Hirdetés
- Visszafogott, vékony és vezetékmentes ProArt billentyűzet jött az ASUS-tól
- Nem tiltották be a Teslát Kaliforniában, Robotaxival ünnepelt a márka
- Az ARM részvényeinek eladásában csúcsosodott ki az NVIDIA felvásárlási kísérlete
- Jobb tömörítő algoritmussal kínálja meg a DirectStorage API-t a Microsoft
- Mi történik, ha minden PCIe slot tele van?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
Szerintem azt ők is érzékelik, hogy a kurrens "big thing" a grafikában a raytracing, a next big thing meg a neural rendering. Jelentsen utóbbi akármit is a gyakorlatban.
De hiába erős a pozíciójuk a konzol piacon, a PC piacon nem ők diktálják a trendet.
A dolog érdekessége, hogy - elvileg - nagyon sok dolgot az AMD (+ a konzol gyártók) dikálnak (az AMD-nek). Szerintem az FSR is valahol egy ilyen dolog. Valahol mintha azt olvastam volna... Nehezemre esne elhinni, hogy ne tudtak volna jobb algoritmust megalkotni - ugye nem egyedül, hanem a MS-tal és/vagy a Sony-val. De vélhetően fontos szempont volt, hogy legyen takarékos az erőforrásokkal.Azon gondolkodtam, el, hogy vajon az AMD tudott-e volna hozni - egy nem a konzol piacról származó, ott be nem vetett - jobb felskálázó megoldást, ami
1.) jobb minőséget biztosít, mint az FSR, aminek persze - mint azt a XeSS esetén láttuk sokszor nagyobb erőforrásszükséglet az ára
2.) A nagyobb erőforrásszükségletet úgy próbálja tompítani, hogy fixfunkciós/FPGA elemeket épít be. (ilyen hardverelemet be lehetne építeni a konzolba is)Szerintem nem lenne lényegesen jobb a helyzet, mint most. Az AMD tulajdonosok - legalábbis a frissebb kártyával rendelkezők - örülnének a jobb minőségnek, amit az új kártyások többletterhelés nélkül élvezhetnek.
De az Nvidia tulajdonosok akkor is vernék a tamtamot, hogy ők nem hajlandók bevállalni sem a rosszabb (hagyományos) FSR minőséget, sem a többletterhelést, ami a jobb minőséggel jár, és amihez nincs megfelelő hardverelemük, hanem igenis a fejlesztő építse be a nekik járó DLSS-t.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Eredeti játékok OFF topik
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autóhifi
- Sweet.tv - internetes TV
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- 226 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- iPhone 13 128Gb akku: 100%
- Apple iPhone 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
- Új HP 16 Omen FHD 165Hz G-Sync i7-14700HX 20mag 32GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest