- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: AMD Ryzen AI CPU-n alapuló okosságok a Minisforum fémjelzésével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- iPad topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Picco
addikt
válasz apollo12 #12043 üzenetére
Szerintem a jelenlegi arkulonbseget figyelembe veve tuti hogy nem eri meg.
2080Ti-od lenne es tul sok penzed akkor talan...
Mod: #12048 es mi is az a bazinagy valtozas a benchmark programok pontszamain kivul?
[ Szerkesztve ]
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
apollo12
veterán
Heló lenne egy Asrock x370 taichi lapom hozzá egy ryzen 7 2700 4.1ghz en, és egy 5700xt hajtok vele, és bf5, division 2, jó párszor el fogy a proci, érdemes lenne le cserélni 3700x vagy 3800x re ?
másik kérdés tuning miatt melyiket érdemes megvenni ?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz RECSKA #12037 üzenetére
Ilyen ez ha tulzottan alulfeszeled.... Mintha azon törnéd a fejed miert nem huz a motor ha elzárod a benzincsapot.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
nagyúr
válasz szente #12034 üzenetére
És itt mennyi pöttyöt dob a CPU-Z ? (single/multi-core) vs.nek dobd be a 8700k-t.
Nálam most 3600X fix 1,4Volt Vore-al 4,35 GHZ all-core+SMT ON.
Itt még csak 80 fokig megy el a CB20 alatt.
Úgy nézem, ezel a CPU-k 4500-4600 MHZ-nél lennének "nagyon erősek", csak hát erre az órajelre nincs esély.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
tusi_
addikt
válasz arnoldito #12030 üzenetére
Enyem is vmi hasonlo volt, oszinten szolva nem volt idom meg melyebben belemenni, de a lenyeg, jogy nem is erdekel. Meg par napig figyelem a tempet, aztan msi ab t kis kapcsolom.
Olyat tol a cpu, hogy nemhiszem hogy barhol is keves lenne az ereje ezzel a vga val a jatekokban.eat, sleep, play, replay
-
bozont
veterán
válasz RECSKA #12029 üzenetére
Vagy nem, úgy látom ez elég lutri, főleg a 3600 esetében. Allcore nálam is 3950MHz-ig ment, olyan játékban ami kevésbé terheli, kevesebb szálat használ megállt 4050MHz-nél. De BfV alatt pl szintúgy 3950MHz. Én jobban jártam az allcore OC-val, ami most 4100MHz. CB20 single core alatt is csak 4170MHz-ig boostolt.
Ja, és B.U.É.K. mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
Aby_2014
aktív tag
Boldog és sikerekben gazdag új évet minden fórumtársnak!
Giga x570-es lappal 3600-os proci mellett PBO -val a max 3947-es all core boost az nem a legjobb eredmény ugye?
Gondolom sokat számít, hogy csak a gyári léghűtés van rajta...
Vajon merjek nagyobb oc-t elérni? Mit próbáljak állítani?
BIOS-ban a szorzót nem engedi pl 42-re állítani el sem indul a gépSoha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
tusi_
addikt
válasz csiga8 #12026 üzenetére
Buek mindenkinek
Jatekok alatt 4325-75 kozott boostol emlekeim szerint, egyszalon akar 4469 ig is frlmegy. Ezt gondolom nemtudja lefixalva. De mind1 is, en defaulton akarom hasznalni. Meg vendegek vannak es nemtudtam tesztelni kiadosan, de a kedvenc jatekom alatt, ami miatt ment az upgrade, megoldodni latszik a problema. Meg tesztelem majd..
[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
Alpi.
addikt
válasz SzlobiG #12017 üzenetére
5000 fölött egy picivel ha jól emlékszem.
Nem sok mindent állítgattam. Mikor először winbe ért az új bios-szal már akkor 4550-re boostolt a 7. mag csak több, mint 5 század volttal magasabb fesz mellett. Szerencsére most nem sérül a boost órajel az offset miatt úgy, mint eddig. Valamire mégis csak való ez az 1.0.0.4 -es verzió ! Eddig nem tudtam változást elérni Pbo állítgatásával. Nem csak ennél a bios-nál, már előtte sem történt semmi.
Ramot lövöm be, feszeket, aztán kiengedem, hadd futkosson !
C6H bios-a elsősorban a hőfokhoz igazít ahogy észrevettem. Különböző Tdp limitek annyira nem szólnak bele. Legalábbis én így vettem észre, de elég nehéz óriási szabályokat felállítani, mert annyi dolog befolyásolja. 5 foktól már teljesen más képet kapni itt-ott órajelek terén, stb.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
tomsolo
addikt
válasz fudi2002 #12022 üzenetére
> Kezdetektől elsőre be tudtam állítani a ventigörbét
semmi köze ennek a ventigörbéhez, több vcore == magasabb hőmérséklet
3 profilt használok:1. 3.6k allcore, vcore peak: 1.125V (ez van a biosban is alapból, a ramok 3.6kra húzva)
2. 4.1k allcore vcore peak: 1.5V (igazából nem használom, mert játékoknál is bőven elég az 1.es)
3. 1.8k allcore, vcore peak 0.85V (filmnézéshez)Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
-
tusi_
addikt
válasz tomsolo #12018 üzenetére
Köszi, de pont azert vettem ezt a cpu-t, hogy alapon hagyva a remek PBO-t hasznaljam.
A 2700 defaulton alig volt lassabb, ha lassabb volt, mint a 4 Ghz-re huzott.
Egyedul a ramokat tettem DOCP-ra, pedig azok is mennek 3466-on, de nekem satbilitas kell.eat, sleep, play, replay
-
Alpi.
addikt
[Elégedett vagyok első blikkre !]
Elboldogul játékok alatt is. Szegény kis 980 Ti nem nagyon lazíthat.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
DeathAdder
veterán
-
veterán
válasz SECTORnooB #11993 üzenetére
3003-as, a BIOS szerint december elejéről származik, de az oldalra csak két napja került ki.
-
fudi2002
veterán
válasz DeathAdder #12010 üzenetére
Ha megvan a számlád, ingyé küldenek lefogatót hozzá.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Lukitomi
aktív tag
válasz DeathAdder #12010 üzenetére
Igen.
-
DeathAdder
veterán
Üdv
Egy jelenleg még Intel foglalaton levő Noctua NH-D14-re akarok venni lefogatót, hogy passzoljon AM4-re.
Látom itt többen vannak NH-D14-el, kérdésem, hogy erre a lefogatóra van szükségem?[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
-
tusi_
addikt
válasz boogie84 #12006 üzenetére
Köszi, megnyugodtam
Biosban ratoltam kicsit a curvere a cpu es a cpu elott levo ventin, linearisabb lett. A masik ket hazventit nemtom allitgatni csak egy kapcsoloval a hazon, de az szvsz rendben van.Nagyon, nagyon elgedett vagyok, iszonyat teljesitmenye van a ryzen 3 nak. Kicsit szkeptikus voltam, hogy dob-e annyit a teljesitmenyen, amit elvarok. Tulteljesitve.
Atlag 30% novekedes jatekokban.
eat, sleep, play, replay
-
boogie84
veterán
3700X + Noctua NH-D15
Windows idle: 35-40
Windows terhelésnél: 45-55 pillanatra megugrik a hőmérséklet
Játékok alatt nálam is 60-70 fok a proci. Mikor mennyire ugrik meg. Inkább 60 körül van.Csinálj egy ventilátor hőprofilt és kész: [link]
És a válasz: ez ilyen.
[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
tusi_
addikt
Köszönöm sracok. A core voltage ugral 0.950 es 1.4xx kozott, ahogy mondjatok.
Ha lemegy 0.9 re akkor akar 35 korul is van, ryzen balanced profilon. Okes, happy vagyok, assetto corsa competizioneban kb 60% os fps novekedesem van 2070 superrel a 2700 hoz kepesteat, sleep, play, replay
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: AMD Ryzen AI CPU-n alapuló okosságok a Minisforum fémjelzésével
- Windows 11
- Háztartási gépek
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...