- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Androidos tablet topic
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- BIOS frissítés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
aujjobba #85771 üzenetére
50 alatt vannak az alsópolcosok (2 GB RAM):
https://tablet-pc.arukereso.hu/samsung/t290-galaxy-tab-a-8-0-32gb-p490511157/#
https://tablet-pc.arukereso.hu/lenovo/m8-tb-8505f-za5g0091bg-p516794721/#
Ha 60-ig megemeled a keretet, ott már némileg időtállóbb eszközök lesznek.
https://www.alza.hu/lenovo-tab-m8-full-hd-3-32-gb-platinum-grey-d5759961.htm
Full HD, 3 GB RAMhttps://tablet-pc.arukereso.hu/samsung/galaxy-tab-a7-lite-t220-8-7-32gb-wi-fi-p672661710/#
8.7" HD, 3 GB RAM -
aujjobba
addikt
Sziasztok
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
8" elég
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
Új
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. Amazon, Banggood, Aliexpress, stb.) is opció?
Itthoni, garanciás, lehetőleg valami ismert márka.
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, filmnézés, böngészés, stb.)
Leginkább YouTube, vagy más platformon film nézés.
Ezen felül kevés böngészés, apósnak kell, Wikipédia stb van megnyitva néha, térképet is szokta nézegetni.
Nagy felbontás nem feltétel, sima HD is tökéletes.
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj).
50ezer forint a teteje, de egyáltalán nem baj, ha kevesebb.Szoftveres támogatás nem érdekes, mármint nem kell mindig a legfrissebb droid. A lényeg, hogy valamennyire időtálló legyen, az előző már 5 éve használatban van de már akkor is alsópolcos volt, ezt nem szeretnénk újra.
Google szolgáltatások kellenek, és ROM cserével, root, egyéb nyalánkságokkal nem akarok foglalkozni, mindenféle hekkelés kizárt.Köszi előre is a tippeket!
-
Somatom
veterán
válasz
MostaPista #85769 üzenetére
-
Somatom
veterán
válasz
Beni2360 #85765 üzenetére
Nekem egy Moto Z Playem van ezzel a 625 -ös Snapival és 3GB RAM -mal. Vígan ketyeg, úgyhogy arra a feladatra az a tab is bőven jó még. Ha elégedett vagy a sebességével, akkor sztem érdemes életben tartani. Majd ha hirtelen töltöttség-zuhanásokat produkál az akku, akkor lesz neki kampeca.
-
Beni2360
félisten
Sziasztok!
Újból jönnék egy kérdéssel.
Szóval van nekem egy Lenovo Tab3 Tab 3 8 Plus TB-8703F 3/16 GB-s tabom ami Nov-ben lesz 4 éves.
3/16 GB-s + 64GB SD és Qualcomm MSM8953 Snapdragon 625 (14 nm), Octa-core 2,0 GHz Cortex-A53, Adreno 506 SOC-al. Aksi 72%-s. Android 9 fut rajta.
Meddig lehet ezt még érdemben használni? Csak netezés, forumozás, chetelés a fő tevékenység.
10" meg nekem nagy egy kézben tartani. Megvagyok mindennel elégedve amire nekem kell. Érdemes aksit bele venni? vagy várjak még egy évet vele? Mikor fog rohamosan romlani az aksi? Válaszokat előre is -
Zsolt7981
tag
válasz
Somatom #85763 üzenetére
Biztos létezik rá megoldás. Kb bő 5 éve az akkori munkahelyemen sokan kaptak olyan céges telefont, amivel nem lehetett netezni, kizárólag a céges exchange szerverre tudott kapcsolódni. Ha jól emlékszem, még a beállítások is ki volt szedve belőle (se play store, se böngésző)
Tehát annyit tudtál állítgatni rajta, ami a lehúzható menüben benne volt (fényerő meg kapcsolók). Persze még nem tudta az akkori android, hogy hosszan nyomod a kapcsolót, és megnyitja a beállítások odavonatkozó menüpontját.
-
Somatom
veterán
válasz
MostaPista #85762 üzenetére
Sztem az Android szakmai topikban kéne kérdezned. Crok (a topikgazda) vágja ezt a hálózatos témát.
Nekem az jutott eszembe, hogy mintha a Knox -nak lenne ilyen vállalati funkciója. De, hogy ehhez mi kell, azt passzolom. -
MostaPista
tag
válasz
cidalain #85761 üzenetére
Ha nem te vagy az IT, akkor miért nem az IT mondja meg, hogy mit kell venni.
Ha en lennek az IT, nem kerdeznem, milyen tablet kell.
Valami "garazsceg" volt, megvettek, cloud lett, nemzetkozi, stb. Ket ev kellett, hogy legyen mukodo sw a felvasarlasok miatt, es ugy, hogy a mostani ceg adatait kezelje, a tobbi passz.miért nem fejlesztették bele a figyelést?
lasd az elobbi veget.
Gyanitom, mar az uj tulaj elvarasa, azt akarja, hogy kugli es erdekeltsegei, "social media", kinai kapcsolatok, stb. ne menjen, amikor adatforgalom megy.Egyetlen hasonlo (??) programot tudok, laptopon van wifi kapcsolat figyelo, az szepen monitorozza, hogy kik ferhetnek hozza elvileg a laptophoz, vagy melyekkel van aktiv kapcsolat, de arrol nem tudok, hogy hasonlo lenne tabletre.
Ha csak bizonyos portokon működik az app, akkor az eszközt korlátoznám azokra a portokra (akár egy tűzfallal), így a többit felesleges figyelni, mert nem fog ott menni semmi.
Tabletnel milyen tuzfal van?
Barhol csatlakozik, ahol talal wifi-t, nem? -
cidalain
veterán
válasz
MostaPista #85760 üzenetére
Samu = Samsung
De várjál csak. Ha nem te vagy az IT, akkor miért nem az IT mondja meg, hogy mit kell venni. Illetve a legjobb lenne, ha a fejlesutő mondaná meg. És előírná azokat a third party appokat, amiket az ő fejlesztése mellett kötelező futtatni.
Portfigyelő app. Ha az eredeti appnak fontos az, hogy mellette mi fut még, akkor miért nem fejlesztették bele a figyelést? Ha már nem fejlesztették bele, akkor legyen már egy előírás, hogy ezt használd, így állítsd be, és ezt kell majd figyelni benne. Enélkül mi célt szolgál egy ilyen program? Én mint bizonyos fokú IT szakember már láttam PC-n ilyet, használtam is, de rohadtul nem egyszerű ebből semmit sem kibogarászni. Egy adatelemzőnem meg ilyenhez semmi szaktudása. Ha csak bizonyos portokon működik az app, akkor az eszközt korlátoznám azokra a portokra (akár egy tűzfallal), így a többit felesleges figyelni, mert nem fog ott menni semmi.
Szóval megannyi kérdés amit nem értek, és persze ez itt mind off, de ezekre így nagyon ajánlani sem lehet eszközt, itt az eszköz csak a feladat 40%-a, a többi app kérdés, de persze azoknak kompatibilisnek kell lenni az elemző appal amit nem ismerünk, meg egy kb céges elvárásnak is meg kell felelnie, amiről meg kb 2 mondatnyi infó van.
Én épp ezért beajánlottam a ma kapható legjobb Androidos tabletet, merthogy azon minden elfut. A többi a cég IT csoportjának dolga. De persze ezekre már választ kellett volna kapniuk egy teszt során, és akkor már meg lenne a hardver is...
-
MostaPista
tag
válasz
cidalain #85759 üzenetére
Mi az a samu?
Szinkron app nem világos,
Nekem se, de en mar ott elvesztettem a fonalat, hogy minek kovetelik meg a folyamatos online kapcsolatot napi 6-14 oran at, ha az adatok csak percenkent frissulnek, de en nem vagyok IT szagember.
ha az elemző progi elérhető helyekre ment/logol
Annyit tudok, hogy 2-3 portot adnak meg, azokon megy a kommunikacio, es ha megszakad a kapcsolat, akkor a korabban letoltott grafikont lehet nezegetni, de elemzesek nem mindig mukodnek.
Azert kell portfigyelo es webes kommunikaciot figyelo program, hogy ellenorizzek, hogy az o kapcsolatuk mellett volt-e valami mas webes kapcsolat is.
-
cidalain
veterán
válasz
MostaPista #85758 üzenetére
Én nem szaroznék, Samu Tab S7+ (esetleg a sima S7 ha a 11" is elég)
Google, és Samu cuccai letilthatóak, eleve nem is kell belépni fiókokba. Van ceruza.
Szinkron app nem világos, hogy a piacról kell hozni valamit, vagy az elemző proginak része? De ha az elemző progi elérhető helyekre ment/logol, akkor azt biztos meg lehet oldani értepmes appal hogy szinkronizáljon. -
MostaPista
tag
Na, mar latni a fenyt az alagut vegen, csak kicsit zajos..
A lenyeg, hogy kezd kiderulni, mire kellene a tablet, eddig ennyit tudtam meg, ezek alapjan mit javasoltok?
Alapfeltetel:
Minel nagyobb meretu es felbontasu kepernyo, minel hosszabb akkuido, minel tobbszor legyen toltheto.
Le kell tiltani, illetve eltavolitani a hazabeszelo programokat, azaz kugli es "social media" elerhetetlen legyen, valamint kell egy folyamatosan monitorozo alkalmazas, ami folyamatosan logfajlba irja a webes kommunikaciot, es figyelmeztetest ad, ha valami valtozast eszlel.Hasznalat:
Egy uzleti elemzo alkalmazas lesz telepitve - meg nem tudni, Android melyik verzioira jo, az biztos, hogy 2019-2020 tajan kezdtek hasznalni, amikor mar nem voltak vele akadasok, lassulasok.
A lenyege az, hogy tobbszoros regisztracio es ellenorzes utan bizonyos portokon keresztul folyamatos webes kommunikaciot vegez nagyvallalati adatbazisokkal, az adatokat idosoros elemzesre hasznalja es legalabb tiz kulonbozo idoleptekben tudja megjeleniteni.
Az adatok legalabb fel percenkent frissulnek meghatarozott idosavban, ha szakadas tortenik, akkor szakaszos ujraszinkronizalas tortenik.
Azert kell nagy felbontas, hogy a pontsorokat lehessen latni.
Eleg 16 kulonbozo szin, annal tobb pontsort vagy vonalat nem fognak megjeleniteni, de fontos, hogy legyen hattervilagitas es eros kontraszt, ne halvanyuljon el a kepernyo pl. napsutes vagy neonvilagitas eseten.Elony, ha van hozza ceruza, vagy mas megoldas, amivel minel pontosabban lehet a grafikon egyes pontjaira rabokni, vagy kivalasztani, azt a reszt kinagyitani, kepkent elmenteni, stb.
Ugyanakkor kell egy kepernyovedo megoldas is, hogy a kepernyo ne karcolodjon semmikeppen.
Valamint kell hozza egy szinkronizalo alkalmazas, amivel legalabb naponta pc-vel lesznek szinkronizalva az adatok, mert statisztikai elemzok is dolgoznak az adatokkal.
(Az meg nem tiszta, hogy mekkora hattertar kell, es mi lesz a korabbi adatokkal - talan kulso tarolora is szukseg lesz, de valoszinuleg nagymertekben tomoritheto az adatsor, a tableten futo app feladasta lesz kikodolni es grafikusan megjeleniteni oket.)Ezek alapjan milyen kutyuket, illetve kulon telepitendo app-okat javasoltok?
elore is koszonom. -
Beni2360
félisten
válasz
®abstract® #85756 üzenetére
-
-
Beni2360
félisten
8" tablet után kutatva az Alin ezt találtam, mi lehet ez?
Az árához képest egész jónak találtatik de ki a gyártó? -
MiXE3Y
csendes tag
Sziasztok!
Tesómék, unokaöcsémnek szeretnének ajándékba tabletet venni. Az ár vége 120k lenne.
Ha jól látom, ez már az iPad alsó kategóriát is súrolja simán.
Szerintetek iPadet érdemes venni vagy van már olyan Android tablet, ami élményben hasonlítható az iPadhez?Mire használná a kissrác a tabletet?
- tanulás (google classroom vagy ilyesmi)
- youtube
- böngészés
- minecraft és egyéb játékok
- rajzolás (emiatt jött szóba az ipad és a pencil - tudom, hogy akkor már 120 fölött van az ára, de a cerkát megkaphatja később is).Fontos még tudni, hogy náluk senkinek nincs semmilyen Apple terméke, Samsung és Xiaomi telefonjaik vannak.
Ezek alapján milyen tabletet javasolnátok?
-
cidalain
veterán
válasz
Márton #85749 üzenetére
Sajnos nem találtam hirtelen leírást hogy milyen 4G frekvenciákat támogat. Ha a B20 800 MHz sávot nem tudja akkor városon kívül és vidéken nem nagyon lesz 4G csak 3G vagy Edge.
Tömeg itt lehet elírás, Alza oldalán 500g van, az valószínűbb, hogy jó.
Természetesen van Play áruház, és különböző Google szolgáltatások. -
-
feloman
aktív tag
Sziasztok!
Köszönöm az ajánlásokat cidalain és RedCactus! -
cidalain
veterán
válasz
Márton #85746 üzenetére
Az a baj, hogy egy átlag tabletben nem nagyon gyúrnak a fényerőre, 4-500 nits körül vannak a tabok.
Az UMAX az Alza saját márkás terméke, kínai termék UMAX logóval. Gari van rá, ennyi elég, ebből a keretből itthonról be kellnérni ezzel, a jobb nevűek ennyi pénzért gyengébb hardvert adnak.
Külföldről (Banggood) lehetne még pár modellt ajánlani, az előtted írtam pont kettőt másnak, lesd meg azért azokat is. -
Márton
nagyúr
Üdv,
10" tabletet keresek, kültéri használatra (drón élőkép),
ezért nagyon fontos a minél nagyobb fényerő.■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
Lehet használt is, kis garival, minimális karccal.■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. Amazon, Banggood, Aliexpress, stb.) is opció?
Itthon■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, filmnézés, böngészés, stb.)
90% drón élőkép nézése, 10% film - net - egyszerűbb játékok..■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj).
40-50 ezer FtMit tudnátok ajánlani?
Az összefoglalóban a UMAX VisionBook 10C LTE szimpinek tűnik, bár picit nehéz és a márkát nem ismerem. Ezen akkor van google play, térkép, stb, ugye? Van valakinek tapasztalata kültéri használat, képernyő láthatósággal kapcsolatban? Egyéb tipp nagyon fényerős 10" tabletre? -
RedCactus
senior tag
válasz
Beni2360 #85742 üzenetére
Nem vagyok szakértő, de ahogy nézem, bár nem túl acélos a teljesítménye és a kijelző felbontása is csak 1280*800. Viszont könnyű, kicsi, elég nagy az akkumulátor, Android 10 és nem utolsó sorban olcsó.
Netezgetni, filmezni, hurcolászni, gyereknek odaadni akár jó is lehet. -
Beni2360
félisten
válasz
RedCactus #85741 üzenetére
Ez mennyire bevállalható?
-
RedCactus
senior tag
válasz
feloman #85740 üzenetére
Ennyi pénzből nem könnyű, de pl. nekem ez a Alldocube iplay 20 pro tökéletesen bevált.
-
feloman
aktív tag
Sziasztok!
Anyósomnak szeretnénk vásárolni egy tabletet a lenti paramétereknek megfelelő best buy-t.
■Hány hüvelykes legyen a kijelző? 8" vagy 10" vagy nagyobb?
10"
Új készülék
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. Amazon, Banggood, Aliexpress, stb.) is opció?
Bárhonnan megoldjuk.
Messenger, videóchat, böngészés.
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj)
45.000 Ft szállítással együtt.Előre is köszönöm az ajánlásokat!
-
Narandil
tag
Sziasztok!
Szeretném a hozzáértők segítségét kérni.
Mobilnet előfizetést váltok, s fel szeretném használni a készülékkedvezményt (Telekom). Tabletre esett a választásom, de halvány lila gőzöm sincs, hogy melyik lenne jó.
A felajánlottak közül a Samsung Galaxy Tab S6 Lite jelenti a plafont a maga 117k-s árával (ez is már részletre lenne).A felhasználás:
- A legfontosabb, hogy hazai környezetben hot-spot-ként üzemelne,
- egyéb esetben utazás közbeni filmnézés (HBO GO, Netflix, Amazon stb.),
- időnként játékok (talán az NFS No Limits a legkomolyabb).Egyaltalán ezekre képes az S6 Lite, vagy már vele szemben is túlzóak az elvárásaim?
Minden tanácsot, tapasztalatot szívesen veszek.Köszönöm!
-
Fernet
senior tag
Sziasztok!
Gyereknek van egy Lenovo P10-es tabletja, benne egy 64GB-os SD kártya belső tárhelynek formázva. Mivel mostanában folyamatosan videókat készít és a Vivavideo-t használja, plusz van egy raklap játék is rajta, kezdi kinőni. Vettem egy 128GB-os kártyát, a kérdés az lenne, hogyan lehet a lehető legegyszerűbben kicserélni úgy, hogy a cuccai magmaradjanak?
-
szbalogh
addikt
Sziasztok!
Régi LG V480 tabletemet szeretném újraéleszteni, mert jó lenne műhelyben szervizleírásokat nézegetni. Azon kívül hogy nincs rajta érintőpanel folymaatosan újraresetelte magát. Megpróbáltam gyári visszaállítást is csinálni a három billentyű lenyomásával de egy óra alatt se lett belőle semmi. Be tudok lépni a letöltés módba hang fel+USB csatlakoztatással, de az LG Mobile Tool programban csak kérdőjelek vannak, az eredetit pedig nem tudom letölteni a gyártó honlapjáról, csak frissíti az oldalt. Valaki tudna segíteni a program beszerzésében vagy egyáltalán upgrade-elhető még ez a masina?
Köszönöm!
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
insyde5 #85728 üzenetére
Én a notebookchecken szoktam nézni fényerőket:
https://www.notebookcheck.net/Huawei-MediaPad-M5-10-8-inches-LTE-Tablet-Review.298096.0.html#toc-display-good-2k-display
Ez alapján a brightness 380 nit körül van.
A Samsung S6 Lite és Huawei Matepad 10.4 is 500 nit körül van, tud pent is és van LTE változat is.
A kijelzője "csak" fullHD.
A gyakorlatban nem lesz óriási ugrás, telefonoknál 600 nit fölött van, amit tényleg lehet is látni direkt napfényben. -
válasz
®abstract® #85731 üzenetére
Eléggé veszélyes néha a környezet ahol használom. De már többször eljutottam oda, hogy lekapom róla.. Épp tegnap esett rá egy fém tüskére. a védőüvegen látszik . de a kijelőig nem jutott el. igy maradt rajta tegnap.
Köszi,. -
válasz
®abstract® #85729 üzenetére
be van kapcsolva. Neked van rajta védő üveg? Nekem van, lehet amiatt látom gyengének? Fényes üveg.
-
®abstract®
őstag
válasz
insyde5 #85728 üzenetére
Szia!
Nekem is ilyen van arról írok most.
szerintem ezért nagyon jó tablet még most is pedig már több mint két és fél éve megvan
A fejlesztői beállítások menüben van egy olyan menüpont hogy napfényben jobb láthatóság azt kapcsold be.
Amikor kültéren használom a készüléket autó fényerővel én látom a tartalmat.nyilván folyamatosan tűző napon árnyaltabb lehet a kép de hát ez szerintem minden készüléknél előfordul. -
Sziasztok!
Van egy MediaPad M5 10 4/64 tabom
kifogástalan, gyors, szépen teszi a dolgát.
Egyetlen gondom van vele, napfényben ( vonaton pl ) eléggé gyengének találom a fényerőt.
(kirin 960s, 4/64GB, 2k kijelző, jó akku ( 8 óra film ), jó hangzás ( harman )
100k volt anno.Mire érné meg lecserélni?
aminek örülnék :
- Pen támogatás
- esetleg SIM foglalat.
-zene, film, böngészés a fő profil.
Ár: kb 100-150k
Köszi. -
Dr.NX
Topikgazda
-
Shadowduet
tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni kiválasztani a megfelelő tabletet.
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 8" vagy 10" vagy nagyobb?
Mindegy
Új
Itthon
Teljesen általános felhasználás, semmi komoly játék, később majd iskolához ha kell.■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj)
70000 ft -
Irvkhf
aktív tag
válasz
cidalain #85722 üzenetére
Köszönöm a segítséget, én is erre gondoltam csak érdekelt volna nem tud e valaki valami más megoldást is hogy jobban működjön. Használtan vettem nagyon olcsón, nem volt még tablettem tudtam hogy nem lesz valami gyors de Android 7 van rajta meg még újan is lehet venni gondoltam megnézem milyen és ha lehet majd csinálok vele valamit. Lehet hogy a telefonra jobban van megírva a rendszer.
Az ilyen tablettet nem ajánlom senkinek azért írom mert még most is lehet venni újan is.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
aprokaroka87 #85720 üzenetére
My bad, csak az árukeresőt néztem. Tényleg 4 magos, de a lényegen talán nem változtat.
-
Irvkhf
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #85721 üzenetére
A Cortex-A7 et csak példának írtam hogy az is 4 magos és 1,3 Ghz de régebbi mint a Cortex-A53 ami 4 magos 1,2 Ghz.
Azért írtam mert van egy régebbi telefonunk is amiben a CPU: Cortex-A7 van és Android 4.4 rendszer van rajta ami elég jól működik. Játékokat amit a Play áruházból fel lehet rá telepíteni meg más programokat is gyorsan nyit meg annyival gyorsabban hogy a kettőt össze se lehet hasonlítani. Míg a telefonon egyből elindul és megy addig a tabletten vagy háromszor megpróbálom elindítani és akkor se mindig, ötödjére mondjuk elindul és akkor is lassan fut akadozik nem úgy mint a telefonon pedig mind a kettőben ARM Mali-400 MP2 GPU van ami 2 magos és 500 Mhz.
-
cidalain
veterán
válasz
Irvkhf #85719 üzenetére
Az android nem olyan mint a windows, hogy felteszem, telepítek egy-két drivert, aztán jólvan használom. adott hardverre, csak speciális szoftver megy fel, ezt nem lehet összelegózni. ha az adott vasra létezik más, alternatív rom, akkor le kell tölteni, fel kell tenni. kérdés, hogy létezik e ilyen alternatív rom. röviden: nem valószínű.
ez egy olcsó brandelt készülék (azaz Navon megvett egy kínai tabletlicenszet Navon logóval felszitázva 5-10000 példányban), eleve a gyártó is max egy verziót portol, aztán még frissítéseket sem nagyon, így ez zsákutca. alternatív rom készítők meg olyan készülékekre szoktak fejleszteni amiben van potenciál: jó hardver, népszerű, nagyobb darabszámban eladott készülék. erre egyik sem igaz, így szerintem itt sem lesz megoldás. minden más alternatíva egy átlag usernek nem járható út. ebből a szempontból mi is átlag userek vagyunk, nem tudunk android operációs rendszert fejleszteni, nem tudjuk hogyan kell portolni, stb.
ha a google nem dob neked kész megoldást, akkor mi sem tudunk mit mondani azon kívül hogy ez egy régi és gyenge készülék, eleve meg sem szabadna venni (megelőzendő az ilyesmi szopásokat).szóval tényleg csak két értelmes dolgot tehetsz:
-használod így és benyeled a kompromisszumokat, cserébe hogy olcsó volt (bár az előzmények alapján ez neked nem tetszik)
-ha boltban vetted újonnan, akkor visszaviszed, hogy ez így egy rakás kaki - a visszakért pénzhez hozzáteszel valamennyit és veszel egy olyan tabletet, ami bekapcsolás után normálisan megy. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Irvkhf #85719 üzenetére
Akkor most 4 cortex a53 vagy 4 cotex a7 van benne?
Mert nagyon nem mindegy :)
Amúgy miből gondolod hogy gyorsabb lenne, ha valami régi rendszert raknál rá?
Jó lehet hogy az alap müködése gyorsabb lesz kicsivel, de minden másra már borzalmas lesz.
Meg egy csomó dolog nem is menne rajta még akkor sem.
-
Irvkhf
aktív tag
Azt írja az oldal róla hogy CPU: Cortex-A53, CPU Cores 4, CPU Maximum Frequency 1,2 Ghz. A CPU Cortex-A7 is négy magos és 1,3 Ghz. Tudom hogy 1Gb RAM van benne és 8 Gb ROM. Eredetileg Android 7 van rajta amivel elég lassú azért akarok inkább valami Android 4.4 vagy 5 öt tenni rá. Esetleg valami mini Linuxot ha lenne de nem találtam.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Irvkhf #85715 üzenetére
Processzor órajel 1.2 GHz
Processzormagok száma 1 magos
RAM mérete 1 GBManapság 8 mag (2 GHz felett) szokott lenni a tabletekben, a négymagosok haltak ki évekkel ezelőtt. Ebben egy core van.
3 GB RAM-os tabletet is csak módjával szoktunk ajánlani. Ebben 1 GB van.
Ez a tablet kb. 10 év lemaradásban van.
Vidd vissza. -
Irvkhf
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #85714 üzenetére
Navon IQ7 2018, Soc model A64.
-
Irvkhf
aktív tag
Nincs valami módosított kisebb hely igényű android vagy linux amit egy régebbi tablettre is fel lehet rakni.
-
Irvkhf
aktív tag
Sziasztok !
Vettem egy Navon IQ7 2018 tablettet, az a bajom vele hogy nagyon lassú alig lehet valamire használni. A rendszert újra telepítettem de úgy se sokat javult. Van valami lehetőség kicsit jobbá tenni vagy valami más operációs rendszert telepíteni rá ?
-
válasz
yossarian14 #85705 üzenetére
Megérkezett a Xiaomi Mi Pad 5 és a Mi Pad 5 Pro [link]
-
Somatom
veterán
válasz
MostaPista #85701 üzenetére
Ha esetleg a home -on levő kereső zavar, azt néhány tableten nem lehet eltávolítani a gyári launcher -rel. Custom launcher -rel (pl. Nova) viszont igen.
-
cidalain
veterán
válasz
MostaPista #85701 üzenetére
Mivel gyárilag előtelepítettek a legtöbb tableten, simán leszedni őket nem lehet, csak root-tal. Vagy tiszta alternaív rom telepítése után eleve nem teszed fel.
Viszont melléjük feltehető más, és beálíthatóak alapértelmezettnek. -
MostaPista
tag
válasz
®abstract® #85700 üzenetére
gyorsan irtam, ugy ertettem, hogy a kuglinak hazabeszelo programokat le lehet-e cserelni, bongeszo, levelezo, stb. megbizhatobbakra.
Az mar egy jo jel, ha pl. a kacsat kizarolagos alapertelmezettre lehet allitani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Politika
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kibertámadás: rávették az IT-s ügyfélszolgálatot, hogy resetelje a jelszavakat
- Spórolós topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Alkoholista nevelde
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Formula-1
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Aki kapja marja! HP Pavilion X2 tablet alkatrésznek 1.990ft/db töltővel!
- Újszerű Samsung Galaxy Tab S10 Ultra ((12GB/512GB))+Gyári book cover keyboard
- Apple iPad Pro 128gb 12.9" (2020) 4. gen. Cellular - Újszerű, akár beszámítással
- Microsoft Surface Go 3, Intel Core i3-10100Y, 8Gb, 128Gb SSD, 10,5
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Fedezd fel a lenyűgöző világot az RTX4060 EAGLE OC segítségével! 0% THM rèszletre is!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest