Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
Néha figyelgetem, de nem vagyok naprakész. Nincs annyi időm, hogy képben legyek mindenféle kütyüvel, ami egyébként érdekelne, plusz a Kodival, az egyéb érdeklődési körökről, hobbikról nem is beszélve - örülök, ha a családra és a barátokra tudok elég időt szakítani, ők prioritást élveznek!
De amúgy jó, hogy említetted, frissítem a tudástárat!
Szerk: Ez itt egész érdekes darab, később jobban megnézem magamnak, plusz olvasok róla review-kat.
(#6886) junkpod Egy csomóan játszan(án)ak androidos mini PC-n és a T820-as sokkal erősebb, mint a Mali 450-es, szóval azért azt nem mondanám, hogy nincs használható előnye. A kérdés tényleg az, hogy ez mikorra realizálódik.
-
-
robi1979
aktív tag
Akkor sem értem hogy ezek a "lapkagépek" miért jobbak mondjuk ebből a szempontól mint egy AM S905-ös Tronsmart Vega Meta? A Pi2-ben még wifi sincs, kérdés hogy usb stickkel lehet e rá wifit varázsolni? Én most vacilálok a "lapkagépek" között: Pi2, Pi3, Odroid (bár ez nem 40 dollár UK ból rendelve vagy 60 font). A Tronsmart Vega Meta meg 80 dollár körül az alin, hasonló konfigban.
Ez kb azt tudja full kitban egy 10essel olcsóbban mint a Banana Pi-M3 ami 32000ft itthon csupaszon? Vagy lehet csak én látom rosszul?
Banana Pi:
-
Janaboy
veterán
+junkpod
Ahogy GZoli7 fórumtárs is leirta: már egy ideje itt vagyok és olvasok erről az eszközről, lényegében sokan panaszkodnad arra, hogy az android nem kellőn stabil és jól működő médialejátszáshoz!
OpenElec meg sajnos hol van, hol nincs, de ha még van is 3-ból 3-an más eredményt kapnak: van akinek tökéletes, van akinek hol jó hol nem jó, a 3-nak meg nincs hálózat, melegszik stb.Innentől nem igazán az a kategória, amit kiveszel a dobozból és működik szépen!
A rpi2 sem teljesen ekkora, de erről sokat hallottam/olvastam, hogy a usb-t leszámitva eléggé stabil és normális a támogatottsága OE szinten.Amugy ha nem vált 4k-ra vagy hasonlókra, szerintem az oplay még jó pár évig kiszolgálja..gyors és stabil.
-
djnice
veterán
Lehet hogy erősebb, csak éppen a SoC nem médialejátszásra van kihegyezve. A Broadcom SoC-ok a VideoCore GPU-val Enigma2-es Set-Top-Box-okban, bluray lejátszókban "fejlődtek" ki, és ott elsődleges volt a hibátlan médialejátszási képesség és a képminőség.
Szóval az RPi2 abban több, hogy nem kell szarakodni a 23.976, 24, 25, 29.97, 30, 59.94, 60 fps-es videók hibátlan, kadenciahelyes megjelenítésével, egy kód megvásárlásával hibátlanul megy a VC1 és az MPEG2 is, jó minőségű a deinterlacing és a felskálázás is, a CEC mindig jól működik, megy a 3D ISO és az MVC MKV is FullHD kimeneten, ráadásul naponta frissítik hozzá a Kodi-t: [link]
Volt MXQ-m is OpenELEC-el, nem mondom hogy rossz volt, de a képminősége nem tetszett és bizonyos videóknál akadások voltak. -
GZoli7
senior tag
-
djnice
veterán
Igen, inkább AMLogic, bár ott is vannak problémák, pl a 3D kimenet nem FullHD, felskálázás nem túl jó és persze OpenELEC az ajánlott nem Android + Kodi.
A 23.976 nem kadenciahelyes annyit jelent, hogy 24 Hz-n minden 41. másodpercben döccenni fog egyet a kép vagy ha 60 Hz-re állítod kimenetet, a 2:3 pulldown miatt nem lesz egyenletesen folyamatos a kép.Amúgy ha a médialejátszás a fő szempont és az hogy olcsó legyen, akkor egy Raspberry Pi2 OpenELEC-el a legjobb választás vagy ha Android is kell akkor a HiSilicon vonalon egy BFS 4KM, HiMedia M3 fw-vel.
-
interstate76
addikt
A linkelt hely (Geekbuying) az egyik ajánlott külföldi webshop (a másik a Gearbest). Ha nagyon be akarod biztosítani magad, akkor vásárlás előtt írj nekik klón/nem klón kérdésben. Én anno annak köszönhetően kaptam részleges visszatérítést egy Alin vásárolt klón M8S esetében, hogy a vétel előtt az eladó megerősítette, hogy az eszköz nem klón, és ha nem megy rajta valami/instabilan működik, akkor fogok tudni custom romot tenni rá. Később linkelt is egyet, amitől - átmenetileg - tégla lett a kis gép, de ez egy külön történet.
A másik opció: vásárolj itthon a 200Volt.hu-tól.
(#6396) Indiant Nem vagyok benne biztos, de úgy tudom, benne szokott lenni a termék nevében, hogy "Spain Stock".
-
interstate76
addikt
Egyetlen olyan androidos eszközöm volt eddigi pályafutásom során, ami custom fw nélkül is problémamentesen használható, ez pedig a dual bootos wintel w8. Nem tudja az 5 GHz-es wifit, de a rendszer nagyon gyors és stabil, továbbá az összes eddigi programot fel tudtam rá tenni, amit csak próbáltam, szóval semmiféle inkompatibilitási problémával nem találkoztam (mint oly sok másik mini pécénél), és mindent röhögve visz (az Antutu pontszáma emlékeim szerint 46e).
Az amlogic mini pécéket egyébként nagyon egyszerű romolni, ha nem klónt vásárolsz, szóval szerintem azért gondold meg a dolgot, mert kb. 30 USD-vel olcsóbban is megúszhatod, ráadásul ez tudja az 5 GHz-es wifit is (azt viszont nem tudom, mennyire erős a vevője).
Irányítani szerintem mindegyiket sokkal jobb okostelefonról és/vagy billentyűzettel és egérrel, vagy esetleg egy külön vásárolt távval (gyáriban igazán jól használhatót még nem láttam).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KEZDŐ GAMER PC GTX 1060 3gb INTEL Core i5 16gb ram ssd + HDD Win11
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- GAMER PC Asus FX6600 8gb Ryzen 5 5500 16gb ram 1tb ssd Win11
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest