Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Jól fut a legtöbb VGA-n, de eléggé memóriaigényes az új Indiana Jones
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple notebookok
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
Ugy volt, h nem veszek ramot de ma jott a change my mind felho, szoval:
Melyik most a legajanlottabb 3600@cl16-os ram?
Lehetoleg valami olyan tipus kellene ami mar ki van tesztelve, es szepen viszi a korabban Dram calculator altal dobott feszes idoziteseket.[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
veterán
Ahhoz már 1.40 V vcore fölé kell lőni, kábé. Ha megelégszel a 4 Ghz-cel, az megvan 1.22-ből bőven. 4.1-hez már 1.3 felett kellett, 4.2-höz majdnem 1.4V. Szerintem a sweet spot a 4 Ghz és 1.22, ezzel nagyon szépen hűthető is, és alig pár százalék a veszteség (5-8 között) a csendes rendszerért. Persze, proci függő, lap függő a dolog, lehet, Nálad jobban jön ki a silicon lottery.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Újabb fejlemény: a G.Skill TRIDENT Z RGB 3200 CL16 2*8 GB-os KIT megyen az Asrock B450 PRO 4 lapban, egyelőre az R3 2200G CPU-val, XMP-ből betöltve 3200 CL16-on... akkor most még a Patriot kit-et kell bedobnom az X470+R5 3600X mellé, illetve megcserélnem a CPU-at a 2 lap között.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Yany
addikt
válasz hokuszpk #6891 üzenetére
Még a fullscreen logot megelőzően tököl az AMD rendszer. Nekem is jóval több a boot idő, mint a 8 éves 2500K-n. Ott kb. 15 sec alatt már a jelszavamat is beírtam, itt olyan 30 sec, mire a win10 betölt, de ebből a legtöbb a BIOS üres fekete képernyője...
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
hokuszpk
nagyúr
valami oka biztos van.
nekem az MSI lapnal van egy beallitas, ami hasonlo jelensegen anno segitett, csak most nem ugrik be, es epp nemferek hozza a tomahawkhoz, hogy megnezzem, mi volt az.
es nemtom asrockon van-e egyaltalan hasonlo, meglassuk, ha bioskozelben vagyok, megirom mi az MSI elnevezes.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Dragon3000
veterán
Azért nem mindig, pl az x470+2600 mellett 12 sec alatt már eljutottam a használható windowsig gomb megnyomás után. Most b450+200ge 30-60 secig elszarakodik hidegindításnál a rammal és utána végre ad képet és el kezd bootolni a win. A ram xmp sincs bekapcsolva, alapon megy, újraindítás már azonnal megy minden.
-
Dr V
őstag
Próbáltátok fixálni a ram időzítéseket? Ha kézzel be van írva, lehet, h nem fogja keresni a pontos beállításokat, hanem egyből indul.
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Alpi.
addikt
"In fact, the Ryzen 3600 is totally almost the entirety of Intel’s CPU lineup according to german retailer Mindfactory."
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
fudi2002
veterán
Nos ABBA. ERP enabled óta mint írtam tökéletesen bootol.
Amit pluszba kaptam. Baromi sokat használja mindenben a 4400+ frekiket. Egyszálas teljesítmény +t, illetve mem latency csökkenést is kaptam. A fenti kép PBO enabled, de -0.1 offsettel látható. Ha megnézitek a max és min vcoret szerintem nagyon baráti. Kezd beérni a gyümölcs szép lassan...Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Yany
addikt
A Mindfactory-nál a 3600-as Ryzenből épp csak nem adnak el többet, mint a teljes Intel-felhozatalból: https://wccftech.com/amd-outselling-intel-by-more-than-double-analyzing-5-year-historical-sales-at-mindfactory-de/
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz fudi2002 #6918 üzenetére
Irigyellek bakker.
Yany: OMG az szép, nem csodalom hogy azzal megszórták a piacot, ránézésre bejött.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
fudi2002
veterán
válasz wwenigma #6921 üzenetére
Ettől még eme platformot kicsit bétának tekintem. De az irány jó.
Jaj mégvmi:
Tomahawk MAX userek!
Nem javaslom a 330-as biost, ellenben az msi ftpjén elérhető a 332-es, az jó. Előbbi olyan gpu anomáliákat csinált, hogy már megijedtem hogy vminek nyekk...(#6922) apa111
Sokan arra koncentráltak, hogy mer neméri el a 4600at.
Ami fontosabb sztem, hogy játékok alatt +200mhz átlagban az új bios. Sz@rok a 4600ra, ez sokkalta fontosabb. Remélem majd az új biossal újra jönnek tesztek, vga tesztekre gondolok[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Yany
addikt
válasz subaruwrc #6920 üzenetére
Egyelőre úgy néz ki, hogy az AMD nem akarja mégegyszer az Athlon-os időszakban elkövetett hibát megismételni. Bízzunk benne, hogy nagyon sokat erősödnek K+F, anyagi és piaci értelemben is a jelenlegi lendületükkel, hogy mire az Intel újra magára talál (mert magára fog, ne legyenek kétségeink), már legyen egy stabil renomé a talpuk alatt. A versenyen alapvetően nyer a vásárló, de ehhez igazodni is kell, mert pl. pont a verseny hiányának köszönhetően volt alkalmas a 2500K gépem 8 évig kiszolgálni. Tehát ha verseny és fejlődés van, akkor azon sem szabad sopánkodni majd, hogy elértéktelenedik és elavul a cucc viszonylag hamar, amit az ember drága pénzért a gépébe rakott.
[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
Nálunk is mától ABBA van a 3700X és a 2700 alatt egyaránt.
Mindkettőnél érezhető, a 2700-nál még jobb lett a memóriakezelés, a 3700X meg már három magon is eléri a 4400MHz-et, és mégsem melegszik jobban.Úgyhogy köszi AMD, köszi Gigabyte, minden frankó!
-
csucsbicep
nagyúr
Hasznal itt valaki 3600+ Asus B450-F Strix lapot? Tapasztalatokra lennek kivancsi.
-
Malibutomi
nagyúr
Ha itt nalunk 189£ az X570Aorus Elite lap, de van egy elado kez alatt 140£-ert ti megvennetek vagy inkabb bolti ujat? 50£ a kulonbseg (17-18.000Ft). Csabito, de ugy vagyok vele ha mar elkoltok vagy 700£-ot gepujitasra akkor nem biztos hogy pont ezen kellene sporolni.
Velemenyek?
-
-=Jam=-
őstag
válasz Malibutomi #6928 üzenetére
Mondjuk nem éppen ehhez a topichoz tartozik a kérdésed, de persze megvenném simán, max 2 hónapos lapokról beszélünk, úgyhogy gondolom a gari is megvan hozzá. Ha nincs gari, akkor inkább új.
-
veterán
válasz csucsbicep #6927 üzenetére
Keress rá a hozzászólásaimra itt a fórumon. Vannak bajok, de lehet, hogy csak én fogtam ki egy érdekes szettet.
-
Leon77
őstag
válasz Malibutomi #6928 üzenetére
+1 a vásárlásra. Bár az én 3700x-em hasít a 370-es chipsettel is. (Gen 1 volt benne, egy 1700-as, azt cseréltem le, minden pöpec)
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Foglalt név
addikt
Itt közben született 200 hozzászólás, mióta itt jártam, nincs időm átolvasni. Rövid info az MSI abba-ról az X570 Gaming Pro-nál. 3600X ezzel is 4325-ig hajlandó boostolni. All core 1.35-nél belefagyott a 4350-be, úgyhogy ezt is elengedtem, mert százalékosan teljesen felesleges bohóckodni vele. A ram tuning szintén értelmetlen, 1.4V mellett max 3600 16-19-19-19-es időzítéssel bootol be, de teljesítményben semmi többletet nem hoz az xmp-hez képest. Az anti-tuningságot úgy látom a 3950x csúszása is alátámasztja, örülnek, ha össze tudnak kaparni annyi chip-et, ami legalább valamennyire kiszolgálja a fogyasztókat.
-
Walter_White
senior tag
Sziasztok! Valaki rá tudna lesni légyszives az MSI X570 Ace oldalán lévő Support fülre?
[link] - Most nálam a Chrome szórakozik, vagy pont ez az X570 Ace oldalán lévő Download menüpont van lehalva? (Mert minden más MSI alaplap oldal tökéletes) -
fudi2002
veterán
-
hokuszpk
nagyúr
-
FatCutter
tag
válasz Foglalt név #6932 üzenetére
Hát, ha nem érted meg, hogy az 1 magos max "ingyom-bingyom" értéket nem tudod all core-ra kicsikarni- vagy akármi- , akkor válts Intelre. Jó proci az az i9 9900KS.
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Foglalt név #6932 üzenetére
Azért olvass vissza mert jelenleg 2x annyi 3600x fogy mint az összes intel együtt. En megertem hogy a pár darabos eladásokat hanyagoljak.
Masreszt ott valami nagyon elment nalad azzal a lappal mert 3600x-szel szinten kollega szinten korabban boven boost orajel felett dobott...Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
fudi2002
veterán
Azért a pbo beállításokkal vigyázni kell. Az új biosnál műxik. Enhanced4ben pl akkorát tol rá, hogy allcore ugyan 4150 körül megyen, no ott voltak ilyen pontjaim, csak itt 1,33vot kapott, allcore sztem nagyon sok. Én úgy lőttem be, hogy laza terhelés max 1.4v allcore 1.26v. Nálam ez a sima enabled mód. Tudom, én fosok túlzottan a 7nmtől, fogadjatok el így..
Este ha hazérek dobok egy képet. Amúgy ezek a cb nagyon kevés értelemmel bírnak. Mert csomó progi laza terheléssel megy, de nem használja ki az összes szálat, no ott abba sokkal húz el. Pl játékok. Én azt tartom most nagy dobbantásnak. Persze 1x láttam 4600at, szép volt, jól elmentettem az agyamban, nem mostanában látom újra sztem.[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
válasz SECTORnooB #6944 üzenetére
1.325v a tecnikai határ itt. Namost allcore nálam 7-8 óra. 8 óra tömörítés a határon sztem nem egészséges. Pláne ha azt nézem, hogy 1.26von 4075-4100, 50-75mhz x 12 magnál nekem a lelki békém többet ér.
-
veterán
válasz csucsbicep #6942 üzenetére
Nem igazán. A vízpumpás problémát most vegyük ki a képletből, mert az akármi lehet (nekem továbbra is a lap a gyanús, de kiderül, mert hétvégén átdobom fix delejre), a többi dolog viszont aktuális. Augusztus végi UEFI nem hozott változást a RAM kezelésben, a többi probléma élhető. A lassú POST mondjuk jelen van, és ahány verzió, annyit lassul. Már nem érdekel, bár továbbra is cikinek tartom.
-
Foglalt név
addikt
válasz FatCutter #6938 üzenetére
Az, hogy off-ban leírtad, elég sok trauma ért életed során, nem érzem hogy feljogosítana erre a pökhendi hozzáállásra. Leírtam értelmes kerek mondatban, hogy nem boostol a CPU 4325 fölé. Azért, mert összeolvastad a következő témával, ami a tuningról szól, megkérlek ne engem próbálj minősíteni.
[ Szerkesztve ]
-
John D'oh
aktív tag
Sziasztok,
[link] eddig 2400G-t terveztem, de a Userbenchmarkos teszt szerint érdekes módon több területen picit jobb nála a 3200G. Leginkább a játékokban szerzett előnyén lepődtem meg, hiszen a Vega 11 elvileg nem maradhatna alul a Vega 8-cal szemben.
A gépet nappaliban használom majd, egy közel hangtalan összeállításban. Részben NAS, netezgetés, és nagy ritkán kis játék ( Amiből a Path of Exile lehet a leggépigényesebb ).
A 2400G egyértelmű előnye a 3200G-vel szemben a 4 mag / 8 szál szemben a sima 4 maggal.
Miben érezném leginkább ennek a hiányát ?Köszi !
[ Szerkesztve ]
-
-Gabesz-
senior tag
Azon csodálkozom egyébként, hogy 1,4v felett, hogy nem melegszik el a proci? Kicsi is a felület, elég sokat is kér. Én mint intel tulaj (skylake-x), nagyobb felületen hűtök, de már 1,25v-1,3v körül megszenvedek a hőfokokkal.
Mennyit fogyaszt ilyen feszültség mellett nagy terhelésnél?
Jók amúgy az eredmények. Azt figyeltem meg, hogy a Cinebench és a cpu-z egyszálas teljesítmény tesztelője más-más módon dolgozik és ez nem fekszik egyformán intel-amd viszonylatban a prociknak. A Cinebench talán jobban fekszik az amd prociknak, a cpu-z pedig az inteleknek. Adott esetben tehát mondjuk ha c20 alatt kb. egálban vannak az eredmények, akkor a cpuz-ben egy kicsi intel előny van. (egyszálas eredmények)
-
nagyúr
válasz -Gabesz- #6949 üzenetére
Én is ezeket észleltem AMD/Intel viszonylatban (R5 3600X/i5-7600k).
Illetve még valami:
A Passmark és CPU-Z mérési viszonya ugyanígy torz mint a CPU-Z/CB15/20 mérések viszonyáé.
Én úgy vélem (R5 3600X-re tuidok csak jelenleg szorítkozni), hogy hiába csap oda neki közel 1,5 Volt-ot Vcore-ba (ez csak egyszálas terhelésnél teszi a turbo algoritmus), azért nem fűti el magát - dacára a nagyon kicsi hőátadó felületnek, mert a fogyasztása meg a béka segge alatt van (még ránézek külső mérővel, mennyi az annyi, blikkre azt mondom hogy nem több 80W-nál játék alatt), többszálas terhelésnél meg vissza veszi a boost órajelet és a Vcore-t is 1,3 körülire, masszív multicore-nál még 1,3 Volt alá is.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Eladó 9800x3d új, 3 év garanciával
- ÚJ, 3év Gar AMD Ryzen 7 9800X3D 4.70GHz (96MB Cache, up to 5.2GHz) CPU! BeszámítOK
- ÚJ, 3év Gar AMD Ryzen 7 7800X3D 4.20GHz (96MB Cache, up to 5.0GHz) CPU! BeszámítOK
- Intel Core i9-11900KF 8-Core 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 5 5600 Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 39.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest