- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Fujifilm X
- Akciókamerák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zol77
aktív tag
válasz
#79335424 #6807 üzenetére
Ja,jól nyomja a srác. Neki köszönhető hogy egyáltalán van 5.1,és DTS passtrough Shieldtv-n,meg még ott a másik kettő a DTS-HD,TrueHD ami szintén az Ő jóvoltából működik. Kipróbáltam demófilmekkel,és tényleg felismeri az erősítő,bár számomra bőven elég az első két formátum megléte is.
Az Amlogic támogatása meg érthető,népszerű cpu,bagóért adják,biztos sokat fog javítani a lejátszáson az ő verziója,mint ahogy nekem anno az rk3288-as boxon. Egyedül az ő Spmc verziójával volt normális lejátszóm,ami akadásmentesen játszott mindent,és volt normális ac3,dts átvitel.
Mivel nem fejleszti tovább a Kodit , hanem a sajátját,amit már ki is rakott playre , ezentúl én csak ezt használom minden droidos kütyün itthon.
Népszerű téma , az AP-on is cikkeztek róla: [link]
Aki Kodi vonalon maradna,és kell neki a +2 másik hangformátum,az próbálja ki ezt:[link]
Itt március 8-as az utolsó build, és 16.1-re épül. -
Zol77
aktív tag
válasz
#79335424 #3606 üzenetére
Nekem nincs bajom az RK3288-al,a mai napig elégedetten használom. A nappaliban egy projektort hajt meg,és pc-nek is használom monitoron. A filmeket gond nélkül viszi,nem akad,nem laggol,optikain van összekötve egy erősítővel,van 5.1,DTS. Egy wireless egér + billentyű van rajta,meg egy BT-s gamepad,megy egy webcam skypeolni a kint élő barátokkal,családtagokkal. A filmeket nasról nézem 5GHz-es wifin smb megosztással,netezek,meg emulátorokkal ( C64,Amiga,PS1,PSP,Dreamcast,Mame) játszok vele. Teszi mindezt gond nélkül,mint ahogy nektek az Amlogicos box. Csak az RK3288 ördögnek van titulálva
Persze ennek ára volt, több mint 10 Kitkat Wasser fw-t kellet kivárni,hogy ebbe az állapotba kerüljön a box. A másik mumus itt a fórumon a Lollipop. Wasser már a 8. Lollipop verziót adta ki rá,és azt kell mondjam piszok gyors lett! (pedig 3GB ram lett alá emlegetve nem is olyan rég) Én csak az utolsót tettem fel eddig mert mindenki dicsőítette,de eddig nem érdekelt,mert jól teljesített a kitkat is,viszont az optikait elszúrta Wasser a Lollipopban, nem működik,így ment vissza a kitkat. Szerintem váltok rá ha lesz optikai kimenet,mert hozott annyi többlet sebeséget,hogy megérje,bármennyire is undorító a Lolli felülete. De szerencsére ez utóbbi egy Nova,vagy Apex launcherrel orvosolható.
Amit kinéztél Radxa,nem tudom milyen support áll mögötte,de a hw bőven elég mindenre,csak ugye jó sw is kell rá,ami ki tudja hajtani.
Nézegettem még ezt a Zidoo X6-ot is,de az se lenne szinte semmi előrelépés a mostanihoz,én ha tovább lépek,az már lehet Shiled lesz,kerül amibe kerül,de abban van anyagDe ez még csak terv,most elvagyok az RK-val is.
-
Zol77
aktív tag
válasz
headhunter #3552 üzenetére
igaz nem tőlem kérdezted,de a freaktabon írta a Zidoo-s ember,hogy több,mint 12GB lesz elérhető a 16GB-os verzióból.
-
Zol77
aktív tag
válasz
headhunter #3545 üzenetére
Na, a geek ki is rakta ma : [link]
100$ , még vámmal se lesz vészes. Szeptember végét írnak,de amit a geek kirak presale-be,az +1 hónap szokott lenni. Ez itthon 30-ért jó lenne a villanyos boltból -
Zol77
aktív tag
válasz
headhunter #3545 üzenetére
Ez a box elég ígéretesnek tűnik. Freaktabon most kezdett beindulni a topikja,van Zidoos emberke is ott,aki válaszolgat a kérdésekre. [link] Az 5.1, 7.1, és DTS passtrough is jól hangzik, csináltak custom Kodit,elmondásuk szerint ( 34. komment) sok mindent beletettek, hát eddig jól hangzik,csak legyen is majd igaz
Még a végén meg van a következő boxom.
Lassan jöhet az RK3368 topik ha ez megjelenik,mert ami eddig kijöt tronsmart ezzel a cpu-val,az csapnivaló,még Wasser féle fw-el is,ahogy olvasom.
Lifeforce,rákérdezhetnél erre a boxra,neked a kínai úgy is szól,hogy ezt vegyed,vagy ne vegyed -
Zol77
aktív tag
Ha lesz@arod,akkor miért emeled ki,hogy lényegesen gyengébb? A mali előnyét sem értem,hogy miért ragozod,mikor világosan ott a két eredmény,amit nem az ujjamból szoptam,hanem tesztekből kerestem.
Nem vitatkozni akarok,csak nyitott szemmel járok a neten,
és nem értem miért kell szembemenni a tényekkel.
És antutufan se vagyok, 0 azaz 0 játék van a boxon,nem érdekel mi mennyi fps-el megy. Csak egy ps1 emulátor van feltéve,az meg ahogy írtam is,minden ősrégi vackon elfut,nem kell neki opengl akárhány ,meg 40mag a futtatásához. -
Zol77
aktív tag
A lényegesen gyengébb résszel nem nagyon értenék egyet.
A mali450 3d pontszáma 8200,az sgx6110 meg 12000 pont az egyik népszerű tesztprogram szerint.
Valamint a mali450 csak opengl2.0-t tud,a 6110 meg már a 3.0-t is.
De számomra ez lényegtelen,a régi 1 magos mali400-as kütyümön is elfutott a ps1 emulátorHeadhunter:
Tényleg nem első fecske,már május végén kint volt gb-n, be is linkeltem az rk3188 topikba,amikor kirakta a gb rendelhetőbe,valamint a youtube-on is ott van már működés közben több tipus is. -
Zol77
aktív tag
válasz
jameshun02 #1230 üzenetére
Már mint a recoveryben nem megy a távirányító?
Köss rá egy billentyűzetet a droidra,azzal már tudsz navigálni a recoveryben.
He elsőre nem menne,akkor úgy lépj be megint,hogy már rá van dugva a billentyűzet. -
Zol77
aktív tag
válasz
#79335424 #1226 üzenetére
Részemről csak egy ötlet volt a "sehogy nem tudok belépni a recoverybe" kommentjére.
Amlogic tényleg egszerűbb,ahogy látom PC se kell hozzá,csak microsd-ről flashel mindenki.Viszont van megoldás,más is így járt,rögtön két megoldás is:
A legelső kommentek lesznek a linken,nem engedte csak az adott kommentet linkelni:
[link1]
link2 -
Zol77
aktív tag
válasz
jameshun02 #1218 üzenetére
Igaz nekem nem ilyen droidom van,de nézegettem ezt is,hogy venni kellene,ekkor nézegettem a fw cserét is, és emlékeim szerint az M8-on is van recovery gomb. Még hozzá retek mód az AV nyílásban. Tehát ott,ahol az analóg videó és audiót csatlakoztatod. Az RK3288-os boxon is ott van,megszültem mire meglett a gomb,és a helyes recovery mód-ba lépés.
Fogsz egy fültisztítót,levágod az egyik végét,és az pont belepasszol, kb 3 centit kell bedugni,és érezhető egy mikrokapcsoló.
Nálam ez volt a helyes sorrend:
1. táp kihúzva
2. recovery gomb benyom,és nyomva tart
3. táp bedug
4. otg kábel csatlakoztat
Ezután már látja a tool,amivel a fw-t cserélem.
Sok fórum tele van vele,hogy nem megy,de csak akkor ha bedugott tápkábellel kezdtem neki,ezt viszont nem írják sehol,tegnap sakkoztam ki,hogy mi a fene van vele.
Amíg nem volt meg a gomb,egy szimpla reboot app-al léptem be,ami újra tudta indítani recoverybe a droidot. -
Zol77
aktív tag
válasz
interstate76 #506 üzenetére
Én is pont ezen a véleményen vagyok. Főleg,hogy vasárnap böngészgetéskor belebotlottam ezekbe a Zotac nano kütyükbe. Akkorák mint 5 cd tok egymáson, 10w -ot fogyasztanak,és passzív mind. A legnagyobbról volt valami hír,hogy melegszik,mert rajtamaradt valami fólia,de állítólag javítják mire kapható lesz. Mindenesetre megvárom az új Rockchip/Allwinner újdonságokat , és ha nagyon nem győznek meg,akkor a fentiek egyike lesz,és letudtam jó időre a droid mini pc evolúció felvásárlását
(Minix - AllwinnerA10 , Ugoos UG802 - RK3066 , T-R42 - RK3188 , és akármi új..)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Edit és gamer PC - i7 13700k, 48GB DDR5 (3x16GB), 1.5TB, RTX 3070 OC- 1.5 ÉV GARANCIA
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Intel core i7 12700k 32GB Z690 félgép
- Asztali PC , i5 13400F , RTX 2080 Super , 32GB RAM , 1TB NVME
- iMac 2015 27"5K/i5/8GB/1TB HDD/1 hónap gar./
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest