-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
zahoran.zk #75699 üzenetére
Azert abban a samuban csak 1,5 giga ram van, es a samu touchwiz rendszere is tobbet fogyaszt belole az atlagosnal. Igy siman eontudom kepzelni hogy kicsit keves, es emiatt akad.
Ez mondjuk eleg ok lehet az elallasra, ha neten vettetek, 14 nap torveny szerint.
Hasonlo aron lehet kapni 2 giga ramos gepet is, igaz azok 8 colosak. -
jFox
addikt
válasz
zahoran.zk #75697 üzenetére
Attól is függ milyen codec-kel vannak kódolva. x264, MP4 -et bármelyik fiatalabb tabletnek le kéne játszani.
Esetleg próbáld meg még az MX Player-t! Play áruházban megtalálod.Tölds le hozzá a codec csomagot is.!
-
zahoran.zk
csendes tag
Sziasztok!
Ha valaki tudna segíteni megköszönném.
Édesapám vásárolt egy Samsung Galaxy A6 (2016) 7" 8gb belső tárhellyel.
Mivel nem vagyok benne az adroidban meg a tabletekben az volna a kérdésem képes e ez a A6 sima 720-as hd filmek vagy BDripek lejátszására? Ha igen akkor hogyan?
VLC appal próbálkoztam meg a rajta lévő "gyári" appal mind a kettőn akadozott kb nézhetetlen minisségben. -
TripleB
senior tag
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Henker2 #75691 üzenetére
Először kellene egy pontos típus, aztán meg kéne nézni, hogy be tudsz-e lépni recovery-be (...google kereső), és / vagy fastboot módban látja-e a számítógéped. Ha, szerencséd van, akkor újra lehet flash-elni, ha nem, akkor szerviz vagy kuka ... szerintem.
-
jFox
addikt
válasz
Mondbraker #75690 üzenetére
A Lenovo-n kívül nem lesz ilyen szerintem.
Sz.cs.: Egy mentés után hard reset-tel probalkoznék.
-
sz.cs
tag
Üdvözlet mindenkinek. A feleségemnek van egy Lg gpad 2 10.1 tabletje és sajnos mostanában film nézés közben, illetve játék, YouTube közben akadozik. Filmhez próbáltam több féle lejátszót, de semmi változás. Kb. 800 - 900 szabad Ram van. Azt mondja a drágám, hogy kb. Egy hónapja ilyen. Van valakinek valami ötlete?
-
Mondbraker
csendes tag
Sziasztok ,
olyan kérdésem van ,hogy tabletet keresek.
Igazából tablet ,noti ,transformerbook-ot keresek.
lényegében főleg 12 colltól felfelé kacsintgatok ,de 10 a legallja ,szóval 10 colltól keresek.
Olyat keresek főleg ,aminek érintős billentyűzete van ,és multifunkcionálisan használható ,mint lenovo yoga book a12 hogy alapból megvilágítatlan, de érintős billentyű ,multitasking és komplett rajzpadként használható akár.
Illetve, hogy azért egy ~5-8 mp-s kamera azért legyen.
Szeretnék a lenovo-n kívül mást is keresni. -
cidalain
veterán
-
onkelz
aktív tag
Sziasztok
Van egy Sony Z2 tabletem, jelenleg ha jól tudom Marsmallow fut rajta.
A kérdés annyi lenne, hogy újabb rendszert tudok e rá telepiteni.
Illetve van egy OTG-s pendriveom, amin vannak feliratos filmek.Direktbe letudja játszani a masina a pendriveról
vagy rá kell másolnom a gépre vagy sd kártyára? -
-
profit
tag
Létezik duál sim, hdmi gps tablet?
-
Henker2
addikt
Üdv!
Segitsetek!
Van egy Acer Iconia tablet a kezemben. Bekapcsoláskor, töltéskor, csak az android-os bábú van a kijelzőn, mint amikor a boot menübe akarunk belépni. Resetre újraindul, de ugyanez a szitu.
Mit lehetne tenni? -
jFox
addikt
válasz
cidalain #75679 üzenetére
Én láttam már olyat is, amiben csak két szál van. Csak töltésre alkalmas.
Egyébként ezt a választó ablakot automatikusan fel kéne dobnia, nem kell hozzá a fejleaztői mód.
Ha nem dobja fel, akkor meg le kell húzni az értesítési sávot, és ott van egy "USB konfiguráció" vagy hasonló és arra koppintva jön elő. De ez csak akkor jelenik meg, amikor rádugod a gépre a tabletet. -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
Timyyy #75678 üzenetére
De minek tartogatsz otthon ennyi kabelt, aminek a 80%-a meg adatatvitelre is alkalmatlan?
Alapvetoen ketfele microUSB kabel letezik:
Vannak a jo kabelek, 2-3A toltest atvisz, adat miegymas OK.
Vannak a szarok, amivel tolteni nem lehet (0,5 A max), de adatra meg ok.Es vannak a tieid, amik meg adatra sem jok. Tolteni nem tudom hogy toltottek, de gondolom lassan.
-
Timyyy
őstag
-
Timyyy
őstag
Huawei T3 8 colos 16 gb-s tabletem van, összekötöm géppel de nem reagál semmit, a töltésen kívül. Miért nem tudok rá így fájlokat másolni? Ez az állandó memória kártya kitépkedés szar megoldás, kb 3 hónapot adok a tartó konzolnak és tuti eltörik vagy kikopik...
-
olloczky
senior tag
Hali
Ismerősömnek van egy Wayteq XTAB-700 QCI tabletje. Bekapcsoláskor recovery fogadta (3e). Wipe data/factory reset, wipe cache, wipe media megvolt. Mégis ha rámegyek a reboot system-re ugyanide a recoverybe hoz vissza. Mi a teendő?
üdv
-
-
Gabesz87
veterán
Szintén Lenovo P8 kérdés: azt be lehet állítani, hogy a billentyűzet/navigációs gombok nyomkodására ne rezegjen? Sehol nem találtam.
Tényleg kéne már egy saját topic a P8-nak
-
AndrewBlase
senior tag
-
cidalain
veterán
válasz
sublett #75662 üzenetére
nem nagyon van más ajánlható gép.
ami nincs benne az összefoglalóban, az azért nincs, mert gyenge (gyengébb), noname, stb.ebben az árkategóriában tényleg csak ezek ajánlhatók bátran. 2 GB ram mindegyikben, friss 7-es android.
Lenovo tab4 8" vagy 10"
Huavei Mediapad T3 8" vagy 10"2 év gari mindegyiken, megbízható gépeknek számítanak.
Ezek közé nem tennék relációs jelet, mert nincs jelentősége. Hosszútávú megbízhatóság infó ezekkel kapcsolatban még nincs. De tablet vonalon mindkét gyártó jobbnak számít. -
sublett
tag
sziasztok! a téma bevezetőben szereplő közép kategóriás készülékek mellé tudtok még ajánlani néhányat az alábbi paraméterekkel?
40-50 ezer forint,
új készülék,
Magyarországi vásárlás (kizárólag a gari miatt és mert ajándék lesz)
8asnal nagyobb kijelző jó lenne, de gondolom az a teljesítmény rovására megy
használat: netezes kizárólag wifin, max webes játékok (kártya játékok, nem mozgalmas dolgok)amennyiben a bevezetőben benne van minden, úgy mi a márka sorrend? én laptopban az Acert nem szerettem, lenovo laptopokrol sem hallottam jókat.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
sublett
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
AndrewBlase #75660 üzenetére
Az, hogy "pofázik"-e, nem függ össze a GPS vételi képességekkel. A programot, amit írsz egyébként nem próbáltam, de jónak tűnik. Lehet megnézem majd én is, és akkor még konkrétabb választ tudok adni. Addig esetleg azt próbáld meg, hogy felteszed / beállítod a Google TTS-t. Úgy látom, hogy kezel TTS hangot.
Te régóta használod? Tényleg ennyire jó (4.7-es értékelés)? Mi az ami free, és mi az, amiért fizetni kell (in-app purchase)"Azt be lehet valahogy állítani, hogy az értesítő sávot lehúzva egyból beadja gyorselérés... "
Sajnos nem, de 3rd party launcher-rel (én pl. minden készülékemen Novát használok) ezt is meg lehet oldani. Nem éppen úgy, ahogy írod (jobb oldalt lehúzással), de mondhatni még kényelmesebb / elegánsabb módon.ROM: nem nagyon láttam még mást rá (szóval, ilyen szempontból tök mindegy, hogy van-e root), de szerintem nem is kell (egyelőre). Satbil, gyors. Bízzunk benne, hogy idővel valaki majd át-portolja a Tab4-es 7-es droid alapú rendszerét.
-
AndrewBlase
senior tag
Lenovo P8 (tab3 8plus) tulajoktól kérdem elsősorban: a gps-t, ha használjátok, nektek van hang? Nekem az istenért se akar pofázni (offline maps & navigation).
Más. Azt be lehet valahogy állítani, hogy az értesítő sávot lehúzva egyból beadja gyorselérés (és beállítás) ikonjait, hogy ne kelljen mégegyszer rátapizni a sávra? Másik tabon tökre tetszett/tetszik, hogy baloldalt lehúzva értesítések, jobboldalt lehúzva pedig gyorselérés +beállítások elérése.
Erre "csak" 6.0.1 android érhető el? (Nem rootolva)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
bghistvan #75658 üzenetére
Ha, nem akarsz Tasker-rel vagy más hasonló programmal vacakolni, akkor esetleg a Wi-Fi sleep policy-ját úgy beállítani, hogy kikapcsolt képernyőnél kapcsoljon le. Ezzel lehet némi energiát spórolni, és talán nem kell állandóan ki-be kapcsolni a készüléket.
"Viszont tableteknél van valamilyen "reset" funkció,ha megakad vagy kifagy a rendszer?"
Egy ideje a legtöbb készülékeknél a power gomb vette át ezt a funkciót. Hosszan nyomva tartva egy "csonttá fagyott" készüléknek is újra kell indulnia. -
bghistvan
senior tag
válasz
<Adamsky> #75633 üzenetére
Értem,valami ilyenre tippeltem én is,hát minden nap egy kb 2 órát szokta használni esténként ,meg hétvégente főzés közben arról néz filmeket
Végülis lassan másfél éves lesz,és soha nem fagyott még ki,nem is laggolt,ugyanolyan gyors mint újkorában......szereti is nagyon,reméljük nem fordul újra elő ilyen,vagy ha igen,akkor gari időn belül.
Viszont tableteknél van valamilyen "reset" funkció,ha megakad vagy kifagy a rendszer? -
kiskkas
tag
Sajnálom hogy nem tudom szakszerüen leirni az új room feltételét, nem vagyok informatikus képzetségű. Ismerős csinálta meg elöttem, de a részleteket nem ismerem. A lényeg hogy szeretem ezt a készüléket és nehezen nélkülöztem. Örülök hogy a forum talált rá megoldást és foglalkozott a problémával, talált rá megoldást a többiek okulására. Szivesen olvasom mások "ügyeskedését" még akkor is ha számomra ezek még megoldhatatlanok.
-
Game-over
aktív tag
válasz
coqito #75653 üzenetére
Az MHL szabványt (micro usb-n kimegy a HDMI jel) tisztán androidos vonalon ma már nagyon kevesen támogatják, azon belül is csak a high-end eszközök, úgyhogy ilyet nem fogsz találni. (szerk.: kínai gépeknél dual boot-os vonalon van még ilyen)
Ha főleg a tv-re kellene akkor én androidos media boxot vennék a helyedben, 30-40$ között már igencsak jók vannak, az ebay-es topicban is gyakran szó van róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- ÚJJ !! 850.000 Ft helyett - M4 iPad Pro 13" 512 GB WIFI + Cellular - 90 Apple Garancia
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Eladó Apple 10.9-inch iPad Air5 Cellular 64GB - Space Grey model - 2023.09-es vásárlás
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest