- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Nyomtató topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scarletiel
senior tag
Hát nem tudom, nekem a legújabb chipset driverrel is csinálja ezt a mikro fagyást hangban és képben, de képben csak eldobja az fps-t elég rendesen, a log szerint lemegy a vga frekije olyankor 500-600-ra aztán vissza, de olyan is van, hogy eldobja az xbox controllert közben, pedig fel van töltve az akku benne, majd utána újra megtalálja. Most alaplap hibám van?
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
snecy20
nagyúr
válasz Scarletiel #7202 üzenetére
Próváld ki hogy eltávolítod a teszt erejéig az Xbox Controllert - Tudnak ilyen jelenségeket okozni az USB-s eszközök is.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Sz4bolcs
senior tag
Nekem csgoban van fps drop problémám, eddig nem sikerült rájönnöm, mitől, de már csak a ház, a monitor, meg a wifi jöhet szóba..,
-
Sz4bolcs
senior tag
ebből vmit ki lehet olvasni?
[link] -
nagyúr
válasz ScomComputer #7208 üzenetére
No lám... a DX12 ennyire kívánja a több ramot/cpu szálat ?
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
arnoldito
senior tag
Köszönöm! Szépen boostól. Már már úgy veszem észre, hogy a 3600X éppen kiszolgálja a BFV. Csak 3800X kellett volna vennem....
-
Pro!Petya
addikt
nexopass már hogy csak 15-40% a usage multi alatt
fps limit nélkül is ennyi?
Lehet néznem kéne egy 3800X-et?[ Szerkesztve ]
-
weri
senior tag
Milyen VGA mellett? Mert kizart dolog hogy 20-50%-okat hasznaljon. Jo lesz az legalabb 70%-nak es akkor az a 4400 rogton 4200-ig csokken
Sz4bolcs Akkor is valami a rendszerrel kellene legyen. De lehet hogy valami nem megy normalisan abban a prociban (hardver hiba) es azert akadnak ennyire a dolgok. Lattam mar hasonlot mondjuk az egy fx 6100 volt, annal is ez volt a jelenseg
[ Szerkesztve ]
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
Sz4bolcs
senior tag
Najó, de a ryzen 1600-am ugyanezt csinálta, kifogtam egy ugyanilyen hibás 3600x-et?
Lecseréltem a konfigban a tápot, a vga-t, a ramot, a procit.
A wifi vevő maradt, a ház, egy ssd, a cooler, meg a monitor.[ Szerkesztve ]
-
weri
senior tag
válasz ScomComputer #7221 üzenetére
Jó... ha lekorlátozom 75fps-re akkor nekem is kiboostol a világbol Enged csak ki szépen, azt figyeld a magicet
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
arnoldito
senior tag
válasz ScomComputer #7221 üzenetére
-
veterán
válasz Sz4bolcs #7220 üzenetére
Próbálnék kölcsönözni egy DisplayPort - VGA átalakítót, vagy HDMI - VGA átalakítót, és VGA-val használnám egy ideig. Ezek az újabb szabványok annyiból rosszabbak, hogy aktív kommunikáció van a gép és a monitor között, a régi VGA ilyesmit nem tud. Esetleg, ha a monitorodban van hangszóró is, tiltanám eszközkezelőben a hangeszközök között. De ezek csak tippek, viszont láttam már PS2-es rossz billentyűzet miatt nem működő második monitort IRL, ami teljes mértékben a "nanebassz" kategória, azóta mindenre IS gondolok, ha ennyire makacs hibába futok.
-
vitaro
senior tag
válasz fudi2002 #7215 üzenetére
Kiszedtem a régi gépből az 550-es FSP tápot, lekopogom, de eddig jó. Remélem így is marad.
Előtte próbaképp visszaraktam a vga-t, röhej, hogy az 5 éves Intel negyedannyi idő alatt bootol be. A Ryzen mi a bánatot csinál indításkor, vakarózik?
The Arcana is the means by which all is revealed.
-
arnoldito
senior tag
válasz ScomComputer #7232 üzenetére
Köszi! Azért komoly, hogy BFV alatt a két proci között 20-25% difi van kihasználtságban, persze magszámban is, gondolom innen ered, hogy a 3800X magasabbra boostól!?
-
weri
senior tag
válasz ScomComputer #7232 üzenetére
Legalabb nem esik be 4.3 ala
-
Scarletiel
senior tag
válasz snecy20 #7203 üzenetére
Lekopogom, ma újra raktam a win10-et. Azóta jó. Most olyan verziót tettem fel, amibe nincsenek gyárilag már a driverek beleépítve a telepítőbe. Még a chipset drivert se mertem leszedni.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
snecy20
nagyúr
Tanulságos végignézni RAM ügyben.
Scarletiel
Nagyszerű. Én például visszatértem a leges legelső chipset driver verzióhoz, ami még a nyár közepi, mert a később kiadásokkal mind 2-3%-nyi CPU IPC-t bukok, ami igen érdekes.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
csiga8
senior tag
Érdekességképp leírom.
MSI B450 Tomahawk Max +3700X kombóba G.Skill Ripjaws 3200 MHz 2*16 GB ment.
Az istenért se tudtam kicsikarni belőle egy hajszálnyi tuningot sem. A lap egyből felismerte, XMP prifilban 3200 MHz-en CL16-on hibátlanul megy és ennyi.Elvileg Samsung B-die chipes
Gondoltam egyet, és kipróbáltam a saját, MSI X470 Carbon lapomban. El sem tudtam indítani a gépet vele.
Nem ez lenne az agyondicsért Samsung B-die chipes memória?A saját gépembe koppra ugyanez a memória van, de Hynix MFR chipes, gond nélkül megy 3466 MHz-en, ezért is bátorkodtam ugyanezt venni.
Fudi2002 fórumtárs privátban segített a memória beállításban, ( neki is Toma Max lapja van) hátha csak ennyire béna lennék, de nem...
A memtest86 lefuttatva ( ment vagy 4 órát) error 0.
A V30?-as gyári BIOS frissítve, egyikkel sem ment jobban.
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
Én 3800-on hajtom a 3400as Patriot Viper 4 ramot, megint ezt vennek ha vennek Persze a kornyezet is szamit, alaplap/proci...
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
csiga8
senior tag
válasz wwenigma #7240 üzenetére
Ez a harmadik gép pár hónapon belül, amit a családnak összedobok. Mind MSI lapos, mind G. Skill ( Aegis, vagy Ripjaws) memóriával. Gond nélkül megy az összes, így maradtam a márkánál.
Ebbe a gépbe fotó+videószerkesztés miatt meg kellett a 32GB, és szerintem jó árban volt.Mindegy, most már ez van, de most picit elcsodálkoztam, hogy az én gépembe el sem indult. A másik gépekbe (ha) lesz memória fejlesztés, remélem nem fogok copó ágra futni, lásd mostani példa.
-
fudi2002
veterán
Én írtam is, vmi nem klappol. A Bdie igenis jó, és nem normális hogy ilyet csinál. El nem tudom képzelni mi lehet, de nekem az is gyanús, hogy a másik lapban is csak alapon megy. Ha még van energiád, finoman nézz be bordák alá, a chip felirata miatt. Sztem ez nem bdie. Ballistixnél nálam is más chip típust ír, a valóság pedig megint más.
Ez alapján nem is nagyon lehetne ilyen:
[link] Persze bármi megtörténhet...[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
csiga8
senior tag
No, új probléma, de nem tudom merre induljak el.
A konfig ugyanaz, MSI B450 Tomahawk Max, 3700X, ( 42*100 fixen), 2*16 GB G.Skill 3200 MHz ( XMP 3200 MHz-en), MSI 2060 Gaming Z videókártya. ( legfrissebb driver)
Friss WIN10 pro, teljesítménycentrikusra téve. AMD oldaláról a legfrissebb driverek feltéve.
CB 20 alatt 5036 pont, teszt alatt a max hőmérséklet CPU: 64-65C, VRM: 45C.
Játék alatt ( FHD ultra) a CPU 50-51C, videókártya 51-53C fok.A gép nem fagy sem szintetikus tesztre, sem játékra. Memtest86 nem ad hibát.
Gyakorlatilag hibátlan, de BFV-el teszteltem és...Rendszertelen rendszerességgel ( kb 8-10 perces időközönként ) megakad a hang, búgó hangot ad, ( kb 2-3 tized másodperc lehet) néha mintha a kép is megállna egy pillanatra ilyenkor.
Találkozott már valaki ilyennel? Merre induljak el? Gondolom valamelyik driver, de melyik?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz abridabri #7242 üzenetére
Igen, ugy latszik intelt nem szereti vagy nem allitottad be rendesen az időzítéseket. Alapon es huzva is stabil nálam.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs