Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Envo_
aktív tag
válasz
huskydog17 #42999 üzenetére
Nem áll szándékomban beleszólni, de más modellnél semmit nem számít, hogy egy adott gyártó egy másik szériában mit csinált. Inkább mint terméket egyesével kéne értékelni
Ha a gyártó mentén vagdosunk frontokat fals képet fogunk kapni.
-
huskydog17
addikt
Nem áll szándékomban beleszólni, de én pont az MSI-vel sz*ptam be: 3-ból 2 RX 470 Gaming gyári hibás volt, csak a harmadik volt hajlandó normálisan működni, ez már közelít a 3 év felé. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy minden gyártónál ki lehet fogni hibás termékeket, én az MSI Gaming-el sz*ptam be, mások a Giga Aourus-sal vagy más nagy névvel.
Ha majd a jövőben megint veszek új VGA és ismét Radeont vennék (nem túl valószínű), akkor más gyártópartnert fogok pénzelni.
#42990 Televan: Mennyire érdekes, hogy az egykor legendás HIS teljesen kihagyta a Vega sorozatot a custom hűtés területén, a Navinál viszont megint csinálnak. Régen ugye ők legendás IceQ hűtőket csináltak még a Radeon HD 3000/4000 korszakban, mára sajnos nagyon beleszürkültek az átlagos custom hűtők közé.
Azért érdekelne, hogy egy AMD exkluzív gyártópartner miért nem foglalkozott custom hűtéssel a Vega sorozatnál. Lehet lassan ők is lelépnek erről a piacról, mint a Club3D? -
b.
félisten
válasz
Yutani #42997 üzenetére
azért írtam, hogy általában és ritkán
GTX 1000 sorozatnál már az első bekapcsoláskor egy teljes terhelésnél előjött legtöbbször, de ott is volt olyan aki pár hónap után jelezte.Itt [link] rengeteget tárgyaltuk, de mint kiderült még az Aorusnál is előjött random.1 év az elég jó, hogy olyan sokára jött elő. Én azóta kerülöm a márkát, marad az MSI / EVGA számomra.Tudtad cseréltetni ? -
Sorrowful
friss újonc
Üdv mindenkinek.
Szeretnék egy kérdéssel fordulni a közösség felé! Most jutottam el odáig hogy laptopot vennék. Nagyon megtetszettek az Acer Nitro 5 széria illetve az ASUS tuf széria darabjai. Mindegyikben Ryzen proci dolgozik illetve rx560-as videókártya. Azt szeretném kérdezni,hogy mára megoldóttak-e a szoftver problémái ezen AMD-s rendszereknek? Mert sok problémáról olvasgattam a weben,de nem vagyok egy pc guru sajnos. S szeretném jól körbejárni a témát,nehogy mellényúljak kissé laikusként. Vagy esetleg inkább maradjak a Lenovo 330-as szériánál amely intel vonalon hozza a szokásos i5 (8300H) s gtx1050 vonalat?! ( Bár ha jól olvastam itt a hűtés nem valami derekas)
Segítségeteket előre is köszönöm!
ui. Főképpen főiskolai tanulmányokra kellene,s alkalmankénti játékra. -
b.
félisten
válasz
Yutani #42992 üzenetére
annyi hogy általában az első pár alkalommal ki szokott jönni már a kerregés, . Akinek nem kerreg annak ritkán szokott később már. Valami rossz minőségű lutri alkatrész vagy az összeszerelés nem állandó minőségű fene tudja.
DE érdemes olyan boltban megvenni a Giga kártyát, akik ez miatt cserélik, mert NV oldalon sok panasz jött pár boltra, akik azt mondták ez nem garanciális probléma. -
joey04
titán
válasz
Yutani #42992 üzenetére
Nekem nem volt még giga kártyával ilyen bajom, igaz nv oldalon, de hűtést tekintve ez mindegy. Én általában az ő kártyájukat választom hosszú évek óta. A brutális árak idején vettem csak mást, mert akkor egy asust találtam jó (elfogadható) áron. Persze tudom, amd vonalon nem ők a favoritok.
-
Petykemano
veterán
Abu!
ezmiezmi? -
Televan74
nagyúr
IceQ X2 5700XT már kapható japánban,átszámolva kb. 157.000 Ft kint.
-
Puma K
nagyúr
Sietnek eléggé, de most kell ütni a vasat amíg meleg
Forrás: [link]
2020
Zen 3 desktop : Ryzen 4000 - Vermeer (7nm+)
Zen 3 server : Epyc - Milan (7nm+)
2021 ?
Zen 4 desktop : Ryzen 5000
Zen 4 server : Epyc - Genoa
-
Kupszi
aktív tag
Kinek mi...
Most egyértelmű legjobbat keresünk vagy bízunk másba is. Ha a legjobb levegőt akarod kitalálni akkor 100% Sapphire lesz. NV fronton ugyan jók a "Gagyibájt" hűtései de ha átültetnék talán itt is hozna annyit, de nem rajtam fog múlni.
Azért én még azt mondom Aorus Extreme lesz, ha nem is a legjobb, de ott lesz. Ha meg valami gagyi hűtés jön tőlük ahogy szokták akkor elkeseredésembe be fogok ruházni egy Sapphire Vapor chamber limited 5700XT-re.
Ha már árak, akkor bizony Custom léghűtős kártya bőven drágább sok esetbe, mint a jobban teljesítő egybevízes.(Gondolok itt egy EVGA lég , és inno3D - közt Nvidia fronton)
-
Envo_
aktív tag
miért vagytok megáldva a vaporral? ha annyira durva lenne nem kéne sok helyen használják?
(#42984) Pug
GTX 1080 Ti AORUS Waterforce vagy AORUS extreme -
Pug
veterán
válasz
Kupszi #42982 üzenetére
Hát a Gagyibyte egy ideje semmilyen fronton nem tud érdemlegeset adni, szóval bátor dolog rájuk fogadni
BTW szerintem a spekuláció erősen légre korlátozódott (mivel a vizes versenyzők vagy nem üzemeltethetőek önmagukban, meglévő kör nélkül (oké, AIB igen) plusz messze más árkategóriában indulnak).
-
-
törölt tag
ROG STRIX RX 5700 XT bemutató
Alap: 1840 MHz
Game: 1965 MHz
Boost: 2035 MHz !!! -
törölt tag
válasz
Shkiz0 #42975 üzenetére
Jó ez a Twin Frozr VII hűtés MSI-n de azért a 3 venti fogja elvinni a prímet.
1.Sapphire vaporkamrás változat.
2. Devil a végén kicsit átfújásos, legjobban szellőző
3.Asus Rog ha el nem rontják egy 60 forintos alkatrésszel spórolva. +legdrágább
4 XFX olds mobil hűtőráccsal legjobb dizájn, és XFX-et ismerve legjobb VRM hűtés.
5. MSI Gaming X
Ha még bedolbják az Aorus Extreme változatot arra oda kell figyelni de Gigától csak azt. -
Tyrel
őstag
válasz
Shkiz0 #42975 üzenetére
Ami PowerColor Polaris alapú kártyákat láttam közelről az alapján én nem gondolnám hogy bármiben is elsőségre lehet számítani tőlük, ill. talán ha a rossz venti vezérlést díjazzuk akkor abban... Így a 3 ventis trófea egyelőre az Asus-é, de azért várjuk meg azt a Nitro-t...
2 ventis megoldásokból szerintem sem a Sapphire lesz a legjobb, viszont (az elszabadult nyitóárak után) valószínűleg, ár szerint rendezve, az elsők közt lesznek akik olcsón adnak egész jó megoldást. Sapphire Pulse szériája ár/értékben nagyon erős szokott lenni.
-
DeckardCain
senior tag
válasz
Shkiz0 #42975 üzenetére
Az az XFX elég komoly lesz. Feltéve, ha nem lesz gagyi..
Chinese Retailer Lists Custom XFX RX 5700 XT Graphics Card - 3299 yuan.
"The graphics card measures 290 x 150 x 58mm."
A sapphire pulse 5700xt pedig nem tűnik valami biztatónak egy vega 56 pulse-hoz képest, szerintem.
Overclockers.co.uk-n már fent van, a kártya méretéből(284.8 x 126.47 x 42 mm) is látszik, hogy 2 slotos megoldás lesz csak.Mondjuk lesz Nitro is, de remélem nem ilyen rx 590 szintű
Az lenne a jó, ha ezekkel a custom kártyákkal meglehetne finomhangolással játékok alatt a 2050-2100 -as órajel, mondjuk olyan ~220w TDP körül max.
Akkor még azt mondanám, hogy elgondolkodnék a cserén, de nem egy elszállt árazású strix-re. -
Tegyünk fogadásokat, így látatlanba, hogy melyik gyártónak lesz a legjobb hűtése
Tudom mindenki a Sapphire-t mondaná, de én nem rájuk fogadok. Igaz csak felületesen láttuk az eddig bejelentett kártyákat, nem tudjuk maguk a bordák, hogyan vannak kialakítva stb, de én azt mondom a legjobb hűtés így fog kinézni:
- 2 ventis: XFX (Johhny5 edition)
- 3 ventis: Devil vagy Strix -
törölt tag
válasz
FragMaster #42970 üzenetére
Eleg sok gondod van
-
törölt tag
válasz
FragMaster #42965 üzenetére
Persze, peldanak hozza fel, de miert ezt hozna fel peldanak, lehetett volna a ROG STRIX is, megsem azt irja
Talalgatos topik, remeljuk lesz Vapor is meg Toxic is, ha nem, marad a Nitro.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
ScomComputer #42967 üzenetére
Szép és nagy
-
ScomComputer
veterán
Jönnek folyamatosan az új képek a custom-ról...
[link] -
Yany
addikt
válasz
FragMaster #42965 üzenetére
Sajnos nem ez az első alkalom, hogy kamu infót/pletykát terjeszt itt valaki a ph fórumain angol nyelvtudás hiányában, csak mert meglátott egy-egy szót a szövegben. Nemrég javítottam ki valakit, mert épp az ellenkezőjét írta annak, mint amit az általa(!) hivatkozott forrásban állítottak. Észnél kell lenni, hogy ki mit fogad el itt.
-
Devid_81
félisten
-
Puma K
nagyúr
válasz
#82819712 #42959 üzenetére
Akik több éve foglalkoznak a hardverekkel és azok cserélgetésével azok tudják, hogy az Asus egy már alapból plusz felárat jelent egymagában a többi gyártóhoz képest, és még erre rájönnek a különböző kategóriák elnevezései, amik nem mindig fedik azt az értéket mint amit az adott termék képvisel.
Tehát vannak gyártók és adott termékkategóriába tartozó termékeik amik felárasak más néven drágábbak a többihez képest ami nem mindig indokolt.
-
válasz
#82819712 #42959 üzenetére
Tularazott lesz, mert Asus mindenben az.
Legyen az alaplap, vga, vagy barmi egyeb.
Radeon VII, Vega, Navi de NV vonalon is ok a legdragabbak kb, es ettol fuggetlenul Vega eseten sem ovek volt a legjobb hutes.
Viszont 20xx NV vonalon most meg ovek az egyik legjobb.
Kerdes most mit alkotnak. -
törölt tag
válasz
#22889600 #42958 üzenetére
Remek leak !!! GIBBO-t sosem szabad leírni.
Csak azt nem tudom mi van azzal ha pár hónap múlva Brexit, az hogy érinti az EU garanciákat vajon.
Bár már tudjuk de itt a hivatalos hogy Aug 16. Asus Strix
Érdekes hogy mindenki azt gondolja túlárazott lesz pedig még nem is tudunk árat, vagy igen ? -
törölt tag
Ugy nez ki lesz Vapor-X meg Toxic is, ez igy biztatoan hangzik, reg volt mar barmelyik is
-
Tyrel
őstag
válasz
Yutani #42955 üzenetére
Ha már ránézésre megyünk akkor ez 1:1-ben a Vega 56 PULSE hűtője, csak végig NYÁK van alatta, így nem tudja keresztül fújni...
-
Gerr'y
senior tag
RADEON RX 5700 XT PULSE 8GB GDDR6 PCI-EXPRESS GRAPHICS CARD
pre order price: 429 GBP [link]Red Devil és társai várhatóan 450-500 GBP között indulnak.
-
törölt tag
Az F1 2019 lesz az első játék ami az AMD FidelityFX-et és az Nvidia DLSS-t is támogatja.
Érdekes lesz összehasonlítani.
FidelityFX= Contrast-Adaptive Sharpening (CAS)+ Luma Preserving Mapping (LPM) -
Raggie
őstag
válasz
Pécsi gyerek #42947 üzenetére
Az nem rossz, hogy elvileg ugyanazon az áron jönnek a customok, mint a ref kártyák.
-
Pécsi gyerek
addikt
-
GeryFlash
veterán
válasz
Petykemano #42927 üzenetére
16GB lóf*szra nem lesz elég... 6 év laatt sikerült duplázni a RAM+VRAM méretét, nevetséges, köszönjük versenyhatóság hogy szartatok bele megbünteni a memória gyártó cégekből álló kartellt. Már most vnanak játékok amik 6-8GB RAM-ot foygazstanak, VRAM-ból Division 2 full kiamxolva például 13-at.
-
Kupszi
aktív tag
A Sapphire aki a legszorosabb kapcsolatba áll az összes gyártó közül az AMD-vel, neki miért nincs hír még a Custom kártyáiról? Semmi szívárgás hogy marad-e a megszokott Nitro+ hűtés vagy valami újdonság kerül elő. Vagy nagyon jól tudnak titkolni, vagy nagyon jól megfizetett dolgozók vannak akik nem szivárogtatnak semmit.
-
Cathulhu
addikt
válasz
Petykemano #42941 üzenetére
Végre nem csak eligazolásokról van szó, hanem leigazolásokról is. Mindenesetre ez jónak tűnik, a múltja kifejezetten impozáns. S3 mindig is kifejezetten innovatív cég volt, az Ati/AMD időszaka alatt a leírás szerint aranykorát élte a cég és Synaptics is sokat erősödött ezek szerint
-
Petykemano
veterán
válasz
Petykemano #42941 üzenetére
Ja, Sandeep helyére jött.
Nem sokat maradt az az ürge... -
Petykemano
veterán
Én nem tudok eligazodni az AMD divíziók között.
Azt mondják, David Wang mellé érkezik. De közben már messziről.sem említik a Radeon Technologies Group kifejezést -
Televan74
nagyúr
-
törölt tag
HIS is beszáll
HIS RX 5700 ICEQ X2
Mondjuk a YESTON se semmi -
Raymond
titán
Elerhetosegek:
Aug 16 - Asus ROG Strix OC Radeon RX 5700 (XT)
Aug 23 - Asus TUF Gaming X3 Radeon RX 5700 (XT)
Aug 30 - Asus RX 5700 Dual Evo -
keIdor
titán
válasz
32 CU Navi szerintem akkor.
Bőven elégnek látszik.
Nem lepődnék meg, ha 2023 végére meg jönne megint nagyobb. Simán tudják duplázni.
Addigra beérik a 8K, megint jöhet egy refresh. -
paprobert
őstag
válasz
Az órajelek reálisnak tűnnek. CPU, GPU is a sweetspot körül. Pár év múlva, ha nagyon kellene, tudnak húzni rajta pár 100 MHz-et is akár.
A 8MB L3 viszont fura. Ez a negyede annak amit a Zen2 hoz.
Logika van benne, mert a fejlesztők egyenhardverre tudnak tesztelni, nem kell "mindennek is" beleférnie, mint PC-n.
Illetve lehetne azzal indokolni, hogy mindenképp hozzá kell nyúlni a CPU-hoz a DRM, backwards compatibility layer miatt, stb.
Úgy vannak vele, hogy mivel nem lehet 1:1-ben az asztali dizájnt vinni a konzolba, akkor már szilíciumot nyernek még ott, ahol tudnak. -
Devid_81
félisten
válasz
En titkon ettol erosebb GPU power-el szamoltam, legalabb 5700 XT szintet vartam.
Biztos ez sem lesz rossz, de ez sem csinal forradalmat a grafikaban.
Megint az az 1, talan 2 evet tippelnem a konzolok javara amikor talan "erosebb" lesz mint az atlag PC grafikaban, es csak a felsokategorias / csucs gamer PC-kkel lehet max hozni azt a szintet, onnan meg majd megint a konzol fogja vissza az egeszet, mint mostanaban ahogy szokott lenni.
Remelem tevedek -
Televan74
nagyúr
válasz
Ha belegondolok hogy a mostani PS4 -ből milyen grafikát tudtak előcsalni,akkor már előre félek hogy ebből a hardverből milyen állejtős játékok jöhetnek RT -vel.
De jó látni hogy az AMD -nek is lesz RT -s hardveres megoldása.Remélem jól döntöttem hogy várok a következő generációs Navi -s kártyákra.
-
Petykemano
veterán
PS5 (AMD codename Ariel). AFAIK these are final specs. Not sure when console will be out but dev kits have been out for some time now. Actual SOC based dev kits being sent out now.
8 core Zen2 at 3.2GHZ - 8MB of L3 cache
Navi GPU with HW RT @1680MHZ
16GB GDDR6/256bit bus/18Gbps chips (17Gbps downclocked)
1TB of SSD with some kind of cache DRAMPS5 will have the equivalent of a RTX 2060~ with their own custom built GPU
-
Kupszi
aktív tag
Egy RX 580/590-en használt Sapphire hűtés, mennyire lenne "erős" egy 5700/5700XTnek?
Persze egyértelmű hogy nagyobb hűtéssel kell támadni, látván a többi gyártó kártyáit. De mint fogyasztás terén elvileg simán beleférne. Viszont sokkal kompaktabb is lenne. Egy Vega64 nagyságú kártya már csak a súlya miatt se nagyon kedvező. -
awexco
őstag
válasz
Pécsi gyerek #42915 üzenetére
Ez a közelednek igazándiból jövő év eleje is lehet . De mindenképp biztató . Szerintem 2 fel 2 pedig alá jöhet a jelenlegi navinak legjobb esetben . Az lett volna még érdekes kérdés , hogy laptop fronton mikor várható Navi ? Bár gyanítom , hogy max jövőre . Bár én max hátradőlve fogom vizslatni mer 1 óra és 5700 xt lesz a gépem
-
Kupszi
aktív tag
válasz
Pécsi gyerek #42920 üzenetére
Konkrétan itt az RX 5xx és a vega szériára gondoltam. Ott mond el ugyanezt
-
Kupszi
aktív tag
-
zef
tag
Hivatalos PR anyag speckókkal, képekkel:
Radeon RX 5700-series graphics cards from ROG and ASUS let Navi shine its brightest
-
Pécsi gyerek
addikt
-
Televan74
nagyúr
ASUS ROG STRIX és a TUF képeken
Asis TUF - Augusztus 23.
Asus Dual EVO - Augusztus 30. -
Petykemano
veterán
válasz
Pécsi gyerek #42908 üzenetére
A Navi14-ről tudható, hogy 24CU/12WGP
De minden inkább csak találgatás, tudni vélés.
Nem fogsz senkitől kézzelfogható bizonyítékok nélkül megbízható kemény állításokat kapni, mert bárkit, aki prófétának áll, még azelőtt keresztre feszíti a tisztelt közönség, hogy a "próféciáról" bebizonyosdna, hogy pontatlan.
-
Kupszi
aktív tag
Az hogy te mit szeretsz, az nem ide fórumra tartozik.
Egyelőre még minden csak találgatás, még semmi pontos infó nincs a navi12-ről mi lenne, ezért ez a topic címe hogy "találgatós topic".
Ami ide tartozik az ide is fog, függetlenül attól hogy neked mennyire tetszik vagy mennyire nem. -
Pécsi gyerek
addikt
Most akkor senki nem tudja hogy mivan?
-
paprobert
őstag
-
Kupszi
aktív tag
válasz
solfilo #42903 üzenetére
Akkor máshogy írom, a Navi 10-nek kellene elviekben a nagytesónak lennie, a 12 és 14 pedig a gyengébb verzió. Ezt az AMD már nagyon régóta így követi le.
A Navi 12 lenne a nagyobb testvére a Navi10-nek , és a Navi 14 pedig egy 580-as szintű kártya, nekem ez kicsit furcsa lenne így. -
Kupszi
aktív tag
válasz
Petykemano #42896 üzenetére
Nem úgy volt hogy a nagyobb szám a "gyengébb" tipus?
Kicsit furcsállom hogy megfordulna az AMD eddig bevált tipusjelzései.
-
awexco
őstag
Szerintem kisebb meg nagyobb is jöhet ha már külön kódnév alatt futnak .
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Xbox Ultimate előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest