- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. július
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
10" körüli tabletet keresek. Netezésre(upc mobilnet), levelezésre, filmet nézni semmi játék vagy hasonló. Keret max 60-70k hazai garival számlával. Alcor Q111-et néztem 50k körül csak nem tudom elég-e az az mtk chip ami benne van. -
faramuci69
csendes tag
válasz
tjb007 #63193 üzenetére
Köszönöm Szépen!
Itt tényleg olcsóbb
. Van esetleg tapasztalatod erről a boltról? Megbízhatóak?
A Yoga 2-höz is van saját billentyűzet? Itt nem találtam, de lehet megint csak bénázok.Még van pár technikai kérdésem:
A wifi jel érzékelője milyen? Van hogy olyan helyen használom, ahol gyengébb a jel. Egyátalán van különbség ezen a téren a hasonló árú tabletek között?Az Android Kitkat 4.4 upgradelhető 5.0-ra? Érdemes?
Kínai gyártóknál a 4G/LTE nem mindig működik tökéletesen. Van erről tapasztalatod?
Tudásban hogy viszonyul a Z2-höz?
A.
-
tjb007
nagyúr
válasz
faramuci69 #63189 üzenetére
Nem része (ha csak nincs feltüntetve) a billentyűzet és nem is lehet külön megvásárolni.
Két Yoga Tablet 2 létezik csak: az Androidos és a Windowsos, illetve ezeknek az LTE-s verziói. Az árkülönbség oka? A Windows, plusz a dupla akkora tárhely is növeli az árat.
Folyamatosan változik a kínálat, tegnap még azért jóval több helyről be lehetett szerezni, de most sem csak az eMAG-nál kapható. Beszerezni meg ott érdemes, ahol még kapni lehet normális, nem elszállt áron.Billentyűzet is kapható hozzá.
„A külföldi beszerzést a kinti áron gondoltam.”
Ez pontosan mit is takar? Mindennel (áfa, vámügynöki szolg. díja stb.) együtt 60 és 120, vagy 60 + áfa (~80 ezer Ft) és 120 + áfa (~155 ezer Ft)?
„Mitől függ a vám és áfa fizetési kötelezettség? Megállítják ezeket a csomagokat a vámon?”
A vásárolt áru értékétől és besorolásától. Tabletre vámot nem kell fizetni, áfát viszont igen minden olyan árunál, aminek az értéke meghaladja a 22 eurót. Ezt is meg lehet kerülni azzal, hogy EU-s raktárból rendelsz és akkor nem lesz áfa, de a kínálat ebben az esetben nem túl nagy. Illetve többen is kínálnak olyan trükközős szállítási módot, aminél garantálják, hogy nem kell semmit sem fizetned.
(#63191) jjeahh
Attól függ mihez hasonlítjuk. Egy Samsung Galaxy Tab S2-höz vagy Sony Xperia Z4 Tablethez képest elavult, a hasonló árkategóriában versenyző Lenovo A8-hoz képest meg még mindig egy csúcsmodell.
Még most is megállja a helyét, nezetésre nagyon jó választás. -
jjeahh
nagyúr
Hi! Pár hónapja még érdeklődtem itt és arra jutottam második generációs nexus 7 kell nekem, viszont akkor elhalasztottam a vásárt. Most visszatérnék rá, csak az lenne a kérdésem, hogy így 2015 végén elavultnak számít egy újabb nexus 7? Régen egyszerűbb volt eligazodni a hardverek között, mert kb. elég volt a magok számát, órajelet és a ram-ot figyelembe venni, de manapság már szinte minden 4 magos
Nagyjából netezni kéne a tablet, meg néha jegyzetelni, chatelni ilyesmi, szal semmi extra, játékra sosem használnám.
-
Gabe81
tag
válasz
tjb007 #63188 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
A legujabb file-t letöltöttem, és az útmutató szerint telepíteni akartam, de nem megy. Nem jelzi automatikusan a tablet, hogy van frissítés. Most SD kártyára tettem a Raw file-t és azt fogom megpróbálni telepíteni manuálisan.
Az android 4.1.1-nél frissebbet nem találtam.Az a tablet egy zsákutca sajnos...
-
faramuci69
csendes tag
válasz
tjb007 #63158 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
A két Asus közül a transzformer pad jön be inkább. Ugya billentyűzet nem része a gépnek? Hol lehet megvenni, az árukeresőn nem találtam hozzá való gyári billentyűzetet.A Lenovoval szkeptikus vagyok egy kicsit, mint márkával, de ez jól néz ki. Azt hiszem ez tetszik jobban, bár vásárlás előtt biztosan megnézek egy kiállított darabot. Kicsit zavaró, hogy az árukeresőn fent van egy csomó Yoga 2 10 colos, különböző árakon. Van windowsos-androidos, de elvileg mind Yoga 2. Van valami oka az árkülönbségne? Miért kerül ~120eFt-ba máshol ue.? A 32 Gb RAM miatt?
Amit te ajánlottal. az 4G-s, és az eMag-nál kapható csak, de ez nem biztos. http://www.emag.hu/lenovo-tab-yoga-2-tablet-intelr-atomtm-z3745-quad-core-1-86ghz-es-processzorral-10-1-ips-2gb-ddr3-16-gb-wi-fi-4g-bluetooth-gps-android-4-4-kitkat-platinaszurke-59-427815/pd/DS9RBMBBM/?ref_cmp=ps&emagi_click_id=b745a507f79463057978c753582c16de.
Szerinted hol érdemes beszerezni ezt a modelt? Ehhez hol kapható megfelelő billentyűzet.?
A külföldi beszerzést a kinti áron gondoltam. Mitől függ a vám és áfa fizetési kötelezettség? Megállítják ezeket a csomagokat a vámon? Persze a látottak alapján a Yoga 2 elég jónak tűnik.
Üdv, A.
-
tjb007
nagyúr
válasz
kristof_ #63176 üzenetére
Maga a brand nem tartozik a nagyon ajánlottak közé. A linkelt modell a Teclast X98 Air 3G csak Androidot futtató 16GB-tal szerelt megrendelésre készült verziója, ennek ellenére elég sok panasz volt az összeszerelésre, többeknek szétnyílott, elengedett a ragasztás. Ha neked szimpatikus, akkor vedd meg.
További 3G-s/LTE-s modellek max. 60 ezer forintig: Allview Viva H10 LTE, Lenovo A10-70(#63180) Saint_
Kijelzőátló?
Mindennel együtt és a megadott kritériumokkal nagyon max. 40-ért nem lesz semmi.(#63181) mazsi
„Tudtok ennyiért hasonló tudású cuccot?”
Nem.
(#63185) Gabe81
Első körben recovery alól kezdeményezd a factory resetet. Ha ez után továbbra is fennáll, akkor jöhet a rendszer újrarakása, frissítése (mert van már rá 4.1-nél frissebb is). Itt találod a manuális frissítés menetét, itt pedig a legutolsó firmware-eket: WW SKU, VF SKU. Mindenképpen ellenőrizd, hogy melyik verzióra van szükséged!
-
csendes
addikt
Ha valaki mostanában keres dual OS tabletet, most a Banggood-on 7% kuponnal árulnak kb. 24 típust: [link]. Pl. kuponnal Chuwi Hi8 86,5 USD. Erre jön még 27% ÁFA és a vámkezelés díja.
-
csendes
addikt
Ha jól értem a kérdést, akkor az ellenérvek:
Nincs GPS
Nincs 3G/4G, csak külső stick-ről van mobilhálózat
Többféle ROM-mal árulják (kínai, kétféle nemzetközi), ezért a hivatalos viszont eladóktól érdemes beszerezni [link], nehogy valaki kínai ROM-mal kapja meg.
A Windows/Android frissítés, rootolás garanciavesztéssel jár [link]
3-4 óra a töltés (persze 8000 mAh kapacitásnál ez nem csoda)
A SoC teljesítménye az első tesztek alapján jó, de a teljesítményfelvétel kb.. duplája a Z37XX sorozatnak. Emiatt melegszik, gyakran veszi vissza a túlmelegedés miatt a frekvenciát, illetve gyorsabban lemerül. [link]
A felvett hang minősége rossz, valószínűleg driver hiba miatt.
További információ, root, ROM: [xda-developers] -
Gabe81
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Van egy Asus TF700KL tabletem, amin 4.1.1-es android fut.
A problémám az, hogy látszólag véletlenszerűen előjön a :"Sajnos az android.process.acore folyamat leállt." hibaüzenet.
Ha rányomok az Ok gombra utána eltűnik egy időre.
Viszont amikor a beállításoknál meg akarom nézni a Nyelv és Bevitel opciókat, akkor 100%,hogy előjön, és nem is tudok ott beállítani semmit emiatt.
Hogyan tudnám ezt javítani?Factory resetet próbáltam már, és sajnos másik Romot nem lehet erre a gépre rakni, mert nem készítettek.
Köszi!
Üdv,
Gábor -
-
mazsi
senior tag
Srácok!
Beszéljen le valaki a Teclast X98pro tabletről!
Vámmentesen tudom beszerezni másfél hét alatt, egy Op3ndott, Nexus7, Asus T100 triót cserélnék le rá, mert ebben 4GB memória van, és még marad is pénzem.
Tudtok ennyiért hasonló tudású cuccot?
-
Magnum_
nagyúr
Szakik!
Sose volt meg tabletem, igy a teszkos robbanaskor vettem egy open dottot. Erzem annak a korlatait,de racsusztam a tabletre, a laptopom alig kalcsolom be.
Van esetleg valami jo (kinai) tab minden koltseggel egyutt 35k-ig (nagyon max 40), ami:
4:3as keparany
Intel Z2520-nal jobb proci (sokkal),
Fullhd (HD is jo lehet talan), de fenyeros,
2Gb.
Android.Koszonom.
-
krisz242
tag
válasz
floratm #63047 üzenetére
Megrendelted a i7 remix-et? Ha még nem szerintem várj még vele egy kicsit! Nekem van már, és nem fenékig tejfel a tábla. Először is az én gépemen nem volt PlayStore telepítve, bár lehet, hogy ez azért volt, mert nem jó helyről rendeltem. Olvastam, hogy volt akinek volt rajta mikor megkapta. Na mindegy, kis mókolással, de sikerült fölraknom, és így már tudtam telepíteni appokat. Gyárilag amúgy van rajta valami kínai appstore.
A másik komolyabb probléma az, hogy a magyar ékezetes betűket nem igazán tudja megjeleníteni. A nagy ő betűt elelehet felejteni, szóköz van helyette. Nagy ékezetes betűk sincsenek, amiket meg megjelenít, azok elé és mögé szóközt rak. Ezt a fórumot pl. nem nagy élvezet olvasni vele. Elvileg ígér a Cube nyelvcsomagot, de kérdés, hogy mikor lesz belőle valami, és hogy megoldja e a problémát.(meg hogy lesz e benne magyar nyelv)
Nekem ami furcsa még, hogy a hangerő gombnál a bal oldal a hangosítás, a jobb a halkítás. (A Ramos i9-emen fordítva van.)Mondjuk ha állítva használom a tabletet, akkor úgy logikus, de szinte mindig fekszik a hasamon. Mindegy, ez szokás kérdése, ez legyen a legnagyobb baj.
Ami még furcsa, és nem nagyon tetszik az a scrollozás. A Ramosomon megszoktam, hogy ha szép lassan húzom az ujjamat a kijelzőn akkor szépen folyamatosan mozog a kép/szöveg. Na az i7 remixnél nem így van. Ugrál a kijelző tartalma, olyan mintha az érzékelő felbontása kicsi lenne. Nem tudom, hogy ez szoftveres hiba, vagy a kijelző hibája, de nekem zavaró.
Az utolsó negatív tapasztalat: a kis kínai kezeknek nem sikerült a kijelzővédő fóliát buborékmentesen felrakni. Sebaj, levesszük, úgy sem szoktam fóliát használni a kijelzőimen, inkább vigyázok rájuk. Leveszem a fóliát, elkezdem húzni az ujjamat a kijelzőn, és bizony nehezen csúszik, sőt inkább tapad. Letörölgettem mikroszálas kendővel, de az sem segített. Szerintetek lehet, hogy a fóliáról maradt valami dzsuva a kijelzőn, és azért tapad, vagy ilyen sz@r anyagból van az előlap?! Mindenesetre rátettem a saját fóliámat, amt a hozzá rendelt tokhoz kaptam ajándékba. Mondanom se kell, hogy az ügyes magyar kezeknek sikerült több és nagyobb buborékot tenni a fólia alá, mint ami gyárilag volt!
Azért vannak jó tulajdonságai is a tabletnek. A 11,6-os kijelző szép nagy, elég jók a színek, nagy betekintési szög, és ha nem nézzük túl közelről, akkor nem pixeles. Túl mélyen még nem merültem bele a tesztelésbe, de ha van kérdésetek, megpróbálok válaszolni.
Igazából esti fekve netezéshez vettem, mert javarészt erre használom a Ramost is, és azt éreztem, hogy kellemesebb lesz nagyobb kijelzőt nézni, de egyelőre magyar szöveget nem túl nagy élmény rajta olvasni!
Ja, és a Ramossal az a bajom, hogy legkisebb fényerőnél is baromi világos, és sötétben eznelég zavaró.
Az i7 remix ebben sokkal jobb, jól le lehet sötétíteni.
Egyelőre ennyi, remélem teljesen nem vettem el a kedveteket ettől a tablettől. Szerintem, ha lesz magyar nyelv/ékezet támogatás, meg egy-két frissítés, akkor nagyon jó kis gép lesz. Legalábbis nagyon remélem! -
-
Ngeri11
csendes tag
válasz
milkabrams #63174 üzenetére
Ahogy nézem, lehet igazad lesz... :-/ Mégsem ér annyit az a toll hozzá.
Marad versenyben a Galaxy Tab S 10.5 és a Lenovo IdeaPad Yoga 2. Még eldöntöm hogy ér-e 20.000-et a 4K kijelző. -
kristof_
tag
Sziasztok!
Erről a tabletről van valakinek valami infója KRUGER-MATZ KM0975 Eagle 975 9.7" 16GB Elsőr nagyon szimpatikusnak tűnik.
Vagy esetleg tudnátok ajánlani mást?
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 9-10
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? Új
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció? Elsősorban itthon
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.) Leginkább csak pdf/ppt-k és egyéb formátumok olvasása, netezés, filmnézés. Játszani úgy sem játszanék rajta.
■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum?
Nagyon maximum 60.000Ft, de 50.000Ft körüli ajánlatot is meghallgatna a pénztárcám
Megjegyzésként: rengeteg tabletet végignéztem, de mindegyik amire nagyon felcsillant a szemem az 3G-t nem támogatta. Minden ajánlatot szívesen hallgatok. -
Bári
tag
Tudom, hogy off, de hátha. Mai napon a használtan vásárolt netbook-om töltése elromlott. A töltőjén eddig volt egy kék LED, az már sehogysem világít, valamint nem tölti a gépet sem. A gép maga jól működött amíg volt benne áram.
Volt-e már valakinek ilyen esete? Ilyenkor a táp ment tönkre (nem világít a kék LED) vagy a netbook? egy táp 3900 HUF, egész gépet vettem kb 4-szer ennyiért. Lehet túláramot kapott az egyetemi aljzatban, mert itthon kb 3-4 napot ment folyamatosan és vígan működött, ma meg kampec...
-
tjb007
nagyúr
válasz
Mtbsrác #63171 üzenetére
Feltétlen szükség van arra az alkalmazásra? Fájlkezelőn keresztül nem próbáltad (pl. ES File Manager)? Kipróbálásként rádugtam az egyik Androidos tabletre a kamerát (SJCAM M10) és a gyári (nagyon fapados) fájlkezelőn keresztül gond és akadás nélkül le tudom játszani a videókat.
-
Ngeri11
csendes tag
válasz
Ngeri11 #63152 üzenetére
Valaki? Sajnos úgy fest eltűnt a hozzászólásom a feledés süllyesztőjében...
edit: jaj bocsánat, milkrabams(63170)-on átslisszant a tekintetem...
Főleg a 3GB RAM-ra céloztam, a review videókon elég szépen ment a rendszer, játszani meg nemigen szokásom androidon. Legfeljebb filmeket nézek néha. -
Sheld
senior tag
A Chuwi 10"-os tabletjeinek sajnos nagyon felment az ára, így maradok 8"-nál.
Két tableten vacilálok:
Onda V820w
Chuwi Hi8/Vi8 [attól függ, melyik lesz raktáron]Ami nekem fontos, tudjak rajta word-öt használni, és PowerPoint-ot. Csatlakoztatási lehetőségek közül csak a WiFi, Bluetooth, és OTG ami nekem fontos. (Bluethooth és OTG a billentyűzet+egér kombó miatt kell nekem.)
Ha lehet, akkor windows-os tablet, vagy dualboot-os érdekel.
Melyik lenne jobb vétel a felsorolt 2 (vagy 3) közül, esetleg tudtok-e olyat mondani, ami 35-40 körül kijön billentyűzetes tokkal? Vásárlás kb 2 hét múlva lesz esedékes.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
-
zolikaDB
veterán
válasz
tjb007 #63158 üzenetére
Mennyire vállalható sima tartalomfogyasztásra az ASUS ZenPad 10 Z300C a 10"-os kategóriában? Tehát, tudva, h kicsi a felbontása? Saját topikjában cirka 40 vélemény van, ott a 15-ös 1366*768-os notebook kijelzőhöz hasonlítva mondják, h nem rossz...
Vagy a 64-65k-ért ebben a méretben itthon van alternatíva?
Köszönöm -
cidalain
veterán
válasz
csendes #63154 üzenetére
éppen ezért nem foglalkozunk a MP számmal.
Ha számít a minőség, akkor fel a prohardver tesztekhez, és megnézegetjük a teszt képeket, amik mindíg vannak, majd ez alapján eldöntjük hogy jó képeket csinál vagy sem. ugyanez külföldi tesztelős oldalakon is divat, tehát amit nem tesztelt a prohardver, arról is lehet találni sample image-eket. -
mcs
veterán
válasz
tjb007 #63158 üzenetére
Volt már nekem korábban Asus ME70C, és az abban lévő két magos Atom rendszerteljesítményben simán hozta azt a szintet, mint a munkahelyi Lenovo A8-50 A5500-H az MTK 8382vel. Játékokban gyengélkedett csak az Asus néhol, de az valószínűleg az x86 architektúrának volt köszönhető. Anyám úgyse fog játszani, így neki a négy magos Atom bőven kielégítő lesz.
-
tjb007
nagyúr
Mivel a 40-45 ezer forintos kategóriában 8 hüvelykes Lenovo csak egy van, abban is egy elég réginek és gyengének (a konkurens modellekben lévőkhöz képest) mondaható processzor van, így nem csoda, hogy az Intel szimpatikusabb (nekem is az lenne).
Kizárásos alapon maradt az ASUS MeMoPad HD 8 ME181CX.
(#63151) insyde5
WayteQ xTAB-8X, Lenovo 8, ASUS MeMoPad HD 8 ME181CX
(#63156) faramuci69
Itthon 60: ASUS ZenPad 10 Z300C, Allview Viva H10 LTE
Itthon 120: Lenovo Yoga Tablet 2 10" (LTE-s is), ASUS Transformer Pad TF303CL, ASUS ZenPad 10 Z300CLKülföldről való rendelésnél az a 60 és 120 áfával együtt értendő, vagy az még pluszban jöhet rá (ha nem nem EU raktáras)?
A Cube i7 Stylus csak Windowsos, a HTC tablet pedig idén nem várható (főleg nem 10 hüvelykes).(#63157) darkengurry
[link] vagy [link] (a Shipping from: résznél Németországot kell választani)
A billentyűzet beszerzése már nem lesz egy olyan bonyolult feladat. -
darkengurry
csendes tag
Sziasztok! 10"os olcsó gépet keresek szövegszerkesztéshez, táblázatkezeléshez, olvasáshoz. Szerintetek mi az az alsó határ, ahol még nem zavaróan szar a gép? Hordozható billentyűzetekről mi a véleményetek? A célom az lenne, hogy legyen egy könnyen hordozható eszközöm tanuláshoz, munkához, szóval valamilyen billentyűzetre számítanék.
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
10".■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
Mindegy, de ne menjen tönkre azonnal■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció?
mindegy, nem sűrgős■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.)
szövegszerkesztéshez, táblázatkezeléshez, olvasás (gondolom ehhez a windowsos a legmegfelelőbb az office miatt, de 80nál láttam az első 10"ost vele.)■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum?
dokkoló/billentyűzettel együtt 60-at, de erre a felhasználásra mérten a legolcsóbbat keresem, tapasztalat híján nem tudom, melyik alkalmas még rá.Köszönöm a segítséget!
-
faramuci69
csendes tag
Sziasztok,
Ilyen elvárásoknak valami Friss Tipp?
~ 10■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
- Új■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció?
- mindkettő opció. Jobban bízok az aliexpressben mint a körúti-gagyigsm-ben.■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.)
- skype, netezés, játék, email, szövegszerkesztés■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum?
- több opció is érdekelne 1: ~60, 2: ~120 (de az is lehet, hogy végül kettőt vennék, mert több jelentkező is van a családban a használatra. Ekkor a drágább 4G (LTE) lenne)Jó lenne, ha starpabíró lenne.
Rövid piackutatás után, több termék is megtetszett, de mindnél vannak problémák.
Ezért is fordulok segítségért hozzátok.Tetszik a drágábbak közül:
Cube i7 stylus, 10.6, core M - Ez nem csak windowsos? Esetleg van versenyképes kínai alternatívája?
iPad Air 1 - tudom ez nem androidos, de lehet, hogy megfontolandó alternatíva lehet.
Sony Z2 -
Samsungok nem igazán jönnek be.
A Nexus 9 tetszene, de félek, hogy még nem kiforrott darab, talán a következő generáció. Ráadásul a beszerzése is nehézkes. Van hír arról, hogy a HTC tervez valamit még idén kiadni? -
csendes
addikt
válasz
kisapa #63135 üzenetére
Sajnos ez sok tabletnél így van. A tárhely egyik részét eleve elfoglalja maga az operációs rendszer. A maradékot pedig kétfelé particionálják, és a marketing szerint az átlag felhasználó alig telepít programot, viszont sok multimédiát tárol a gépen, így aztán az kapja a kisebbik részt. Az Op3ndottnál is emiatt volt a nagy felzúdulás.
-
Ngeri11
csendes tag
Nos, döntöttem, mégpedig a Samsung Galaxy Tab 10.1 2014 Edition mellett. Az okok: erős hardwer, 2560 x 1600 kijelző, ismert márka, és ami eldöntötte a kérdést, az az S Pen volt. Nem olcsó viszont, 110.000Ft-tól kezdődik. (Több helyen olvastam hogy túlárazott volt amikor kiadták, viszont én ebben az árban nem találtam még egy ilyen jó gépet.)
Kiváncsi lennék a ti véleményetekre is a választásommal kapcsolatban. -
Üdv!
Ilyen elvárásoknak valami Friss Tipp?
- 8"■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
-Új■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció?
-itthon a gari miatt■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.)
netezés, olvasás, esetleg film, youtube. JÁTÉKRA NEM!■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? Lehetőleg konkrét összeget adj meg, ne rébuszban írd körül.
40 k körülAZ akksi idő számít!
-
tjb007
nagyúr
válasz
nightshadow #63145 üzenetére
Természetes, hogy van egy kis félsz, de elvileg nem lehet velük gond, legalábbis nem több mint egy vadonatújjal.
(#63146) mcs
Mekkora kijelzővel? Milyen célra?
(#63147) B1T3
Az x3-C3200 az MT8127 és az MT6592/8392/8151 közé tehető. Ha helyesek az értesüléseim az Audio Dock még nem került piacra, nem vásárolható meg. Hogy hol és mikortól lesz elérhető csak ASUS tudja megmondani.
A Tab E-t pedig inkább felejtsd el, 60 ezer forintot közel sem érő belsőt kapott. -
B1T3
addikt
válasz
tjb007 #63139 üzenetére
Bár ami ettől jobban érdekel, hogy az ehhez tervezett billentyűzetet külön valahol meg lehetne-e vásárolni, mert a MM anélkül forgalmazza, amint látom. Bár elég zagyva a termékleírás (5/2 megapixeles kamerát írnak, pedig ez 2/0,3-es modell), amibe mondjuk bele lehet futni máskor is, és gyaníthatóan a képen is szerepelne a billentyűzet, ha járna mellé.
-
mcs
veterán
A kérdésem egyszerű:
40-45 ezres kategóriában Asus vagy Lenovo?
-
cidalain
veterán
válasz
pocakka1 #63141 üzenetére
Hiaba irnak akarhany megapixelt, az nem jelent a kepminosegre nezve semmit, mint ahogy elobb irtam. Konkretan felejtsd el a MP nezegeteset, ha minosegi kepet akarsz akkor keress a neten sample kepeket tesztoldalakrol, sokkal tobbet jelent kint a MP szam. A MP egy marketing bullshit, azert csinalnak minel tobbet hogy azt vedd.
Most hol nezel te atlagos otthoni hasznalatban egy 5184x3456 px kepet? Es ez csak 18 MP. Milyen monitoron?
FullHD = 2,1 MP
UltraHD = 8,3 MP
Ebbol latszik, hogy a csaladi kepek rogzitesehez boven tul sok is a 10 megapixel. (Fenykepezoknel pl). Tablet, telonal facebookra a 2 MP is boven jo, csak a minosege a kameranak legyen jo. -
pocakka1
újonc
Köszi, most még tanácstalanabb lettem
Eddig volt egy kiinduló pontom, a MP. Most már nincs.
Amik képbe kerültek:
Galaxy Tab E 9.6A Yoga 2 fel húz a szívem, de még mindig nem tudom biztosra.
@cidalain
Igen, ez világos. Igazából azt akartam kifejezni, hogy hiába írtak 5MP-t, a kép felbontása pocsék volt. -
zolikaDB
veterán
válasz
tjb007 #63139 üzenetére
Úgy néz ki, helyben tudok venni. Megpróbálom beszerezni, és majd átadom később. Jobb ötletem nincs. Németben van még a MM-ban, de ott 200€.
Ennél sokkal jobbat úgysem kapok szerintem itthon, ha meg jön az utódja, az úgyis jóval magasabb áron kezd.
A Cube T7-et is nézegettem, de annak az akksija meg elég harmatos...
Köszönöm a segítséged! -
tjb007
nagyúr
válasz
zolikaDB #63130 üzenetére
Kifutó modell, ezért kezd eltűnni a "polcokról".
„Melyik tablet az, ami itthon kapható, ehhez hasonló tudású, árú és hasonlóan ajánlott vétel?”
Nincs ilyen.
-----------------------------------------
Akinek nem lett még megválaszolva a kérdése az nyomjon egy választ erre a hozzászólásra, amiben linkelve van a kérdése. -
válasz
Victoryus #63129 üzenetére
Találtam egy megfelelő update binaryt, a teclast 98air 3g-hez volt. Ezzel végig is ment a cwm-es zip telepítés. Már majdnem happy and, amikor 5 másodperccel az android elindulása után megint bootloop.
Lehet mégse megfelelő? Én ezt nem értem. A framework-res.apk zippelve, szignózva, és mégse. Egyetlen egy xml fájlt változtattam meg benne.
-
cidalain
veterán
válasz
pocakka1 #63131 üzenetére
"5MP-t írnak, de a kép kb 2MP-nek sem felel meg"
Tegyuk tisztaba: a megapixel azt jelenti hogy hany keppontszor hany keppontos kepet tud valami kesziteni. Igy ami 5 megapixelt tud az 5 megapixeles.
Az hogy a keszitett kep zajos mint a hangyafoci (=kockas, elmosodott, rossz) az nem a megapixel baja hanem a lencsee, es a kepalkoto szenzore. Ebbol kovetkezoen van iszonyu szep kepeket keszito 2 MP-esn es nagyon ratyit keszito 18 MP-es is. -
XDModesty
aktív tag
Sziasztok! Van nekem egy ilyen https://www.asus.com/Tablets/ASUS_MeMO_Pad_Smart_10/ kis csodám, amely 2013 augusztusában lett vásárolva. 95-ért vettem akkoriban.
Új tabletet szeretnék venni, méghozzá tablet-laptop hibridet, mindenképp windowsosat. Ezért szeretném az asust eladni. Reálisan szerintetek milyen áron érdemes árulni? A tablettel soha semmilyen gond nem volt, tökéletesen működik mintha új lenne. Előre is köszi. -
Mtbsrác
senior tag
Van egy DPS Dream 7 tabim, amire ha rákötöm a Sony AS-20 akció kamerámat, hogy megnézzem rajta a videokat akkor vmi bódült lassan és ugrálva játsza le a videókat a tabi. Ha a tabiba teszem át a kártyát akkor minden flott. Hogy tudnám ezt kiküszöbölni? Nem akarom állandóan áttevegetni a kártyát kinnt a pályán. Az igaz hogy egy otg vezérlő progival (OTG Disc Explorer Pro 2.2) használom a kütyüt hogy lássa a camot. Lehet ezt a softot kéne lecserélni vmi másra?
-
Zeki
nagyúr
válasz
IMIIKE1998 #63122 üzenetére
Nézz be a tescoba, állítólag még mindig 14990Ft az op3ndott tablet. Van saját topikja is itt. Bestbuy, 2 év garival.
-
pocakka1
újonc
Sziasztok!
Sajnos pár év után le kellett cserélnem az Acer Iconia A500-as tabletem, neki keresek utódot.
8-as és 10-es is lehet.
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
Újat
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció?
Itthon venném.
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.)
Internet, Office, fotózás
■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum?
60EFt-otOlyan tabot keresek ebben az árkategóriában, ami aránylag jó képeket csinál és az akksija is kibír jó pár órát. Sok tesztet átnéztem, de a Lenovo Yoga 2-n kívül nem nagyon találtam ilyen árfekvésben használható képeket készítő táblagépet. Van több tablet is, ahol 5MP-t írnak, de a kép kb 2MP-nek sem felel meg a borzalmas képminőség miatt.
Tudtok rá alternatívát?
-
zolikaDB
veterán
Elkezdtem utánaolvasgatni az Asus me572C-nek... Pont minden klappolna, teljesen megfelelne, amikor látom, h sem az edigitalban, sem a Mediában nem árulják már...
Van valami forrás arról, h beszüntetik a forgalmazását? Vagy ha netán helyben valahol tudnék venni, akkor vegyem meg, és ráérek átadni decemberben?
Melyik tablet az, ami itthon kapható, ehhez hasonló tudású, árú és hasonlóan ajánlott vétel? -
válasz
csendes #63123 üzenetére
Köszönöm a segítséged!
Egy gondom van, nem találok update zippet, amiből ki lehetne szedni. Egyedül a Super su van ehhez a tabhoz, de ott maga az update-binary a script is, kicsit el is cseszte a dolgokat az onnan átmásolt fájl... Amit kellett az updater-script szerint kellett volna csinálnia azt totál figyelmen kívül hagyta.
Ha valaki tud x86-os tabletre update zippet linkeljen egyet! köszönöm! -
csendes
addikt
válasz
IMIIKE1998 #63126 üzenetére
Ha nem sürgős, én megvárnék egy akciót. Ha sürgős, akkor emag-ról most akciós: [link]
-
csendes
addikt
válasz
IMIIKE1998 #63122 üzenetére
A hardveraprón van garanciális Lenovo TAB2 Adam, Lenovo A7 A3500, Asus ME176CX. Lehetőleg személyes átvétellel érdemes venni...
-
net91
senior tag
válasz
kisapa #63121 üzenetére
Az általad leírtak alapján a belső tároló van tele ezért nem lehet telepíteni rá.
Azt kellene megnézni, mi foglalja le a belső tárolót. Milyen előretelepített programok vannak rajta?
Amiket nem használsz, azokat töröld le vagy ha nem tudod használd a kényszerített letiltást. -
IMIIKE1998
őstag
20000 Ft-ért milyen tabletet vegyek? Tudom, nem lehet nagy igényem.
-
kisapa
senior tag
Esetleg erre valaki?
-
Telepítenék CWM-ből zip fájlt, de ezt írja:
installation aborted, status 255.
Erre tud valaki megoldást? Elvileg az a baja, hogy x86-os a proci a tabletben. Még mindig a framework-res fájllal küzdök egyébként...
De legalább van előrelépés, a CWM-et sikerült feltenni a Chuwi vi10-re. Működik is, saját mentését vissza tudja tenni.
Arról tudtok valamit, hogy elvileg sok mindent csak Win7 64 bites géppel lehet a Chuwikon megcsinálni? Pl az android gyári visszaállítását? Miért? Én 64 bites windows 10-zel szoktam "piszkálni", lehet ezért nem megy pár dolog? -
gemby
csendes tag
Sziasztok,
Az alábbi preferenciákkal kérnék tőletek tanácsot tabletügyben:
7".■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
Új, de egyre inkább hajlok a refurbished felé.■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció?
Itthon és raktáron legyen (sürgős).■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.)
Net, Skype, film- és sorozatnézés (SD-minőség), navigáció (HERE).■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum?
30 eFt (végszükség esetén +5).A topik átnyálazása után ketten maradtak, az Asus MeMO Pad 7 ME176CX és a Lenovo A7-10F Adam.
Közülük melyiket ajánlanátok inkább, illetve van-e még olyan, ami szóba jöhet?Előre is köszi!
-
csendes
addikt
válasz
Komplikato #63115 üzenetére
-
Komplikato
veterán
Üdv.
Adva van egy őskövületi Overmax BasicTab2 készülék (2x1Ghz Rockchip, 512Mb/4GB, 4.2.2 OS) és adva van egy OTG kábel hozzá. A rá dugott Pendriveot nem látja, de nem találom miként lehet mountolni rá? És főleg milyen partíció formában? Van valakinek bármi tippje erre? -
angelhard
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tablet vásárlással kapcsolatban.
Elsősorban (sőt, tulajdonképpen kizárólag) navigációs célra keresek tabletet. Így az elsődleges szempontok a következők:
- Minél jobb GPS+Glonass modul
- A navigációs szoftverek futtatásához megfelelő teljesítményű hardver
- 7" méretű kijelző (+- 1" belefér)
- Kijelző: a felbontás elhanyagolható tényező (persze azért ne 320×240 legyen), az adott kép minősége (fényerő, kontraszt, betekintési szög stb.) annál inkább fontosabb
- Akkumulátor ne csak dísznek legyen benne, legalább egy átlagos vagy annál jobb szintet hozzon
- A készülék saját hangereje elfogadható legyen. Nem szeretném az autó gyári rendszerére rákötni.A kinézet és a márka teljesen mindegy. Itthoni beszerezhetőség előny, de a külföldről való beszerzés sem jelent gondot.
Az ár tekintetében azt mondanám, hogy a lehető legolcsóbb megoldást keresem ami a fent említett kritériumoknak megfelel.
Előre köszönöm a segítséget.
-
kisapa
senior tag
Sziasztok! Elnézést a naiv kérdésért de nagyon kezdő vagyok ebben a témában. Van egy Bluephanter Voyager GT típusú tabletem. Szinte alig van rá telepítve valami és már azt írja,hogy nem tud felrakni semmit mert nincs elég hely. Elméletileg a leírás alapján 8GB nand flash van benne. A tárhely információknál is azt látom,hogy a phone storage címszú alatt az elérhető hely 5,62GB. Igaz a belső adattárolónál az szerepel,hogy 383MB foglalt és elérhető 78MB. Nem értem akkor minek a 5,62GB ha nem tudom programok telepítésére használni.
-
milkabrams
őstag
válasz
feketebirka #63085 üzenetére
3-4 év alatt úgy elavul hogy az alap programok is döglődve mennek majd rajta
-
zolikaDB
veterán
válasz
cidalain #63109 üzenetére
Úgy értem, h az LG-n felül mi az ajánlott itthon? Nem tudom, h november végén-december elején LG-t be tudnék-e szerezni, ezért érdeklődök.
Nincs bajom az Asussal, hisz nem is ismerem. Az Atom és Android kapcsolata milyen? Nincsenek kompatibilitási problémák? Asusék jól optimalizálták a szoftvert a vasra? (ahogy nézem, Antutu pontszám elég jó - 40k) -
B1T3
addikt
Sziasztok!
Az Intel Atom x3-C3200 SoC teljesítménye nagyjából hová tehető, ha az ARM alapú konkurenseket nézzük?
70 ezerig kellene néznem egy 10"-es tabletet, és mindenképpen a Media Marktból. A legszimpatikusabb első blikkre az Asus Zenpad 10 Z300C (a Samsung Galaxy Tab E és Tab 4 10.1 (2015 Edition)-nel összevetve) a 2 GB RAM miatt.
Különösebb igénynek nem lenne kitéve, böngészés, olvasgatás, filmnézés. Úgy gondolom, erre bármelyik teljesen alkalmas, de hátha valakinek több tapasztalata van az összképpel kapcsolatban (mennyire sikerült optimalizálni a saját felületüket, a hangszóró értékelhetően szól-e stb.). -
nightshadow
veterán
Sziasztok, 25k lenne egy tabletre, kettőt néztem ki. Melyik lenne jobb internetezni, filmet nézni? Melyiknek jobb a teljesítménye? Melyiknek szebb a képminősége?
1.Lenovo Tab 2 A7-10F [link]
- 600x1024 IPS
- Mediatek MT8382M Quad-core 1.3 GHz Cortex-A7
- Mali-450
- 1GB/8GB
- Kit Kat2.ASUS Memo Pad 7 (ME7000C) [link]
- 600x1024
- Intel® Atom™ Z2520 Dual-core, 1.2 GHz
- GPU ???
- 1GB/8GB
- Kit KatIlletve van-e jobb választás ebben a 25k-s árkategóriában?
-
tjb007
nagyúr
Az "eredetijénél" (VIDO M9i) a több gigabyte-nyi bloatware-re panaszkodtak a legtöbben, amit csak rootolás után lehetett eltávolítani, de gondolat szintjén sem merül fel bennem, hogy az Alcoros változaton ne egy EU kompatibilis rendszer legyen.
Biztosan lesz majd róla teszt, de nem hinném, hogy nagyon rossz lenne. -
Troy.
addikt
Sziasztok!
Alcor IQ935R tablet az ajánlottak között van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Hyundai, Kia topik
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Óra topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen videókártyát?
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Eladó karcmentes állapotban levő Xiaomi 14T 12/256GB / 12 hónap jótállás
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 16 Plus 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest