- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
titán
Abu, a Vega-ról hűtés szempontjából mit lehet tudni? Elhangzott már akár pletyka formájában is, hogy kb miféle hűtése lesz gyárilag? Lesznek/lehetnek-e custom változatok?
-
Egyáltalán milyen játékok várhatóak 2017ben dx12re?
Mindenhol annyira ajánlják az amdket mert hogy future proof meg minden.
Nem tudom könnyebb e dx12re programozni, de van egy olyan gyanúm minden marad továbbra is dx 11ben. Főleg indie-k. Cáfoljatok meg. -
Z10N
veterán
470 4gb ($169) vs 1050ti 4gb ($139)
Forras: TPU
Nagyon kivancsi leszek arra a $169-re. A mostani $179 is inkabb $199. 470D-bol pedig elvetve lesz csak az EU-ban.
-
Televan74
nagyúr
válasz
#83381760 #25290 üzenetére
ATi Radeon HD 5830 / 5850 / 5870 - Ide fáradj át ezzel a témával.Nem kötözködni szeretnék csak rossz topikba írtál.Itt nem biztos hogy kapsz választ a kérdésedre.
-
10 dodóval olcsóbban adják a rx 460-470et, a gtx 1050 megjelenése miatt.
AMD Drops Prices on RX 470, RX 460 in Face of GTX 1050 Launch -
Z10N
veterán
Ad1) Cikket olvatad-e?
Ad2) Idezojel?
Ad3) LE/SE mar regi elnevezes.Amugy 470D lesz es ugy nezki nem lesz SE, ahogy 465 se. Arcsokkentes lesz a 460 2gb-nel $109-rol $100-ra es a 470 4gb-nel $179-rol $170-re. Ezek alapjan a 470D $149-ert jon, ami egesz jo. A 460 4gb-hez nem nyulnak, ami hiba.
A 460 2gb/4gb-n mar semmi nem segit, ez a $10 cutdown is nevetseges, mert meg igy is tul van arazva. Egyik oldalrol a 1050/TI paros alazza, az amd meg hazon belul 470/D-vel parodizalja.
A rossz hir, hogy az amd megint toketlenkedik es amikor mar azt hinnenk, hogy eszhez tert megint kihagyja a fel vilagot a jobol. Bar lehet csakk supply hiany van.
Ennek ellenere a 470D@1400 pariban van a 470@1350-nel. Az 1050Ti pedig lenyomja a 460-t ahova valo. Viszont a 1050TI-t meg a 470D nyomja le erossen, de megint balf@szkodik az amd, mint a 6930-nal vagy 370X-nel, bar az utobbi nem sok mindenkit erdekelt.
Ui: A hab a tortan az lenne, ha majd a szorgalmas kis kinaiak talalnanak modot a feloldasra, mint anno a 6950/70-nel
-
Valdez
őstag
válasz
Petykemano #25282 üzenetére
Annak már készítik az utódját is tízezerér'
[link]
-
törölt tag
válasz
Petykemano #25282 üzenetére
Valószínű csak egy OEM Fury X, Vendorid is megvan adva, ami Dell/Alienware-hez tartozik.
-
törölt tag
New Fury card spotted in the newest Crimson drivers
Bár az ID-je ugyanúgy Fiji szóval lehet csak bennmaradt...
-
füles_
őstag
AMD quietly launches Radeon RX 470D for Chinese market
Úgy néz ki hogy egyenlőre csak Chinese market only
Pedig ez 149$-os áron visszaküldte volna az 1050Ti-t oda ahonnan jött.Kb 20-25%-kal gyorsabb nála
Legalább a kínaiak örülnek -
Ren Hoek
veterán
válasz
Gainka #25272 üzenetére
Csak vicceltem, nem szólom le amúgy, akinek ez fér bele, az bolgod a kártyával.
Lehet ez a ROTR így szuperál, de a másik n db DX11 játékban meg 25 FPS-eket köhög ki és/vagy med/low beállítások. Kevés időm van gamelni, ezért szeretném legalább high/60FPS-el látni amit kapok. Ebből nem alkudok. Más igények, ennyi...de tudom ma már DX12-re kell kártyát venni
(#25274) smc válasza: Azért mert most még nem érdekes számomra a DX12, látom benne a potenciált... sőt Vulkanra fogok fejleszteni lehet nemsokára. Csak játékos szempontból még nem prior one.
Mindegy, offolom magamat... szóljatok ha lesz hír Vegáról.Legalább annyi, hogy mire számítsunk... nekem ennyi infó kéne, dehát kinek nem.
-
Mi az hogy 470LE meg SE?
Honnan vannak ezek az elnevezések?
Soha nem találkoztam ilyen elnevezésekkel a GPU piacon, azért kérdezem, hogy ez milyen forrásból terjed hetek óta?Ren Hoek:
"Szóval -majd- ha tényleg valóban lesznek értelmes DX12/Vulkan címek, akkor fogom elismerni az API-k eredményét."Akkor tényleg nem értem miért nem veszed már meg a 1070-et, ami számodra tökéletes lenne. Én kezdem magam rosszul érezni az AMD helyett, hogy nem gyárt neked megfelelő kártyát..
-
Gainka
őstag
válasz
Ren Hoek #25266 üzenetére
Semmi baj hogy neked nagyobbak az igényeid és kiröhögőd az rx 460-at de van másik oldala is a dolognak.
Te aki fél évig kínlódik igp-vel és utána vesz egy video kártyát 200 000-ért aminek az ára fél év után egy eriksz negyhatvannyit esik, addig én nyugisan eljátszogatok a pc-s paletta legszebb játékával (Rot TR) high-on egy vicces rx 460-al. -
Ren Hoek
veterán
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Valdez #25268 üzenetére
Nem, az alapján ítélek meg egy API-t jelenleg, hogy milyen dolgok jöttek ki rá... Eddig a DX12 és a Vulkán is nulla kb számomra. Különben meg teszek magasról az API-kra, mert láttam játékokat DX9 motoron is, tök jó grafikával és sztorival.
Én ettől az egésztől azt vártam, hogy fullos rombolható környezet, fizika, sokezer egység, élethű környezet stb... Eddig kb csak azt láttuk, hogy szarrá kell optimalizálni minden kártyát, GPU-t, szériát szinte gyártónként mert különben egy talicska optimalizálatlan bugos kaka az egész.
Szóval -majd- ha tényleg valóban lesznek értelmes DX12/Vulkan címek, akkor fogom elismerni az API-k eredményét.
-
Ren Hoek
veterán
460?
ne vicceljünk már... Akkor inkább nem játszok. Ha a teljes palettát nézzük annyira alsó kategória, hogy nincs is kb rajta a skálán. Jó csak viccelek, de NV rendesen kitolta a felső limitet....Amúgy 970-et adtam el az árzuhé miatt) ... mindegy, IGP-zek.. 30 FPS-es csodákból / low-mediumból nem kérek 460-al.
Eddig még egyetlen normális DX12 játékot nem láttam, a vulkán se nagy szám, ha nem érdekel a Doom.
+ Az sajnos nagyon igaz, hogy könnyű megszokni a jót... akinek volt már legalább egy 100K körüli 'középkategóriás' kártyája, annak nagyon fáj visszaváltani még ideiglenesen is egy jóval gyengébbre. Legalábbis én úgy vagyok vele, hogy akkor nem játszok inkább 3D gamekkel. Naívan azt gondoltam, mikor eladtam, hogy Polaris erősebb lesz, és Vega jön októberben a pletykák szerint. Álmomban sem hittem, hogy 2017 H1 lesz belőle. Akár még fél év is lehet belőle.Szerintem Vegából lesz több verzió, azért az nagy hülyeség lenne, hogyha egy chip lenne és kész. Lesz belőle több vágás az fix... Szépen 1070 ellen is kell jönnie, mert az egy sweet spot, aki FHD-re /1440-re keres kártyát kicsi kompromisszummal.
Szvsz heti 1-2x ránézek a találgatósra, hátha jön egy hír... de sajnos még az se tiszta mi lesz a Vega kb. Ráérünk még találgatni.
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #25264 üzenetére
$10-ral csokkentik? Errol lemaradtam. Forras van rola?
Akkor a 470 $169 es a 470LE $149. Mar egesz jo lenne.
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #25262 üzenetére
A 470SE-t szinten ketkedve nezem, viszont ha a hatekonysagra mennek akkor az utolso centet is kisajtoljak a selejtekbol, amire szukseguk is van. Eddig szerintem a beetetes ment a 460-nal. Amugy a 470 $179 es nem $169. Bar sajnos inkabb $199, ahogy a newegg-n neztem. Szerintem igy elferne:
$199 480 4gb 36cu
$179 470 4gb 32cu
$159 470LE 4gb 28cu
$139 470SE 4gb 24cuEs ezek meg mindig dragak lennenk tekintve az elobbieket:
$119 465 4gb 16cu (aranyosan $89 lenne)
$139--->$99 460 4gb 14cu (aranyosan $79 lenne)
$109--->$79 460 2gb 14cu (ez meg a beleposzint $59)A legutolsonal meg igy is keveset vontam le, mert a 460 4gb vs 2gb-nel $30 a kulonbseg es nem $20.
Bar ebbol vlaoszinuleg annyi fog megvalosulni, hogy bejon a 470LE mar biztosan tippre $159-ert, bar jobb lenne $149-ert, mint a korabbi 470 ar. Valaszul a 1050/1050Ti teljesitmenyehez merten minimalisan arat csokkentenek majd a 460-nal. A tippelt $30 helyett csak max $20-t, min $10-t. A 470SE pedig kimarad (talan majd jovo tavasszal). Ha pedig vegre a 465 is befut akkor:
$199 480 4gb 36cu
$179 470 4gb 32cu
$159 470LE 4gb 28cu$139 465 4gb 16cu
$139--->$119 460 4gb 14cu
$109--->$89 460 2gb 14cuUi: Erre az utolso scenario-ra van a legnagyobb esely. A 470 egesz turheto lenne ennyiert es meg kelloen eros is. A 465 pedig a kotelezo lecke potlasa.
-
-
Z10N
veterán
válasz
füles_ #25255 üzenetére
Hahh, megeloztel
A varva vart "470LE". A 28cu egyertelmu volt, a 32cu utan. Teljesen jo lesz az eddigiek alapjan:
7950/280/285/380: 28cu
7970/280x/380x: 32cuMar csak a beigert 465 kellene 16cu-val es helyen is lenne a felemas paletta, illetve el lenne nezve az amd-nek
A tippelt 470SE is 24cu-val mar remek lenne.
-
MK VII
veterán
-
_drk
addikt
válasz
Ren Hoek #25234 üzenetére
Szerintem az átlag nem bújja folyamat a híreket meg teszteket hogy mit vegyen.
Vesz egy kártyát ami kell neki vagy amire van pénze!
Például közép kategóriát. Vett egy 760-ast 2013 ban, most mar sok csúszkát kell basztatni, inkább bemegy és vesz egy másikat.Nem is értelek, miért nem vettél egy 460-ast. Full hd-ban visz mindent és kb 10k-t buktál volna rajta amig várod a vegát
-
törölt tag
Happy Hour van, uh lesz egy Alexander meg egy 'Michelangelo' A Mester tiszteletere
Off-ot befejeztem mara
-
MK VII
veterán
Kezd az irónia relém kiégni a ph-tól..
Miért nem lehet érthetően fogalmazni.
Egyáltalán nem jött le, hogy azért írta. Totál kétértelmű volt.Most már értem.
Mindegy is.Simid igazad van.. Megkövetem magam.
-
MK VII
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #25245 üzenetére
Na, hát vele meg egylapon se említsen.
De mint látjuk egyből személyeskedésbe megy át rupsz... Legalább bemutatkozott. Ha őt ez teszi boldoggá az csak őt minősíti..Neked köszönöm az útmutatást rupsz megnyilvánulásához.
-
TESCO-Zsömle
titán
-
MK VII
veterán
válasz
#35434496 #25242 üzenetére
Ez így van...
Azért írtam amiket írtam, mert már elég fárasztó állandóan azt olvasni, hogy az AMD semmire nem jó, csak az NV, csak az NV.. AMD meglépte a HBM-et. Valóban kicsit korán, de uttörő volt benne és szépen elindította ezt az irányt... Ha NV-re kellett volna várni a HBM-el ki tudja mikor lesz belőle valami...
Nekem csak annyi bassza a csőröm, hogy mikor mindenki a teljesítménnyel dobálózik akkor szépen el van felejtve az AMD jövőre fejlesztése... Az NV gyakorlatilag csak élvezi az AMD fejlesztéseit és learatja a babérokat a nagy vásárló közönsége miatt... Közben az AMD levan sajnálva.. -
Ren Hoek
veterán
válasz
MK VII #25236 üzenetére
Computemark, Luxmark a kedvenc játékaim, nap mint nap játszok velük!
Just' sayin, nem csodálkozok azon, hogy a jelenlegi legerősebb AMD GPU compute-ra ezt hozza. Vessük össze ezen a téren egy compute-os Pascallal (P100? vagy melyik) ami erre van kigyúrva. Radeonokban mindig sokkal több compute-ot hagytak, mint játékhoz 'kéne'. nézd csak meg a FP16,FP32,FP64 értékeiket.
Már megijedtem
azhittem Asses of Singularity-t hozod... pedig ott is kb simán azt hozza amit a 4000 SP alapján hozná... Ahogy a 480 is azt hozza. Megsúgom szerintem egy GDDR5X-el is ugyan így hasítana.
Amúgy lehet Crytek 2.0 vagyok, de az AMD-nél nincs semmi választék már mióta, ha teljesítményt nézzük. Még egy 970/980 szintet is épphogy elértek.
Ez van... -
MK VII
veterán
-
Simid
senior tag
válasz
Ren Hoek #25234 üzenetére
Szerintem egy olyan ársávban vársz kártyára, ami jelenleg a legbizonytalanabb AMD részről. Az eddigi infok, pletykák alapján a Vega10 gyorsabb kell, hogy legyen mint az 1080. Így a vágott vega 10 lehet majd az 1080 körül árban. Aztán hogy lesz-e még jobban vágott verzió vagy bármilyen lapka a V10-P10 közé az tök bizonytalan.
Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de az is megeshet a következő generációig (mondjuk jövő nyár) nem kapsz semmit AMD-től ebben a kategóriában.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Jack@l #25233 üzenetére
Arra gondolok, ha ugyan azt megy mint egy 1070, akkor milyen alapon adhatnák többért, (130-140K)?
Ki a rosseb veszi meg többért ugyan azt? Csak mert HBM? Furyn se jelent semmit kb...
És itt van a probléma... NV kétszer húzta be a profitot ezeken. Első körben a Founders, aztán a konkurencia nélküli árak... és most kezd normalizálódni 130-140 körük. AMD ezt az extra profitot bukta... és még benne van, hogy csökkent egy kis árat NV és már meg is fojtotta a Vegát. Ne feledjük, hogy baromi sokan megvették az 1070-1080-at, szóval szűkül a piac rendesen. Senki nem olyan türelmes mint mi, akik fél évig szopunk IGP-vel.
-
Ren Hoek
veterán
-
Malibutomi
nagyúr
Ez meg mindig az erkezo kartyak talalgatos topicja, nem a bios frissitos/monitoros
-
Televan74
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #25226 üzenetére
7870 után már én is ki lennék éhezve egy kis minőségre.Már csak az ára lesz kérdéses,és hogy megérte e ennyit várni rá.
Én most még full hd -n elvagyok a RX480 kártyámmal,kivárom mit hoz a vega és az milyen áron kapom meg a botba. -
gyiku
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #25226 üzenetére
valojaban csak az rgb ledre mesz, ismerd be
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Televan74 #25225 üzenetére
Azért így 7870-en vegetálva nekem annyira nem. 480-ast meg nem akartam már berántani, ha úgyis jön a refresh és lenyomja az árát.
Bár van egy olyan érzésem, hogy első körben csak ref jön, az meg így légre nem játszik, várni kell vmi Strix-et vagy Lightning-ot, amin rendes hűtés van.
-
Televan74
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #25219 üzenetére
Jól van na,jöjjön előbb a Vega10, nekem mindegy.Idén már nem veszek semmit.Majd jövőre talán.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #25215 üzenetére
Óóó pedig szentül hittem, hogy a nagy pangás után jött egy pezsdítő Vega hír decemberre.
Semmi esély a kicsire?
-
Malibutomi
nagyúr
A felesleges blablat toroltem, a kerdes+valaszokat egyelore hagyom, ha kellene a tovabbi fejtegeteshez az elozmeny.
-
Blue Thunder
senior tag
Azért le ne gyilkoljátok egymást!
Minden esetre feltettem a kérdést az azonnali Vga-s totyikba, meg a az Amd radeon szériásomba is...esetleg aki idáig segített ott is megtehetné!
-
gyiku
nagyúr
válasz
Blue Thunder #25203 üzenetére
de nem hibatalalgatos topik, hanem a meg nem jelent kartyakrol szol.
-
HSM
félisten
válasz
Blue Thunder #25203 üzenetére
AMíg nincs ott 60 nem lesz jó.
-
HSM
félisten
válasz
Blue Thunder #25200 üzenetére
Nem, ott alul gondoltama képeden... Frissítési frekvencia, az lesz az aktuális, nálad itt 8,8Hz-re van állítva. [link]
-
Malibutomi
nagyúr
Ez a tema nem ide valo, hanem a 390 vagy a monitoros topicba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- OTP Bank topic
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Temu
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- iPhone topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged