvetésbe.Mit tudtok ajánlani ennyi pénzért?
A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- PlayStation 5
- Autós topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Proxmox VE
- Renault, Dacia topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Új - Apple iPad mini 7.gen 2024 Wi-Fi 128GB Purple/Blue/Space Gray - Bontatlan
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- iPad 10th gen (2022) - Silver - 64GB - WiFi - BONTATLAN
- iPad A16 Wifi 128Gb Silver A3354 bontatlan
- Új - Apple iPad 10.gen 2022 Wi-Fi 256GB Blue - Bontatlan
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest