- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Fujifilm X
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
profit
tag
Létezik duál sim, hdmi gps tablet?
-
profit
tag
Most látom, hogy külföldön már elkezdte adni az Aldi a MEDION® LIFETAB® X10607 (MD 60658) androidot, alföldy 2GB ram mellett64GB tárral, GPS, LTE SIM, FullHD és eleve gorilla glassal jön.
Az a baj, hogy itthon előre nem tudják a kollégák, hogy jön-e és mikor. Ha elég a 2 év gari, netről is rendelhető, olyan 10000 forinttal olcsóbb külföldről -
profit
tag
válasz
apple87 #75609 üzenetére
Az árba beleférMedion p9701 retina, Gps.
Van egy FullHD tesója, abban LTE sim hely is.
Két év gari ingyen szállítás Medion.com. Ezek csak 2GB 32GB androidok, melyek adott felhasználásra bőven megfelelnek.
Szebb olvasáshoz a retina, megéri. De még szebb a QuadHD. Csak azt kell átgondolni, hogy kellhet-e sim internet, amire a válasz valószínűleg igen. -
profit
tag
Vettem egy Chuwi HiBook Pro-t QHD Win10+Android5.1, az USBC a töltő plusz van microHDMI és microUSB külön.
A képe állati szép, de csak Windows alatt olvasható éjszaka. A könyveket úgy jeleníti meg, mint a valóság, a képekkel együtt.
De tökölődött a microSD olvasás, a hozzá külön 12500 forintért vásárolt gyári billentyűzetet pedig csak egy harmadik kézzel nyomva tartva lehetett használni, úgy sem mindig.
Próbáltam újratelepíteni, de a legfrissebb szoftverrel jött ki. Mostmár a cél a megegyezés a kínaival. Adjon helyette valamit...Egy szó mint száz: nem ajánlom. 250 euró volt...
-
profit
tag
válasz
cidalain #75568 üzenetére
Elsikkadt a lényeg.
Tehát a FullHD, QuadHD kijelzők a filmek 16:9 aránya miatt szerencsésebbek filmnézésre. Így kihasználhatók a kijelző jó adottságai.
A retina, QXGD (2.048 x 1.536 Pixeles) kijelzők 4:3 aránya miatt szerencsésebbek fénykép nézegetésre, követve a fényképeknél gyakori arányokat. Videók lejátszására csak a saját felbontásuknál alacsonyabb FullHD minőségben képesek.
Az iPad és hasonló arányú kijelzők a sok megapixeles digitális fotók nézésére optimalizáltak. Ez indokolt is, hiszen a filmek többnyire nem haladják meg a FullHD felbontást, a fotók viszont 8, 20, 39 megapixellel hatalmasak. Egyoldalas könyv is szebben jelenhet meg, pl egy nagyfelbontású szken. Néha meghökkenek, milyen szép pár fotó ipad pro-n. De felhasználás közben állítólag ez kevésbé van előtérben. Hát ezért. Fényképekhez szinte kétszer jobb, de azért megjelenítünk bőven mást is a gépen.
A HD és sokszorosai, FullHD, QuadHD, UHD a fényképek zömét saját felbontásánál még kisebb méretben jelenítik meg. A QuadHD az átlagos 4:3 képeket FullHD-ben mutatja.Cserébe a filmek minden egyes pixelük bedobásával élvezhetők.
Egy plusz dolog a kétoldalas könyvmegjelenítés.Léteznek 4:3 tévéfilmek is, de most nem vettem figyelembe, mert eleve alacsony felbontásiak. A szintén létező 16:9 fotók természetesen HD arányú kijelzőn szebben jelennek meg, mint az ipaden. Ha valakinek UHD tévéje van otthon, és épp fényképezőt keres, gondolhat erre a paraméterre is vásárláskor.
-
profit
tag
Mostmár két gép közül választhatok. 70ezer mindkettő, Androidos, garanciával.
Egyik:
Retina kijelző, GPS, 10"Másik:
FullHD kijelző, GPS, 10,2", és egy db SIM hely LTE internethez. Telefonhívást fogadni nem lehet rajta, csak internet.Vennétek ennyiért? És melyiket?
6.0 vagy 7.0 van rajtuk.
----------------------------------
Kiszámoltam a képernyő dolgokat.A végkövetkeztetés: a retina a fényképek megtekintésére alkalmasabb. A filmek alatt és fölött vastag fekete korrigálja a képernyő arányait, és a filmet magát legfeljebb FullHD felbontásban vetíti.
A FullHD és QuadHD és HD és UHD a filmek megtekintésére alkalmasabb. A fényképek bal és jobb oldalán vastag fekete sáv korrigálja a képernyő arányait.
Magyarul választani kell, inkább a ma már törvényszerűen óriás felbontású fotókat jelenítjük meg szépen, vagy a többnyire legfeljebb FullHD felbontású videókat.
A QuadHD a kétoldalas könyvek megjelenítésétől kezdve verhetetlen. De ilyen célra még jobb a QuadHD feletti felbontás. A FullHD feletti felbontású filmeket is a QuadHD adja vissza a legszebben.
Ezért mostantól elegendő nekem 7" mérettől a FullHD, és csak vágyott, előnyös pluszként tekintek a retina, QuadHD és afeletti felbontásokra, melyeknek 10" fölött kezd értelme lenni.
6" alatt elég a HD felbontás. különösen a FullHD feletti felbontásnak nincs semmi, de semmi értelme ebben a méretben.
----------------------------------
A fenti két, amúgy azonos ajánlatban egy LTE SIM hely és FullHD kijelzőáll szemben a retina kijelzővel. -
profit
tag
Legalább 9", és csak a jó felbontáshoz ragaszkodom. FullHD felett legyen.
Még fontos a legalább két db csatlakozó, legyen az az USB bármilyen variációja.
Sokat kell majd bámulni rajta képeket, anyagokat, teszteket. Ezért kell a jó felbontás.
Szerintem talán kevés ilyen gép van, ezért írtam csak ezeket a szempontokat. A 9" a minimum lenne, de lehet egészen nagy is, esetleg 22"-ig. Ha több közül lehet választani, az árat 100ezer alatt tartanám mindenképp. Az sem baj, ha ennél is kevesebb. Számít a több USB és a HDMI.
-
profit
tag
Milyen 9-15" tabletet vegyek tini fiamnak?
- FullHD felbontásnál nagyobb felbontású legyen
- oprendszer mindegy, hardver mindegy, méret is rugalmas
- hdmi és legalább két USB előnybenKönyv olvasásra, internetes házi feladat írására és szabadidős kikapcsolódásra kellene. A gyermek raspberry mini pc-t épít.
Edda: szakasztott ilyen gépet ajánlottak nekem 60000 forintért, igaz, garanciával.
Premierpark: hd felbontás elég neked ebben a méretben? Nekem volt 7" tabom, szépen játszott médiát hd-ben, bőven jó volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Mikrotik routerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Érkezik az OpenAI saját böngészője
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Fujifilm X
- BestBuy topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest