Hirdetés
- Lassacskán fenyőfát állítanak a hardverek
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Irodát kért, de gyárat kapott Elon Musk a Samsungtól
- Nyílt forráskódú lett a legegyszerűbben használható AI tartalomgeneráló
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen scannert vegyek?
- Projektor topic
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- El sem merte árulni két új SSD-családjának árazását a Kioxia
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiga8
senior tag
No, új probléma, de nem tudom merre induljak el.
A konfig ugyanaz, MSI B450 Tomahawk Max, 3700X, ( 42*100 fixen), 2*16 GB G.Skill 3200 MHz ( XMP 3200 MHz-en), MSI 2060 Gaming Z videókártya. ( legfrissebb driver)
Friss WIN10 pro, teljesítménycentrikusra téve. AMD oldaláról a legfrissebb driverek feltéve.
CB 20 alatt 5036 pont, teszt alatt a max hőmérséklet CPU: 64-65C, VRM: 45C.
Játék alatt ( FHD ultra) a CPU 50-51C, videókártya 51-53C fok.A gép nem fagy sem szintetikus tesztre, sem játékra. Memtest86 nem ad hibát.
Gyakorlatilag hibátlan, de BFV-el teszteltem és...Rendszertelen rendszerességgel ( kb 8-10 perces időközönként ) megakad a hang, búgó hangot ad, ( kb 2-3 tized másodperc lehet) néha mintha a kép is megállna egy pillanatra ilyenkor.
Találkozott már valaki ilyennel? Merre induljak el? Gondolom valamelyik driver, de melyik?
-
fudi2002
nagyúr
Én írtam is, vmi nem klappol. A Bdie igenis jó, és nem normális hogy ilyet csinál. El nem tudom képzelni mi lehet, de nekem az is gyanús, hogy a másik lapban is csak alapon megy. Ha még van energiád, finoman nézz be bordák alá, a chip felirata miatt. Sztem ez nem bdie. Ballistixnél nálam is más chip típust ír, a valóság pedig megint más.
Ez alapján nem is nagyon lehetne ilyen:
[link] Persze bármi megtörténhet... -
csiga8
senior tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Ez a harmadik gép pár hónapon belül, amit a családnak összedobok. Mind MSI lapos, mind G. Skill ( Aegis, vagy Ripjaws) memóriával. Gond nélkül megy az összes, így maradtam a márkánál.
Ebbe a gépbe fotó+videószerkesztés miatt meg kellett a 32GB, és szerintem jó árban volt.Mindegy, most már ez van, de most picit elcsodálkoztam, hogy az én gépembe el sem indult. A másik gépekbe (ha) lesz memória fejlesztés, remélem nem fogok copó ágra futni, lásd mostani példa.
-
wwenigma
Jómunkásember
Én 3800-on hajtom a 3400as Patriot Viper 4 ramot, megint ezt vennek ha vennek
Persze a kornyezet is szamit, alaplap/proci... -
csiga8
senior tag
Érdekességképp leírom.
MSI B450 Tomahawk Max +3700X kombóba G.Skill Ripjaws 3200 MHz 2*16 GB ment.
Az istenért se tudtam kicsikarni belőle egy hajszálnyi tuningot sem. A lap egyből felismerte, XMP prifilban 3200 MHz-en CL16-on hibátlanul megy és ennyi.Elvileg Samsung B-die chipes
Gondoltam egyet, és kipróbáltam a saját, MSI X470 Carbon lapomban. El sem tudtam indítani a gépet vele.
Nem ez lenne az agyondicsért Samsung B-die chipes memória?A saját gépembe koppra ugyanez a memória van, de Hynix MFR chipes, gond nélkül megy 3466 MHz-en, ezért is bátorkodtam ugyanezt venni.
Fudi2002 fórumtárs privátban segített a memória beállításban, ( neki is Toma Max lapja van) hátha csak ennyire béna lennék, de nem...
A memtest86 lefuttatva ( ment vagy 4 órát) error 0.
A V30?-as gyári BIOS frissítve, egyikkel sem ment jobban.
-
snecy20
nagyúr
Tanulságos végignézni RAM ügyben.
Scarletiel
Nagyszerű. Én például visszatértem a leges legelső chipset driver verzióhoz, ami még a nyár közepi, mert a később kiadásokkal mind 2-3%-nyi CPU IPC-t bukok, ami igen érdekes. -
weri
senior tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Legalabb nem esik be 4.3 ala

-
arnoldito
senior tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Köszi! Azért komoly, hogy BFV alatt a két proci között 20-25% difi van kihasználtságban, persze magszámban is, gondolom innen ered, hogy a 3800X magasabbra boostól!?
-
-
válasz
Sz4bolcs
üzenetére
Próbálnék kölcsönözni egy DisplayPort - VGA átalakítót, vagy HDMI - VGA átalakítót, és VGA-val használnám egy ideig. Ezek az újabb szabványok annyiból rosszabbak, hogy aktív kommunikáció van a gép és a monitor között, a régi VGA ilyesmit nem tud. Esetleg, ha a monitorodban van hangszóró is, tiltanám eszközkezelőben a hangeszközök között. De ezek csak tippek, viszont láttam már PS2-es rossz billentyűzet miatt nem működő második monitort IRL, ami teljes mértékben a "nanebassz" kategória, azóta mindenre IS gondolok, ha ennyire makacs hibába futok.
-
arnoldito
senior tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
-
weri
senior tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Jó... ha lekorlátozom 75fps-re akkor nekem is kiboostol a világbol
Enged csak ki szépen, azt figyeld a magicet 
-
Sz4bolcs
senior tag
Najó, de a ryzen 1600-am ugyanezt csinálta, kifogtam egy ugyanilyen hibás 3600x-et?
Lecseréltem a konfigban a tápot, a vga-t, a ramot, a procit.
A wifi vevő maradt, a ház, egy ssd, a cooler, meg a monitor. -
weri
senior tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Milyen VGA mellett? Mert kizart dolog hogy 20-50%-okat hasznaljon. Jo lesz az legalabb 70%-nak es akkor az a 4400 rogton 4200-ig csokken

Sz4bolcs Akkor is valami a rendszerrel kellene legyen. De lehet hogy valami nem megy normalisan abban a prociban (hardver hiba) es azert akadnak ennyire a dolgok. Lattam mar hasonlot mondjuk az egy fx 6100 volt, annal is ez volt a jelenseg

-
Pro!Petya
addikt
válasz
ScomComputer
üzenetére
nexopass már hogy csak 15-40% a usage multi alatt

fps limit nélkül is ennyi?
Lehet néznem kéne egy 3800X-et?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
arnoldito
senior tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Köszönöm! Szépen boostól. Már már úgy veszem észre, hogy a 3600X éppen kiszolgálja a BFV. Csak 3800X kellett volna vennem....
-
jokeph
nagyúr
válasz
ScomComputer
üzenetére
No lám... a DX12 ennyire kívánja a több ramot/cpu szálat ?
-
Sz4bolcs
senior tag
ebből vmit ki lehet olvasni?
[link] -
Sz4bolcs
senior tag
Nekem csgoban van fps drop problémám, eddig nem sikerült rájönnöm, mitől, de már csak a ház, a monitor, meg a wifi jöhet szóba..,
-
snecy20
nagyúr
válasz
Scarletiel
üzenetére
Próváld ki hogy eltávolítod a teszt erejéig az Xbox Controllert - Tudnak ilyen jelenségeket okozni az USB-s eszközök is.
-
Scarletiel
őstag
Hát nem tudom, nekem a legújabb chipset driverrel is csinálja ezt a mikro fagyást hangban és képben, de képben csak eldobja az fps-t elég rendesen, a log szerint lemegy a vga frekije olyankor 500-600-ra aztán vissza, de olyan is van, hogy eldobja az xbox controllert közben, pedig fel van töltve az akku benne, majd utána újra megtalálja. Most alaplap hibám van?
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Asztalos klub
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hazai akkumulátorrekordra pályázik a OnePlus 15R
- DOOM - The Dark Ages
- LEGO klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- The Game Awards 2025 - Íme a nyertesek!
- Milyen scannert vegyek?
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti OC 8GB Zalman Z1 PLUS ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3722, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Persze a kornyezet is szamit, alaplap/proci...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)