Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen széket vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaverShox
tag
Sziasztok!
Szerintetek ez a készülék mennyire lenne jó választás? Játékra,filmre,netezésre használnám.
iPhone 15 128GB Black - Playstation 5 Pro - LG OLED55C31
-
kgb79
tag
válasz BomiBoogie #65593 üzenetére
Annyit még azért hozzátennék, hogy több mint 1,5 éve nem volt a kezemben androidos készülék. Ha az Ace 2 után vettem volna a kezembe, akkor lehet nem panaszkodnék, de jelenleg Lumia 735-öt használok és az gördülékenyebb.
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Kicsit korábban volt kérdés pont ezzel kapcsolatosan, íme.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Android tableteket érintő általános kérdésem lenne. A jelenkori android verziókkal mennyire problémás, ha egy tabletben nem 1 giga ram van, hanem csak 512 mega? Pld csak az os-el a háttérben elindul még egy internet böngésző rajta, és behívom az index.hu-t 2-3x, annyi még belefér? Mikor kezd el kevés lenni a fél giga?
Ha valaki használ tabletet 512 megával, örülnék általános beszámolónak, jelent-e valami erős negatívumot szerényre méretezett felhasználói igényekhez képest is.
A kérdésben bármilyen tippet előre is köszönök.
[ Szerkesztve ]
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
Attesz
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy Prestigio Multipad 2 Pro Duo tablettel kapcsolatban.
Annyit csinál csak, hogy a szürke Prestigo feliratos képernyőnél megáll.
Már néztem videókat és leírásokat, de sehol nem találtam megoldást.
Olvastam a Prestigios fórumot is, de ott főleg a 1-es verzióval foglalkoznak.Köszönöm a segítséget.
Üdv
Attesz
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz TaylorPro #65586 üzenetére
Ah, köszi, tudom, volt olyanom, de most szülőnek kellene 7-esről 10-esre váltás, szóval neki látványos lenne a méret, azért nem jó a 7-es.
Egyébként a legdurvább felhasználás a YouTube lenne.
Szóval 10-es kellene, de az Edigital-féle ASUS refurbished után már 60.000 Ft a következő csoport (ASUS Zenpad, Lenovo Ideapad stb.).Van még ez az Alcatel Onetouch Pixi 3, az nagyon gáz?
-
-
kgb79
tag
4.4 volt rajta gyárilag, jelenleg a legfrisebb 5.0.2 rendszerrel használom. 4.4 is sokat gondolkodott játékból kilépve. Megapolis, Hay Day, Simcity amivel játszom.
BomiBoogie: Sajnos nem sikerült megoldani, továbbra is lassan tölti be a launchert. De csak játékból kilépve!
Ezt lassan kezdem megszokni, máshol pedig jó a sebesség. Még keresem a lehetőséget arra, hogy a launchert a memóriában tartsa a gép. Az akkumulátor jól bírja. Játék, film + böngészés wifin közepes fényerőn majdnem 7 óra kijelzőidő az első töltés után. -
Balage85
tag
válasz pixelmester. #65588 üzenetére
Mert online navival akarom használni (Waze).
-
Balage85
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy kisebb tabletet kizárólag autós navigációs feladatra?
Jó lenne, ha jó minőségű GPS vevő lenne benne és wifi.
Semmi mást nem kell tudnia, lehetőleg minél olcsóbban.A mostani 10,1"-os tabletem túl nagy erre a feladatra. Telefont meg nem akarok venni, mert egyrészt az meg kicsi lenne és felesleges.
Köszönöm!
-
TaylorPro
addikt
válasz BomiBoogie #65584 üzenetére
Nexus 7 2013 a legjobb vétel most. Az extrémben újra van. Na az nem döcög.
Pixel 9 Wintergreen 256
-
gibae
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam egy kínai 10"-os tabletet. Gyönyörű, minden jó rajta, egy kivételével: wifi. Van, amikor egyből fellép, kb. hetente egyszer, és többnyire nem csatlakozik, bár látja a wifit. (Még a szomszédét is!)Azt írja ki, "Azonosítási probléma". A jelszót tuti jól írom be, meg megjelenítve írtam és biztosan jó!
Mit tudnék még csinálni? Köszönöm! Éva
-
szabi24
csendes tag
Sziasztok, 30e ft körül szeretnék tabletet venni, a következő paraméterekkel.
-10" körüli kijelző, lehet sima tft is csak a jobbik fajtából
-3g modem nem kell, elég a wifi
-kis játék + netezés lenne a cél. Ha az új 3Ds játékok nem is, de az átlag azért fusson rajta akadásmentesen.
Ezek lennének a fő szempontok, köszi a segítséget! -
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok!
Lökött kérdés, de tableten van lehetőség úgy ténylegesen GPS-t használni, hogy nincs mobilnet és wifire kötve?
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok!
Teclast P98 4G vagy X98 Air III a jobb vétel?Steam ID: MikaVejneGI , PSN ID: MikaVejneGI mindenhol másutt: MikaVejneGI vagy ATis_HUN
-
Exian
addikt
cidalain: jah a nagyobb felbontástól én is félnék ezzel a hardverrel. Nekem 8"-on elég is az 1024x768, ezt viszi lazán döcögés nélkül.
kgb79: hányas android van rajta? Nézz utána, hátha van hivatalos frissítés hozzá, az enyém is nagyon rossz volt a gyárilag rajta lévő rendszerrel, de szerencsére volt gyári friasítés, azzal szuper jó most.
-
kgb79
tag
Üdv!
Vettem egy Asus Memo Pad 10 me103k tabletet.
A készülék egy egyszerű karton dobozban volt. Lezárt fóliában plusz bubis fólia valamint egy habszivacs alátét.
Maga a készülék mintha új lenne. Semmi nyoma a korábbi használhatnak.
Sajnos teljesen nem vagyok elégedett, mivel az android kicsit döcög a gépen. A legzavaróbb az, hogy játékból kilépve néha 3-4mp mire betölt a launcher. Gondolom ez a memória mennyisége miatt van. Kár, hogy a launchert is kirakja a memóriából játék közben. -
cidalain
veterán
(csak az enyémben kisebb és gyengébb a kijelző)
Ez pont eleg tud lenni ahhoz hogy a nagyobb kijelzo meghajtasa miatt sokkal szarabb legyen...
Hogy ez a hivatkozott tab pontosan milyen, az egy masik gyarto, masik meretu, de hasonlo belu cuccaval semmikeppen sem hasolnithato ossze semmilyen szinten (alma-korte)Nem tudnik rossznak, ennyiert ilyen hardver nincs masik a magyar piacon. De konkret tapasztalatom nincs.
De azert az a Rockchip soc es a Mali 400 nem egy erogep, tegyuk gyorsan hozza![ Szerkesztve ]
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Exian
addikt
válasz damber87 #65575 üzenetére
Ebben detto tökugyanaz a hardver van, mint az én taletemben (csak az enyémben kisebb és gyengébb a kijelző), úgyhogy szerintem jó, nekem bőven elég és szeretem, bár nem új technika. Mondjuk Lollipop frissítést kb. el lehet felejteni rá, de nem is biztos, hogy kell. De jól látom, hogy 4.2 android van rajta? Azért egy KikKat jobb lenne. Az enyém is KitKat-tel (4.4.2) vált igazán használhatóvá.
Magát a márkát ismerem, de tablet még nem volt a kezemben tőlük.
Szóval a hardver nemrossz, nekem eddig mindent elvitt.
[ Szerkesztve ]
-
damber87
újonc
Sziasztok!
Mint sokan mások én is tablet vásárlás előtt állok és szeretném a véleményeteket kikérni egy fajtáról:
http://tablet-pc.arukereso.hu/modecom/freetab-1017-ips2-x4-p267138543/#termek-leiras
Nekem elég meggyőzőnek tűnik de azért érdekelne mások vélemény is!
Előre is Köszi!!
-
válasz pixelmester. #65564 üzenetére
exFAT fileméret gyakorlatilag korlátlan (128 PiB). exFAT, NTFS, illetve HFS+ file system-et nem fogja minden androidos tablet alapból kezelni, de vannak harmadik feles alkalmazások, amikkel meg lehet oldani, pl. [link]
[ Szerkesztve ]
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
fefe-30
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném.
A kislányomnak van egy Navon Raptor 10-es tabletje.
A bejelentkező figurát túl sokszor rontotta el, ezért a rendszer már nem engedi be, csak gmail-es név, ill. jelszóval.Szóval internet kéne hozzá.Nade itt a csavar, hogy nem tudunk belépni, mert csak ott tudnánk a Wifit bekapcsolni.Valaki tud valami megoldást?Megköszönném. -
jeni
félisten
válasz pixelmester. #65568 üzenetére
kipróbáltam a tableten és nem látja a NTFS kártyát,kiírja ,hogy üres,illetve kéri,hogy formázzam meg.
-
Exian
addikt
válasz renaultf1 #65558 üzenetére
Telefonban még elmegy az 512MB ram, nekem olyanom van (mondjuk a proci az gyors 4 magos), azon kevesebb dolgot használok, el lehet lenni vele, de tableten néha a 2GB is kevés
Van 1GB ramos tabletem is, azért az többször újratölti az alkalmazásokat, weboldalakat, az 512MB-s telefonom meg MINDIG újratölt mindent, ha átlépek egyik alkalmazásból a másikba. 1GB-n ez valamivel ritkább és több dolog mehet háttérben. Én azt mondom, hogy manapság úgy 1.5GB a minimális és 4 mag CPU. Az ideális meg úgy 3GB, de 2GB-vel én már nagyon jól elvagyok.
[ Szerkesztve ]
-
TaylorPro
addikt
-
válasz pixelmester. #65554 üzenetére
Azért mert sok régebbi eszköz (számítógép, tablet, okostelefon stb.) nem tudná kezelni. A kártyából sokat szeretnének eladni, minél kevesebb reklamációval. Ezért logikus, hogy 32GB kapacitárig FAT32-t használnak alapból.
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
renaultf1
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
Amúgy az edigital-on nézegettem refurb termékeket, bár sokan írják ezekre hogy frissítés után behalnak. De 25 ezer körül nézegettem, mondjuk a MediaMarkt-ban is van most 25 körül a LENOVO Tab2 Adam A7-10 7" IPS tablet erről jókat írtak. Hát nem tudom mit lenne érdemes de akkor minim 1 giga rendszer memóriával.
-
ZiD
tag
válasz renaultf1 #65558 üzenetére
Lenne egy olyan kérdésem, hogy Tablet esetében érdemes pénzt kiadni 512Mb belső ramos gépre?
Van még ilyen ? Semmi értelme ezért pénzt kiadni.Másik pedig ezeknek a taboknak amúgy ugyanúgy elfordulós a kijelzője mint a telóknak?
Ami eddig nálam volt igen, de lehet tiltani ezt a funkciót. -
renaultf1
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy Tablet esetében érdemes pénzt kiadni 512Mb belső ramos gépre? Másik pedig ezeknek a taboknak amúgy ugyanúgy elfordulós a kijelzője mint a telóknak?
-
addikt
Sziasztok!
Végül a Pipo W3F mellett döntöttem.Mindenképp 10" felett kellett,16:9 és min FHD.Chuwi,Teclast kiesett.Maradt ez,egyelőre tetszik és nem is volt drága.Ajánlani nem nagyon láttam,ráadásul eu raktárban is van.Emiatt már meg is jött,pár napos használat alatt nem tapasztaltam semmi komolyabb hibát.Viszont android alatt lenne pár kérdésem:
1, KK alatt nem tudok sd kártyára telepíteni?
2, Rootolni lehet egyáltalán?
3, Full HD helyett alacsonyabb felbontáson megy.Át lehet állítani a felbontást?Mert emiatt win alatt jobb filmet nézni. -
sharkypeti
aktív tag
Vásárlás előtti tájékozódásnál járok, befolyásolható vagyok.
Szóval:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 8 - 9", jóféle képfelbontással
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? új
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció? Mindegy.
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? egyszerűbb játékok, net, zene
■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? 55-60000 ft
Ami még lényeges szempont: Android, 2GB RAM.
Köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
OnePlus 12
-
pixelmester.
aktív tag
válasz cidalain #65548 üzenetére
nyilván erre utalt a kérdésem...
de egyébként wifin keresztül lehetne akármekkora filmet nézni helyi hálózati helyről megnyitva, házi médiaszerverről streamelve, és netről (pl youtube vagy egyéb videószerver).
illetve ha torrentről töltöd le, akkor nem kell "másolni" (amennyiben a lejátszó eszköz végzi a letöltést, de nyilván ez esetben sem tud 4GB-nál nagyobb fájlt írni FAT32-ben.)
szóval nem értem a kötekedést. nyilván a filmnézés alapfeltétele, hogy a fájl ott legyen, ahonnan majd le lesz játszva...
szóval ennyire azért nem vagyok hülye, de köszi a lekezelő választ.[ Szerkesztve ]
-
Peddy789
őstag
Sziasztok apukámnak, idős 60 éves embernek szeretnék tabletetvenni. Nagyon szeretne sakkozni, semmi más igény nincs.
Amit kinéztek otthon:
Akai9 tab-9800 QC
Árkategória 30 körül, esetleg több indokolt esetben, de tényleg csak sakko játékot szeretne futtatni.
Jólenne a lehető legnagyobb méret, akár a felbontás kárára, mert nagy a keze.
Nagyon köszönöm a segítséget! -
tepsivitez
csendes tag
Sziasztok!
Filmnézéshez, netezéshez (csak wifi), esetenként szövegszerkesztéshez milyen tabletet érdemes venni? Paraméterek: 9-10", új, itthoni vásárlás, kb. 100 ezer forint.
Előre is köszönöm!
-
junior11
veterán
Az Asus és a Lenovo általában meddig szokta támogatni a készülékeit? Vagy melyik márka ajánlott ilyen szempontból?
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
libamajas
tag
Ez a google chrome nagyon zablja az akkumulátort. Tudok más böngészőt javasolni, ami egyrészt nem zabálja az akksit másrészt gyors is.
-
cidalain
veterán
válasz pixelmester. #65546 üzenetére
Megnezni? Fel sem tudod masolni...
ExFat-ba kellene formazni, ugy kiprobalni.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
jeni
félisten
válasz pixelmester. #65546 üzenetére
exFAT
-
pixelmester.
aktív tag
Hogy tudok megnézni egy 4GB-nál (ez a maximális file-méret a FAT32-nél) nagyobb filmet androidos tableten/telefonon? Ugyebár egy mozifilm FHD-ben általában 10GB fölött van. vagy pl a torrent, hogy tölt le egy androidos eszközzel egy 4GB-nál nagyobb fájlt? (ha van hozzá elég tárhely, pl egy 64GB-os kártya)
köszi a segítséget -
cidalain
veterán
Akkuhalalnak tunik.
Jo esetben csak az akku, rossz esetben akar elektrinika hiba is lehet. Namost ezt itthon hivatalos szervizben nem hiazem hogy olyan olcson javitanak, hogy megerje. Fenykoraban akcioval 23 korul lehetett ezt kapni (manapsag valamiert 30 korul van inkabb)
Persze erdemes megkerdezni, de en csak 10 alatt csinaltatnam meg, folotte mar inkabb vennek egy ujat garival.
De a legjobb lenne megtalalni a garipapirt ,es gariba inteztetni.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Exian
addikt
"Esti, ágyban fekvős olvasáshoz szeretnék tabletet vásárolni "
Este ágyban fekve aludni kell
Én ehhez inkább egy jófajta e-ink olvasót javasolnék megfelelő fényű lámpa mellett, már amennyiben könyv formátumú anyagok olvasása a cél és nem online tartalom és médiák fogyasztása.
A tabletet nem ajánlom estére, lefekvés előtt, bár ezt most úgy sem fogja senki érteni és főleg megérteni A lényeg, ha jól akarsz aludni, alvás előtt ne olvass tableten, nem segít hozzá a jó alváshoz... persze a TV sem. Sajnos a melatoninnak nagyon nem tesz jót a TV, tablet, telefon kékes fénye. De ez egy más téma, bocs, nem akarok okoskodni, de nem véletlenül reagáltam rá, mi sajnos (feleségem és én) nagyon rossz alvók voltunk, aztán kiderült, miért (elalvás TV-re, elalvás előtt közvetlenül tablet/telefon, akármi olvasás).
-
bear_
aktív tag
Sziasztok,
Esti, ágyban fekvős olvasáshoz szeretnék tabletet vásárolni (nem baj, ha van benne kraft). 10' körüli 4:3-as kijelzőjű érdekelne, az sem gond, ha dual bootos. Kínai márkák is játszanak. Max 70 pénzem van rá.
Tudnátok ajánlani párat?
Előre is köszi.
-
z00li
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo A3500-as tablet, ami random kikapcsol magától. Ilyenkor bekapcsolni sem lehet, csak ha töltőre tesszük. Szerintetek mi baja lehet? Garjegye sajnos nincs meg. Tudnátok ajánlani esetleg egy megbízható szervízt? Előre is köszi!
Üdv: Z
-
pixelmester.
aktív tag
válasz Barell #65510 üzenetére
Nekem az van, kb egy hete vettem, nagyon szeretem. Tényleg jól szól a sztereó hangszóró, szép kijelzője van, akksi is jól bírja, nem melegszik, és gps is rendben van. A wifije is jó erős. Az EMUI-t sokat dícsérik, én HTC-s vagyok, nekem azért a Sense jobban bejön, de ez is tök jó. Szerintem eléggé prémium hatású cucc, jól össze van rakva. Főleg film- és videónézésre használom, meg böngészésre. (Nekem épp ezért szimpatikisabb a 16:9-es oldalarány az ipad-ekkel szemben ) Nekem az árávaél sem volt bajom, én félnék egy 30ezres tablettől, remélem az M2 sokáig ki fog szolgálni. Bármi konkrét kérdésed van, csak nyugodtan!
-
addikt
válasz kantorcsaba #65534 üzenetére
Tegyél fel egy "normális" videólejátszót. Ez ízlés dolga, pl.: vlc
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
törölt tag
Sziasztok
8"-os 2gb rammos tabletet mit tudtok ajánlani?
-
kantorcsaba
csendes tag
Sziasztok!
Fórum sugallatoknak is köszönhetően vettem egy ASUS ZenPad 10 Z300C tabletet. (Akció keretein belül még jelentősen olcsóbban is sikerült)
[link]Nagyon szép! Nem sokat használtam még de aki ebben gondolkodik szerintem jó vétel. A kamera nem ér sokat mint az várható volt de ennél a kategóriánál úgy néztem ez nem is szempont.
Egy kérdésem lenne: Másoltam rá pár filmet és videót eltérő kiterjesztéssel hogy mit játszik le de e tekintetben nem volt túl pozitív a kép. PL nincs hang vagy kép, vagy semmi. Esetleg ezen lehet javítani valami beállítással vagy letöltéssel??? A rendszer frissített de nem tudom erre van e megoldás?
Köszi! CS
-
sasa134
addikt
Srácok, tudnátok tippet adni? Legalább 8 colos tabot keresek, min 1.5Gb Rammal. Jól látom, hogy 60k alatt nincs ilyen gép? Mi a best buy ezekkel a paraméterekkel? Sajna Lg G Pad 8.3-at nem találok. Majdnem elcsábultam egy Tab 4 7.0-ra (110Euro most) - de akárhogyan nézem, sajna szüleimnek kicsi lenne (nekik kéne, főleg netezni, max skype azon kívül) . Minden tippet köszönök!
Avanti Roma
-
Petya1981
tag
Segítséget szeretnék kérni tablet vásárláshoz.
A feleségemnek szeretném karácsonyra 7-8 colosat. Pécsett a Laptopszalon-ban vásárolnám.
Alapvetően facebook-ra ill. bigfarm nevű (nokia 930 on nem fut) online játékra használná.
fontos, hogy lehessen bele + tárhelyet tenni fotók miatt. Wifi ill 3g kellene
keret 50 eFt de ha van ami lényegesen jobb 60-körül....Köszönettel:
Lele Péter[ Szerkesztve ]
SZERETEM A NYUSZIFÜLET
-
Exian
addikt
válasz Randomized #65529 üzenetére
Majd azért megmondja valaki, aki jobban ismeri ezt a részét annak a készüléknek. Nekem teljesen más van, nekem nincs semmi az ég világon benne gyárilag, úgyhogy nem volt mit kipucolni, szerencsére.
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
válasz Randomized #65526 üzenetére
A legtöbb dolog eltávolításához már szerintem root kellene.
-
Randomized
csendes tag
Sziasztok, újra jelentkezem!
Közben megérkezett (szerdán) a refurbished nexus7 2013 32GB.
Eddig tetszik, nem találtam semmi hibát (remélem később sem lesz).
Azóta is folyamatosan tépem, mert sajnos kórházban vagyok.. Az akku jól bírja, elég gyors is, a kijelző is tetszik, jó képet ad.Viszont azt szeretném megkérdezni, hogy a gyári google appokat valahogy le lehet-e törölni? Tárhely szempontjából elférne, de szúrja a szemem, hogy sok felesleges dolog van rajta.
Ja, és köszi, hogy egy ilyen jó gépet ajánlottatok.
-
cidalain
veterán
válasz wednesday #65523 üzenetére
Pedig jo valasztas, mindenkepp jobb cucc ment a regi Lenovotok.
Lehet felni attop hogy csak 1 GB ram van benne, de ennyi penzert mindben ugyanennyi van. Ahhoz dupla keret kellene hogy 2 GB-os 8"-osat vegyel, raadasul az nem egy tul jo cucc.
Esetleg ha van meg edigitalban refurbished 2013 Nexus 7, de az is 35 vagy 40-be kerul hattertar merettol fuggoen (viszont nem bovitheto sd kartyaval).>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
wednesday
őstag
Sziasztok a barátnőmnek szeretnék tabletet venni.
Egyszerű belépőszint elég. A lényeg, hogy ne akadozzon, folyamatos legyen a használata. Multimédia, zenehallgatás, Youtube, böngészés a a candy crush (meg egyéb elfajzott változatai) is gördülékenyen menjen. Adatkommunikáció, kamerák nem fontosak.
25-30 ezerből jó lenne, ha kijönne, talán felmegyek 40-ig is, ha azzal egy jobb készülékhez jutok. Az árához képest persze egy viszonylag modernebb kütyü jó lenne. Azért mert évekig maradna, nem cserélgetnénk.8"-os készülékre gondoltam, szerintem ez az ideális mértet. Viszont ez a méretkategória, mintha szűkebb lenne választék szempontjából, mint a többi.
Olvasgattam itt a topikot, Asus MeMO Pad 8-ot többen ajánlgatták. Csak nem tudom elég -e a 1GB ram.
Nem tűnik erősebbnek, mint a családban lévő Lenovo A2109, azon meg már a belakott 4.1-es android akad mint a fene. Egy Youtube videó fél percenként megakad, 3 percig kapcsol be stb. Nem akarom hosszan ecsetelni, nem a topik témája, hogyan rázzuk gatyába a rendszert, lehet azon is lehet segíteni, csak viszonyításképp írtam. -
AllTheBest
őstag
-
HollywoodBoy
tag
@(#65517) Exian
Köszönöm a válaszod! Én is inkább a 2GB RAM felé hajlok. Elég sokat fogok rajta netezni, és az bizony ahogy írtad is, sok megnyitott lappal jár. Így sok RAM-ot is fog zabálni a készülék...@(#65518) MIG21
Köszönöm neked is a válaszod! Igen, sajnos olvastam hogy nem sikerült túl jól a Zenpad széria... Elősször azt a tab-ot néztem ki amit linkeltél is (Z380C), de a cikk és a hsz-ek elolvasása után azt mondtam hogy "ipari hulladék" nem kell!
Tudom hogy a Z300C is a Zenpad szériába tartozik, viszont erről jobb véleményeket és hsz-eket olvastam. Ugyan a felbontásra panaszkodnak ekkora képernyőhöz képest, de sebességre egyáltalán nem láttam panaszt. Sőt a cikk ezt írja: "A hardverrel semmi gond nincs...A külső, az összeszerelési minőség, az anyaghasználat példás, a beépített hangszórók átlagon felüli módon szólnak.
Ezért nem vetettem el egyből ezt a modellt.
Amit linkeltél (MeMO Pad 8) azzal csak az a bajom, hogy refurbished és nagyon félek hogy milyen minőséget kapok... Valamint itt is előjön az 1GB RAM félelmem.[ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
válasz AllTheBest #65519 üzenetére
En az Asus mellett dontenek. Aztan Opendott. A 2012-es nexust mar nem vennem.
Bar lovesem sincs hogy szolnak.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
AllTheBest
őstag
Sziasztok!
Ismét tablet vásárlására adnám a fejem.
Alapvetően 20-25ezer ft-ig keresek, minimum hd felbontású ips kijelzővel tabot( a kijelző minősége fontos lenne), alapvetően kb csak sorozat/youtube nézésére lenne használva.
Új, használt, bármi jöhet.
Előny ha van lehetőség a rendszer mókolására, vagy ha alapból 5.0 vagy afeletti androiddal jön ki alapból.
Szeretném ha bővíthető lenne.
Teljesítmény annyira nem érdekel, csak vigye szépen az esetleg fullhd felbontású filmeket/videókat, és ne akadjon sokat, legyen stabil a működése.
És még viszonylag fontos lenne a hang is, nem zenét hallgatnék rajta, csak nem akarom, hogy úgy szóljon mint az előző chuwi hi8-om...Eddig amiket néztem:
Nexus 7(2012), bár itt a tegra3 miatt nem mennék bele.
Asus MeMO Pad 7 ME176CX (refurbished 25-ért van most edigitalban)
Op3n Dott tablet( nagyon olcsón be lehet szerezni, ezért lehet, hogy elnézem azt a pár hibát ami engem zavarna...)Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb
-
Exian
addikt
válasz HollywoodBoy #65516 üzenetére
Nekem van 1GB és 2GB rammal szerelt tabletem, utóbbi érezhetően jobb, bár mindkettőben szinte azonos 4 magos CPU van
Engem az állandó újratöltés nagyon zavar az 1GB-s tableten, főleg, hogy sokmindent használok egyszerre (sok a megnyitott weboldal is), úgyhogy én inkább a több ramra szavazok, mint a kicsit gyorsabb CPU-ra.
De a kérdéses készülékeket nem ismerem, úgyhogy gyakorlati tanácsot nem tudok adni, majd az okosabbak.
[ Szerkesztve ]
-
HollywoodBoy
tag
Ezen két alábbi készülék közül melyikeket ajánljátok inkább?
Acer Iconia Tab B3-A10
Asus ZenPad Z300C-1B047A
Az Acer javára írható a 8 magos CPU, de az Asus-ba 2GB RAM van. Inkább az utóbbira hajlok, de érdekelne a véleményetek!
Az Acer-nek a +16GB ROM-ja nem túlságosan érdekel... Úgyis lesz benne kártya, és nem lesz kihasználva rendesen.Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
Sikerült megoldanom ezt a problémát 4.2.2 androidról KitKat-re (4.4.2) cseréléssel. Azóta olyan a tabletem, mint az álom! Most érződik csak a 4 mag és a 2GB ram előnye, akadozás, fagyás, újraindulgatás nélkül megy azóta, piszokgyorsan
[ Szerkesztve ]
-
MIG21
tag
válasz n@p@lm #65478 üzenetére
Én is egy ilyen Asust vásároltam a minap. Kedd este rendeltem meg az edigital-ból, akkor nem volt készleten. Ennek ellenére tegnap jött az SMS, hogy átadták a futárszolgálatnak, a mai napon (csütörtök) pedig házhoz is szállították.
@ (#65513) Peddy789
Én ezt ajánlom: Asus MeMO Pad 10 ME103K
[ Szerkesztve ]
-
Peddy789
őstag
Sziasztok apukámnak, idős 60 éves embernek szeretnék tabletetvenni. Nagyon szeretne sakkozni, semmi más igény nincs.
Amit kinéztek otthon:
Akai9 tab-9800 QCÁrkategória 30 körül, esetleg több indokolt esetben, de tényleg csak sakko játékot szeretne futtatni.
Jólenne a lehető legnagyobb méret, akár a felbontás kárára, mert nagy a keze.
Nagyon köszönöm a segítséget!
-
cidalain
veterán
válasz Barell #65510 üzenetére
Viszonylag uj cucc, max 2 honapja ha a boltokban kaphato. Teljesen vallalhato, jo termek. Ajanlott. Nem mondom, azert lehetne kicsit jobb az ar ertek aranya, de nem az ertekkel van a baj... Kicsit huzos az ara, lehetne olcsobb egy 10essel.
[ Szerkesztve ]
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
válasz Csari93 #65509 üzenetére
A legolcsóbb 10" kijelzős, amit még érdemes megvenni üzletből, az szerintem a [Asus MeMO Pad 10 ME103K 16GB Refurbished]
-
Barell
senior tag
Sziasztok. Huawei MediaPad M2-ről kérnék véleményt. Egy Vodafone Smart Tab 4G-t cserélnék be rá azonban nem sok tapasztalatot/videót találtam róla.
-
Csari93
aktív tag
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni, ár-érték arányban.
Imperius Tab10 LT helyett szeretnénk venni 30.000 Ft körül tabletet.
A hugomnak lesz, családi oldalról a 10"-os képernyő a kitétel.Mivel nem szeretnék ipari hulladékot venni, viszont nem értek a tabletekhez, ezért kérnék pár tippet, amik értelmes minőségűek, a rajtuk lévő ROM nem egy bughalmaz, esetleg best buy a kategóriában.
Köszönöm előre is a segítséget!
Dávidwww.flickr.com/csari
-
drmotto
őstag
Sziasztok!
Került hozzám egy Prestigio Multipad Ranger 8.0. Ezt mivel lehetne rootolni?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Milyen széket vegyek?
- RC modell földön, vízen, levegőben
- CPU léghűtés kibeszélő
- Ukrajnai háború
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Samsung Galaxy TAB S8 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Akció Új IPAD MINI 6 64GB WI-Fi VAGY 5G LTE , Minden Színben BONTATLAN AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL
- Apple iPad Mini 6, Starlight ( Csillagfény ) , 64Gb , Wifi+Cellular ( Sim ) független, új állapotú
- iPad Pro 13 M4 13", Wi-Fi+5G CELLULAR 256GB Makulátlan szép állapot 2025.05.15 Deák térnél Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest