- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz daveoff #3895 üzenetére
Mivel nem azt vizsgáljuk most, hogy melyik termék milyen áron nyitott, így teljesen irreleváns ez az adat. A mai piaci helyzet megítélésének szempontjából a mai ár játszik, nem a megjelenéskori. Azaz, hogy ma mennyibe kerül egy 780, vagy 980, vagy 290/290X.
(#3898) proci985: Azt nem adhatják túl olcsón, mert a saját Firepro kártyáikkal konkurálna a 8GB miatt. Kb. mint Nv-nél a Titan. Pláne, hogy ez korántsincs annyira lefojtva DP-ben (csak felezve van, ha nem tévedek), mint ahogy az Nv teszi.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
-
HSM
félisten
válasz proci985 #3894 üzenetére
Pedig a 21,5" FHD "csak" 102PPI. Persze, a notimon a dolgok is picikék 130PPI-vel, de ahogy írtam, közelről jól használható még. Nyilván ezért kell ésszel felbontást választani.
Hát igen, a 4K 28"-on az már nagyon kemény, 200PPI-vel.A telóknál viszont pont ezzel vakítanak. Kézbeveszed, és mit látsz először, a kijelzőt. Tényleg szép, de tök felesleges ezek a nagy felbontások. Nekem egy Xperia P van, 4" és 540 x 960 felbontás, és az is olyan szép, hogy megszólal, pedig csak feleannyi PPI, mint a G3. Nálam is nem a felbontás a szűk keresztmetszet, hanem hogy "túl nagy az ujjam" (pedig nem éppen hatalmas fizikailag) illetve túl kicsi a fizikai méret, hogy néha kb. az orromba teszem már így is, hogy kellő nagyításban kiférjen egy oldal és lássam is.
Már ez a 275PPI is kb. 35cm-ről "retina". Szóval azért jobb óvatosan ezekkel a dolgokkal.
Nem tűnik túl életszerűnek 17cm-ről bámulni egy 5,5"-os kijelzőt...Igen, ezek az olcsóbb karik vannak, de nálam nem játszik pl. a multi-gpu, falra mászok az input lagjától. Gondolom, nem csak én vagyok így vele. De akiknek jó, annak tényleg remek alternatíva pl. egy 7970 CF. Próbáltam, tényleg szépen mennek együtt, az input lagot leszámítva.
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
válasz Malibutomi #3891 üzenetére
A 2x290X-et CF-re értették. Nyilván nincs 2x gyorsulás CF-ben két kártyával.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
daveoff
veterán
Most egy 780 meg ~annyiba, mint egy 290x, egy 770 meg ~annyiba mint egy 280x, stb.
Szerintem meg a felvetésed teljesen irreleváns, mivel nem egy időbe jött a két kártya, az NV egy generációval előrébb van, így csakis a megjelenéskori listaárat érdemes összehasonlítani.....
Ha ezt nem érted meg akkor tényleg hagyjuk. Ez megint valamiféle szalmaszál, amibe kapaszkodhatsz, hogy most olcsóbb a 290, mint a 980? Vagy nem értem.......LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
proci985
MODERÁTOR
egyebkent valtozo, az en kijelzosetupom kb 160k volt es lassan 3-4 eves (nem egyszerre vettem a harom kijelzot).
a meghajtasa mondjuk mas teszta.
daveoff: az szep, ha ez tenyleg egy kartyaval fele fogyasztassal a Titan Z / 295x2 hataban lesz, akkor 1350USDert draga lesz, viszont egyben az elso egyGPUs kartya ami eleg 60fpsre stabilan es nyugodtan 4Kra. tehat ugy kb jovo karacsonyra talan eljutunk oda, hogy 4K egy karival olyan 300-500USD korul mar minimalis kompromisszummal kivitelezheto lesz jo eredmenyekkel.
me gusta.
HSM: hugomnak G3ja van, karacsonykor taperoltam picit. nem sokon mulott, hogy elfogjon a "kene" erzes.
21.5os fHDket hasznalok itthon, az mar kicsit suru (2011ben amikor vettem az elsot akkor 70-80k volt mai aron es ezzel az egyik legolcsobb a celra mar ok eips volt a piacon itt), viszont azota eltellt 4 ev. az meg vicces, hogy a 4K @ 28" kezdett terjedni, de elotte meg a 1080p@27"t eroltettek.
fHD fole persze jo teljesitmenyhez 290x/980 kell, de pl anno en egy szerm 6950 2GBvel kezdtem eyefinityzni (3840x1024 / 5760x1080). adott esetben le kell menni mediumig a felbontasban, de kompromisszumkepesen nem kell 200ezret kolteni csak a GPUalrendszerre.
itt pl akciozzak az uj 7850 2GBt 20-25k / darab aron, banyasz7950ek hasznaltan kb szinten ennyiert mennek, olyanbol ketto es amig mukodik a CF (ertsd neha varni kell a kov patchig ) addig elfogadhato a teljesitmenyuk 5760ra is.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
HSM
félisten
válasz daveoff #3881 üzenetére
Már mondtam, hogy nem szeretnék. Többször nem írom le.
Az, hogy mennyibe került a 290X amíg nem volt 980 teljesen irreleváns ma. Most ennyibe kerül a 290X és annyiba a 980.
(#3888) proci985: Ami a mobilokat illeti, szvsz hatalmas földművesvakítás, mekkora helyre mekkora felbontást paszíroznak. Kb. olyan, mint a 10-20Mpixeles "kompakt" divatfényképzőgépek, amiknél egy tízéves, 6Mpixeles DSLR is 100X szebb képet lő. Mobilon is kb. annyi értelme van a FHD-nak és felette. Pláne, hogy mekkora az ember ujja, amivel tapicskolja, és amilyen távolságról nézi.
Ugyanakkor számítógépes tekintetben teljesen jogos, hogy eléggé elmaradott a FHD a jelenleg elterjedt méretek mellé. Mondjuk én nem szívesen mennék 140-150 PPI fölé számítógépen sem, (a notim 1600*900-as 14", az egész jó ebből a szempontból 130PPI-vel, 60-70cm-ről szép is és használható is felbontásilag) ugyanakkor az kész vicc, hogy már 27"-ból is egyre több monitor már csak FHD.
Sajnos VGA terén viszont továbbra is kevés ajánlható típus van FHD fölé. Nem is nagyon vágnék annak neki egy 290-esnél gyengébb VGA-val... -
daveoff
veterán
válasz Malibutomi #3891 üzenetére
Pontosan! ~50%-al gyorsabb alapórajelen a 8GB-os Vapor-X-nél
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
proci985
MODERÁTOR
válasz ricshard444 #3887 üzenetére
980 SLI majdnem 100%ot skalazodik magasabb felbontasokon.
1080pre szvsz felesleges 970nel erosebbet venni. az esetek 90%aban az a kartya is overkill.
plusz remelem lassan ki lehet dobni azt a felbontast, nonszensz, hogy a mobilokban lassan az elvart felbontas magasabb, mint a monitoroknal. (de en vagyok a forum egyik felbontas es desktop estate fetisisztaja )
[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
válasz Locutus #3884 üzenetére
Ennyire lehetett számítani a várható csökkentett órajellel és 1.5x annyi "anyaggal". Ez játékban úgy 30-40% körül fog kijönni egy 980-hoz képest 1080p körül, ami ismerjük el, elég jól hangzik /húzva már 980 SLI teljesítmény, a több GPU problémái nélkül/
Ha jön egy megfizethetőbb verzió, az kielégítő erő lesz minden játékos számára erre az évre.
Vannak dolgok...
-
Milka 78
nagyúr
Ez az fiúk toljátok!
Kuklux klán vs levelibékák...besz@rok ebbe a nagy szabadságharcban...játszani van időtök? -
Locutus
veterán
Az első állítólagos Titan X benchmark eredmények...
1x Titan X = 2x 290XKomplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
nagyúr
Uraim, próbáljunk egymás elemzése helyett az AMD-nél és az nVidiánál maradni
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
törölt tag
Hol vagy Milka??? Már megint megy az „Allah akbar” Dzsihhhaaddd HSM módra.
-
daveoff
veterán
Nyugodtan belemehetsz a részletekbe, kíváncsian várom, hogy konkrétan a 980-nak milyen rossz tulajdonságai vannak. Az árát hagyjuk, mert az nem indok, alig drágább, mint a 290X volt megjelenéskor, és össze sem lehet hasonlítani a két terméket....
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Locutus #3878 üzenetére
A jelen játékokban FHD-ben tudjuk, hogy a 980 a leggyorsabb kártya, és ehhez képest kevesebbet is fogyaszt, mint az AMD leggyorsabb egy GPU-s kártyája. Nyilván ez zajszint tekintetében is könnyen kamatoztatható jó hűtésekkel. Ebben semmi érdekes nincs.
(#3879) hpeter10:
Nem tudom, miért gondolod, hogy nem értem meg.
De mindegy is, már rég nem írtam a Maxwell topikba, de asszem ide is inkább majd 2X is meggondolom.... -
Locutus
veterán
Pedig én szeretném ha elmagyaráznád, hogy jelenleg mi a baj a 980-nal.
Persze mentesen az AMD-s elméletektől és jóslatoktól, hogy a jövőben ki szerint mi lesz, meg hogy lesz... szigorúan a jelen tényekre, és tapasztalatokra alapozva.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
HSM
félisten
válasz daveoff #3872 üzenetére
Nem vitatom, hogy bizonyos szempontból nagyon jó kártya a 980. Ugyanakkor vannak negatív tulajdonságai is, amik miatt nekem köszönöm, nem kéne. Pláne ezen az áron. Részletekbe nem mennék most inkább bele.
A 970-be pedig végképp kár belemenni, egy 660Ti-n még elment ez a 2GB memória a 192 bites buszon móka, de egy 970-esen egy még ennél is sokkal rondább megoldás, ezen az árszinten, ez oltári gáz.(#3874) hpeter10:
Attól, hogy nekem személyesen nem volt még GTX970/980-am, az nem azt jelenti, hogy nincs rálátásom. [ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
Ne viccelj. Te a 970 topikban csak negatív dolgok miatt voltál/vagy/leszel ott. Csak azok kihangsúlyozására. A 290 topikban még nem láttam olyan embert mint te, hogy ha valami melegedős egyéb probléma elő kerül, oldalakon át csak fújja, fújja. Mindenki tudja mi vele a célod, te magad is, csak mivel okosan szoktad, ezért nem vagy ott a miért moderáltunk topikban. Ettől függetlenül szerintem ez sem az a hely, ahol a poénoknak a helye van.
-
HSM
félisten
Én se trollkodni jártam oda. Ha trollkodni jártam volna, akkor az ott lenne a "Miért moderáltuk" topikban, márpedig nincs.
(#3868) daveoff: Társalogtam is azokban a topikokban. De semmi kivetnivalót nem láttam benne, hogy ha felmerült a topikjában is, akkor ott hozzászóljak. Nem láttam a topik tudnivalókban utalást arra, hogy a memóriagondról tilos lenne társalogni, mert külön (hírhez tartozó) topikja van.
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
Azt ne mondd, hogy téged annyira érdekel a 970 memória gondja, soha nem is volt, és nem is lesz 970-ed. Ha meg annyira arról akarsz témázgatni, akkor ott vannak az adott hírekkel kapcsolatos topikok, ott nyugodtan lehet róla társalogni.
-
HSM
félisten
-
-
Televan74
nagyúr
válasz MiklosSaS #3859 üzenetére
Időzítése marha pocsék az AMD -nek.Sajnos.
Van X felhasználója az NVidia -nak,és Y az AMD -nek.Ahogy halad az idő előre az NV -nek lesz X+1, az AMD -nek Y-1.
Én nem akarom bántani az AMD -t,mert az innováció szép és jó, de amíg nem termel hasznot addig bajban lesz
Szeretném ha a cég kilábalna végre ebből a nagy negatívumból.Mindenbe beleugatok!!!
-
-
MiklosSaS
nagyúr
Miert jo az nektek ha fikazhatjatok az AMD-et?
Ha benézel a jukon làthatod az AMD jövőt. - en azt latom csak hogy ha nem lesz nyeregben az AMD akkor a 980-as kartyahoz hasonlo ujabb generecios kartyert majd nem 450 angolt fontot kell leperkalni hanem 600-at.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
törölt tag
-
törölt tag
-
-
Televan74
nagyúr
Én is furcsállottam a refek használatát a 980 -ból.
De a másik kedvencem mikor egy tesztben ref 290/290X tesznek egy hűtés és zaj táblázatba.Nem okés semelyik oldalon sem.#3846) hpeter10 Baromi rossz időpont.Az emberek nyáron nem új kártyára költenek.
[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
törölt tag
válasz #Morcosmedve #3846 üzenetére
AMD marketing strategy!
Trollolo! -
törölt tag
Nincs semmi friss infó az új Radeonokról? Így elmarad a szokásos „Allah akbar”
-
TTomax
félisten
válasz Televan74 #3843 üzenetére
Attól az oldatól csak ilyen hulladék tesztek jönnek...és még finoman fogalmaztam...már élből úgy indít,hogy Windows 7 Ultimate x64, a processzor is igen életszerű,no meg az is hogy két ref 980 raktak oda,amikor a non refek sem drágábbak,de legalább jobban boostolnak alapból,illetve egy szó sem esik se az órajelekről,se a fogyasztásról...egyébként tudták ezt még fokozni,ezen röhög a fél OCUK... [link] kanadai oldal... hazai reklámmal...
Tech content trusted by users in North America and around the world hát hogyne...
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Televan74
nagyúr
NVIDIA GeForce GTX 980 SLI vs Radeon R9 290X 8GB 4K teszt.
Mondjuk én processzort mást választottam volna.
Mindenbe beleugatok!!!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Malibutomi #3839 üzenetére
fun fact: ma raktuk ossze egyik baratom gepet, Asus GTX970 Black, gyakorlatilag Matrix iteracio mas nevvel, de hasonlo featureokkel es merettel. teljesen jo, bar win telepites miatt mar nem lattam mennyire jo terhelve. viszont orommel meselte, hogy wow alatt 4kban van 80 fpse (!!!!) es csendben marat a gep.
de ja, elnezve a hireket ha most is lesporolja az asus a ramhutot akkor ez igy instant nope.
daveoff: nem tudom ki csinalta a powertune profilt a 290x matrix platinumhoz, de az eleg sokat elmond a helyzetrol, hogy masodik nap mar a profilt nezegettem, harmadik nap meg megkapta a haz ezt az oldallapot.
de ez veszmegoldas, mert baromi hangos a gep (az en fulemnek).
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz Malibutomi #3839 üzenetére
Jaja, ez tényleg így volt, ment a duma, hogy a 95°C az ideális, mert az milyen kurv@ jó, meg a ref hűtés is az, mert ahhoz van kalibrálva a powertune profil. Aztán ezzel magyarázták, hogy késnek a custom kártyák, mert újra kell kalibrálni a powertune-t, meg a venti profilt, meg mindent, aztán egyszer csak kiadták ugyanazokkal a hűtésekkel, mint a 780 szériát, semmit nem változtattak. Meg is lett az eredménye, és most már azt is tudjuk, hogy a Hawaii víz alatt a leghatékonyabb. Akkor még én is bevettem ezt a sok zöldséget, most már nem megy le a torkomon....
-
Malibutomi
nagyúr
válasz proci985 #3838 üzenetére
Én ebben nem hiszek hogy nem lesznek egyedi hütések. Anno a 290-re is ezt mondta Abu, hogy nem lesznek jók, mert annak 95 fokon kell menni. Aztán kijöttek és vígan hasítanak 75-80 fokon. Még volt olyan hír is, hogy most nem úgy lesz mint a 290-nél, hogy csak késöbb jönnek, hanem rögtön.
Csak Asust nem szabad venni amíg nincs letesztelve milyen. -
proci985
MODERÁTOR
válasz Malibutomi #3836 üzenetére
hm, nekem vegul nem lett, teszt alapjan volt annyi. mondjuk terhelve realis, hogy max kozepmezony.
viszont ettol fuggetlenul nem a ref coolerek kozott kene villantania ha tenyleg nem lehetnek aftermarket megoldasok a problemas memhutes miatt. szvsz az aftermarket 970ek lekorozesenek vagy legalabb megkozelitesenek kene lennie a celnak. tehat uresben totalis csend, terhelve pedig halk mukodes.
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz Malibutomi #3836 üzenetére
Pontosan, azt mondta 70°C körül voltak a GPU-k, és szerinte nem volt hangos. Ha 2 GPU-val ezt tudta, akkor a 390X-et gyerekjáték lesz hűteni vele.
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz proci985 #3835 üzenetére
Azt hiszem Daveoff írta hogy az ismerösének egyáltalán nem volt hangos.
Tesztekben is azt írják hogy igen idle relativ hangos, terhelésen viszont mikor a léghütéses kártyák dolgoznak már azokhoz képest halk, és szépen az alsó harmadba csúszik a táblázatokon.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Malibutomi #3831 üzenetére
a 295x2 irdatlanul hangos volt. idle 1200rpm (a 92es es a 120as ventin is), load 1800rpm (mindket ventin).
viszont az egy 500Wos kartya volt, szoval ha 600-1200rpmre lovik be a ventit es normalis lesz a pumpa, akkor ez meg jo is lehet.
-
Xmister
senior tag
válasz MiklosSaS #3830 üzenetére
GDC-n ebben a házban volt a kártya, ha minden igaz. Nem tudom milyen ház ez, de nem tűnik egy szellőző bajnoknak. Ha ebben le tudták hűteni, akkor az szerintem kompakt víz volt.
Az pedig 65 fokon tartotta a 2 Hawaii-t is.(#3833) Televan: Nézőpont kérdése. Ha úgy vesszük elég hozzá egy 5 ezres ház is, csak az egy venti hely kell, ahova fel lehet rakni, az pedig általában szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
Eléggé nehéz lesz eladni a 390X -t vízzel,limitálja a lehetőséget sok házban.Jó lenne ha jönnének hőcsöves ventis változatok.
Mindenbe beleugatok!!!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Malibutomi #3831 üzenetére
Na akkor ez igen! Lehet hogy a GTX 980 utodja a 390X lesz!
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
odorgg
addikt
Mert marha jól néz ki! + a nyákot is óvja az esetleges sérülésektől, és hűtésbe is besegíthet. Ezen kívül jelentéktelen + költség a gyártás szempontjából, de ha emiatt 20 dolláral többe kerülne, akkor sem panaszkodna senki.
(#3810) proci985
Akkor max le veszi az illető, ha tri-quad sli-zik. Sima SLI-nél meg csak tesz alá egy normális lapot az user, ahol nem 1, vagy fél slot hely van a kártyák közt.
Naja, akár egy esztétikusan bordázott backplate is jó lenne, ami még a memóriák hűtésébe is besegíthetne.
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
Locutus
veterán
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Gurulunk, WAZE?!
- Védelmébe vette az Intel volt vezére az Intel 18A node-ot
- Path of Exile 2
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- BestBuy topik
- Spórolós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok