- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
myckey
veterán
Konkrétat azt nem találsz kanyarban sem.
Meg kell elégedned annyival, amit a gugli bedob, itt se mondanak neked több infot.Egyébként is mindenki négynyócvan hetven hatvan lázban ég.Sokan azt se tudják mi fán terem az a rev. 2
(#24296) Televan
Akkor várunk a rev.2 -re?
Nem nem, majd feltesszük apróra a rev. 1 -et és majd 1 év múlva veszünk kettőt.(#24297) Pepeeeee
Jó lesz az az árazás, csak még várni kell, kicsit.
De odakintről már van 380-380X áron RX 470.
RX 480 is akad, a neki megfelelő értéken.Nem lesz itt gond, csak ugye sokan a hazai piacot várják, mer a külfőd az olyan misztikum.
-
törölt tag
Ettől izgalmasabb kérdés hogy mi jön ki a Battlefield1-el.
Az legalább egy konkrét dátum.Gainka NE 460 ba gondolkozz... egyszerúen messze elmarad a 470 ár érték mutatitól, de nagyon messze !!!
-
Televan74
nagyúr
válasz
sutyi^ #24294 üzenetére
Abu múltkor egy picit elszólta magát egy másik topikba,1 évet írt az új kártyára.Hogy ez most csak az új rev. lesz,vagy már a Navi azt nem tudni.Bár a Navi -t csak 2018 -tól írják a roadmapokon.
Akik most veszik a RX4xx szériát azok az új 14nm kísérleti nyulai.Rev 2 egy újragondolt,áttervezett chip lesz reményeim szerint.Lehet hogy nagyobb tuning potenciállal és mérsékeltebb fogyasztással.
-
-
Gainka
őstag
[link]
Alul két 460-ás látátok már?
Úgy érzem be érem én ezzel a 460-al, 470 drága lett nekem. Amúgy sem vagyok egy full grafika mániákus.. -
törölt tag
Egyszóval: Nincs.
Sokszóval: Lehet van de még nem úgy hívják
Ne úgy képzeld el hogy hirtelen kezdenek gyártani rev2 Wafereket és bejelentik.
Ez a Wafer:
Elkezdenek 480-akat gyártani egyre jobb minőségben
a Wafer közepe jobb minőségű a széle általában rosszabb, azaz jobban szivárog belőle az áram. Vannak benne összevissza hibák, így lehet a közepén 480 at gyártanak a szélén meg 470 re valót. A rossz részeket leblokkolják és megy egy kategóriába, amikor ott összegyűlik X darab akkor kiadják.
Pl vannak nagyon jó minőségűek de van rajtuk hiba, nosza tiltsd le tegyél rá 8 gigás memóriát mert bírja és menjenek a minőségi 470 eseknek. -
lee56
őstag
Halihó. Sziasztok!
Egyszerű kérdésem lenne, vagyis rögtön kettő.:
Kb. egy hónapja volt a hír az új RX-es nevezéktanról, ott volt olyan [link], amiből az derült ki hogy javított rev-ek is érkeznek majd a 4-es szériába.: RX 4x5 végű számozással. Van már esetleg újabb infó arról, hogy pontosan miben áll majd a revíziókülönbség, illetve hogy mikor szánják piacra bocsátani ezeket az újabb reveket?
-
törölt tag
válasz
SECTORnooB #24283 üzenetére
Addigra már merem remélni, hogy lesz normális mennyiség és az ára is kezd értelmesen alakulni. Szerintem 90-100 ezer között szeptember közepén már illő lenne, hogy többféle custom változatból is tudj választani. (ráadásul most pl. a Sapphire kárytákra is 3 év garancia lesz jó eséllyel, ha valakit eddig a 2 év garancia tántorított tőle el, most oc.uk-en az a legolcsóbb 8GB-os custom -250GBP)
-
válasz
SECTORnooB #24283 üzenetére
Szeptember közepe az még 1,5 hónap, addig csak illene felfutnia a gyártásnak annyira, hogy legyen kínálat. De persze a jósgömb hazudhat.
-
törölt tag
válasz
SECTORnooB #24280 üzenetére
Ilyen tempóban valószínűleg akkor, amikor már kijöttek az RX 580-as tesztek.
-
Harley quinn
tag
válasz
SECTORnooB #24280 üzenetére
Mikor már nem fogják olyan sokan vásárolni.
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
Mikor lesz elérhető nagyobb készlet RX480-ból? -
törölt tag
RX 470 4GB és 8GB megjelenések és tesztek olvashatóak már néhány helyen... és mielőtt a véleményemet kifejteném, inkább megvárom vele a PH!-s tesztet. Magyarországi árak egyelőre csak találgatás szintjén olyan 70ezer forint környékére várhatóak, talán a 4GB-os 60ezerben megáll. Aztán meglátjuk ezt is felbruttósítják nekünk magas árszintre vagy kedvező áron adják, mert eddig ez tünik inkább népkártyának.
-
törölt tag
Valóban a M480 = 460 lenne ???
-
Omli85
őstag
Arról van infó, hogy fizikailag kevesebb CU van a 470-ben vagy csak letiltott móka lesz ?
Mert akkor egy moddolt biossal örömbódottá lehet a helyzet -
törölt tag
Sapphire Radeon RX 470 8GB NITRO+ videómemóriában jóféle 2000MHz-es (8000MHz) órajeleket tud majd. A GPU 926MHz-es órajelét is remélem felpiszkálják kissé 1050MHz-re legalább. Boost alapórajele 1206MHz, de ehez képest jó alacsony órajelekkel szeretnék az RX 480 előnyét megvédeni. Remélem nem sok sikerel teszik...
AMD nem nyitotta meg egy-két paraméter elérését (ami lehet az RX 470 teljesitményét is érinti), és a 3rd tuningos programok kicsit elmaradásban vannak. Érdemes OC-s verziót venni, amig nem oldják meg az órajelek állitását.
-
oliba
őstag
válasz
SECTORnooB #24272 üzenetére
Hmmm... XXX Edition-t régen adott ki XFX, de nem tudom, hogy tervezik-e 480-ból ilyen kielégítő készletet kiadását.
A többi nem ref kártya a hónap végére már elérhető lehet nagyobb tételben is
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
Körülbelül lehet tudni mikor lesz az RX480-ból kielégítő készlet? Illetve, hogy mikortól lesznek kaphatóak a non referencia modellek? -
Laja333
őstag
válasz
apatyas #24268 üzenetére
Egyébként elképesztően jó a 480 ilyen téren (is). Most pl a W3-at próbálgattam különböző beállításokkal. Ami nagyon feltűnt, hogy a Hairworks-öt alig érzi meg. A Hw off és a Hw 4msaa+high beállítás között nagyjából 5-6 fps különbséget mértem, 7-et ha farkasok is voltak a körülöttem. A 290x- emet ez a beállítás már rég hazavágta volna. Enellett sokkal folyamatosabb a kép is ugyan azon az fps értéken nézve.
-
válasz
#00137984 #24264 üzenetére
Soha nem lesz olyan kártya, amivel maradéktalanul elégedett leszel sem te, sem más. Mindig van feljebb...
Most a 30/60fps, a 1080-1440-4k, a high -ultra- ultra utáni beállítás... Mindig van valami...Meg kell beszélnie az embernek magával az igényeket, a lehetőségeket, és a fölött vásárolni 10%-ban teljesítményben, és árban is.
Így azt érzed, hogy erőn felül kitettél magadért, és elégedett is leszel az eredménnyel....
-
törölt tag
válasz
tailor74 #24259 üzenetére
120 ezerben már megvettem volna a GTX 1070-et, de igy meg mostanság nem igazán játszok, pedig nyári leállásom is van és közben igen vacak idő ami a kockulásnak és a játéknak kedvezne.
Még a végén egy-két hónapon belül RX 470 8GB-ot veszek. R9 380X teljesitménye főlé várható szinten már játszhatóvá válna pár játékom amivel eddig a gyengélkedésnek indult R9 380 4GB videókártyám miatt nem játszottam. Aztán idővel cserélném valami jobbra, ami ezeket a DX11 gameket minimum FPS értékeken jól futtatná. Nem az alig 60FPS zavar, hanem a nyilt terepen 30 alá beeső sebesség. Ezért viszont a beállitásokban kellett erőssen visszavennem, ami a grafikai látványt elrontotta. Ügyesen ki tudják matekozni a játékokban, hogy meddig tudjál kinyújtozni... és ha már nem elég, akkor az újnak mondható videókártyádat fogod sz@rn@k gondolni, és rohansz másikat venni. Ezért viszont akkor elvárható egy új fejlesztésű hardvertól, hogy kicsit többet hagynak benne, hogy a jelenlegi játékokban jól menjen legalább. Hát ez nem igazán jött be nekik, de nekem muszály cserélnem gyorsabbra, mert a Tonga GPU kevéske teljesitménye nem volt meggyőző, de az R9 270X után mégiscsak jelentős javulást jelentett. RX 470 8GB szintén egy muszály fejlesztés lesz részemről, aztán meglátjuk meddig lesz elég, csak a játékaimat tudjam vele végre végigjátszani. Hangulatjelentés vége... Megyek inkább bringázni egyet.
-
Omli85
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #24258 üzenetére
Ahogy elnézem, hogy mennyire pörög itt egy pár topik nem csodálom, hogy nem emelkedik a GDP
-
válasz
#00137984 #24257 üzenetére
Nem off a véleményed, csak hónapok óta ugyanazt írod le átfogalmazva minden hsz-ban.
Szerinted a 480 szar, nem tudja az előre beharangozott gyári specifikációkat, nem tuningolható, és nem nyomja le az 1070-et.Mindenki elfogadja a magán véleményed, de miért írod ezt le naponta? Vegyél egy 1060/70/80 kártyát, és játsz boldogan.
többe kerülnek, de elégedett leszel.
Mégegyszer mondom...tiszteletben tartjuk a véleményed, csak unalmas az ismételgetés.nekem se jött be a 480, elballagtam, és vettem egy 980ti-t, de nem járok ide szidni a kártyát...Ennyi.
-
törölt tag
válasz
myckey #24252 üzenetére
Mert rossz az idő és nem érkeztek jó ár/teljesitményszintű középkategóriás karik. Igazából sehol sem nyújtanak kiemelkedőt. R9 380 4GB meg kevés némely játéknak, ezért a várakozás ilyen kommenteket termel. Az idő mulásával sem tünik jobbnak ez az RX 480, de néhányan foggal-körömmel védelmezik és jelentős hibáik ellenére megy a hype. Mindig érkezik egy kis hír, hogy majd milyen jól fog a játékokban teljesiteni. Közben meg dehogy... Mindegy is az én véleményem, ezért OFF.
-
sb
veterán
válasz
olymind1 #24249 üzenetére
Persze. Custom még be is foghatja hibahatáron belül.
Ezért írtam, hogy kár azon keseregni, hogy a papíron 480 -10% teljesítményt alacsony órajellel, gyengébb rammal letolják -20%-ra. Amíg a spec nem volt ismert a 32CU-val addig a 480-20% szint is hihetetlenül erősnek hangzott.Max most utólag lehet kis csalódás, de gyárilag mégsem lehet a nyakán. Majd a customok.
-
myckey
veterán
Zséberdonadó, a hegyi troll ismét idetalált, és mi tápláljuk, mert bennünk van együtt érzés.
-
-
sb
veterán
válasz
Petykemano #24206 üzenetére
Tuti, hogy színtiszta gyártási probléma van a háttérben. Egy rakás tényező van aminek amúgy semmi értelme nem lenne.
A 460-470 között ekkora gapet hagyni. A relatíve gyenge 460-ból CU-kat vágni majd órajellel megtolni. A 470 meg ennek az ellenkezője. Anno 24-28CU-ra tippeltem az egyenletes elosztás miatt, a 32 a 480 nyakán lenne (még lehet is customnál) azonos órajellel. Annak sincs semmi értelme logikailag. Szóval valaminek kell lennie a háttérben, selejtarány, fogyasztás-optimalizálás, stb… ami miatt ezeket a felállásokat választották és látszólag duplakanyarral hozták fel ill. le a két modellt.Marketingben meg ment a sok fasság. De nézhetitek úgy is, hogy legalább marketingeltek végre valamit… vagyis jobbnak próbálták feltűntetni.
2.8x perf/watt a legdurvább, a többi viszont azért annyira nem vészes. A kiszivárgott dolgoknak hülyeség hinni, de így is a nagy része bejött a 460/470-nél. Inkább a 480 fogyi, tuning, beast hülyeséggel szaladt el a ló mikor jöttek folyamatosan az intő jelek.
470 vs 270. Nem szép, de sokat nem hazudtak, korábban 270X-hez mérték és a 480 jött ki 1.9-2.0x –re, a 470 meg értelemszerűen 1.6 körül volt várható kb. Most a 270-hez (ami közel van a 370-hez is) mérik 1.7-1.8 körül. Nem látom felháborítónak. Ugyanúgy a 380(X) körül van ahogy eddig várható volt.
460 vs 260X is jogos, mindent az előző genhez mérnek. Ami itt inkább gázos, ha majd melléteszik a 950-et, nemhogy a 1050-et. De még egy 750-től sem meggyőzőbb ez a 7850/260+10-20%. Avagy 7870/270(X)-10-20%. Fogyiban is jól mutat a brutál gyári TDP-k mellett, de egy átlag 270 120W, 7850 80-90W vagy főleg a tápcsati nélküli 950-ekhez képest alig van előrébb.
Mondjuk ezt így 40k fölé nyitóban se várnám.@Z10N:
Ezek az árak egyre durvábbak, hetente tolsz lefelé 5-10k-t mindegyiken.Már csak 45k-t adnál a 470-ért… A 480 90k, de reálisan is 80k-t ér azért és ez -15-20%. A 25k körüli 270X-ek (4GB!), 40-45k alatti 280/380-ak se fognak még tonnaszámra jönni gyanítom. Sem a korábbi árak, sem az új eddig ill. várható árak nem ebbe az irányba mutatnak. Ha a 460 40k, de legyen 35k azonnal… egy gyorsabb 270X hol lesz 30 alatt? A 470 legyen 55-60 és akkor megint nagyon finom voltam (bár reális is szerintem). 380(X) 40 közelében megint meredek. És a custom 470 ami még jó lehet valamire OC+ram miatt valószínűleg még drágább lesz. 65k. Ahogy a 80-85k-s 480 mellett is reklámár lenne bármelyik fenti.
Kicsit olyan mintha a régi szériát lenyomnád, mert itt a sokkal jobb… majd a köv mondatban az újból húzol le 10-15k-t, mert nem is lett jobb, mint a régiek. Általánosan, mindenkinek:
Összességében bármennyire fogynak jól, nem lett olyan ütős a széria, ill. nagyon keresni kell a pozitívumokat ami egyelőre csak Vulkan/DX12 alatt jön ki. Amúgy ilyenek jutnak eszembe:
- 470 vs 270X: 2x annyi CU-ból jött ki 1.6-1.7 körüli sebesség (rop/ram ügyileg persze már korrekt a kép)
- Fogyasztásban a régi TDP-khez képest van érdemi előrelépés, amúgy alig. 270X is átlag elvan 120W-ból. Egy masszív compute motor alatt kéne megnézni, mert lehet, hogy ott megszalad a 270, de mondjuk lesz 150-160W vs 120-130? És még az is kérdés, hogy tartja-e a max boostot a 470, az óriási alap-boost frekikülönbség alapján tippre nem fogja, szóval még rosszabb. Vagy ua. lesz mint 480-nál:
- Papíron 150W, de max boosthoz inkább 170-180W. Kicsi OC-vel (ami semmit nem számít) meg már 200-225W, értelmesebbel ha esetleg bírná már 250W. Megint kazán.
- 460 lásd fentebb…
- Ugyanott tartunk ahol eddig: ha van masszív 20-40% api előny az kozmetikázza ki nv (Pascalt csak közelítő) ill. az AMD által elhintett hatékonyság közelébe. DX12 460 vs 270X már lehet, hogy meglesz a 60-70 vs 120-140W felállás és a 950-től is elhúz. 470, 480 ugyanez.
- Ezek mellé még vannak az egyedi betegségek: 480 hűtés, csatilimit, 470 VRM limit? 460: vélhetően architektúrális limit: kevés CU+nagy órajel. 480-on a custom segít valaemnnyit, sokkal jobb nem lesz csak halkabb. 470-en segíthet a legtöbbet, jó VRM, jobb esetleg több ram=480. A 460 menthetetlen. Visszafogva, pl. kisebb órajel, LP… HTPC-be jó lenne, ha nem jönne a következő pont.
- És van még 40W-os multi monitor és DVXA fogyi ezek mellé. Jó 460-nál nem lesz ennyi, de 25-30W-ot az is bekajál tutira így majdnem idle-ben.Felemás egy széria lett. ettől függetlenül nem a világ vége. A jó ár megmentheti, mert nagy hibák nincsenek, amit kell azt hozzák, DX11-ben kiegyensúlyozottabb mint az előző széria. Csak nagy extra sincs. Fogyasztás sem a világ vége +20-30W-tal. DX12-vel meg már helyreáll és van pluszs is, perf-ben, perf/watt-ban is. Egyéni preferenciák és ár kérdése. Sok a kisebb-nagyobb eltérés, de nagy gáz nincs ha vki nem 1070-et várt vagy 40e-es 470-et.
-
törölt tag
válasz
#00137984 #24232 üzenetére
"Nagy kár, hogy ezt a pár éves DX11-es játékokban nem tudja folyamatosan nyújtani." DX11-ben is 1080p-ben tökéletesen játszható eredményeket produkál, az hogy valamiben nem 82fps, hanem csak 73fps, még nem befolyásolja az élményt (tekintve, hogy megelégszik az ember holmi ultra 60fps-sel), ha viszont előrefelé nézünk, egyre több DX12 cím fog megjelenni, amiben az eddigiek alapján biztató a kártya teljesítménye. Attól már talán nem kell annyira tartani, hogy az korábbiaknál jóval nagyobb gépigénnyel rendelkező DX11-es játékok jöjjenek (már csak azért sem, mert az AAA címeknek lassan illik DX12-esnek lenni), akkor mi is pontosan a probléma?
-
-
válasz
M@rdel #24237 üzenetére
De, valószínűleg lesz némi változás a DX11-ben látott status quo-hoz képest. Arra utaltam, hogy ha a Pascal megkapná azt a rugalmasságot, amivel a GCN rendelkezik, az valószínűleg nem járna túlzottan nagy fogyasztás-növekedéssel.
(#24236) Zsébernardo: a linkelt táblában az OC-s 480 1%-kal gyorsabb a 390X-nél, a sima meg 2%-kal lassabb. Van olyan teszt, ahol valamivel többel. Ez felhasználói szempontból a "totálisan k***ára tökmindegy" kategória, mert vakteszten az életben nem mondod meg, hogy melyik a gyorsabb. Nem értem, minek ezen ennyit rugózni - oda jött a kártya, ahová ígérték.
-
törölt tag
válasz
solfilo #24233 üzenetére
Néztem is.
Ebben a két játékban mutatott kiugró teljesitményszintet emeltem ki és a Hitman után nem irtam DX12 jelzést. Amúgy mérhették volna DX12-ben, és a bug miatt le nem futott teszteredményeket értékelhették volna 0-nak. Más teszteknél is megtették már és lehúzták vele a hardvert.
-
M@rdel
őstag
-
-
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #24227 üzenetére
Főleg DX11-es játékokat figyelembe véve ez az eredmény közel nem igy festene. Hitman és Rise of the Tomb Raider DX12 tesztekben jobb teljesitménye van az RX 480-nak. Nagy kár, hogy ezt a pár éves DX11-es játékokban nem tudja folyamatosan nyújtani. RX 470-nek az a 926MHz-es alapórajel egy vicc.
-
válasz
Ha igazak a leakelt órajelek, akkor a 470 előnye a 380X-hez képest 20-30% lesz, függően attól, hogy hol lesz az átlagos órajel a power függvényében. Gyanítom, hogy a memória órajel csökkentése jobban fog fájni, mint az alacsonyabb core órajel vagy a -4CU.
(#24228) Zsébernardo: jól értem, hogy az hatalmas a gondod, hogy a 480 3-5%-kal lassabb a 390X-nél? R U serious?????
-
válasz
menpee #24218 üzenetére
Ez olyan mértékű leegyszerűsítése a dolgoknak, hogy igazából fals
Az egyik oldalon az nVidia rengeteg kutatómunkát fektetett a fogyasztás optimalizálásába. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg olyan eredményre jutottak, ami a teljesítményt nem vagy csak észrevehetetlen mértékben befolyásolja. Emellett kötöttek olyan kompromisszumokat, amik a GPU-k "optimális működési tartományát" szűkítik, és értelemszerűen a szűkítés targetje a DX11-es játékokban fellelhető közös minták voltak. Ebből következően DX12-ben lehetnek kellemetlen meglepetések.
A másik oldalon az AMD a GCN1 óta fejleszti általánosabb irányba a GPU-kat. Ezen általánosítások egy része (még azt is meg merném kockáztatni, hogy nagyobb része) egyáltalán nem szolgálja a játékokban elérhető nagyobb teljesítményt - legjobb példa erre a multiprecíziós ALU, ami komoly hardveres belenyúlás nélkül lehetővé teszi a felezett FP64-es és dupla FP16-os teljesítményt, de játékokban semmire nem megyünk vele. A "CPU-sabb" irányú megközelítésnek az egyik mellékhatása, hogy kevésbé szokványos motorok alatt is nagyobb biztonsággal teljesít jól, úgyhogy bizonyos DX12-es játékokban biztosan előnyben lesz.
Hogy a kettő között hol van a DX12 számára ideális kompromisszum, az véleményes. Szerintem közelebb az nVidia mutatóihoz.
-
válasz
Egyébként tényleg Zsebrádió. Az is csak egyirányú kommunikációra képes...
#24228 Zsébernardo: Hol olvastad, hogy az előzetes tervek szerint a 390X-et kellett volna utolérnie? Ez is valami urban legend. Nem elég, hogy az előző generáció felső kategóriás teljesítményét hozza az új mainstream, illetve az előző gen mainstream kártyáira 50-60%-ot ver rá?
Tényleg nem elég semmi?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#00137984 #24225 üzenetére
Igazan raszokhatnal mar hogy az agymeneseid helyett a tenyeket nezed.
Az RX 480 teljesen koppon, olyan 1400MHz-en képes az R9 390 teljesitményét hozni.
A ref 480 is elveri a 390-et, esetenkent a 390X-et is, foleg NV jatekokban. Itt jonnek ki a valtoztatasok. A custom pedig 1300 korul (nem 1400) mar a 390x szintje.
1400-on mar 980 korul van a teljesitmeny.A tobbihez a 470 vs 380 temara:
A 470-et ugyan szandekosan visszafogjak orajelekkel, de ugyanazt az orajelet tudnia kell mint a 480-nak, ugy pedig csak par szazalek lesz kozottuk a kulonbseg.
Szoval meg gyarilagis erosebb kell legyen a 380/380x-nel, de 480 orajelre visszahuzva meg boven, hisz a 480 atlag 40%-al erosebb az emlitett kartyaknal. -
törölt tag
Az RX 480 teljesen koppon, olyan 1400MHz-en képes az R9 390 teljesitményét hozni. Ja, akkor mégis jobb lett volna meghagyni azt a 64ROP-ot, vagy még optimalizálni egy kicsit az architektúrán. Na majd legközelebb a VEGA-val.
-
Korabban meg ugye ez volt:
2/370X - 460
380X - 470 (280X is erdekes lesz itt)
2/390 - 480Nem, ez sosem volt, ez mindig is csak egyes PH fórumozók fejében létezett!
Az RX 480 sosem volt a Hawai/Grenada utódja, hanem mindig is a Tonga/Antigua helyére volt szánva, ezt egyértelműen jelzi az árazása ($199-239) és az elnevezése (RX 480). Nem tudom, hogy a fenti f***ság kinek a fejéből pattant ki, de tény, hogy f***ság!
-
törölt tag
válasz
Omli85 #24221 üzenetére
Teljesitményben alacsonyabbra érkeztek ezek a videókártyák mint ahogyan beharangozták. RX 470-nek az R9 380X videókártyával majd megegyező felépitése (2048/128/32) és a magasabb órajelek és az új GCN4 szolgáltatások miatt már az R9 390-et kéne megszorongatnia. Jelenleg 100ezerért egyik oldalon sem adnak teljes értékű FullHD@60Hz képes videókártyát. A játékosok vágyainak számitó 1440P@144Hz is mérhetetlenül drága, hát még a fotórealisztikusnak mondható 4K@120Hz majd 2020 után várható 350ezerért. Fogyasztásban meg a túlfeszelt GPU-k miatt a hőtermelés és ezzel a zajszint sem mérséklődőtt az elvárható mértékben. Nem a helyszint jelentő bolygó a tényező, hanem az idővonal.
-
Omli85
őstag
Ácsi ácsi ácsi
Az, hogy teljesítményben kb hova várhatók a kártyák és, hogy melyik kártya helyett jönnek az nem ugyan.260/360 - 460
270/370 - 470
280/380 - 480Így jött a váltás az előző szériához képest. Az, hogy teljesítményben a 480 a 390 környékére érkezett az egy dolog ugyanígy a többi kártyánál is igaz(lesz?) a dolog majd kiderül.
Megint csak emberkéknek a túlspilázott csodavárásai aztán megy a hiszti (nem rád értem), hogy 50K-ért nem kap 4K 60FPS-t... Az hogy idehaza megint csak az árazásnak köszönhetően kb semmi nem oda került/kerül az új szériából mint ahova tartozna csak rátesz az egészre egy lapáttal. Az előző szériákhoz képest mint teljesítményben mint fogyasztásban hozták azt a javulást amit ígértek aki ennél többet várt az nem tudom melyik bolygón él.
Csak példának:
380 Nitro 4GB 60K környéke idehaza
480 Nitro 4GB 75K környékén megkapod OCUK-ról míg idehaza a ref is 100K+ vagy környéke...Reális árazása a 8GB-os 480-nak idehaza max 85K környéke lenne és akkor sanszosan máshogy állna az ember ahhoz, hogy mennyiért mekkora teljesítményt kap illetve talán tisztább lenne mindenkinek mi helyett mi érkezett a piacra...
És egy kis észrevétel az alábbiakkal kapcsolatban:
"A 470-et viszont miért a 270-hez viszonyítják?"
Nem jott ki a mutato a 270X-hez kepest es korrigaltak. Ugy voltak vele majd nem veszik eszre. 7850/265/370-hez mar nem hasonlitgatnam. Eleg nagy eges, hogy egy 4.5 eves csonkitott chiphez kell merni.Az ugye megvan, hogy a 370 gyengébbre sikerült mint a 270X sőt még a 270 is megverte így ha a 270-hez viszonyítják az jobb mintha a 370-hez viszonyítanák
...
-
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #24217 üzenetére
Azért a Vulkan mindkét gyártónak kedvező feltételeket teremthet és azt is könnyedén lehet a játékba integrálni. Nameg nem utolsó sorban nem csak kizárólag Win10-en indul el, ami játékos szempontok szerint sem jelent hátrányt. GoW és egyéb DX12 címek még annyira nem hoztak lázba, hogy váltsak OS-t. Kevésbé melegedő hardvereket szeretnék a gépbe pakolni és azért a VGA-n még lehetne hova fejlődni. Kevesebb hőtermelés az alacsonyabb zajszintet jelenthet jó esetben.
-
menpee
aktív tag
válasz
Turbolada II #24216 üzenetére
Az AMD nem teheti meg, hogy a saját maga által tolt DX12/Mantle/Vulcan vonalat ne támogassa 100%-ban. Emiatt vannak a sok tranzisztort elvivő dolgok a gcn-ben. Az nVidia megteheti és meg is teszi. Ennyi a csoda lényege.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Turbolada II #24216 üzenetére
Engem a fogyasztas nem izgat, magukhoz kepest megfeleztek, igy mar boven a halkan huvosen tarthato kategoria. Az hogy 120 vagy 160 W mar tok mindegy.
NV meg mindig jobban fogyaszt, es meg mindig gyenge DX12 alatt, szoval nem valtozott sokat a felallas. -
Turbolada II
őstag
Ezek az új AMD-k egyáltalán nem sikerültek jól. A fogy./telj. arányon nem sikerült semmit javítani az NV-hez képest. Durva, hohy az NV kevesebb tranzisztorból ennyivel többet tud kihozni. A 460-as ára meg a teljesítményéhez mérten még viccnek is rossz.
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #24213 üzenetére
Ui: Inkabb a 460XT-t (WX4100) es 470LE-t (WX5100) ajanlom a figyelmedbe.
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #24213 üzenetére
A marketinggel mar nem is foglalkozok. Egyszer A-t mondanak, utana B-t. Csak a nyers szamokat nezem. Latod a 270X-t is lecsereletek 270-re, hogy tartani tudjak amit igertek. Csak van koztuk 125 MHz boostnal.
Mindenki elvart volna 1200-1250 base es 1300-1350 boost orajelet. A tuningot meg ugye 1400-1500 koze. Erre minusz 100+ MHz mindenhol es mar plafonba is utkoztunk, azaz csutkara lett jaratva.
Azert az a 10% nem mindegy. Ha valamit beigertek, amire sokat kellett varni es meg abbol is faragnak az nem nez ki jol a vegen. Akkor az arbol is faragjanak 10%-t, ugy fair. Mashol 10%-ert fejek hullanak.
"Tehát ha a 470 épp csak hozni fogja a 380 szintjét"
Akarod mondani 380X, mert ha csak a 28CU-t tudja megcsipni akkor helybol kirohogom. A 380X-szel cc-ben megegyezik plusz az orajel. Amugy majd egy 280X-380X-470 uarch tesztet megneznek Tahiti-Tonga-P10pro.Mivel rebrand rebrand hatan van a 7000-s szeria ota nem is nagyon erdekelt. Ugye 370X csak Kinaban volt, igy erdekesen festett volna a sliedon. Igen, az analogiadat kovetve akkor a 380X is bekerult volna kepbe, ami lehet nem nezett ki volna tul jol.
"A 470-et viszont miért a 270-hez viszonyítják?"
Nem jott ki a mutato a 270X-hez kepest es korrigaltak. Ugy voltak vele majd nem veszik eszre. 7850/265/370-hez mar nem hasonlitgatnam. Eleg nagy eges, hogy egy 4.5 eves csonkitott chiphez kell merni.Legutobb ugye ez lett megadva:
2/360X - 46023/70X- 470 (mar 270-nel jarunk)
380X - 480Korabban meg ugye ez volt:
2/370X - 460
380X - 470 (280X is erdekes lesz itt)
2/390 - 480Csuszik a kategoria lefele es ez megint a hasznaltpiacnak kedvez.
"Érdekelne, mi a véleményed a GFX8 - GFX8.1 - GFX9 kérdéskörröl. A Polaris félgeneráció."
Ebbe nem mennek bele, de van benne igazsag. Kezd elegem lenni az egeszbol.
-
Petykemano
veterán
Jó, én mindent értek, csak a 2.8x-cal már akkor másodszor csinálnak segget a szájukból. Már a 480 esetén is minden második - nem AMD fanboi - azt kérdezi, hol a 2,5x-ös ppw növekmény? Erre eddig a válasz mindig az volt, hogy Azt upto a polaris-ra értették és egyébként a 270X vs 470 perf/TDP értékeken lehet ráakadni. Úgy tűnik ennek is most lőttek.
ha átlagolom a slide-on a szorzókat és elosztom a 120/150-nel, akkor kijön 2,9x PPW
De mások a számok. Fura, hogy itt a Hitman FHD High 60px, míg az új tesztben ultra 66px, ami azt jelenti, hogy az csak HDNincs baj egyébként a polaris PPW teljesítményével, ha nincs túltolva a frekvencia (a magam részéről ezért is nem értem, hogy egy nem igazán jól húzható architektúránál miért van odáig a közönség azért a 40-60 Mhz-ért, amit még ésszerű fogyasztás, hűtés és zaj mellett el lehet érni)
Tehát lejjebb tolták a potmétert és az összehasonlítási alapot és így elképzelhető, hogy hozni fogja az ígért számokat, csak (hasraütök) ez 10%-kal alatta van, mint amit $149-ért vártunk.Tehát ha a 470 épp csak hozni fogja a 380 szintjét, akkor ahhoz képest ez nem olyan nagy előrelépés:
annyi, hogy 180W helyett 120W
Ha ezt nem adják 370-380 áron (50eFt, de igazad van), akkor már nem csillog olyan fényesen.A custom verzió személy szerint engem nem érdekel. A $179-hez már annyira közel van a $199-os Sapphire De végülis Te is ezt mondod, csak a másik végéről.
Viszont át is eveznék az előző gondolat (vs 380X) farvizén.
Neked is feltűnt, hogy miért a 2XX szériához viszonyítanak?A 480 esetén még azzal magyaráztam pár poszttal előrébb implicit módon, hogy az ő fejükben a Polaris 10 lehet, hogy csak egy befejezett, kiteljesedett, shrinkelt tonga. Tonga: GFX8, P10: GFX8.1
"Érthető", hogy nem ahhoz hasonlítanakA 470-et viszont miért a 270-hez viszonyítják? Miért nem a 370-hez? A 265-nek (ami a 370 elődje a paramétereket tekintve) 150W-os TDP-je volt. Ellenben a 370-nek 110W.
Érdekelne, mi a véleményed a GFX8 - GFX8.1 - GFX9 kérdéskörröl. A Polaris félgeneráció.
-
Z10N
veterán
válasz
Harley quinn #24208 üzenetére
Ezt mibol sikerult leszurni? Az X-series, marketing nev
-
syberia
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #24207 üzenetére
+1 de ha nem lesz érezhetően erősebb a 280X-nél,
akkor felejtős számomra az RX 470 -
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #24206 üzenetére
Persze, valahogy ra kell "szolgalnia" a X7X elnevezesre. A selejtnel is igazad lehet, mivel az orajel csokkentesek ellenere not a fogyasztas. Az a vicces, hogy mostmar nem a 270X-hez, hanem a 270-hez hasonlitjak hivatalosan is. Ebbol is csak custom verziot erdemes majd venni. Nah, majd a 475 lesz az igaz
"megkapom-e a 380(x) teljesítményét 370(x) áron?"
Nah, ez egy jo kerdes. Eddig 50k-t adtam volna a 470-ert, ezek utan mar csak 45k-t. Ez pedig mar a 380X szintere lesz (40-45k), a 285/380 pedig 30-35k-nal fog tanyazni. Meg kell majd dolgoznia a penezeert ugy nez ki. Mindezt ugy, hogy a 290 50k lesz szinten. A 290X pedig 60k. A tengeren tulon most van raktarsopres akcio es a custom 8GB 390-t $200-ert dobaljak (225-25 rebate + Warhammer kupon). Ahogy mondod: "De ha egy centtel is drágább, már nem éri meg."Ui: A 925 MHz mar a 270-nel vicces volt. Itt mar szinte nevetseges. A 1GHz becsult minimumot meg lentebb vittek
Mondjuk ez nekunk csak jot jelent, mert a custom verzioknal ($179) majd lehet tuningolni rendesen es a 480 fejere maszik erossen. Lehet elo fog allni az a faramuci helyzet, hogy a custom 470 8gb dragabb lesz a ref 480 4gb-nel.
-
Petykemano
veterán
Így se rossz még, biztos rájöttek, hogy túl közel van a 480-hoz, és túl Nagy a gap a 460-tól. Vagy annyi a 480 megrendelés, hogy a még selejtebbeket kénytelenek felhasználni. De ha egy centtel is drágább, már nem éri meg. Azért így, hogy visszavettek a specifikációból, és feljebb vitték a tdp-t, kiváncsi lennék, így is hozza-e a 2.8x ppw növekményt a 270x-hez képest. Gyanítom, h nem. Ami pofátlanság, mert eddig legalább arról ábrándoztunk, hogy a 480-at túltolták, de majd a 470 lesz az energiahatékonysági bajnok. Hát nem lesz.
Meg hát kérdés, hogy váltja-e így egyáltalán a 380-at (megkapom-e a 380(x) teljesítményét 370(x) áron? )
-
Z10N
veterán
válasz
#45185024 #24201 üzenetére
Hasonlo velemenyen vagyok. A kis pruntyogo megkapta az 1200-s orajelet, amit meg tovabb tuningolnak. Mikozben meg lett csonkitva 2CU-val, hogy tobb maradjon a mobil szegmensbe. Mar ez nevetseges. Az pedig szanalmas, hogy majdnem 2,4%-t kozmetikaznak a slideon.
Szo sincs itt a 7870/270X levaltasarol teljesitmenyben. Helyesen a 7790/260X-hez hasonlitjak, amivel core configban megegyezik. A plusz 20-30% kb. 7850/265 szint, nem 7870/270X. Mikozben az utobbit mar 30k alatt lehet venni.
Verszegeny a ref felhozatal. Ezen mar csak tenyleg a custom verziok tudnak segiteni. A forradalombol petarda durrogtatas lett. Mar csak a vulkan/dx12 mentheti meg a presztizst. Az pedig mar a fejlesztok dolga.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Apple MacBook
- Xbox Series X|S
- Házi hangfal építés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest