Hirdetés

Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz xmercedesx #1853 üzenetére

Azért nehéz (értelmetlen?) veled vitázni, mert amikor kifogysz a csíkokban ábrázolható érvekből, akkor
    - elkezdesz játszani a különböző dimenziók súlyozásával (pl: fogyasztás meg kit érdekel?), Eközben nyilvánvaló, hogy pár W fogyasztás valóban nem számít, és mindenki saját maga igénye szerint ítélheti ezt meg, de a technológia vonatkozásában a gyakran másfélszer, vagy kétszer akkora fogyasztás azért már számottevő ahhoz, hogy igenis figyelembe lehessen venni tényezőként.
    - elkezdesz sajátos számítási módszereket bevezetni. Mint pl ez a magokra leosztott pontérték, vagy az, hogy "kiszámítod", mit tudna egy 10 magos AMD.
    - Vagy ha már ez sem válik be, akkor előjön az, hogy a kurrens értékek mit sem számítanak, mert majd ha jön az intel új architektúrája vagy új gyártástechnológiája, na akkor majd akkor. Majd.

Rajtad kívül mindenki a valóságból, a megkapható, mérhető tényekből indul ki és azokkal érvel. Miközben látjuk, hogy az intel milyen mértékben engedte el a fogyasztási értékeket, senki nem kezdett el azzal érvelni, hogy nézzük meg, mit tudna a 8/12/16 magos Ryzen 125/240W fogyasztási értékekből. Tudjuk, hogy ilyen jelenleg nem kapható a piacon.

Szerintem amit lehetett már megbeszéltük:
    - az intel top SKU-i gyakran jobb 2-4%-kal a játékokban, mint az AMD top legjobb SKU-ja
    - ez azonos árszegmensben levő termékek esetén (a hozzájuk dukáló gpu-val) alig érzékelhető.
    - Többszálas teljesítményben az AMD kínál jelenleg jobb termékeket, de ez nem jelenti azt, hogy azonos árszegmensben feltétlenül kiugróan jobb többszálas teljesítményt kínálna.
    - AMD kínálata versenyképes árban és teljesítményben, miközben gyakran valamivel jobb fogyasztási értékekkel kínálja ezt.

Én úgy látom, hogy aki leginkább képtelen elfogadni azt, hogy az intel terméke valamilyen szempontból alulmaradhat és állandóan érzi a késztetést, hogy felültrompfolja azt valamilyen - akár mondvacsinált - érveléssel, az te vagy.

Igazából engem már az érdekelne, hogy miért csinálod?

Aktív témák