- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Pakmara #63122 üzenetére
Úriember ízlésről nem vitatkozik, de a Radeon 7 mint csúnya kártya? Azzal a roppant minimalista indusztriális dizájnnal? Amit annyira tart, hogy konkrétan a hűtés rovására megy?
Az egyik legletisztultabb kártya, amit valaha gyártottak. Talán csak a Vega 64-ek voltak letisztultabbak, kiváltképp a Liquid, ha elvonatkoztattál a csövektől.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Raymond
félisten
válasz Pakmara #62878 üzenetére
Raadasul nem is olcsobb olyan durvan ahogy a kollega "csusztatja" hogy finomabban fogalmazzak Per pillanat a 4070 van 589 es 599 EUR-ert a 7800XT pedig 579-589-599 es feljebb, tehat ugyanannyiba kerul. Van itt-ott (olyan hetente egyszer) par darab az MSRP aron vagy picivel felette 549-559) de egyelore ha van kaphato termek azok mind picivel 600 alatt vagy joval felette vannak.
Meg kell par het hogy a szallitasok es ezzel az arak is normalizalodjanak a 7800XT-nel.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Jadro
veterán
válasz Pakmara #62870 üzenetére
Ez a videó nagyon jó, fel is iratkoztam a nénire.
A 4070 is alulfeszelhető? A 3070 pl elég szépen levihető kvázi teljesítménycsökkenés nélkül.
Pont 3070-ről tervezek váltani valamikor és a 4070 illetve a 7800X a kiválasztott. Mindkettőnek megvan a maga előnye/hátránya és persze értem, hogy mindenkinek más a fontos szempont. Ár/FPS/fogyasztás/hő/jövőtállóság/ki mivel játszik/stb.
Filózom erősen, hogy melyik legyen 1440p-re.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
hahakocka
senior tag
válasz Pakmara #62626 üzenetére
Van ott 4060ti vs 7700xt és 4070 vs 7800xt is grafikonokból. Nekem az csalódás ha nem hozza a 6900xt-! Ár értékben, raszter erőben (grafikon azért kérdéses igaz e várjuk meg a teszteket Szept. 6. án) és vramban persze veri az Nv-t de fogyasztásban bőven nem bár talán nem kell hozzá új táp. FSR3 megint még csak készül? Biztos jó lesz akit érdekel engem amúgy nem továbbra se, de azért jó sokat tolatják, remélhetőleg a képminőség is jó lesz akkor vele ala DLSS 3.5.
7700xt n annyi van amennyi a6700xt-n volt amennyi nem votl a 3070 en és a 4060ti-n se a simán. A 16gb os 4060ti egy parasztvakítás lett a tesztek alapján. Annyira gáz volt hogy alig küldtek annó ki belőle előre tesztekre. Alig jobb csak és cserébe sokkal drágábban s kicsivel többet eszik mint a sima 8gb 4060ti. Ez a kártya nem használta ki a 128 bittel a 16gb ot! Az viszont vicces, hogy az elmúlt 1 évben kb az összes AMD 6000-es 7000 es kari mekkorát erősödött a totál Nvidia sponsor Cyberpunkban s Watch Dogs 3 Legionsban![ Szerkesztve ]
-
Cyberboy42
senior tag
válasz Pakmara #60310 üzenetére
hát de ezaz, nem a relatív tekjesítményt akarjyk összehasonlítani. hanem a csipnek perf/watt mutatóját, azt meg bizony csak ugyanazon a teljesítményel lehhet. ez mindig így volt. az más kérdés hogy a játékosokat ez kevésbé érdekli.
...A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
Petykemano
veterán
válasz Pakmara #60303 üzenetére
Nekem az a bajom, hogy úgy reklámozzák a kártyát, hogy
+54% perf/w és +60-70% (bocs, nem tudom fejből, hogy mennyi)
Viszont a kettőből valójában egyszerre csak az egyik igaz.300W vs 300W mérés esetén lehet, hogy igaz a +54% perf/w, de az csupán +54% teljesítményt is jelent.
Ezzel nem lenne gond, de ők +60-70% teljesítményre akarták árazni a kártyát, nem +54%-ra és a +60-70% teljesítménynövekedésért beáldozták a +54%perf/w mutatót. Ennek ellenére viszont továbbra is kinn van ez a mutató a kirakatban.Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Alogonomus
őstag
válasz Pakmara #59372 üzenetére
Az átlag értéke mindig a kiválasztott programoktól függ. Ráadásul az AMD sok esetben a jogászi "up to" formulához nyúlt, így inkább az a gond, hogy az érdeklődők átsiklottak a fölött a két szó fölött, és a Zen4 beharangozásakor használt "at least" megfogalmazást képzelték oda. A Zen4 alulvállalás utáni felülteljesítése feltolta a várakozásokat.
Én is inkább az XT-t vártam a 4080 szintjére, és az XTX-et a 4090 alá 5-10%-kal. A januárra ígért driver sok mindent eldönt majd, mert ha azzal sem gyorsulnak lényegeset a kártyák, akkor valószínűleg nem a karácsony előttre összekapkodott kiadás miatt lett a vártnál gyengébb az XT és XTX. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Pakmara #59191 üzenetére
A referencia az RDNA 2 első VGA-ja volt a 6900 XT, és ehhez volt mérve az RDNA 3 első VGA-ja a 7900 XTX. A játékok azok a címek voltak, amelyek a tesztekben szerepelnek, Cyberpunk 2077, Dying Light 2, Forza Horizon 5, Ubisoft játékok, EA játékok, stb. A népszerűbbek vegyesen. A beállítás meg 4K full volt.
A fogyasztás pedig úgy van meghatározva, hogy per játék alapon, tehát az is specifikusan le van mérve.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
PuMbA
titán
válasz Pakmara #59191 üzenetére
Biztosan nem Hitman 3, Forza 5, Control vagy Dying Light 2 Ezek vannak benne a Digital Foundry tesztben, ahol nem éri el az 50%-ot a perf/W javulás. Én több népszerű multiplayer címre tippelek a kegyetlen jó COD:MW2 eredmények alapján és amiért a leleplezéskor is online játékokkal példálóztak. Szóval Valorant, League of Legends stb. Itt egyébként pont nem annyira fontos a fogyasztás, mert bármilyen mai kártya félgőzzel kitolja ezeket alig fogyasztva.
[ Szerkesztve ]
-
paprobert
őstag
válasz Pakmara #59005 üzenetére
" Ez teljesítmény/ W-ban sem olyan eszméletlen ugrás sztem."
Az adatnak szüksége van van egy extra, nem szilíciumon belüli ugrásra. Ha minden igaz, ez elviszi a TDP egy részét (rontja a fogyasztást).
Én azt várnám, hogy az alap fogyasztás undervolttal sem lesz levihető egy bizonyos szint alá, kicsit másképp fog viselkedni mint a monolitikus GPU-k. Látni kell a teszteket.#59008 Devid_81
"Csak tudnam, hogy NV miert lepett ekkorat a 4090-el akkor?"Legalább másfél, vitathatóan két generációt ugrottak gyártástechnológiában. Az lett volna a meglepő, ha nem ekkora az előrelépés.
#59015 Abu85
Van valamilyen lista az executeindirect-et használó játékokról?[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
Petykemano
veterán
válasz Pakmara #59002 üzenetére
Engem nem lep meg.
Egyrészt csak 20%-kal több stream processzort tartalmaz, az elméleti tflops növekedésének nagyobb részéért a co-issue/Vliw2 (duplázás) felel, ami a valóságban talán más jellegű de hasonló hatású limitációkba futhat bele, mint a NV AMpere. Vagyis akkor lehet jól kihasználni, ha tényleg sok a számítási igény, ez pedig a nagyobb felbontást jelenti.
Másrészt a frekvencia sem nőtt nagy mértékben. A számolóegységek számának növekedése egy bizonyos mennyiség felett nem kedvez már az alacsony felbontásnak vagy másként megfogalmazva a nagy felbontáson fejti ki hatását.Ezzel együtt ezek az eredmények azért elég borúsak.
Nem tűnik úgy, hogy +100W-ből érdemben tudtak volna konkurálni a 4090-nel, de az eredmények alapján egyre inkább úgy tűnik, hogy tényleg - a jelentősen megdrágított - 4080 a versenytárs. Ami ugye azt jelenti, hogy jó nagy átvetés az , hogy közel 4090 $600-ral olcsóbban, hanem sikerült megint az NVidia alá árazni 5%-kal. És az átverés egyik eleme az, hogy most azt gondoljuk, hogy a 7900XTX az a csúcskártya. Miközben sejthető, hogy nem.Legalábbis ebből a tesztből most úgy tűnik.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
bitblueduck
senior tag
-
Petykemano
veterán
válasz Pakmara #57749 üzenetére
Megnéztem az utolsó 3 GPU benchmarkot a PH!-n. Bár csak átfutottam, de sem a tesztkörnyezet, sem a fogyasztás lapon nem találtam leírva, hogy a fogyasztási értékeket falból mérve nyerik.
Úgy rémlik, Időről időre (évente) szokott születni egy cikk arról, hogy módon, milyen játékokkal, milyen géppel történik abban az évben a mérés. Elképzelhető, hogy egy ilyen cikkben le van írva.
Hát ha Abuék nagyon korrektek és alaposak akarnának lenni, akkor lehet, hogy fent nevezett két oldal egyikében a jövőben elhelyeznek egy bejegyzést, amiben esetleg hivatkozhatják Igor méréseit a megközelítésük megerősítéseként.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Pakmara #57745 üzenetére
A konnektoros mérés azért messze a legjobb, mert abban ugyan vannak torzító hatások, de ha minden más hardver ugyanaz, akkor ez minimalizálható, illetve a konnektorból felvett fogyasztás nem csak a kártya fogyasztását méri, hanem a processzor többletterhelését. Ez kifejezetten fontos, mert a különböző meghajtók különböző többletterhelést eredményeznek, és ez nem mindegy a processzor fogyasztását tekintve. Ha valaki ezt nem méri ki, akkor pont úgy nem ad teljes képet, mint a szoftveres mérések.
Rácsodálkozhatunk erre évente/félévente egy cikkben, de ettől a fenti tényező már legalább tíz éve nem változott.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Petykemano
veterán
válasz Pakmara #57745 üzenetére
Ugyanabban a gépben mérve nagyjából ugyanolyan torzító hatások jelentkezhetnek, amelyek ugyanúgy hatnak a különböző gpukra.
Ha ez mégsem így lenne, akkor az meg pont az adott gpu jellegezetessége / hatása, amit figyelembe kell venni. Szerintem reális, hogy ha a CPU-t jobban vagy kevésbé veszi igénybe a gpu, akkor amikor a perf/W mutatót nézzük, akkor az is számítson bele.De Abu állítása szerint mindig is így mérték, sosem próbálták az AMD kártyák fogyasztását a hamiskás szoftveres mérésekkel kozmetikázni. Szerintem emiatt nem jogos Neki felróni azt, hogy erről (Igor felfedezéséről) Ő miért nem írt tájékoztató cikket hivatalból. Azoknál lehetne pampogni, akik (eddig vagy ezután) szoftveresen mért adatokkal tájékoztatják félre a potenciális vásárlókat.
-
Petykemano
veterán
válasz Pakmara #56007 üzenetére
Fentről nem nagyon lehet másként megoldani szerintem mint úgy, hogy egy kártya nem fogyaszthat valamennyi Wattnál többet. Mivel iparági standard a TDP, ezért azt lenne érdemes szabályozni.
(Persze nyilván rögtön kivételt képeznének a professzionális, HPC piacra készülő kártyák.)Ugyanígy lehetne szabályozni a közforgalomban kapható PSU-k maximális teljesítményét.
Én nem mondom, hogy ezek jó megoldások, csak azt, hogy mit gondolok, hogy mit tehet egy hatóság.
A másik lehetőség okos mérő eszköz használata, ami lassan kötelező lesz. (Az NAV online pénztárgép kötelező bekötésének hatására emlékszel?) Ha a háztartásod konstans magas, a környezetedtől, vagy más átlagtól eltérő jellegű fogyasztást mutat, akkor kiszállnak megnézni, hogy mit csinálsz. Persze kijátszhatod a vizsgálatot, ha bemutatod, hogy van három gyereked, akik váltott műszakban játszanak a gamer szobában.
Én nem mondom, hogy ez igazságos. Mert az otthoni mondjuk 800W-os gép, ha tényleg játékra használod és nem 24 órás számításra (bányászat), akkor valószínűleg lényegesen kevesebbet fogyaszt, mint más ipari célok.
Olyan ez, mint a szokásos környezetvédelem. Te vegyél másfél-kétszer annyiért elektromos autót, amivel némileg csökkented, de inkább a városon kívülre helyezed a szennyezést, vagy biciklizz vagy tömegközlekedj és akkor a károsanyagkibocsátásért felelős (hasamraütök) 10-15%-ot megfeleztük, miközben a repülők égetik a kerozint, a közúti teherszállítás "gazdaságosabb", mint a vasúti, a kínából érkező hajók.... stb. Németország lignitet éget és a pl a Mátrai erőmű is azután kezd szivárogni és veszteséget termelni, hogy ez előző tulaj meglépett sokmilliárd nyereséggel. De Te ne vegyél 500W-nál többet fogyasztó gépet.Vagy a másik a covid kapcsán: Te maradj otthon és viselj maszkot még otthon is. De hát az olimpia nem maradhat el. Te nem mehetsz le legurítani egy sört a kocsmába. De a miniszterek tarthatnak beszédet maszk nélkül 100 fős közönség előtt és meccset is lehet tartani többezer fős stadionban.
Ezzel együtt én helyesnek gondolnám a korlátozást.
Tudjuk, hogy a CPU-k és GPU-k esetében is az utolsó 10% teljesítmény teszi hozzá a felső 30-40% fogyasztást. Nem helyes, hogy a cégek az egymással való néhány százalékos versengést a környezet kárára teszik meg.
(De ezt mondjuk TDP limittel nem fogják megoldani)[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
válasz Pakmara #54245 üzenetére
Az senkit se erdekel. Mar csak a konstrukcio miatt nezem meg, hogy majd 2-3 mulva mire szamitsak, ha venni akarok. Mar eleve a dollaros msrp draga. Az meg plane nem erdekel, hogy itthon milyen lehuzos ara lesz. Veszek majd msrp, fixalt aru konzolt, mint sokan masok...
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Devid_81
félisten
válasz Pakmara #39985 üzenetére
Neztem en is a cikket, ez talan a kis Navi.
Ugy nez ki jatekra lesz jobban kihegyezve (vegre) es nem pedig szintetikus dolgokra.
Nah majd az ido eldonti mi is ez pontosan, es mennyiertSzerk: latom kozben szerkesztetted, mindegy, en valaszoltam akkor is
[ Szerkesztve ]
...
-
titán
válasz Pakmara #38302 üzenetére
A Gsync egyik hülyesége a csilló gigaherc. Nekem 2,5K-n elegendő a 75, úgyse bírom kihajtani a 144-et. Hát még 4K-n. Amúgyis, főleg 40-80 Hz tartományban hoz sokat a változó szinkron... Amíg nem lesz full Freesync támogatás nvidiánál, addig nézhetik a hátam.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Cathulhu
addikt
válasz Pakmara #38299 üzenetére
Inkabb arra gondolok, hogy az XBox freesync tamogatasa es igy a TVk belepese a piacra kenyszeriti erre az nVidiat. (ha nagyon osszeeskuves elmelet hivo lennek, mondanam, hogy a kovetkezo X nvidias lesz, de attol meg lehetne aktiv a freesync csak a konzolban)
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
dergander
addikt
válasz Pakmara #37964 üzenetére
Akartam is mondani , gondolom lesz egy szabvány ami alá megy majd a feszültség, persze minden GPU-n egyformán. Gondolom rájöttek arra hogy túl nagy "szabványfeszt" állítottak be, pláne a Vega kártyák esetébe. 1.200volt , szerintem kicsit sok. Ha arra gondolok hogy sok fórumon ahogy néztem minden kártya 1.1volt alatt van. Sőt itt PH-n van akinek 1.03volton megy. Nekem is ahogy néztem eddig 1.07 volt amire levettem és 2-3 óra játék után is stabil maradt.
-
titán
-
Televan74
nagyúr
válasz Pakmara #37907 üzenetére
A pletykákat mindig a helyén kell kezelni. Vagy igaz vagy nem. Nem szabad előre az álmokat kergetni. Én mindig azt figyelem,hogy mi lesz az adott termék ára a webshopokban.
Én inkább a számozásra kaptam fel a fejem RX3000 -es széria.Na ezek után az Nvidia nem tud kiadni egy RTX3000 szériát.Ez eléggé bátor húzás lenne az AMD -től. És nekem tetszene is hogy egy 3xxx -es processzor és mellette egy 3xxx -es szériás GPU lenne.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Petykemano
veterán
válasz Pakmara #37904 üzenetére
Persze, a versenytárs várása, az önérdek szerinti döntés, hovatovább a fanság senem alaptalan hülyeség, afféle elvakultság, senem csak az nvidia vásárlóira jellemző. Itt most csak azért figuráztam ki őket, ha úgy tetszik, mert az ő magas lóról tett kijelentéseikkel indokokható az AMD árazása. De az persze egyáltalán nem biztos, hogy az AMD alá fog játszani a nép elvárásainak. Ugyebár eddig se nagyon tette, a Vega se Viktor eddig óccsó, és a 590 is drágább lett, pedig lehetett volna szerintem is igazán $200.
Valószínűleg az üzleti hasznon kívül schawo kolléga által megerősített okok is közrejátszhattak ebben. Magas figyasztású kártyán nem csak a lapka nagy és drága, hanem a vrm és a hűtés is.
Én egyébként azt gondolom, a márkahűség nem diszkrét és nem is egzakt dolog. Sokkalta inkább egy shortcut az értékítéletre. Nyilván nincs mindenkinek ideje, pénze maga kipróbálni mindent (Miklósas), esetleg ideje, vagy gógyija, hogy olvasson, elemezzen, konklúziókat vonjon le (gbors)
Ők az ismerősök, szakemberek, influencerek szavára hallgatnak. Sok esetben csak annyi ragad meg, hogy egy márka bevált -e, és hogy mit mondanak,.használnak az emberek. Ez a reklám nem is biztosan tudatosan hat. De ilyen pl az is, h minden filmben apple terméket haszálnak, sose felejtik el megmutatni a notin az almát.Van akinél a márkahűség csak 10-15% előnyig tart, más mérlegel, elemez (kevesen) és más a végletekig kitart. A köztes elég nagy réteg az alapján hű, hogy valami egyszer már bevált és a környezete (a barátom Józsi, a kollégám Béla, Karcsi az iponos, Linus és %$%*&@, akit dota2-ben követek ) ebben megerősíti.
Ha az AMD bekerül a reviewerek gépébe, linus polcán piros kártya figyel, és a boltos is inkább radeonra próbál rábeszélni, akkor törhető a széles márkahűség.De ez azért nehezen fog megtörténni, mert a az influencerek és eporterek továbbra is 2080ti kártyát fognak használni.
-
-
titán
válasz Pakmara #37899 üzenetére
A NV minden sorozatváltás során meglépte ezt a szintű árcsökkentést. 1060 néven 40%-kal olcsóbban adott 980 teljesítményt. Csak a legutolsó, 20-as sorozatnál maradt el, azért mert (talán) a bányászláz miatt félrefejlesszetek. Nagyon drágán gyártható, és relatíve lassú (elég fejlődés nélküli) lett az új sorozat. Amit még jobban megszívtak azzal, hogy vége az aranyásók korának. Emiatt az árakat magasan tartották, meg azért, mert az AMD-nek már évek óta nincs semmi értelmes a kezében. Ha az AMD végre mutat valamit, akkor most mindössze annyi történik, hogy az árazás szépen beáll a 3 évvel ezelőtti sorba. Az aranyásókat meg szépen megszívatják az új árakkal eladhatatlanná tett öreg, tűzokádó kártyáikkal. Szóval AMD-nek versenyeznie kell a NV-vel, meg a saját korábban eladott bányagépeivel is. Ez együtt indokolna az árazást.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Petykemano
veterán
válasz Pakmara #37899 üzenetére
A felvetés jogos, vannak, akik azt gondolják, hogy az AMD nem fog árban alámenni az nvidiának, hanem követi a túlárazást. A kérdésre a magukat a kapitalizmus farkastörvényeit értőnek gondoló nvidia-fanok paneleinek puffogtatásával lehet lecsapni: az nvidia kártyái túlárazottak, mert nincs verseny - "Hol vagy AMD?" - annyit kér el, amennyiért megveszik. Ha az nvidia kártyák túlárazottak, akkor egy versenyképes AMD kártya felbukkanása esetén az nvidiának - néhány hónap elteltével - bőven van lehetősége arcvesztés nélkül $50, vagy akár $100 körül árat csökkenteni. Az a fórumban is látható, hogy nagyon sok a kapitalizmus farkastörvényeit értőnek gondoló nvidia-fan csak azért várja a versenyképes AMD termék megjelenését, mert eddig a túlárazottság miatt halogatta a vásárlását és végre hozzájuthat áhított termékéhez a megálmodott áron.
Ha az AMD jelentősen olcsóbban adja a portékáját, talán átütheti az ingerküszöbét azoknak is, akik úgy állnak a kérdéshez, hogy hát ők ugyan nem nvidia fanok, hanem mindig a legjobbat akarják választani a lehetőségek körül és ezért a biztonság kedvéért mindig nvidia kártyát vettek, vagy arra vártak.Látszólag az AMD nem törekedett a gpu piac átvételére, meghódítására az utóbbi időben - pedig tudjuk, milyen fontos a piaci részesedés: gyakori, hogy arra az architektúrára fejlesztenek optimalizálnak, amelyik gyártó fizet, vagy finanszírozás hiányában az adott játék, játékstílus kedvelői között leggyakoribb kártycsaládra.
Abszolút legjobb termék hiányában legnagyobb sikereit akkor érte el, amikor viszonylag kis lapkákkal megközelítőleg hasonló teljesítményt jobb fogyasztással és jobb áron kínált. Azonos teljesítmény mellett, de magasabb fogyasztással a kicsit alacsonyabb ár nem kompenzál. Az AdoredTV videoban elhangzik, hogy még ilyen árazás mellett is esélyes, hogy (ha jól emlékszem) az nvidia eladásai 5:1-hez fognak arányulni az AMD-éhez.
Megint csak Nvidia rajongó fórumtársakat idézve ha az 1080 (vega64+15%) teljesítményt nem $250, hanem mondjuk $350 esetleg $400, vagy ahogy te mondod, $450-ért kínálná, akkor annak semmi értelme nem lenne, hiszen ezt a teljesítményt ezzel a fogyasztással ennyiért már meg lehetett venni. Ne felejtük el, hogy 1070-ek mentek $320-ért és vega56-ok mentek $349-ért (vagy font volt?)
És nyilván ha ez a leghangosabb fórum influencerek álláspontja, akkor a kicsit olcsóbb termék az nvidia ajánlásból őket ne fogja kimozdítani.Az AMD lépése abból a szempontból is ravasz, hogy ha tényleg tudja ennyiért kínálni, akkor elképzelhető, hogy a következő 3-4 hónapban sokan halasztják el a vásárlásaikat - akár aMD kártyára várva, akár nvidia árcsökkentést remélve. És hát tudjuk, hogy az nvidiánál mekkora raktárkészlet van beragadva (GP104), amit most épp 1060-ként való kiszórásra készítenek fel. Ha ezt a raktárkészletet az AMD rá tudja rohasztani az nvidiára, azzal egy taktikai csapást mérhet az nvidia következő negyedéves számaira.
-
törölt tag
válasz Pakmara #37484 üzenetére
Elmondom a Vegánál egy éve hogy működött.
AMD felstócolt 12 ezer dbot raktárra legalábbis ezt mondták
OCUK berendelt 1000 darabot 399 euró MSRP árba 5 percig árulták limit nélkül akkor rátették a 1db per számla limitet és 1 óra alatt elfogyott az 1000 db 139 ezer /vega 56 áron.
Nem mondom hogy ez jó módszer de az MRSP egyedüli lehetősége talán...
Itton a piacon jólelkű emberek elkezdték árulni 160 ezerért és az Iponon megjelent 209 ezerért majd jó tíz nap múlva Alzán 199ért.
A két játékos ajánlatuk pocsék volt de a freesync monitor és a Proci ajánlat kombó jó volt.
Itthon a játékokat is csak a hivatalos márkakereskedés /nagykeren érkezettekre kapod meg tehát nem minden boltban triviális ma sem.
Amúgy most komolyan black friday előtt miért izgulsz hogy nem lesz jó ajánlat? Európa legjobb ajánlatai most lesznek hétvégén...[ Szerkesztve ]
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Anime filmek és sorozatok
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- AliExpress tapasztalatok
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12G - Gyári Garancia
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
- ASUS GeForce RTX 2060 Dual OC EVO 6GB GDDR6 Új thermal padokkal
- Eladó Powercolor RX 580 8GB dobozában - csere is érdekel nagyobbra 1660 és felette
- MSI Radeon RX 480 8GB GDDR5 256bit (RX 480 GAMING 8GB) Videokártya Eladó
- Powercolor r9 390 8 Gb kártya eladó dobozban
- ASUS Radeon HD 5450 Silent LP 1GB GDDR3 64bit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest