-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Árazzatok már be nekem egy tabletet. Patika állapot 1.5 -2 éves kevest használtam azért is akarom eladni.
Egy drága fólia is van rajta. Mindene megvan doboz papirok töltö + kábel.Asus MeMO Pad FHD 10 ME302C
-
codmester
tag
Sziasztok rokonak kellene tab
Kijelző méret mindegy
-alapdolgokra lesz
-otg tudjon
-fontos: lehesen vele telefonálni!!!
-max 50k
köszi -
ziiu
csendes tag
Sziasztok! Új tablet vásárlásban szeretném a segítségetek kérni.
Hány hüvelykes legyen a kijelző? 10 körül
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? új
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció? itthon
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.) mindhárom
■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? 60-80e
Lehetőleg 3G legyen benne, és 2 GB ram is, készülék ház pedig fémes hatású vagy hasonló. De ezek csak opcionálisak. -
tjb007
nagyúr
válasz
codmester #63764 üzenetére
ASUS ZenPad 8.0 Z380C, ASUS ZenPad 10 Z300C, refurbished ASUS Transformer Pad TF103C/CX + MeMO Pad 10 ME103K, ASUS MeMO Pad 8 ME181C/CX, Acer Iconia B1-830, Alcor Access O819M,
(#63765) poomiu
Samsung Galaxy Tab 4 7.0, refurbished ASUS Transformer Pad TF103C/CX + MeMO Pad ME103K
(#63768) somogy
Ha nem támogatott a modem, vagy ha már maga ez a fajta megoldás, akkor igazából próbálkozhatsz bármivel, de nem fog működni. A PPP Widget jelentené az egyetlen megoldást (talán pont ezt a megoldást találtad te is), de amíg nincs működő megoldás a rootolásra, addig nem is fogod tudni kipróbálni.
(#63772) RicsiSuly
Ha jó állapotban van, ha nincs semmi gondja, akkor annyit megérhet.
(#63774) Taru
Igen, lehetséges, szóval ajánlott bevinni.
Maximum 25 ezer forint, ennyiért talán még el lehet adni, de csak akkor, ha már problémamentes és jó állapotban van.(#63785) attilav2
[link]
Lehetnek valótlanságok, elírások, szóval érdemes azért utánajárni, ellenőrizni a kapott találatokat.(#63787) darnics
Mivel önállóan soha nem került forgalomba, soha nem lehetett megvásárolni, ezért gyakorlatilag csak az apróhirdetési oldalakon van lehetőség belefutni, de azokon is nagyon kicsi. Érdemes lehet rákeresni még az eBay-en is, ott nagyobb eséllyel futhatsz be.
-
darnics
aktív tag
Űdv mindenkinek! Egy asus tf300 tabletem van amihez egy dokkolot keresek mert azt szeretném ha tablet és laptop funkcioja meglegyen.sajnos nem nagyon találok ez a nagy gond.tud valaki olyan helyet itt pesten vagy neten oldalt ahol lehetne kapni?új nem kell 20 000-ért de ha kb elfogadható árban van akkor lehet új is de jó a használt de sajna sehol nincs.se vatera se jofogás semmi ilyen forgalamas hirdetési portálokon.köszi a segitséget és további kellemes hétvégét!
-
attilav2
őstag
válasz
csendes #63783 üzenetére
Olyan oldal nincsen ahol SoC alapján lehet keresni tabokra? Glonass esetleg beidou képesség mindenképpen kellene. Ez a tab-s eléggé húzós árban én kevesebbet szánok rá. Valami olcsóbb kínai gyártó kellene ami glonass képes snapdragon vagy szintén glonassos új mtk SoC al is gyárt tabletet.
-
Blade148
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. 1-2 hónapon belül szeretnék tabletet venni, ami megbízható, mert nem szeretnék 1-2 éven belül újat venni. A következő szempontoknak kellene megfelelnie:
Főleg sorozatokat néznék rajta (ezért fontos lenne, hogy sok formátumot tudjon kezelni, valamint a feliratokkal se legyen gondja), valamint netezésre és olvasásra használnám még. Szeretném ha 3GB ram lenne benne, valamint ha microSD kártyával bővíthető lehetne. Wifis készülékek érdekelnének, amikben van már GPS is. A kijelző mérethez nem igazán tudok hozzászólni talán vmi 8" környékén már jó lenne. Főleg utazás közben használnám, így a túl nagy méret nem lenne ideális. Jah igen és a másik lényeg olyan 80-90K körül szánnék rá. Magyar és külföldi beszerzés is szóba jöhet nem vagyok válogatós.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Szerk.: Ha nem túl nagy kérés, akkor több modellt is tudnátok ajánlani. Köszi!
-
codmester
tag
Sziasztok ismerős kérdése hogy robotos tabon megoldható-e a dokumentum szerkesztés a megfelelő programmal?
-
attilav2
őstag
Sziasztok
Kellene egy 8" tablet, valami nevesebb gyártótól, nem muszáj A brand, de legyen normális supportja, pl készülék romja letölthető legyen. Legyen benne GPS, és lehetőleg Qualcomm chipes, vagy újfajta MTK-s legyen ami már tudja a glonasst.
Miket tudtok ajánlani?
Papír túratérkép helyett akarom használni locussal a turistautak.hu térképpel. Illetve a másik felhasználási területe hogy ágyból netezhessek, felbontásilag valami olyan kéne hogy ne látsszon pixelesnek, de még megfizethető legyen. -
totron
addikt
Wifi mentes, ámde mobilnetes tablethasználat lenne a cél. Kérdés, hogy BT-n keresztül megvalósítható-e a netkapcsolat a két eszköz között? Próbálgattam, szépen párosulnak, de net az nincs. Teló egy Symbian, tab Android 4.2.2.
-
vacs
veterán
Sziasztok.
7 éves laptop megadta magát, és szeretném pótolni egy táblagéppel.
Én úgy gondolom, ha már egyszer veszek valamit, akkor az jó legyen, ezért Nexus 9-et szeretnék (Nexus 5-öm is van).
Van méretben és minőségben (pl boomsound hangszóró, teleszemetelt touchwiz felejtős) ennél jobb választás (alma nem kell)? -
Taru
tag
Sziasztok!
Van egy Freetab 9004 HD X4 tabletem. A következő problémám van vele (amióta meg van azóta ilyen, nem igazán zavart, de mivel eladnám most a tabletet, így már kissé problémás): A hangszóróból nem mindig jön hang (fülesen át mindig). Találtam programot amivel be tudom indítani (úgytűnik mindig rosszra kapcsol ha nincs bedugva a füles, ha átnyomon hangszoróra akkor van hang). Neten olvastam, hogy ez lehet Android (4.2) hiba is meg HW hiba is (mert túl közel van a hangszóró forrasztva valamihez és úgy érzékeli mindig be van dugva).
Kérdés: Lehetséges, hogy ezt a szervíz rendbe tudja hozni (feltéve, hogy nem SW hiba)? Mivel garis, ha van esély rá akkor bevinném (úgyse használom, nem okoz gondot ha nincs itthon).
Másik kérdés: Kb mennyi ennek a reális eladási ára (még 8 hónap a gari, 1024x600 felbontás. 9" tab, 4 mag, 1gb RAM és 8gb ROM, 32gbra bővíthető, erős aku (kb 8 óra könyvolvasóként))?
Válaszokat előre is köszönöm!
Taru
-
RicsiSuly
aktív tag
Sziasztok !
Itt a hardverapron van egy fél éves Lenovo Yoga 2 10' tablet róla mi a vélemény? 62ezer
-
csendes
addikt
válasz
somogy #63768 üzenetére
Ha DHCP-vel nem működik (de csak akkor!) innen: [link] DHCP helyett próbáld a statikus módot:
szedd ki a pipát a DHCP-nél
IP cím: 192.168.9.136
Maszk cím: 255.255.255.0
GateWay: 192.168.9.1
DNS Szerver: hagyd üresen (vagy bármelyik névszerver)
A hátránya, hogy a statikus IP miatt a Google hálózati helymeghatározás nem működik
Azt írja, hogy 4.0.4 android verzióig működött a DHCP, utána már nem. -
somogy
tag
Sziasztok!
Segítség kellene nekem.Adott ez a tablet és van hozzá ez az usb modem, hogy tudnám összehozni ,hogy menjen a net. Összedugom OTG kábellel ás nem történik semmi, pedig OTG tudja a tablet. Találtam megoldást , de ahhoz meg root jog kellene, ehhez meg nem találok működő rootolási lehetőséget.Kellene állítani valamit a menüben esetleg?
-
csendes
addikt
válasz
codmester #63764 üzenetére
[Asus Transformer Pad TF103CX refurbished] 8GB ROM-mal 35 ezer Ft, 16 GB ROM-mal 38 ezer Ft.
-
poomiu
csendes tag
Sziasztok!
40eFt körül keresek min 7" méretű tabletet. Filmezésre, youtube, twitch nézésre lenne használva, illetve olvasgatásra, böngészésre. Nexus 7-et nézegettem, de az ritkán szerezhető be. 3G nem fontos, elég ha wifi only. Mit tudnátok ajánlani? -
codmester
tag
Sziasztok olyan 8-10" tabot keresek (film,net,zene) amely otg képes
keret max 60k
(Sorry ha voltam itt ilyen kérdésel már?) -
pamutbojt
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan 7"-os tabletet szeretnék, aminek a töltője a hosszabbik oldalán, alul van. Egy weboldalt szeretnék rajta megjeleníteni, szóval nem kell erős gép, akár használt is szóba jöhet. Szeretném minél olcsóbban megúszni az egészet
Tud valaki esetleg ilyen gépet? Én már kicsit belefáradtam a boltok nézegetésébe. -
cidalain
veterán
Nehez kerdes, es nem valoszinu hogy barki is tudni fogja 100%-ra a valaszt.
A7 melyik pontosan? A7-10, 30, 40?
Alapfeltetel, hogy legyen OTG-s. Kell OTG kabel. A tobbi meg lutri, hogy felismeri e vagy sem a bedugott 3g sticket.(#63761) ocsi19
Ha a 3 betus, akkor mukodhet mas felbontason is. Csak egy, a te felbontasodhoz igazitott sys.txt kell. Vagy ebben neked atirogatni a vonatkozo reszt. (Probalgatos, felelosseget nem vallalok. Raadasul asszem ezt telepites elott kell megcsinalni, szoval szukseges az uninstall elobb) -
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
Adott egy ASUS TF303CL tablet és szeretnék rátelepíteni egy navigációs programot. Jelenleg olyanom van, ami 1920x1080-as felbontásra javasolt, de a tablet 1920x1200-as felbontású. Működhet vagy másik navi után nézzek.
Illetve a tabletről szeretnék telefonálni bt headset segítségével, de nem akar összejönni egy általam letöltött app-al. Tudnátok ajánlani egy programot ami megbízható?
Előre is köszönöm a segítséget.
üdv.: Péter
-
hunbadfear
újonc
Üdv,
gondolkozom egy olyan androidos tableten, amihez van dokkolható billentyűzet, vagyis egy kisebb laptop formájú gép. Valami ilyesmire gondoltam : http://bit.ly/1LcqO7uEgy Asus transformer notebook-ról váltanék valami ilyesmire, mivel rájöttem kis használat után, hogy egy kisebb, könnyebb darabbak sokkal egyszerűbben kezelnék, nem fáradna el a kezem hamar. A fönt linkelt készülék nagyon is tetszett, de az 1 GB ram megrémített, úgyis, hogy jókat írnak róla a tesztek. Valami hasonló darabot tudtok ajánlani, mert a google-ön nagyon nem találtam semmi ilyet.
-
Yoda_
csendes tag
Sziasztok! Segítséget kérnék! Van egy Lenovo A7 tabletem, nincs rootolva,Android 5.0 és egy Telenoros Sim kártyám,amin van mobilnet. Hogyan és milyen usb stick kell, hogy 3G netem legyen a tableten? Előre is köszi!
-
Sur1G
aktív tag
-
Sur1G
aktív tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. Egyetemista családtagnak kellene egy tabletet néznem ajándékba. 8-10" körüli, lehetőleg 4:3 képaránnyal. 3G-4G nem kell. Játszani szerintem nem sokat fog rajta (lány), inkább a sulihoz, pdf, word dokumentumok, e-mail, filmnézés, net, facebook, youtube.
Tárhely16-32 Gb szerintem (ha véletlen filmet akar rá tenni).
Ár: ~60 ezer Ft. Ha van ez az ár felett nem sokkal best buy, akkor nem gond, de kb ezt lőttem be, hogy talán találni ennyiért már megbízható masinát.A tablet legfontosabb tulajdonsága az legyen, hogy soha ne kelljen mókolni vele. Nem volt még soha androidos tabletem, ebből kifolyólag nem is értek hozzá. Így nem szeretném a hétvégéimet ezzel tölteni.
Új, lehetőleg gyártói garanciás legyen (életre meguntam a GSM boltokat és társaikat). Milyen irányba induljak el a keresgéléssel?
Köszönöm
Üdv -
tjb007
nagyúr
válasz
csibusz0314 #63747 üzenetére
Inkább az Alcor.
(#63751) tpetya
Mekkora kijelzőátlóban gondolkodsz?
-
cidalain
veterán
válasz
stigma #63750 üzenetére
Az Asusban Intel soc van. Annak lehet kompatibilitási gondja játékok esetében (nem biztos hogy lesz is). Ha ez az esetleges kompromisszum vállalható, akkor jó választás (inkább a 16GB-osra pályázzatok rá)
Azonban a 8-as Lenovo is teljesen jó, már ha az A8-50-ről van szó. Ez is 16 gigás, Viszont nem inteles, hanem MTK-s. Nagyobb kijelző, talán az akkuidő is. Viszont drágább.
Ha van 40 pénz, akkor inkább ezt.
-
tpetya
csendes tag
Sziasztok kizárólag filmnézésre és olvasásra keresek tabletet aminek ha lehet kéne kezelnie külső merevlemezt is. Elvárás még, hogy erős és jó aksija legyen. Méret nem számít, ár 30-100 ig.
-
stigma
addikt
Sziasztok!
10-13 év körüli gyereknek keres egyik ismerősöm tabletet játékra, netezésre, esetleg minimáis filmekre/rajzfilmekre.
Neki aza lényeg:
- Itthoni, garis boltból legyen:
- gyors legyen, amire azt mondtam hogy jó akkor Quad-Core kell
- szerinetm 1GB ram elég neki
-microSD bívíthetőség legyen
-Kijelzőben 7" szerintem max 8" (8"-os nem iggazán jön ki szerintem, max 1-2)
árban max 40k.Őt ajánlottam neki elsődlegesen Asus MeMO Pad 7 ME176CX 8GB . Ez olcsó,igaz újracsomagolt de célnak tökéletesen megfelel, illetve ebből van 16GB-os verzió is 30k-s árral.
Ezenvelül a Lenovo 8"-os tablet megy 40k környékén. Samsung Galaxy Tab 4 menynire ajánlott?Samsung vs Asus:
-Asus paraméterekben hasonló,árban kezdvezőbb, de max Android redszert tekintve nem tudom mennyire fontos, hogy legyen rá Lollipop. Árban 10k-val olcsóbb ami elsődleges szempont lehet
- Samsung-nál paraméterek eléggé hasonlóak, max a 2év gari az amin el lehet gondolkodni.Ti mit ajántok?
Segítséget előre is köszönöm.
-
tjb007
nagyúr
válasz
csibusz0314 #63730 üzenetére
Mint gyakorlatilag az összes létező márkának az Alcornak is változó a megítélése. Vannak, aki 100%-is meg vannak elégedve vele, és vannak, aki soha többet nem fognak semmilyen Alcor névvel fémjelzett terméket venni.
(#63731) Kvardlipot
Akármelyik nem lesz jó. Nem elképzelhetetlen, hogy belebotlasz egy olyanba, ami nem rá való, de mégis jó, ez viszont csak kísérletezgetés útján derülhet ki, ami hordoz magában némi kockázatot.
(#63740) body007
Röviden: nagyon. Annyira, hogy meg sem oldott. Fordítva viszont nagyon könnyen megoldható, csak ezzel te nem vagy/leszel kisegítve.
(#63744) szatocs1981
Inkább utóbbit.
-
szatocs1981
aktív tag
Win8.1 + Droid 4.4 vagy Win10 + Droid 5.0 kombót ajánljátok jobban?
Egyszerübb simulátoros játékok, filmezés, netezés a cél. -
csendes
addikt
válasz
body007 #63740 üzenetére
Elég nehéz teljesen. Ugyanúgy UEFI van rajtuk mint egy asztali gépen, vagyis a teljes androidosításhoz azt is le kellene szedni. Egyelőre pedig csak a gyári android ROM van hozzá. Azért aki bátor, belekotorhat az android ROM-ba a particionálás módosításához, de akkor a Windows nem fog működni. Itt egy példa a Vi8-ra: [link]. Bepirosozták, hogy az így módosított ROM telepítéséhez Windows PE pendrive kell, illetve az OTG-re csatlakoztatott hub (egér, billentyűzet). A végén több lesz a hely az androidnak, a windows viszont nem fog működni. Vagy az android se fog
Fordítva (windowsosítani) viszont aránylag egyszerű: [link].
Vannak csak androidos változatok bizonyos típusokra ugyanarra a hardverre, mint a dual boot, pl: [link] -
floratm
senior tag
válasz
krisz242 #63179 üzenetére
Igen már megvettem a Cube i7 remixet, meriemobilesrol eurolineval hozta a futár 2 hét mulva vámmentesen.
Nekem van rajta playstore, viszont az tényleg zavaro hogy nem jeleniti meg az Ő betüt és ékezeteket... várjuk az igért frissitéseket.
Egy tesztlistán láttam hogy előkelőhelyen végzett a modell a többi tabletekkel szembe, amit igy több heti használat után el is hiszek. A remix os böl adodhat ez a magyar nyelnélküliség ami tényleg zavaro lehet ezt leszámitva mindennel megvagyok elégedve -
Ezeket a dual os-es tabokat mennyire nehéz csak androidosítani? de szép szó
Egy Chuwi Hi8-at néztem - jó áron elérhető - de nekem semmi szükségem a vindózra így azt kiiktatnám és az egész tárhelyet az androidnak adnám. Ennek mi a menete? -
csendes
addikt
válasz
kpetyke #63737 üzenetére
Ahhoz jó lenne tudni, hogy miért akarod lecserélni. Miben nem felel meg az LG V490 az elvárásaidnak? Túl nagy vagy túl kicsi? Nem elég nagy a kijelző felbontása? Nem mennek rajta a legújabb játékok? Vagy esetleg valamilyen speciális tulajdonság (például NFC) hiányzik?
A Nexus 7 2013 (ha arra gondolsz) nagyon jó tablet, de már két éves. Ha már lecseréled a mostanit, akkor az új tablet abban legyen csúcs, ami neked fontos. -
Hyacinto
tag
válasz
tjb007 #63723 üzenetére
Ismételten köszönöm a gyors választ, azt pedig külön köszönöm, hogy nem koppintottál az orromra a szervizpontok kérdésében, hogy a Google a barátom, pedig jogos lett volna
. Van is egy szervizpont a közelben, a jövő héten meg is látogatom, majd beszámolok a fejleményekről.
-
kpetyke
tag
Sziasztok !
Szerintetek erdemes lenne lecserelni az lg v490 -em egy nexus 7-re?
Egyéb alternativákat tudtok mondani?Köszi !
-
Tünci86
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég kértem segítséget tablet vásárláshoz. Asus zenpad 8" (2Gb ramos) asus 572 c 7" és Lenovo yoga 2 között vacilláltam és az utolsó nyert ( miután mindet megtapiztan edigibe és mediaba) .
Pár napja gyűröm, megy rajta minden. Sajna a Lenovo yoga 2 fórum halott,így az első felmerülő problémámról itt kérdeznék.
Ha automatára állítom a fényerőt nen sikerül jól belőnie, sokszor túlságosan sötét lesz. Ezzel mit lehet csinálni,ha nem értek a mókoláshoz? -
csendes
addikt
válasz
cellpeti #63732 üzenetére
Gearbest vagy Tinydeal. Csak EU raktárból érdemes. Ha nem lehet EU (német, spanyol) raktárat választani, akkor Kínából küldik és jön rá minimum 27% ÁFA. Gearbest-en van szállítási költség is, de nem vészes, max. kb 8 USD. Viszonylag könnyen lehet 5 USD körüli kuponokat is találni, időnként a regisztrációért is adnak.
-
csibusz0314
aktív tag
Az Alcor amúgy mennyire megbízható tablet márka?
-
-
csendes
addikt
válasz
cellpeti #63725 üzenetére
Ennyiért már válogathatsz is. Mekkora legyen 7", 8" vagy 10", esetleg van elvárás a képarányra? GPS kell? Legyen benne 3G, esetleg 4G? Sima android vagy dual Win/Android? Játszani kell vagy inkább csak böngészni, videót nézni? Lehet kínai webshopból is vagy csak magyar üzletből? Jó a "refurbished" is (ajándékba nem ajánlott)?
-
cellpeti
nagyúr
üdv
milyen androidos tabletet érdemes venni? Akár kínai is lehet...25-40k körül akarnék rá költeni
-
KisApám
addikt
válasz
Hyacinto #63721 üzenetére
és (#63723) tjb007-nak:
Sajnos az én MOTOROLA XOOM-om is ezt csinálja: netezés vagy bármi más közben fogja magát és újraindul addig, míg le nem merül. Feltöltés utáni bekapcsoláskor is néha addig indul újra, míg le nem merül. Majdnem hogy használhatatlan...
Nem tudom, hogy kell újra rakni mindenestől, meg nem is merek egyedül felrakni rá új rendszert, mert ha a közben indul újra, TÉGLA XOOM lesz belőle...a gyári alapállapotba való visszaállítás sem segített.
-
tjb007
nagyúr
-
csibusz0314
aktív tag
válasz
tjb007 #63720 üzenetére
Köszönöm a segítséget, ahogy elnézegetem amúgy, akkor az Alcot, ami mindenhol megállja a helyét, de ugye nem olyan nagy márka, mint pl egy Asus memopad. Viszont az Alcornál helyén van a belső tárhely is, a felbontás is, a ram is, és a proci is. Kamera sem rossz. Mindegyik másiknál valami kicsit alulmarad.
Ő ezt nézte ki:
Samu
De akkor inkább már az Alcor. -
Hyacinto
tag
válasz
tjb007 #63712 üzenetére
Köszönöm az ismét gyors választ
!
Próbáltam a gyári visszaállítást, de nem reagál rá semmit, pedig már annyira nyomom a kijelzőt, hogy majd átszakad a gép
. A biztonsági mentést elkezdi, de mire az érdemi munka megindulna megint csak kikapcsol, majd újra be
. Valamiféle vírusba botlottam? Teljesen olyan, mintha nem engedné a gyári visszaállítást.
Ahhoz, hogy újratelepítsem az egészet, nem kéne rootolni? Na meg kéne hozzá egy firmware is... Az egésznek az lesz a vége, hogy beviszem a T-hez (bár érdekes, hogy egy hónapja járt le a gari és elkezd rosszalkodni) hátha ott tudnak neki hatni valamit, vagy egyéb ötlet/ hely a szervizeltetésre?
-
tjb007
nagyúr
válasz
csendes #63718 üzenetére
Lehetnek különbségek, de ez az általános, főleg a kínai modellek esetében.
Igen, lehet akár házilag is változtatni ezen, csak a vásárlók 95%-ánál (lehet, hogy keveset is írtam) ez nem opció, főleg nem egy tabletnél. Egy boxot vagy sticket eleve sokkal könnyebb szétszedni és újra összerakni, mint egy tablet.(#63719) csibusz0314
Acer Iconia B1-830, Alcor Access O819M, ASUS ZenPad 7.0 Z370C, ASUS ZenPad 8.0 Z380C, ASUS MeMO Pad 8 ME181CX, refurbished ASUS Transformrt Pad TF103C/CX + MeMO Pad ME103K
-
csendes
addikt
válasz
tjb007 #63712 üzenetére
Passzív hűtés mellett az összes Bay- és Cherry Trail-es modellnél ez van/volt/lesz a helyzet.
Elvileg a Cherry Trail (Z8XXX) SDP csak 2W, a Bay Trail (Z373X) SDP 2,2W.
Z373X-ös TV dobozoknál, stickeknél az volt a tapasztalat, hogy hűtőborda beépítés után passzív hűtéssel is megbízhatóan működtek [link], bár volt aki ventillátort is beépített. Tableteknél is a hűtés hűtőbordákkal, hőpasztával, részleges fémborítással sokat javítható, vagyis lehetnek különbségek az egyes típusok között. -
tjb007
nagyúr
válasz
csibusz0314 #63716 üzenetére
Kijelzőátló? Egyéb elvárások?
-
csibusz0314
aktív tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm szeretne venni a párjának Karácsonyra (nem lehet elég korán elkezdeni
) tabletet.
Mutatott kettő, én abból ki is választottam a megfelelőbbet, de szeretném kikérni mások véleményét is, illetve ötletet gyűjteni.
50K adna érte max, amire használná a srác pedig:
Filmnézés, internetezésre, és skypera használná leginkább. (Navigációt is mondtak, bár ezt furcsáltam)Köszönöm az ötleteket előre is.
-
tjb007
nagyúr
válasz
szatocs1981 #63714 üzenetére
GearBest
-
szatocs1981
aktív tag
Tudnátok tippet adni, hogy Teclast X98 Air 3G-t honnan lehet/éri meg most rendelni?
EU-t és kínait is örömmel veszek.Elöre is köszi
-
csendes
addikt
válasz
whbear #63707 üzenetére
Először frissíteném a firmware-t. Próbáld meg törölni a kapcsolatot és újra létrehozni. Ha be van állítva Google backup, akkor próbáld meg ideiglenesen letiltani. Ha be van kapcsolva a router-en a MAC szűrés, akkor meg lehet próbálni azt kikapcsolni. Utána még megpróbálhatod a factory reset-et (töröl minden adatot). Ha az sem segít, akkor szervíz. Mindenesetre itt [link] leírták ugyanezt a hibát és például a Google backup kikapcsolás nem segített.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Hyacinto #63709 üzenetére
Hardveres eredetűnek tűnik ez a probléma, szóval a szervizeltetése lenne ajánlott, de a biztonság kedvéért próbálj meg egy gyári visszaállítást is (esetleg még újratelepíteni a rendszert) és ha szerencséd van meg is fog oldódni.
(#63710) cidalain
A B1-770-ben relatíve kis kapacitású akku van, nem tudom mennyire mutatkozik ez meg a használat során; a MediPad T1 7.0 meg kompletten felejtős.
(#63711) mazsi
A másik is melegedni fog és ugyanúgy vissza fogja venni az órajelet. Passzív hűtés mellett az összes Bay- és Cherry Trail-es modellnél ez van/volt/lesz a helyzet.
(#63703) kelly7
Ugyanannyira gyors és használható mint a T530. A T533-ban egy frissebb, némileg erősebb SoC van, de ebből -ha csak nem szintetikus tesztek futnak rajta 0-24-ben- túl sok minden nem fog érződni.
-
cidalain
veterán
válasz
Krisz79 #63708 üzenetére
jobb nem nagyon van. hasonló/ egyenértékű van.
Ami még szóba jöhetne 30 alatt (ABC sorrendben):
Acer Iconia Tab B1-770
Asus Memopad ME176CX Refurbished
Huawei Mediapad T1
Wayteq xTab 7QEbből talán ÉN az Acer felé hajlanék a 16GB háttértár miatt, és a Lollipop miatt (bár ez utóbbi valaki szerint hátrány). Ha nem ezt venném akkor a Lenovot.
Milyen felhasználásra vennéd?
-
Hyacinto
tag
Kedves Mindenki!
A Huawei M1 8-as tabletem szó szerint egyik napról a másikra elromlott. Bekapcsolás utána rendszer feláll, megy minden rendesen, ám egy kb. húsz másodperc után a kijelző elsötétedik, (ha elindítok valamit, akkor szinte azonnal) és újraindul a masina. Ez megy "végtelen" ciklusban, amíg ki nem kapcsolom a gépet. Bár már már volt olyan is, hogy a kikapcsolási folyamatból indult újra... Ha töltőre dugom kikapcsolt állapotban, ott is hasonló dolog történik. Vagyis megjelenik, a logo, majd az elem és a töltöttség mintha ki be dugdosnám a töltőt.
Aznap amikor még jó volt, egy BKK Info alkalmazást telepítettem, de nem hinném hogy az lenne a ludas.
A tablet nincs rootolva, nem nyúlkáltam bele, egy éve az enyém, első tulaj vagyok, szóval nem tudom merre induljak el egyáltalán...
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
whbear
senior tag
Sziasztok!
Pár hete vettem egy Asus Transformer Pad TF103CX 8GB Refurbished -et. Minden szép és jó, de néhány napja ki-bekapcsolás után elfelejti a wifi jelszót. Mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Call of Duty: Warzone
- Sweet.tv - internetes TV
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Google Pixel topik
- Autós topik
- Fotók, videók mobillal
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Rövid videón a Titan Quest II
- További aktív témák...
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest