-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
válasz
blakey #106524 üzenetére
Itt kellene hogy legyen az advancedsettings.xml, ugye;
/storage/.kodi/userdata
Az lehet hogy nekem nincs ilyen fájlom mert a megadott helyen nem látom. Se a kodi saját fájlkezelőjével, se a hálózaton meghódított mappában.
Elég ha csak ezt írom bele:<advancedsettings>
<video>
<decoderbypassbufferready>false</decoderbypassbufferready>
<decoderbuffer>5.0</decoderbuffer>
<decoderstreambuffer>90.0</decoderstreambuffer>
<decoderminimumbuffer>5.0</decoderminimumbuffer>
<decoderminimumstreambuffer>17.5</decoderminimumstreambuffer> <!-- original CE value for this is 10.0 -->
</video>
</advancedsettings>
Vagy kellene még beleírni valamit?
-
mikrofon
veterán
válasz
blakey #106514 üzenetére
Nah ez az advancedsettings.xml számomra nem egyértelmű. Mert a leírásban van olyan rész ami arra utal hogy ez bekerült.
Akkor ezek szerint az általad említett részt nekem kell külön bele írnom az advancedsettings.xml-be vagy az már benne lesz ha feltettem a cpm a14-et és nekem semmit nem kell külön bele írni? -
blakey
titán
válasz
Qtya123 #106513 üzenetére
A14-hez elengedhetetlen az advancedsettings.xml fájl az adott értékekkel, amik a github linkje felett/mellett szerepel, úgy nincs semmilyen kép/hang csúszás.
…a CE menüjében mászkálva a gombnyomások utáni hang effekt, ahogy vált a menüpontokon, az bugosan játszódik le, nem megy végig az a kattanó hang, hanem ilyen félbeszakadt, enyhén torz hangot ad. Ilyet tapasztalt valaki?
- a legtöbben nem használjuk a hangokat, némán "lépkedünk". A gyors lépkedések esetében a hang néha késik, kimarad, "elnyúlik", stb, 10 éve ilyen a Kodiban, semmi köze az A14-hez, előtte is ilyen volt.Szóval érdekes, de hiába a médialejátszó végzi a lejátszást és a TV csak egy megjelenítő ez esetben, akkor is beleszólhat a TV firmware ezek szerint.
- ez mindig is így volt, a TV képbeállításai hatással vannak a megjelenítésre, bekapcsolod az interpolációt és máris látni fogod, hogy miben más. -
gyűrű
addikt
válasz
Qtya123 #105924 üzenetére
Jónak tűnik...
<advancedsettings version="1.0">
<video>
<decoderbypassbufferready>false</decoderbypassbufferready>
<decoderbuffer>5.0</decoderbuffer>
<decoderstreambuffer>90.0</decoderstreambuffer>
<decoderminimumbuffer>5.0</decoderminimumbuffer>
<decoderminimumstreambuffer>17.5</decoderminimumstreambuffer>
</video>
</advancedsettings> -
Qtya123
őstag
válasz
gyűrű #105906 üzenetére
Feltettem, tesztelgetem.
Bemásoltam az advancedsettings.xml fájlt az Userdata mappába. Egyelőre nagy anomáliák nincsenek.
Annyi van, hogy pl az Avatar mikor elindul, akkor úgy 5-10 másodpercig akad, eddig ezt nem tette. De utána rendben van.
Viszont pörgetésre ugyanúgy akadozásba fullad, mint bármelyik másik verzióval. -
blakey
titán
-
gyűrű
addikt
válasz
gyűrű #105655 üzenetére
Nos, némi fény került az alagútba, jó hír a homatics tulajoknak az új cpm build okkal kapcsolatban.
Eddig a 11/12 volt rá jó, de most úgy néz ki
hogy egy advancedsettings beállítással kifejezetten ezekre a boxokra, az új A14 build is jó lesz már, legalábbis nem fagy meg skippel mint a 13.Egyelőre a tegnapi teszt buildja jónak tűnik.
Ha nem lesz más hiba a tesztelőknél akkor ki is adja hamarosan. Ez már fut ATV14 alól is.
🙂 -
blakey
titán
válasz
Yocee #104998 üzenetére
CE21-NG (cpm A12) -vel nálam jónak tűnik, mostanában nem találkoztam ilyen apró "röcögéssel".
Valamint pár filmre panaszkodik a kodi, hogy nem elég a hálózati sebesség
- ez valószínűleg beállítás kérdése, a puffer méretekkel és sebességgel érdemes próbálkozni., most már menüből működik, nem kell advancedsettings.xml fájl. Kodi 22-ben jók a gyári beállítások, ott csak annyit kell módosítani, hogy minden média esetében legyen megfelelő előtöltés, minden más jó, annak az értékeit kéne "átvenni". -
Doom
aktív tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy a Vontar X3 (4GB) típusú készülékem néha erőteljesen bufferel, és nézhetetlen lesz a film, annyira beszaggat. Néha ki is írja, hogy lassú a forrás. NAS-ról játszom le a filmeket (többnyire 1080p-s, h.264-es mkv-k, nagyobb felbontásúm nincs), amiben 3db WD Red vinyó van RAID5-ben. A Vontaron 20.5-ös CE van.
A hálózat úgy néz ki, hogy NAS -> switch -> switch -> Vontar.Az alábbiakat próbáltam:
1. Létrehoztam egy advancedsettings.xml-t és abba az itt korábban javasoltakat beállítottam:
<buffermode>1</buffermode>
<memorysize>419430400</memorysize>
<readfactor>20</readfactor>
Ez érzésre nem segített semmit.2. IPerf-fel próbáltam tesztelni a hálózatot, és azt figyeltem meg, hogy a Vontar és a NAS között csak 100 MBtit a sebesség, de ha a Vontart átrakom a NAS utáni első switchre, akkor már gigabites lesz, szóval valami gebasz van a hálóval is sajnos a switch és a Vontar közti szakaszon. Azonban azt gondolom, hogy a 100 Mbitnek is elégnek kellene lennie.
3. A PC-n való lejátszáskor figyeltem a bitrátát, és az tűnt fel, hogy a Vontaron kb. ott szaggatnak be a filmek, ahol 20 Mbit fölé emelkedik a bitráta. Ha a Vontart átrakom a NAS utáni első switchre (és így gigabites lesz a sebesség), akkor valamivel jobb a helyzet, kicsit kevesebbet szaggat, de ahol 30 Mbit fölé megy a bitráta, ott ilyenkor is bufferel, beszaggat. Viszont PC-s lejátszásnál itt nincs szaggatás, hiába ugyanarra a switchre vannak kötve.
4. Kipróbáltam, hogy a szaggatós filmet rámásoltam a Vontar belső tárhelyére, így nincs szaggatás, teljesen jó a lejátszás.
Azt is megfigyeltem, hogy néha olyan, mintha "lennének rossz napjai": előfordult, hogy bufferelt egy filmnél, aztán másnap meg probléma nélkül lejátszotta.
Ezekből úgy tűnik, a hálózattal van valami gond, de még az se segít teljesen, ha gigabittel van összekötve a NAS-sal30 Mbit felett még ilyenkor is van szaggatás. Van ötletetek, hogy mit lehetne tenni? Gondolom másik lejátszó vásárlása nem segít a problémán...
Előre is köszönöm.
Üdv,
DSzerk.: torrent fut a NAS-on, de nem hiszem, hogy ez befolyásolja. Kb. 20 torrent aktív, és akkor is ugyanez a viselkedés, ha nincs se fel-, se letöltés.
-
mexel
veterán
válasz
DoItYourself #102158 üzenetére
nem emlékszem mik lehettek amik segítettek. Először töröltem az advancedsettings beállításaimat, majd kikapcsoltam a NR-t, aztán legfőképpen töröltem az iptv managert és a torrentet. ( nem emlékszem melyik volt fent talán qbit)
Aztán pár apró beállításon módosítgattam.
De akadt utána is sokszor, egyszercsak megszűnt. Azóta egyesével ezek visszakerültek de nem akad azóta sem. Vagy csak véletlen -
blakey
titán
Próbáld ki ezt:
<advancedsettings>
<cache>
<readfactor>10</readfactor>
</cache>
</advancedsettings>
Próba után a "readfactor" legyen 20 és úgy is próbáld ki. Tovább nem mennék, mert akkor jönnek az megállások, töltögetések. -
blakey
titán
SMB és NFS esetében az elengedhetetlen a buffer, a memória és az olvasási faktor (előtöltés) beállítása, Kodi Omega előtt ezeket advancedsettings.xml-ben kellett beírni, vagy egy kiegészítő segítségével kitölteni és elmenteni. A mostani Omega már tartalmaz erre vonatkozó beállításokat az SMB (és NFS) fül alatt, ott beállítod az értékeket és jó lesz. Nálam soha nincs probléma az SMB-vel, csak amiatt nem használok NFS-t, mert több, mint 10 éve folyamatosan jó, SMB1-et már nem használok, a sebesség tökéletes. Az előtöltés legyen 10x-eres. Minél nagyobb memóriaméretet adsz meg, annál nehezebb lesz az előtöltés. Elméletben az a szabály, hogy a RAM méretének a 10%-ka szükéséges a jó működéshez, pl. egy 4GB RAM-mal rendelkező eszköz esetében az 512MB több, mint elég, ehhez beállítod a 10X-es előtöltést és jónak ell lennie, ha nem jó, akkor még lehet nyomozni, finomhangolni.
-
cof
veterán
válasz
pinnacle #100692 üzenetére
CE 20.3 teljesen jó erre a box-ra mivel semmi előnye nincs ezen az Omega-nak DV támogatás hiányában. Amúgy felesleges átírni mert már a 20 MB is baromi sok ha csak nem Mbit akar lenni. Bár ez látom egyébként is csak lokális előtöltésre vonatkozik. A YT meg inputstream adaptive-ot használ.
Szóval akkor jelenleg jó? Akkor friss kiírás CE 20.3, aztán újból belakni a rendszert.
Az advancedsettings.xml tartalma amúgy nálam csak ennyi:
<advancedsettings>
<cache>
<memorysize>314572800</memorysize>
<readfactor>8</readfactor>
</cache>
</advancedsettings> -
nfsu17
veterán
válasz
pinnacle #100649 üzenetére
Ezért írtam, hogy adj neki mobilnetet, és zárd ki a router/digi hibalehetőséget.
Most ha van 100 mb neted, akkor ne bszd el rá, akkor vidd a boxot más lakásba.
Én semmi extrát nem állítottam, advancedsettings fájlom sincs, mint sokaknak.
Hogy tovább fejeljem a dolgot, én a matrixról frissítettem nexusra, még csak szűz telepítés sem volt.
Szóval nálam lehetne hiba emiatt akár.
Ha gondolod letöltök neked ytról egy nálad hibás videót és nézd meg offline. Akkor meglátjuk hogy hálózat oldali gond van e.
De írtad hogy minden más oké, szóval ezt akár offolhatjuk is -
ham_
tag
Sziasztok, más is találkozott olyannal, hogy wifi-n közel sem tudja a speed tester által mért sebességgel feltölteni a cachet a Kodi videolejátszás közben? (így egy idő után akadozik a lejátszás, hiába növelem a cache méretet az advancedsettings.xml-ben)
(X96 mini + coreelec) -
gyűrű
addikt
válasz
SunMount3r #99676 üzenetére
A homatics boxok is 905x4=ek pl. és feltehető
azokra a coreelec 21 ne nightly, ami:
kodi 21 omega.
Meg a coreelec 20 ne nightly ami meg:
kodi 20 nexus.
És ez még csak az NE, ami ezeknél a boxoknál a dolby visiont tudja.
Az ng is feltehető, de ott nincs dv.
Van aki szerint a 20 stabilabb.
A 2 ne verziónál én nem látok lényegi különbséget, de a 21re jönnek új dolgok a kodi ból a 20ra meg csak javítások.
A kodi 21 pl megkapta pár napja a komplett advancedsettings puffer beállítást a GUI ban,..
Ez pl a 21 nightlyban lesz a következő CE verzióknál. -
Elemental
addikt
Ha advancedsettingsbe írok, melyik forma a helyes?
Minden bejegyzés előtt és után kell "advancedsettings", vagy csak a végén?<advancedsettings>
<musiclibrary>
<backgroundupdate>true</backgroundupdate>
</musiclibrary>
<videolibrary>
<cleanonupdate>false</cleanonupdate>
</videolibrary>
</advancedsettings>
<advancedsettings>
<gui>
<algorithmdirtyregions>0</algorithmdirtyregions>
</gui>
</advancedsettings>
<advancedsettings>
<cache>
<memorysize>209715200</memorysize>
</cache>
</advancedsettings>
Vagy
<advancedsettings>
<musiclibrary>
<backgroundupdate>true</backgroundupdate>
</musiclibrary>
<videolibrary>
<cleanonupdate>false</cleanonupdate>
</videolibrary>
<gui>
</gui>
<cache>
</cache>
</advancedsettings>
-
-
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #96815 üzenetére
Ez a hiba már évek óta jelen van, és többen írtuk, jeleztük, stb, egyes boxokon kb. észrevehetetlen, illetve ott a "performance" mód, azzal némileg kiküszöbölhető vagy advancedsettings.xml-be ezt beletenni:
<advancedsettings>
<gui>
</gui>
</advancedsettings> -
dave0825
őstag
válasz
blakey #96778 üzenetére
Ugyanoda írtam bele az enyémbe még régen, és működött azóta is, beleírtam a Nexus-on lévő guisetting.xml-be, azon nem működik.
Bár most adtál egy ötletet. Rémlik az advancedsettings.xml, abban ez van nekem:<advancedsettings>
<cache>
<memorysize>524288000</memorysize>
</cache>
<seeksteps>5, 10, 30, 60, 180, 300, 600, 900, 1800</seeksteps>
<playlisttimeout>40</playlisttimeout>
</advancedsettings>
Megnéztem, átraktam Nexus-ra ugyanezt, most megjelent a -5,5 a listában. Az az érdekes, hogy az enyémen, 9.2.8-on simán a guisetting.xml-be írtam be az előbb a musicplayer.seeksteps sorba, és mégis működött, nem az advancedsettings-be írtam kellett, mint a videó léptetést.
Szerk.: érdekes, a zene sor működik Nexus-on is, csak a videó sor nem, akkor ahhoz mindenképp kell az advancedsettings.xml, de ezek szerint 9.2.8-on is kellett, csak már elfelejtettem.Szóval köszi, sikerült.
-
djnice
veterán
válasz
blakey #96664 üzenetére
Jó lassú ez az 5.4-es kernel sajnos...
Érdemes kipróbálni ezt a beállítást, sokat gyorsul a GUI és végre nem akadoznak a filmek a GUI előtérbe kerülésekor / feliratok megjelenítésekor:<advancedsettings>
<gui>
</gui>
</advancedsettings> -
gyűrű
addikt
válasz
pinnacle #93972 üzenetére
Az hogy mire tegye a fókuszt induláskor kodi, azt be lehet állítani a beállítások>eszköz>indításnál .
De ott nem szerepel pl. a kedvencek.
Ahhoz hogy a kedvencek legyen a fókuszban, kell csinálni egy szöveges fájlt autoexec.py néven.
Ez a két sor legyen benne :import xbmc xbmc.executebuiltin('ActivateWindow(Favourites)')
Ezt be kell másolni a kodi userdata mappába. A kodi fájlkezelőjében pl. ez profilmsppa néven szerepel, újrainditas után ott lesz a fókusz.
A kedvencekbe meg be tehetsz amit akarsz hosszú nyomás a kiegészítőn, vagy mappán, vagy fájlon, aztán ott hozzáadás a kedvencekhez.YouTube saját puffert használ, nincs rá hatással az advancedsettings beállítása.
-
blakey
titán
válasz
Melorin #92675 üzenetére
Mint írtam nem HDD-ről fut a film hanem NFS megosztás van NAS-ról. - tudom, de több dolog is beleszólhat. Próbáld ki SMB-vel, bár nem al lesz a probléma. Advancedsettings.xml-ben érdemes játszani az előtöltés méretével.
…de valahol ott ahol most a noise reduction és a HDR-SDR beállítások vannak. - akkor te a "Disable GUI upscaling-"re gondolsz és az nem szűnt meg, átkerült a képernyőbeállításokhoz. -
xtend
senior tag
Sziasztok!
Adott egy HK1 S905x3, Slimbox fw, Maven féle 19.4 Kodi, film/sorozat SMB-n. Minden szép és jó kb 15 percig, mert utána egyszer csak kilép a filmből/sorozatból. Visszakapcsolom pikk-pakk folytatódik a lejátszás de kb 15 perc múlva újra kilép (mintha nyomnàl egy stoppot) és így tovább.
Vajon mitől lehet ez?
Másik dolog, hogy hiába csinàlok advancedsettings.xml-t és rakok bele cache-t akkor sem tölti fel a buffert, más boxon/NUC-on működik csak itt nem. Furcsa.
Köszi a válaszokat! -
blakey
titán
Vajon hogyan lehetne a buffer méretét növelni?
- egyszerűen, advancedsettings.xml-ben.
egy példa 400MB-ra:<advancedsettings>
<cache>
</cache>
</advancedsettings>
-
pinnacle
nagyúr
válasz
®abstract® #91901 üzenetére
®abstract®, CoF csak azért gondoltam, hogy rosszul mér, mert a bekapcsolás pillanatában egyből 38°C-os. Mondjuk mindegy milyen meleg, csak ne fagyjon.
Egyébként mostanában nem is fagy. Szerintem a Youtube 100MB buffer miatt, illetve ezzel 50MB a buffer belső hálózaton.
<advancedsettings>
<cache>
<memorysize>139460608</memorysize>
</cache>
</advancedsettings> -
pinnacle
nagyúr
válasz
vargalex #91833 üzenetére
Nekem ondemandon van. Lehet eleinte még jobb X96Max Plusok voltak, gondolom a tied is régebbi vásárlás. Most meg már csak hűtéssel van 60 fok.
Tudtok olyan beállítást, Gigabites internethez, 4GB RAM-hoz, amivel a streaming szolgáltatók tudnak bufferelni? Nekem ez a beállítás, de akárhogy variálom a readfactor-t, 1, 2, 4, 8, 20, Youtube nem bufferel semmit. Valószínűleg ezért áll a kép, hang megy tovább, aztán begyorsul a kép. Gondolom buffer nélkül nem éri utol magát. Lehet a 4-6Mb/s is kevés buffer nélkül<advancedsettings>
<cache>
<memorysize>418381824</memorysize>
</cache>
</advancedsettings>Belső hálózaton pillanatok alatt betáraz 150MB-ot, de interneten stabilan 0. Lehet Gigabites neten nem is kellene advancedsettings.xml-el variálni, de nem úgy néz ki.
Ezt a másolásvédelmi "zizis" képet nem lehet eltüntetni valahogy? Nem is értem miért van benne, mivel PC-n is lehet képet menteni.Vindex Device info, de lehet ezt is be tudják csapni, akkor csak a szétszedés marad.
-
mexel
veterán
válasz
vargalex #91335 üzenetére
Igen én is úgy emlékszem hogy még ment matrixon, igaz én nem használtam régóta. Csak szóltak, és igazán android alatt vettem észre véletlenül amikor androiddal mókoltam.
Tulajdonképpen azt a hibát próbáltam keresni ami fennáll szintén régóta, hogy CE alatt az iptv-ből eltűnik az onlinestream listája, csak manuális frissítés után jelenik meg ( régebben ez is jó volt) android alatt meg mindig ott van.
Eközben akadtam bele ebbe a 30mp-es fagyásba, és csodálkoztam hogy mi okozza mert úgy emlékeztem ezt már beírtam. Azt hittem valamiért töröltem az advancedsettingsből, de megnéztem és ott volt.
Talán javítják ha többen észreveszik, akkor úgysem fogok tudni mit csinálni, nagyon köszi hogy foglalkoztál a dologgal! -
vargalex
Topikgazda
Megnéztem a Kodi forrását is, betölti a beállítást, illletve használja is. Esetleg érdemes lehet még a curlkeepaliveinterval 0-ra állításával próbálkozni. Azaz a teljes tartalom:
<advancedsettings>
<network>
<curlclienttimeout>1</curlclienttimeout>
<curlretries>1</curlretries>
<curlkeepaliveinterval>0</curlkeepaliveinterval>
</network>
</advancedsettings>
-
mexel
veterán
Sehogy nem boldogulok ezzel a curlclienttimeout problémával, nem tudom semmivel kiváltani az advancedsettings-ben. Nem tudom mitől nem működik hirtelen matrix alatt. Mást nem zavar ( vagy más nem néz iptv-t) hogy a nem működő csatornáknál enélkül fél percre lefagy a rendszer? Nem találok olyan megoldást amivel kiválthatnám. Volt pár leírás de egyik sem működött. ha valaki tud valamit legyen szíves ossza meg, mert így ez használhatatlan.
-
mexel
veterán
Mi változhatott a matrixban, hogy az advancedsettingsben beírt , eddig működő rész nem működik, konkrétan erre gondolok ami pl iptv-nél csak 1mp-ig hagyja várakozni, nem fagy le fél percre:
<network>
</network>Tudja valaki mit kellene változtatni hogy ismét működkön? Végre ez jó volt, most megint keresni kell valami megoldást
-
xtend
senior tag
válasz
jézusom #90001 üzenetére
Az én x92 s912 boxomon is az a CE volt és nem volt vele gond, de ha nálad valamiért mégis (kitudja, szeszélyesek néha ezek a boxok) akkor pl a slimbox fw-t is megpróbálhatod.
szerk.: ha bufferelési probléma akkor az általában hálózati problem.
Megpróbálkozhatsz az advancedsettings.xml-be cache beállítással: [link] vagy használd a keresőt, párszor már írtunk róla. -
blakey
titán
Nálam mindkettő stabil. Ha jól van beállítva akkor semmi nem csúszik, szaggat. Netflixnél oda kell figyelni, hogy szoftveres gyorsítást használ és elképzelhető, hogy egyes boxok "gyengébbek", ne menjünk bele, hogy ugyanaz a SoC, mert úgy tűnik, hogy mégsem, VIM3L-en minden működik, Netflix 1080p h264-el, HBO GO is működik (még), minden más is jó, mindez CE 9.2.8 alatt, widevine a legfrissebb, nem használok speciális felszínt, néhány kiegészítőt még használok, és kb. ennyi. Jelenleg jó és 3 hete minden stabil (kopp-kopp).
Természetesen használok advancedsetting.xml-et<advancedsettings>
<cache>
<memorysize>314572800</memorysize>
</cache>
</advancedsettings>
-
kikinda2
tag
válasz
coolrob #88606 üzenetére
Ehhez a bitrátához az 5Ghz Wifi bizony kevés lesz. Lehet próbálkozni a memória cache-ként, előtöltésre való használatával, mely segíthet a mozgásdús jelenetek esetében. Ezt a /storage/.kodi/userdata/advancedsettings.xml fájlban lehet beállítani így.
Ajánlott maximum beállítás:<advancedsettings>
<cache>
<readfactor>25</readfactor>
</cache>
</advancedsettings>
Ha kevés lenne, lehet a cache méretével feljebb menni, de sanszos, hogy nem lesz jobb, elfogy a RAM, mert a KODI a beírt érték háromszorosát foglalja le.<memorysize>1073741824</memorysize>
Ha kevés a RAM akkor lejjebb is pl:
<memorysize>349175808</memorysize>
Nálam vezetéken a következő van:
-
mexel
veterán
Köszönöm az infókat. Ezek szinte mindig 75 fokon mennek YT 4K-val, 100%-on megy folyamatosan az egyik mag, a másik 90-100% között.
Amikor advancedsettingset próbáltam, érdekes módon csak 2 magot mutatott. Amint töröltem az advancedsettingset már 4 magot.Az hogy lekapcsolja a magokat mit jelent? órajelet vesz vissza, vagy konkrétan lekapcsol 1-2t? ( lehet azt látom akkor info-nál?)
Sajnos ondemand módban sem hűvösebb ilyen videóknál, csak idle módban jelent pár fokot.
nfsu17: ha pl a sony tv-men a motionflow ki van kapcsolva teljesen akkor konkrétan folamatos recegés látható. Én szinte mindent kikapcsolok mert utálom ha bármi beavatkozik a képbe, de anélkül igencsak látványosan akadozik min mozgás
Szerk: egyébként a codecinfo érdekes dolgokat is kiír, pl hgy valamelyik mag 400%-on megy. Szóval nem tudom ezzel mi lehet de valami nem túl frankó
-
mexel
veterán
Más kérdés: Youtub-hog gyorsítótárat, előtöltést vagy valamit lehet/érdemes állítani esetleges akadások kikerülésére? Ugyanezt videó lejátszáshoz? Valami előtöltést vagy bármit módosítani hogy ne tudjon megakadni?
( gondolok itt arra hogy érdemes az advancedsettings.xml -ben valamit módosítani a gyári állapothoz képest?) -
mexel
veterán
válasz
vargalex #85194 üzenetére
Ismét köszi
Próbálom is
Mit lehet érdemes még advancedsettingsbe tenni esetleg ahhoz, ha nagyon gyengül vagy ingadozik a mobilnet akkor is folyamatos legyen a lejátszás? Valami előre bufferelés vagy cache ezen nem segíthet?Ja, és ha már iptv simple, az epg megy, de valahogy soha nem jó az időbeállítás, valamelyik műsor előbb vagy később van. próbáltam +- 1-2 órákat adni de valami mindig hibádzik. Ennek mi az oka?
Szerk: megcsináltam amit írtál és így valóban gyors a váltás, ha nincs elérhető adat már lép is ki
Mit szenvedtem ezzel
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Az advancedsettings.xml file network szekciójában. Ami számodra érdekes az a curlclienttimeout és a curlretries. Állítsd mindkettőt 1-re. A többit természetesen ki is hagyhatod belőle. Tehát ez legyen az advancedsettings.xml-ben (persze, ha neked van más is benne, akkor azokkal együtt):
<advancedsettings>
<network>
</network>
</advancedsettings>
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #84107 üzenetére
Ennek az X96Max-nal lelke van, :) nem tudom mitől, de megy a hangerőszabályozás és a csík is látszódik. Ezeket elfelejtettem, összeírtam, hogy legközelebb tudjam de lehet másnak is hasznos.
1. remote.conf Configfilesba, gyökérben nem működött, vfd.conf
2. Netflix repoból + hitelesítési kulcs ha kéri
3. Ide kell beírni a Youtube azonosítókat, 4K megy, HDR nem, bekapcsolva fakó, ezt hol lehetne aktiválni?
4. újraindítás Androiddal
5. Youtube minikép, 500 az első
6. Képmentés, Keymap editor, Global, Other-nél van
8. CEC-nél TV leállítást kikapcsolni
9. YT, N ikon főképernyőreMatrix 19.1-el idáig semmi gondom, sőt mintha gyorsabb is lenne, 80GB-os fájlokat wifin keresztül simán lejátssza, advancedsettings.xml sem kellett.
-
blakey
titán
Nálad a mátrixnál látszik valahol az advancedsettingsben beállított Cache előtöltés a progressbaron?- igen, látszik
Ezt a hsz-t most látom. A DTS Core most került bele a CE Matrixba, nézd meg a legújabb Nightly-kat, a hangtovábbításnál a DTS-HD alá került. A Kodiba is bele fog kerülni ha a fejlesztői elfogadják
Nem azokhoz az erősítőkhöz készült amik ismerik, ahogy minden más sem. -
-
toby_as
tag
válasz
nfsu17 #83560 üzenetére
Igen tenyleg jo az entware. Amugy ugyanitt az NFS-t is megcsinaltam , sajnos a samba share alatt a 4K-s videok nezhetetlenul szakadoztak a masik lejatszon barhogy allitgattam az advancedsettings-t is, illetve gigabites halozat is van. NFS-el viszont tokeletesen osztja a racsatolt HDD-rol.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
nfsu17 #83175 üzenetére
Köszi! Ez is mehetne az összefoglalóba.
Nem is tudtam erről a gombról, nem is használtam az X96Max távját csak bekapcsolásra. Gondolom programozni is lehet, csak meg kell keresni a Keymap Editorban, hol van a context menü.
Nekem idáig semmi gondom nem volt wifin keresztül, csak a 400Mbps Jelly Fish akadt. Gondoltam kipróbálok valami maximumot, 1GB-ot foglal a RAM-ból, de így is akad, ráadásul a 140Mbps is, amivel idáig nem volt gond. Lehet ezen valamit javítani, vagy tényleg felesleges az advancedsettings.xml, NG készülékeken. Olvastam valahol, hogy azokon már nem kell.
<advancedsettings>
<cache>
<memorysize>1000000000</memorysize>
</cache>
</advancedsettings>Sajátgépen keresztül léptem be a box-ra, kivágtam a fájlt, újraindítás után ezt kaptam.
Gondoltam kezdhetem az egészet újratelepíteni, de szerencsére ki-be kapcsolástól megjavult.Sanyesz. ezzel sokat szívtam régebben, hogy nem állt le a HDD a boxal együtt, Csicsóka megoldotta, de nem ezzel hanem később. Be is írtam, hogy ezzel működik, csak már nem tudom, hogy mikor.
-
-
ztsoft
őstag
válasz
Dolphine #81580 üzenetére
Most kipróbáltam az új 9.2.6-os CE-t egy kártyán (csak az ajánlott alap beállítások, nincs autostart.sh, advancedsettings.xml) és hiba nélkül megy a videó.
Igen, a H264 gyorsítás bekapcsolva mindkét esetben (ez hozzá tartozik az alap beállításhoz). Mindkét esetben a /storage/videos könyvtárból játszottam le a videót a fájlkezelőben.
Milyen egyéb beállításaid vannak még?
Jelenleg ezek vannak az autostart.sh-ban (az Ext4-es, 9.2.0-ás CE-ben):
# disabled update echo > /dev/.update_disabled # set CPU min frequency # available frequencies CPU0: 100000 250000 500000 667000 1000000 1200000 1512000 # available frequencies CPU4: 100000 250000 500000 667000 1000000 echo 500000 > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_min_freq echo 500000 > /sys/devices/system/cpu/cpu4/cpufreq/scaling_min_freq # CPU sampling rate measured echo $(($(cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/cpuinfo_transition_latency) * 750 / 1000)) > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/ondemand/sampling_rate echo $(($(cat /sys/devices/system/cpu/cpu4/cpufreq/cpuinfo_transition_latency) * 750 / 1000)) > /sys/devices/system/cpu/cpu4/cpufreq/ondemand/sampling_rate
-
ztsoft
őstag
válasz
Dolphine #81447 üzenetére
Szia!
Nálam az S912-n (3/32) hiba mentesen végigmegy. Én a Csicsóka féle Ext4-es 9.2.0-ás CE-t használom.
Az advancedsettings.xml tartalma a következő:
<advancedsettings>
<cache>
<readfactor>6</readfactor>
</cache>
</advancedsettings>De van még egyéb beállítás is, amit sikerült kikísérletezni a boxomhoz.
-
blakey
titán
Nem írok mindenkinek külön-külön, de az X96Max+ CoreELEC-kel szinte minden anyagot lejátszik, semmilyen probléma nem merül fel, mindegy, hogy AVC vagy HEVC, a legtöbb anyag hibátlan, akinél nem, az "ismerje meg a Kodit és lehetőségeit", mert sokminden nem menüből állítandó és emiatt sokan nem is szeretik, mert nem teljesen "out of the box", és érdemes átnézni az adott anyagot is. Egyébként a problémamentesebb lejátszáshoz az advancedsettings.xml a megoldás, a topikban rengeteg hsz van erről és beállításokról is.
-
-
gyűrű
addikt
válasz
Imi1981 #80184 üzenetére
Ha tudnám letakarítanám a shield tv-rőlaz android tv os-t, mert azon meg csak az van.. Semmire sem való..
Más.. Asszem blakey itt a plex nagy támogatója bár még mindig nem értem miért. Adtam neki egy újabb esélyt, de továbbra sem tudom mi a jó benne (egy dolog van amit tud pluszt az a DV lejátszás a shielden)..
A nasra tettem fel a plex szervert. A nason levő sorozatok mappában van pl. egy vegyes, amit a kodin simán kiveszek a scanból és nem mutatja. A plexen nem lehet. Nem lehet feliratot igazi nagyra nagyítani, egy 65-ös 4K-s tv-n még a plex legnagyobbja is kicsi. Nincs képarány állítási lehetőség sem hogy a fekete sávokat csökkentsem. A filminfókat és a fájlinfókat a kodi sokkal részletesebben kiírja. A zene mappákban alig van amiket beszkennel, nincs lehetőság fájllistából megnyitni...
Ki akartam próbálni a plexiconnect kodit is, be is ad minden filmet látszólag, de semelyiket sem játsza le..bár lehet hogy az advancedsettingsben levő mysql hivatkozások miatt..
Plex app nyilván csak a shielden van.
A plexiconnettel Gt-kinggel és nvidia shieldel is próbálkoztam.. -
gyűrű
addikt
válasz
Technoman #79825 üzenetére
Ha nem vagy ott az advancedsettingsben akkor állítsd be az ares wizardban.
-
Zsadi
őstag
válasz
Technoman #79817 üzenetére
Hdd töredezettség?
Van ez az [Ares wizard] kiegészítő, abban is lehet puffert állítani.
De majd biztos jön valaki akinek más ötlete is van.(advancedsettings.xml átírása stb., vagy más módon)
*szerk: Ja, visszaolvasa Minix-el nincs ez, akkor a töredezettség lehet nem játszik.
-
mgaben
senior tag
válasz
mgaben #77398 üzenetére
Megtaláltam a megoldást. Sql adatbázison vannak a Kodik, és a router cserélgetések miatt egyszer csak az adatgép nem az állandó IP címet kapta, hiába van fixálva MAC address alapján. E miatt a Kodi el sem indul ugye, amíg nem kapcsolódik az adatbázishoz. Ahogy átneveztem az advancedsettings.xml-t egyől elindult. Ha nyugovóra tér a család vissza teszem az új routert és megnézem az IP címet.
-
qqq
tag
válasz
Beni2360 #76644 üzenetére
Az a vicces, hogy most már a régi kodi sem jegyzi meg, hol állítottam le egy videót - pedig semmi köze az új boxhoz. Tehát van két box, régin régi LE sem, újon új CE sem. Megcsináltam ezt az advancedsettings.xml fájlt a /storage/.kodi/userdata/ mappába, ahol eddig amúgy nem volt ilyen. Beleírtam, amit kellett, de semmi változás a CE kodiban. Ha bárhol leállítok egy filmet, nem változik meg a kis ikonja és elölről kezdi a vetítést, ha rákattintok megint.
-
gyűrű
addikt
válasz
Beni2360 #76644 üzenetére
Így igaz, a kodi megjegyzi. Azt hogy mikortól kezdje megjegyezni és meddig csináljon resumepointot, azt az advancedsettingsben is be lehet állítani, az alapbeállítás a film elején 180 mp.
-
blakey
titán
Otthoni lejátszásra ajánlom a MrMC-t, jobban optimalizált, mint a Kodi, ahol a Kodi bufferel ott a MrMC vígan működik (egyébként az advancedsettings.xml-el érdemes "játszadozni"). A gyalázatos képminőségen nem javít az sem sajnos, már ami a Mi Box rendzserszintű elcseszett képminőségére vonatkozik ami állítólag a 9-es droiddal érkezett, olyan ún. "artifact"-ok vannak jelen, hogy pocsék lesz töle minden, rosszul vált vissza BT2020-ról BT79-re, azaz sehogy, Kodiban, szoftveres gyorsítással sokkal jobb a helyzet de úgy meg lesz amit nem visz. Jelenleg azon gondolkodom, hogy chromecast funkcióra megtartom és a zenéket rajta keresztül játszom le, arra jó, egyelőre.
-
mpo
veterán
-
blakey
titán
Akkor hozz létre egyet, nálam ez jól működik:
<advancedsettings>
<cache>
</cache>
</advancedsettings>
Illetve Settings/System/Coreelec alatt a HEVC seek legyen bekapcsolva, ha van ilyen, sajons S912-es boxom nincs és nem emlékszem, hogy van-e vagy nincs. -
Melorin
addikt
Szerintetek mit tudnék csinálni, hogy normálisan fussanak a 4k videók is a boxomon? Gigabites LAN csatolója van, az advancedsettings-ben a buffert is feltoltam annyira, hogy 1GB-ot használ lejátszás közben a RAM-ból, mégis megakadnak a filmek néhány mp lejátszás után.
Két féle eset van:
1. Ha elindítok egy filmet, akkor már a lejátszás elején kevés a buffer, mert látom, hogy nem képes gyorsabban betölteni a filmet mint bufferelni, majd megáll a film és előjön a buffering karika. Ha beakadás előtt rányomok a pause gombra gyorsan, akkor elkezdi bufferelni, de megáll a bufferelés, nem használja ki az általam megadott RAM mennyiségét.
2. Ha egy sorozatot indítok el akkor nagyjából tartja az iramot de nem tud előrebufferelni, ha viszont rányomok a pause gombra gyorsan, akkor szépen elkezdi bufferelni, egyre több RAM-ot használ fel és onnantól kezdve nincs probléma a lejátszással.Direkt ezért vettem ezt a médialejátszót, mert már idegesített a 100Mbites S905, de ez a Tanix TX9s sem különb
(CE 9.2.0, mert a 9.2.3-nál beröccent a kép a feliratok betöltésekor + ha nyomtam egy pause-t és úgy hagytam egy kicsit, akkor nem folytatta a lejátszást)
-
ztsoft
őstag
válasz
nagyfejü #73460 üzenetére
Szia!
Ha konzolon (terminál) gondolod, ott a
touch advancedsettings.xml
paracssal (így az adott (munka) könyvtárban jön létre a fájl, de lehet úgy is, hogy a teljes elérési utat megadod,
touch /storage/.kodi/config/advancedsettings.xml
).Grafikus felületen ugyan úgy, mint Windows alatt, jobb egér gomb, majd új fájl, és beírod a nevét.
Mindkét esetben fontos, hogy abban a könyvtárban legyél, ahol létre akarod hozni a fájlt. Így elkerülöd a későbbi gondokat, meg a kérdéseket, hogy hova hozta létre a fájlt.
-
cof
veterán
válasz
gyuri81 #73376 üzenetére
Még ezt megpróbálhatod:
<advancedsettings>
<cache>
</cache>
</advancedsettings>Elég persze, még 4K-ra is.
De most olvasom, hogy neked rossz helyen is van, nem az SD gyökérbe kell, hanem az Userdata mappába.
-
-
mgaben
senior tag
Sziasztok!
Különböző okok miatt vissza kényszerültem/nék windowsra most, hogy sikerült belőni a kodi mysql-t. Gondoltam nem nagy cucc, megcsinálom win10 alatt is. Hátööööö, nem akarja.
Alapból feltettem a kodit, megvolt az adatbázis import simán is. Aztán feltettem a mysql-t (8.0.20, mindet alapbeállításon hagytam telepítés közben, root jelszót megadtam), utána beállítottam amit kell, megcsináltam az advancedsettings.xml-t, átmásoltam. Indítottam a kodit, de az újbóli importálás nem indul el, szóval nem kezdi el létrehozni a msql adatbázist. Linuxnál is hasonlókkal küzdöttem, hol ennek, hol annak nem voltak jók az engedélyek. Már agymenést kaptam tőle. Most meg már a win is kezdi azt a mindent zároljunk biztonsági témát. Nincs ötletetek, hogy hol lehet a bibi? Ha kell még valami infó megírom. Logot is adok, csak mondjátok hol keressem.
Köszi előre is. -
tsilver
aktív tag
X3- nál van ezeknek még létjogosultsága ?
1. Dirty Regions Hack
2. Video Cache beállítása- advancedsettings.xml
3. CPU freki csökentés -autostart.sh -
losslessonly
csendes tag
Szia!
X96Max+, a leírásod alapján megy a távirányító.
Viszont a Kodi lejátszó még helyi tartalom (USB3 porton 1.5 Terrás HDD külső táppal), pl. sd video, audio file-ok lejátszásakor is időnként kb. tized másodpercre leáll (döccen) majd megy tovább. Zenénél nagyon zavaró.
Ez mitől lehet? Lassú lenne az SD kártya?
advancedsettings.xml-t csináltam, most ez van benne:
<advancedsettings>
<cache>
<memorysize>83886080</memorysize>
</cache>
<gui>
<algorithmdirtyregions>3</algorithmdirtyregions>
</gui>
</advancedsettings>
A file smb-megosztásos diszknél látványosan javított a kihagyások gyakoriságában, de a helyi HDD-nél nem volt hatásaBármi javaslatod van, mit nézzek még, mit állítsak át? pl. külső lejátszó a kodi helyett?
Külföldi fórumokon többen írták ezt a hibát, de megoldást hasonlóan nem mindenkinek jelentett az advancedsettings file.Ha bárkinek van ötlete kérem segítsen. Nem létezik, hogy egy 4GB/32GB/1Gbit boxnak egy sd video vagy zene gondot kéne okozzon...
-
junkpod
veterán
Javaslom mindenkinek ha nem akartok kellemetlen meglepetést, hogy tegye be az advancedsettings.xml-be az "Extras" add-on oldalan lévő kizáró feltételeket a médiatár szkenneleshez. Ezzel ki lehet zárni a filmek mappaibol az extras almappákat.
(A "deleted scenes" című film borítója nem finomkodik...)
-
ORCA58
addikt
válasz
gyuri81 #70263 üzenetére
Ez [link] Ha Guglival lefordítod szerintem érhető.
Létre hozol egy új txt fájlt. Átnevezed advancedsettings.xml -nek
Bele másolod mondjuk ezt ami a 4.4 4. példa:
<advancedsettings>
<cache>
</cache>
</advancedsettings>-Az buffermode-ban az 1 jelentése "Az összes fájlrendszert pufferoljuk, mind az internetet, mind a helyi fájlokat" A táblázatban ott van
-memorysize-ban a 139460608 "a gyorsítótár mérete a RAM-ban" Táblázat következő sorsa
-readfactor 20 "a gyorsítótár töltési arány (sebessége)" Táblázat következő sorsaEzek közöl csak azt sort teszed bele amin változtatni akarsz.
Ez után a kész advancedsettings.xml fájlt be kell másolnia CE esetén a /storage/.kodi/userdata/ mappába.
Gondolom kel egy újra indítás, és kész. -
blakey
titán
válasz
gyuri81 #70230 üzenetére
Előtöltés minden esetben "kell", a saját, belső hálón való tartalom fogyasztásának semmi köze az előfizetett sávszélességhez. 100-as hálón a 1080p-s anyagok néha akadhatnak, de nem kéne. Advancedsettings.xml-ben be kell állítani a megfelelő "buffermode"-ot.
(#70228) djnice
Jó hír, gondolom ez csak a Minixre nézve jó, mostanában nem foglalkoztam tesztfájlokkal, na meg az Air-en nincs ilyen gond. A GT-Kingen le kéne tesztelni, de ha nem történt firmware frissítés akkor esélytelen. -
divan
őstag
válasz
korcsi #69889 üzenetére
Meglett a bűnös. Otthon a NAS tárolja a mysql adatbázist, amihez meg van csinálva a advancedsettings.xml. Ha az benne van, akkor nem indul ezen a gépen nálam a Kodi. Korábbi nightlyval nem volt gondja, S905x-es gépen sem, elindultak, csak nem lehetett beolvasni semmit, ami helyi adat volt, azt blokkolta. Ennél meg az elindulást is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó számítógép
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i7-14700KF - RTX 5070 - 32GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-14400F - RTX 5060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- Asztali PC , i5 10400F , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-14400F - RTX 5060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest