- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Anubris #30886 üzenetére
Ez nem érdekes. Ez a normális. Attól, hogy a textúra részletessége nő, még ugyanannyi mintavételezés történik a hardver részéről, mintha low lenne a beállítás. Egyedül memóriából kell több, de ha az megvan, akkor a textúrarészletesség állítása nem okozhat érezhető sebességkülönbséget.
-
Loha
veterán
válasz
Anubris #19302 üzenetére
Ennyire hódított egész pontosan május végén Johan Andersson (Technical director - Frostbite) szerint: (vastagon kiemeltem a Battlefield 1 potenciális vásárlóit)
Win10 gamer adoption (64-bit), Steam: 45%, Origin (Battlefront&BF4): 52%.
Többre számított, ami utalás arra, hogy ugrott a Win10 DX12 only előzetes terv:
Expected more to have done the upgrade from Win7 & esp Win8 by now
Minden Battlefield 1 demó DX11-ben futott és a zárt alfában is DX11 az alapértelmezett render, de van egy kapcsoló legfelül a DX12-höz, ami még nem működik.
Ezek alapján nagyon valószínű, hogy a Battlefield 1 futni fog Win7 64biten is, és a DX11 -es render lesz az alapértelmezett, de lesz benne DX12 támogatás is.
-
törölt tag
válasz
Anubris #12720 üzenetére
Grafikailag ettől még összelehet őket hasonlítani, főleg ha azt vesszük magasabb beállításokon a GTAV meg a W3 is erősebb gépet kér mint a Battlefront...
Asetek Demands AMD Cease Sales of Fury X on Infringement Claims
Mégiscsak elég keményen érinteni fogja őket és egy nV custom kártyát is a CM vs. Asetek per ?
-
törölt tag
válasz
Anubris #11301 üzenetére
Hát figy ha előtted a grafikon Júl 10.-e 1.94 volt bejelentés előtt ma meg 1.86 szinte azonos.
De látszik a részvény grafikonon a Fury X a Fury és a nanó kiadása is, a silverlake tárgyalásra ment fel 1.99 re
De még a szivattyú kotyogásos botrány is ott van ha megfigyeled.
Csak rá kellene írni a híreket az időpontokra és adja az magát. -
Crytek
nagyúr
válasz
Anubris #11188 üzenetére
Szerencsére nem vagyok a helyedben. Totál felesleges pénzkidobás lenne a 290 és a 970 mivel amire nekem kell majd a köv. VGA oda úgy ezek totál gyengék. De befejeztem ezzel kapcsolatba többet nem írok,csak kémlelem az eseményeket és hegesztem a nagy Skylake igp tesztemet.
Az éjjel nem változott semmi Battlefront @ Fury YT videok továbbra is mint a lila kafferbivaly.
-
Levwi
aktív tag
válasz
Anubris #8621 üzenetére
Ha lenne annyi pénzem, amennyibe kerül a 980 ti meg a fury elhiheted nekem, hogy akkor se most költeném el, hanem megvárnám az első dx 12-es játékot és utána döntenék, hogy melyik kártyát veszem, de mivel nincs annyi pénzem ezért ilyen probléma nem fenyeget.
#8625) Ren Hoek: Az oc-nak most sincs sok értelem egy csúcskártyán nyersz +5-6 fps-t. Itt már teljesen mindegy hogy full hd-ban 60 vagy 65 fps-ed van. gyengébb kártyáknál már lényegesebb amelyek tudnak 25 fps-t és oc-val fel lehet tornázni akár 30-ra. Én azt is elhiszem, hogy itt a ph-n lényeges, hogy mennyi erő van még a kártyában de ahogy írtam egy átlag user-t nem fogja érdekelni csak az hogy a dobozból kivéve amint berakja a gépbe és felrakja a drivert mit tud.
-
keIdor
titán
válasz
Anubris #8516 üzenetére
6GB egy kártyánál szerintem 2 évig még biztos elég lesz, hamarabb fogy el a GM200-310, ami a kártyán van. A 12GB-nak SLi esetén, 4K-ban vagy felette bőven van értelme, de ott is az a lényeg, hogy 6GB+. 100%-át annak se lehet kihasználni, de most vagy 6GB-ot vagy 12GB-ot teszel rá 384bit mellett, nem volt más választásuk.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Anubris #8431 üzenetére
Az a baj, hogy nincs mire váltani. Az elmúlt 8 hónapban megjelent játékok nagy többsége fennakadt a GPUView tesztünkön. Ezzel határozzuk/határozom meg, hogy egy játék mennyire terheli le a GPU-kat, és a 30%-nál rosszabb terhelésűeket nem vesszük fel a tesztbe, mert azok optimalizálása sajnos nagyon hanyag. Nyilván a 30%-os terhelés is már egy elég alacsony érték, de ma azért szerintem elvárható, hogy a GPU-k teljesítményének a 30%-át hasznosítsa egy PC-s program, de elfogadom, ha másképp gondoljátok. Ehhez képest az új játékok normája 15-25% közötti.
Eközben két éve tucatszámra érkeztek az 40-50%-ra is terhelő programok. A GTA5 is éppen átcsúszik ezen a rostán, ha még ma is 40% lenne a minimum elvárt szintünk, akkor a GTA5 is elbukna rajta.
-
Laja333
őstag
válasz
Anubris #7838 üzenetére
Ez a Fury engem is érdekel. Valami sántít az X teljesítménye körül. Nehogy itt is az legyen mint a 980ti-nél: a csapott GPU custom hűtéssel jobban teljesít a ref hűtős full chipnél.
#7836 gbors Nekem, mint játékos, teljesen mindegy, hogy Mantle, vagy Vulcan néven megy tovább az API. Linuxra jó az. Hátrányom nem származik belőle, mert az eddigi Mantle játékok továbbra is fognak működni.
Viszont jobban preferálnám, ha DX12-re összpontosítana AMD is, mivel az lesz a fő API. -
Locutus
veterán
válasz
Anubris #6491 üzenetére
Az a venti konkrétan egy gentle typhoon szintén, csak nem a highspeed verzió, hanem maximum 2150RPM-es lehet. Az összekötött lapátos fekete akár 4-5000 rpm-et is tud. Ezek a ventik bár a legjobbak, amik valaha radiátorra készültek hang/teljesítmény arányban, de azért a highspeedet csak nagyon elborult dolgokra teszik... Komoly melegedés lehet itt a háttérben, ha ennyire izmos venti kell rá.
-
törölt tag
válasz
Anubris #5510 üzenetére
"Önmagához" hasonlítottuk a grafikát azt meg összelehet az elérhető anyagok alapján... A DA:I más szempontok miatt került említésre.
Lovaglással csak annyi gondom volt, hogy nem beszélnek egymással a csapattagok éppen ezért nem is használtam soha sem, amúgy nem volt gond vele. A harcrendszer meg pont a Witcheréhez hasonlít jobban.Egyébként érdekes, hogy a 2013-as képen még olyan volt mintha a Skyrimhez hasonló dark fantasy világot akarnának a 2014/15-s meg már ez a színes "DA:I-s" világ és ez nem csak a hiányzó effektek miatt tűnik úgy, olyan mintha menet közben koncepciót váltottak volna.
-
Laja333
őstag
válasz
Anubris #4351 üzenetére
Akkor meg nem értem ezt a grafikont.
Itt csak annyit ír, hogy ha WHQD fölé mész, már kevés a 3GB, 4 kell minimum. Ez oké, de 1920*1200-on is elfogy a 780ti és alatta a kártyák. -
Laja333
őstag
-
HSM
félisten
válasz
Anubris #3377 üzenetére
Számoljunk picit... A 2 év garis Palit 980 bruttó 160K most boltban. Ugyanott Asus 290X 3 év garral 110K. Az Asus VRM-melegedése ellen egy venti még +2K. De ott a Tri-X is 110K-ért, arra venti se kell, tehát többféle jó kártya is van ennyiért. De egy 290X Lightning is már "csak" 140K, az meg azért nem egy Palit.
Ha most vennék karit, tuti nem 980 lenne, egyszerűen nem ér ennyit, hiába gyorsabb egy fél hajszállal [link], árban +45% nagyon nagyon sok egy százezres tételnél.
Persze, itt most nem mentem bele a márkaspecifikus dolgokba, kinek melyik oldal mennyire jön be, vagy olyan speciális dolgokba, mint pl. milyen szellőzésű a háza, az ilyenek nyilván billenthetnek a mérleg nyelvén erre vagy arra.(#3378) daveoff: Én nem az egy évvel ezelőtti helyzetről beszélek, hanem a mairól. Nem véletlen nem vettem 160K-ért ref 290X-et.
(#3379) KAMELOT: Eléggé fázhattok most télen, ha nálatok 250W-os kazán van csak fűteni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Anubris #3327 üzenetére
csak azt felejted el, hogy a 980 OC kartyak a gyakorlatban 230W korul esznek gyari beallitassal.
a 290x tobbet fogyaszt, de nem _annyival_ tobbet, mint amennyire az elso tesztek folyamatosan power target throttlingolo 970/980ai alapjan szamitottunk. persze van 970bol halk, hubos es jol teljesito, de a 970 G1en tisztan latszik, hogy ez a hutesen mulik mert az is megeszik 200Wot jatek alatt.
a ref 980 hutese is ugyanugy throttlingol, csak 80 foknal es nem 94nel, plusz halkabb is.
290xnel az a baj, hogy 300Wot fogyaszt es konkretan a VaporX, a Lightning es talan a powercolor pcs+ kivetelevel az osszes hutesnek van valami baja. vagy sleeve ventik amik nem birjak a meleget, vagy alulmeretezett VRMhuto, vagy elszurt heatpipedesign, vagy alulmeretezett heatsink, vagy a refhuro ami viccnek kicsit eros volt. amiota gariban a 970 nezegetem az alternativakat, siralmas a helyzet.
a 290 ota eltellt nemi ido, ha megvagjak a ringbust 256bitre teljesitmenyvesztes nelkul 200Wos fogyasztassal, akkor 350 usdnel van egy remek kartyajuk, ami 1080/1440p folott bedozerolja az oda mar alkalmatlan 970et.
gbors: igazabol idegesito, mert nagyon ugy nez ki hogy 290x CFre egy megoldas mukodik alapbol, az pedig a 295. 970/980bol azert van valos valasztek is rendesen meretezett hutesu, halk megoldasokbol.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Anubris #3168 üzenetére
A SEGA leányvállalata a CA. Még ha csak partnerek lennének, de nem, vállalati kapcsolat van köztük. De egyébként mindegy ki a bűnös a lényeg, hogy rossz irányba haladnak, és ez igen hamar megbosszulja magát, mert a stratégiai játékok műfaja erősödik. A Firaxis mellett elevickéltek, és a Stardock sem volt nagy versenytárs nulla kiadott játékkal 2014-ben, de mostantól sokkal többel készülnek, vagyis a kiéhezett játékosokra nem lehet számítani, mert egy-két stratégiai játék helyet mostantól kapnak fél tucatot, vagy többet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged