Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Androidos fejegységek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen egeret válasszak?
- RAM topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kína már készül az USA új elnökének beharangozott vámpolitikájára
- Apple asztali gépek
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
válasz szasanyi #9000 üzenetére
Nem csak a magasság a gond vele, hanem ha magasak a ramok, akkor a venti nem fér el mint pl nálam a Predatorok...csak úgy fért el, hogy ameddig lehetett felhúztam a ventit.
Igen ez elég idegesítő is, hogy nem tudsz mit kezdeni vele még ezért is agyaltam az intelen ott az új steppinggel javítottak a melegedésen.
-
hokuszpk
nagyúr
ezert szoktam javallani az IBT/avx max tesztjet, az hasznalja az osszes ramot, meg futi a procit ahogy illik. ha azt is kibirja, akkor _talan_ mindig jo lesz.
mondjuk melot szimulalni nem kell Vegas, egy komolyabb Handbrake batch is tudja jelezni, hogy nem stabil a ram.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Tyrel
őstag
válasz SzlobiG #9007 üzenetére
Nekem is csak úgy fért el, nincs venti a HyperX-ek felett mert összeakadnak és a felfogató drót-bizbasz nem ad elég mozgásteret, hogy feljebb húzhassam.
Hátrányát viszont tökre nem érzem, persze melegszik a CPU de nem ettől. A borda alig-alig lesz langyos is...[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
L4mie
veterán
Sziasztok, Dramcalculatorban melyik memory type-nak felel meg a hynix D-die?
[kép]Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
qgevic
csendes tag
Nekem az új bios a giga masterben visszalépés sebességben. Minden beállítás megegyezzik az 1.0.0.3-as beállításaival, viszont az értékek meg sem közelítik a régi biossal mért értékeket. Ahogy néztem hwinfoval jó ha 4000 mhz boostol all core a proci ami azért elkeserítő, bár a fogyasztás így tényleg csökken
Régi bios 1.0.0.3 auto oc+boos override +200 mhz
Új bios 1.0.0.4 auto oc + boos overrdirve +200mhz
1.0.0.4 bios resettel:
[ Szerkesztve ]
-
fasyrt
őstag
Nektek a 3600-os ramhoz kellett a vddp és vddg feszültséggel játszani?
-
szivacs1987
aktív tag
válasz Dany007 #8982 üzenetére
Szia,
Vezérlőpult, energiasémák, kiválasztani az energiasémát, speciális beállitások, processzor rész, hűtés passzivot kiválasztani. Nálam ez sokat csökkentette a pár mp-es venti felpörgések számát.Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
fasyrt
őstag
válasz SECTORnooB #9015 üzenetére
Dzsoni + gidalight: Köszi. Akkor már sejtem, hogy miért volt csak 280€ a proci ebayen.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
nincs hangsulyozva, de ez a patch B muve...
asrock felrakta ezt a biost, a sima 1.0.0.4et nem is... azt mashonnan szereztem meg, el is mentettem. XD
A sima 1.0.0.4 ugyanugy boostol mint az ABBA, de valahogy jobban ossze szet a magok kozott a dolgokat, jatekok alatt picit gyorsabb. 85W kornyekere engedi a sima 3600ast. A patch B bios 70Wnal tetozik, allcore tobb, mint 100MHzel lassabb.
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
Atish19
őstag
Memory Try It MSI oldalon hogyan hogyan kellene működjön? Beállítottam egy presetet 3200 cl14-re ezzel a funkcióval és 2 próbálkozást 1-re redukáltam. Bootnál a gép elhasalt. Ilyenkor nem kellet volna vissza dobnia a BIOS-ba? Vagy 10x indítottam újra, de csak CMOS clear segített.
-
Tyrel
őstag
válasz Atish19 #9023 üzenetére
De vissza kéne állnia pár sikertelen boot után, csak MSI-nél k...va ügyes programozók vannak.
Én is már számtalanszor CMOS Reseteltem, mert magától az istennek nem tér észhez, pedig tudnia kellene.A Memory Try It nekem azzal kezdi hogy felnyomja a memória feszültséget 1.4V-ra, szóval szerintem nem azzal lehetett a gond, hanem túl szűk késleltetéseket választhattál.
Turenkarn
-
SzlobiG
félisten
Nálam se tud resetelni magától, mindig manuálisan kell, itt mondjuk kijön a budget mivolta ennek a lapnak, ugyanis egy drágább típusnál van erre külön általába a hátsó csatiknál kivezetve egy resetelő gomb amit csak meg kell nyomni és kész is.
Nekem nem nyúl a feszhez érdekes.
Más: Végül kiszedtem a hűtőelől a plusz ventit, ahogy sejtettem nem számított semmit, így nem lóg rá a predatorok nyakára.
-
fasyrt
őstag
válasz fudi2002 #9020 üzenetére
Ugy kezdödött a vesszöfutas, hogy a dram calculator altal kiajanlott vddg: 0,95 vddp: 0,9-el stabilan tartottam a 3200-at es semmilyen kesleltetessel nem ment 3600-on stabilan. (1,5v mellett.)
Aztan az msi try it kiprobalva atallitotta vddg: 1,15 vddp: 1,1-re es vigan futott a ram 3600-on.
De a kerdesre valaszolva: most a dram calculator altal kiajanlott max feszültseg mellett csökkentem az idöziteseket, most olyan 72ns-nel jarok.
vddg: 1,075
vddp: 1,1
vram: 1,4
soc: 1,1
16-19-19-17-36@DzsannyX: te milyen feszültseget allitottal be milyen sebesseghez?
@Atish19: amikor van kezi ram beallitas akkor össze tud akadni a sajat probalkozasaval. BIOS reset utan nekem jol müködött, minden mas AUTO-n.
[ Szerkesztve ]
-
Krisz0418
őstag
Ahogy olvasom teljesen mindegy milyen hűtőt teszek egy 3600ra így lemondtam egy cm ml240l aio hutesrol, de hogy megse maradjon a gyári ezért egy fera 3, freezer 33 esport menne rá. Gyarival, gyári pasztaval 76-81fok max a játékok alatt.
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
fanti
addikt
Kedves Alpi!
Köszönöm szépen az ötletet és a programot!
Éreztem affinitást és kipróbáltam, naná!9-es beállítással!!! (46GB RAM bevonásával)
-3333MHz-es szint, ott aminél BSOD-ozott a Vegas, de 3 órányi Prime95 Blend és penboot MemTest86 14 órás, 4 körös futtatás hibátlan volt
Nos, úgy kivágott kb. 1 perc alatt hibával, mint macskát szarni-3266MHz, ahol már a Vegas is totál stabil volt
Nos, ennél kellett 3-4 perc, de itt is kivágott a fenébe. Voltemelés 1.4-ről 1.45-re, eredmény ugyanaz. Azaz nem a fesz a kevés.-2666MHz
Úgy lefutott mint a pinty, úgyhogy a program jó!!! Már gyanakodtam, hogy a tesztprogival lesz a baj, de neeeeem! Ezen a sebességen ugyanis gyönyörűen lefutott.-3266MHz, és gyorsan elő Usmus kománk Kalkulátora
Időzítések lazítása 16-18-18-18-36 helyett 16-20-20-18-40-re.
Öröm és boldogság!!! Stabilan lefutott!!!Mivel még legalább 20 értéket változtattam a memóriánál a Kalkulátor ajánlása értelmében, ezért nem is biztos, hogy a fő memória késleltetések lazítása miatt vált stabillá.
Memória átvitelben az Aida szerint buktam több mint 10%-ot!
Most itt állok ezzel:Viszont érdekes, hogy ismét lefuttattam a Vegas rendert a tegnapi projekttel, és mindössze 4 másodperccel nőtt a renderidő ilyen majdnem 20 perces volumennél, ami semmi.
Ja, és ugyan mindkét memória kittem ugyanazon gyártó ugyanazon típusa, de az egyiken Hynix, a másikon meg Samsung memóriák vannak!!!
Úgyhogy nem volt egy egyszerű menet, de sikerült!!!Köszönöm szépen Alpi ezt a remek tesztprogramot, kukázom is az össze ilyesmiket, hogy Prime95, meg MemTest86, meg LinX, meg Aida stressz teszt.
-
snecy20
nagyúr
Köszönöm szépen Alpi ezt a remek tesztprogramot, kukázom is az össze ilyesmiket, hogy Prime95, meg MemTest86, meg LinX, meg Aida stressz teszt.
Ne kukázd. Sokszor van olyan is, hogy az instabilitás idle állapotban jön ki, ami aztán ellent mond minden észérvnek, aztán mégis van olyan.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Gomisan
tag
Sziasztok,
az normális, hogy HWINFO-ban az átlaghőmérséklet 61 fok körül van, a max viszont mindig felmegy 74 körülire? Hosszabb játéksession után is. Szóval ezek szerint rövid időkre/pillanatokra megy fel 74-re (mivel az átlag 61 marad), talán töltőképernyők alatt vagy ilyesmi?
-
SzlobiG
félisten
Én ezekről a tesztprogikról már rég letettem, sajnos olyansokszor bebizonyosodott, hogy nem valók semmire, csak pörgetik a villanyórát feleslegesen órákon keresztül.
Számtalanszor futottam bele én is, hogy az említett progik alatt stbailnak tituáltam a cpu-t, de játék alatt kifagyott...
-
cOxeR
Ármester
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok (a konfig igazából kész), jelenleg a 3900X a tervezett, viszont egy ITX házba kerül és ez okoz némi dilemmát hűtés szempontjából. (lap X570-es) Van időm, szóval akár kivárhatom a 3950x forgalmazást is, ez is megfordult a fejemben, lassan csak befut. (persze ha értelmezhető ára lesz)
A kérdés, hogy sajnos csak egy 120mm-es radiátoros vízhűtés fér el a házban, vagy megyek levegős rendszerrel. Mindenfélét olvastam már a neten, de jó lenne valós tapasztalat.
Van ahol simán elgendőnek tartanak 1 db 120mm-es radit, itt visszatekerve meg a 240-est is kevésnek tartják.
Ezért is jött képbe a 3950x, mert arról azt olvasni, hogy ugyan meglepő, de kedvezőbb lesz a hőtermelése.
Valami hasznos javaslat esetleg? (a vegyek nagyobb házat verzión kívül ) -
szasanyi
félisten
CPU függő, hogy milyet fogtál / fogsz ki. Ha visszaolvasol láthatod, hogy több vélemény szerint is szinte mind1 mert nagyon melegszik a rossz hőátadás miatt. A legbiztosabb ha a saját CPU-don kipróbálod, legfeljebb elállsz a vásárlástól ha érdemes azt választani (mondjuk az említett probléma miatt). ITX lévén úgy sem lesz sok alternatíva számodra. Az ARTIC új AIO-ja úgy tűnik jól sikerült - halk és hatékony, plusz hűsíti a VRM-et is ami kis házban különösen jól jöhet -, de sajna 120-sal nem találtam tesztet (és van is elfogadható áron, 10 éves garival [link] ).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.