Hirdetés
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz Wade0303 #102369 üzenetére
És úgy gondolod egy átlag felhasználó angol nyelvtudás nélkül elboldogul evvel a táblázattal?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Joshi
titán
válasz Wade0303 #102366 üzenetére
Eddig is értettem mi mellett kardoskodsz, csak kár ennyi energiát beleölni. Elmondtad a verziódat és kb ennyi, nincs értelme rugózni rajta.
Én pl jobban örülnék annak, ha készítenél egy Blogot ami kimondottan a Dolby Vision működését magyarázza el. Így jobban megértik az emberek mire kell figyelni és egyszerűbb lenne belinkelni olyan esetekben, mint ami most is volt. Rengeteg vitát és felesleges szót spórolnánk meg ezzel.
-
joydrv
aktív tag
válasz Wade0303 #102351 üzenetére
"Túl okos válaszokat írtunk páran és ez zavarja a te "átlag felhasználói" hozzáállásodat?"
Nekem az a benyomásom, hogy pont fordítva van. Szívesen rákérdezünk és elolvassuk itt páran, még a "túl okos" magyarázatokat is egy-egy dologról, nyilván azért, mert érdekesnek találjuk és felcsipegethetünk belőle némi plusz információt. (Mint mondtam, ez lenne a fórum lényege.) De, hogy "átlag userként" mihez kezdünk vele, azt bízd ránk nyugodtan.
Ne zavarjon, ha mégsem vesszük "túl komolyan". Nem kell mindenáron ráerőltetni az emberekre a véleményedet, pláne leszólni őket, még akkor sem, ha esetleg szakmai szempontból igazad van. -
joydrv
aktív tag
válasz Wade0303 #102348 üzenetére
"Kérdés, hogy akkor hogyan kerülsz egy szakmai forumra?"
Nem tudom ezt honnan veszed, hogy ez egy szakmai fórum. Ez a topic teljes egészében átlagfelhasználóknak készült. Megveszünk ilyen olyan boxokat és megosztjuk egymással a tapasztalatainkat, hogy egyik másik OS-sal, vagy beállítással mit veszünk észre. Persze vannak, akik valamilyen témában jártasabbak, vagy mint néhányan, tényleg a fejlesztők keze alá végeznek teszteléseket, de ettől függetlenül ez egy normál, beszélgetős, informatív csoport.
A lényeg, hogy itt alapból nem fejlesztőmérnökök, vagy speckó programozók vitáznak egymással. Mint láthatod, a legtöbbünket nem is érdeklik a szakmai rizsák. Az olyan bugok sem, amik laikus szemmel egyébként sem észrevehetőek. Kisebb-nagyobb hibák egyébként minden egyes boxban, minden egyes fw-ben előfordulnak. De mint mondtam, mi nem szakmai fórum vagyunk, nem is ezeket keressük nagyítóval a filmeken. Aki ezekre van kihegyezve, az keresse fel a CoreElec hivatalos oldalait és ott közvetlenül írhat a fejlesztőknek. Tőlük biztos "szakmai" választ is kaphat."Ja persze, ha az ember rákölt egy csomó pénzt jó TV-re, lejátszóra, meg streamekre/lemezekre akkor minek is kicsit utána nézni, hogy mik a helyes beállítások. Csak vakon hinni kell benne, hogy "jól van az úgy" hiszen drága volt."
Az hogy ki mennyi pénzt költ a sajátjából, ahhoz szerintem senkinek semmi köze. Neked sem! Az, hogy a saját dolgait hogyan állítja be tetszése szerint, hát ez is abszolút magánügy. Pl minek nézze a rideg és száraz "valóságot", ha a szemének kellemesebb egy kissé túlszínezve nézni a filmeket? Én így állítom be... most akkor én pl mi vagyok?
Mint mondtam, megosztjuk egymással a tapasztalatokat, de szó sincs arról, hogy itt bárkinek leszóljuk a dolgait, szokásait. Magunknak vagy a családunknak szórakoztatás címén vettük a cuccainkat. És pont ez lényeg itt is a fórumon: szórakozás!
Elvárjuk mindenkitől, hogy ezt a szellemet tartsa tiszteletben! -
mikrofon
veterán
válasz Wade0303 #102346 üzenetére
Streaming-en néztem egy DV sorozatot. Player LED-del fakóbak voltak a színek. Főleg az arcbőr amin ez látszódott meg a sötét jelenetek szürkéje.
Amúgy egyébként a maga a tartalom nem túl jó minőségű DV szerintem. Így biztos nem a legjobb összehasonlítás.
Minden este szerintem teljesen felesleges ilyen szintű tudományos megközelítés. Inkább élvezni kell a tartalmat és nem tesztelgetni.... -
joydrv
aktív tag
válasz Wade0303 #102339 üzenetére
Viccesen hangzik, tudom, de szerintem valamilyen szinten ügyelnek rá a Dolby is, meg a forgalmazók is, hogy feltörhetőek legyenek a filmek. A kalózkodás is valamennyire reklám. Biztos le van ez modellezve anyagilag is a cégeknél.
Egyébként visszatérve a DoVi-ra és az Ugoosra. Nekem ugyan nincs ilyen boxom, de örülök, hogy sikerült ez a gurításuk. Hátha kialakul némi versengés a gyártók között és felgyorsulnak az új fw-k kiadásai a többi boxra is.
-
joydrv
aktív tag
válasz Wade0303 #102336 üzenetére
Nyilván azért kezd terjedni, mert állandó, nem jön ki minden héten új verzió belőle.
Technikailag nem tudom, hogy egyébként lehetséges lenne-e több sáv egy filmen. Pl ahogy Csabi is írta, mondjuk alapsáv HDR10, de mellette HDR10+ és egy DoVi is. Vagy ez nem kivitelezhető? Lehetne választani, ahogy hangsávot is...
-
gyűrű
addikt
válasz Wade0303 #102327 üzenetére
Az a
"Nincs gond vele igazából mostmár használható lesz a homatics is."
Az atv12 firmware=re vonatkozik, azért is új mondat.Nagyon beleéled magad ebbe, szerintem.
Hidd el az emberek 99%-a meg van elégedve a streaming dv képpel is, meg a bögrehangszorós "atmossal" is.
Nem gondolom hogy ők mind buták.
Alig vagyunk páran akit ez a téma érdekel és kíváncsi rá. Ezért akarom saját eszközzel és szemmel látni, -
gyűrű
addikt
válasz Wade0303 #102314 üzenetére
Vagy tudsz normális hangnemben írni, vagy ne válaszolj, és főleg ne hazudj olyat amit nem írtam.
Ez a kioktató stílus nem jellemző itt, menj és igyál mégegyet...Ha megjön az ugoos, mondtam már hogy megnézem milyen egetverő különbség van.. ezért kértem olyan anyagot amin látszhat valami .
[ Szerkesztve ]
-
gyűrű
addikt
válasz Wade0303 #102306 üzenetére
Te olvasol is vagy csak írsz ?
Ezt írtam : A p7 fel réteg kihagyása és 8.1 re konvertálás pedig működik,.This feature adds a setting under the Videos/Processing section. Enabling the setting makes Kodi convert Dolby Vision profile 7 (single track/video) files into profile 8.1. Profile 7 is from UHD Blu-ray discs, this only applies to local backups made by MakeMKV. The setting also ignores the enhancement layer, so it does not get sent to the decoder.
-
blakey
titán
válasz Wade0303 #102175 üzenetére
Még nincs, egyelőre fejlesztői verziók vannak, innen letölthető, kipróbálható. Csak NG-t futtató eszközökön.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
stigma
addikt
válasz Wade0303 #96867 üzenetére
Hi, ebben igazad van, itt elvileg H264 és H265 is van írva, hogy támogatja:
54.6" LG OLED55E6P - Specifications (displayspecifications.com)Akkor lehet valami release gond lehet, ezt passzolom, de beszélek vele, próbálon ki egy másikat.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
junkpod
veterán
válasz Wade0303 #96860 üzenetére
A felirat fájl valóban nehezebb hiszen csak párbeszéd van, szinte összefüggések nélkül.
Hidd el, hogy termék prosikat nem azért forditom le mert nem értem mi van benne. Nem azért használom a Google fordítót mert nem tudok angolul, csak nem pazarlom az időmet.
Amúgy, most biztosan meglepődsz, a Google fordító nem csak szótár üzemmódban működik, teljes szöveget is be tudsz neki adni fordításra.Box's don't touch!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC - RTX 3080 - i5 13400F - 32GB RAM - 1TB SSD - VÍZHŰTÉS
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 12Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 Ti 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest