Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- UHD filmek lejátszása
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Billentyűzetben is elérhető a Raspberry Pi 5
- Projektor topic
- Ráncfelvarrást kapott a SensorPanel a friss AIDA64-ben
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz jokeph #16999 üzenetére
3600 és gyári hűtőjének viszonyáról volt szó, apu az 7nm, de megkockáztatom akár többet eszik igp-vel meghajtva mint egy 3600, de ott van érintkezési felület mag és ihs közt
2700x-et csak a prism miatt vettem volna most, azért nem bánom h inkább 3600-ot vettem ( :
ha lenne némi marketing érzéke az amd-nek, lehetne kapni értelmes amd logós hűtőt, biztos lenne rá kereslet, nekem nagyon bejött a stealthen a fehér amd logo és piros karika körülötte, de a hangja terhelés alatt már kevésbé_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
ricsip
addikt
válasz ricsip #17000 üzenetére
Csak, hogy ontopik is legyek:
Felraktam a legújabb AMD.com-ról leszedhető 2.04.04.111 nevezetű AMD chipset driver pakkot.
Ezután:
Vezérlőpult --> Eszközkezelő --> Rendszereszközök --> Kikeresni: AMD GPIO Controller --> Tulajdonságok --> Driver fül: Driver version 2.2.0.126 driver date: 2020.01.14, azaz a 2020 januári 2.01.15.2138 AMD chipset pakkban is már ez volt. Közte meg volt már egy 2020.03.19 is (=2.03.12.0657).Az aktuális 2.04.04.111 release notes-a is ezt írja:
https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-ryzen-chipset-2-04-04-111
Package Contents
The AMD Ryzen™ Chipset Driver installation package contains various independent drivers designed to support the following Microsoft® Windows® platforms. Operating System support may vary depending on your specific AMD product
Driver Name / Windows 7 / Windows 10
AMD GPIO2 Driver / No / 2.2.0.126Akkor most mi nem frissül? Mitől lenne varázsütésre nagyfogyasztás? Nem inkább eddig volt nagyfogyasztás, és az új GPIO driverrel (ami igazából nincs is?) lett alacsonyfogyasztás? Hülye újságírók, csak a szart kavarják.
[ Szerkesztve ]
-
-
Corsair90
tag
Sziasztok!
Ryzen 3600X cpu esetében, a 4,4 GHz boost órajel mennyire általános, mindegyik példány gond nélkül tudja? Van rá esély elérni a 4,5-4,6 GHz-et?
A PBO-t szoktátok használni? Ha nem, miért? Illetve ennek a funkciónak mik az előnyei, hátrányai?[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Próbálgattam a 3800-as ramot, de sajna nálam nem megy. Azonos beállítások mellett sógornál úgy látszik stabil, így sanszos, hogy neki kicsit jobb IMC jutott.. 1.1-es SOC-cal sem megy, szóval, feladtam.
Véleményem szubjektív...
-
Chaser
legenda
válasz Corsair90 #17003 üzenetére
4.5-4.6 sztem nem. max 1-2 magra felkúszik, all core 4,3-4,4 amit manual elérhetsz még értelmes feszen, pbo-val talán 4,3-ig megy játék alatt
ezt majd a következő gen fogja tudni, de ott már valszeg' defaulton mind_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
GIORGIONE76
őstag
válasz Corsair90 #17003 üzenetére
mivel hülyére teszteltem az enyém, ezért válaszolnék
nálam ez a boostolgatós dolog nem jött be, persze megvoltak a 4.4-es boostok is,
de én mondom nem az igazi,
a fesz- és temp-liftezéstől már majdnem elhánytam magam
szóval próbát tehetsz vele, arra jó lesz a rizsamester is ...de amin én megállapodtam az az allcore 4200, 1.3 fesz, értelmes rpm- és temp-ek
4250-től mintha elvágták volna, 4.3tól meg zabál és szilícium lottó,
4.2 és 4.3 között alig volt pár fps, méregethettem én mindenféle benchel,az eltérő CCX beállítás sem jött be, az meg a stresszteszteket ölte,
4.3/4.1 4.3/4.2 4.25/4.2 ... mindenfélével próbálkoztam,
talán a 4.25/4.2 volt stabil, de az meg minek ha jó az ac4.2https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
Chaser
legenda
válasz GIORGIONE76 #17006 üzenetére
"4.2 és 4.3 között alig volt pár fps, méregethettem én mindenféle benchel,"
mérhetik a brit tudósok is, %-osan konvergál a zerohpz 4200-ről 4300-re ugrás
ac origins miatt felraktam all core 4,2-re az enyémet, de smt off, 3,6-on már bezizgett
bár gbors megállapította h olyan incsen' és fantáziálok, mert 4 mag mindenre is elég ( : 60 fps-t nem tudta hozni stabilan, de az 1600af@4gh smt-vel sem, miközben a vga igen
viszont 4-4,1-4,2 után már kb mindegy, érdemi előrelépés nem lesz
gyakorlatilag kimaxolva jönnek ezek néhány esettől eltekintve, ez nem azintel', hogy rá kelljen költeni lapra meg hűtőre még a cpu árát legalább ha valaki meg is akarja zargatni még a k-s cpu-t_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Corsair90
tag
válasz GIORGIONE76 #17008 üzenetére
Neked mekkora fesz kellett a 4,4 GHz-hez? Illetve maximum meddig mehet fel a hőfok ennél a cpu-nál?
-
GIORGIONE76
őstag
válasz GIORGIONE76 #17011 üzenetére
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
Corsair90
tag
válasz GIORGIONE76 #17012 üzenetére
Köszi, jó támpont, majd kiderül ha meglesz a konfig. 1000 éve nem volt AMD-m már, semmi tapasztalatom vele.
Van itthon Kraken X62 és egy jobb féle Noctuám is, illetve egy Corsair H60.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz snecy20 #17016 üzenetére
1:1, UCLK, FCLK is 1900.
1933-at is próbáltam, de ott már megáll.. Bár lehet, hogy csak a ram kotlik meg, sajnos ezt nem tudom.
Érdekes, hogyha 4300 a proci, akkor már nem megy a 3800, és kicsit lassabb is..
LLC ugye nincs, ez 1.2V körüli értéket jelent terhelve.
GIORGIONE76: Azért nem, amikor odalöki, akkor elmegy szépen 85 fokig, de játékok alatt 50 fok körül megáll.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
edari
őstag
válasz SECTORnooB #17020 üzenetére
Nekem Asus p5q-pro lapom volt, imádtam. Meg is bántam amikor lecseréltem hogy kipróbáljam a phenom II-t.
-
Steven
addikt
AMD Ryzen 3 3300X/AMD Ryzen 3 3100 /AMD B550 Chipset
Kíváncsi vagyok mit tudnak kis Ryzenek 18mb cache no meg 4,3 boost
6700k/7700k ellenében szívesen meg nézném.Elvileg május elején lesz róla teszt ...
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
Steven
addikt
válasz SECTORnooB #17024 üzenetére
PCI-E 4.0 -n kívül semmivel nem nyújt többet ,szerény véleményem szerint ez azoknak érdekes akik eddig nem váltottak.
(pl inteles haverom lapot várja meg a 4. gent)Akinek meg x470-e van vagy bármilyen más lapja annak max cpu-t érdemes upgradelni max a 4. szériára amúgy lapot szerintem baromira nem érdemes cserélni.
B550 es lapnál rohadt mód kíváncsi vagyok az árazásra ... tuti baromi drága lesz
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz MiklosSaS #16984 üzenetére
megvarom az x570 pc-matet. B350 -bol olyat akartam, de vettem Baltat, ami most is megvan ( igazabol nembantam meg ), dolgozom vele, de kesobb csak kivancsisagbol keritettem egy PC-Mate -t, ami ugyanaz a pcb; 99% -ban ugyanaz a bios, nem voros ledje van, hanem feher, picit masok a hutobordak, es megis.
egyszeruen JOBB.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
SECTORnooB
addikt
válasz Steven #17025 üzenetére
A memória tuning miatt váltanék, sajnos ez a lap (X470 Prime Pro) nem igazán szereti a kitem. 5216-os BIOS-t használok a CL19-es SniperX-em itt megy CL16-on,de fiatalabb verziókon a CL18 is már felejtő... ami "probléma" B450-es Csatabárdban ua 3600-al ment CL16-on és Intel mellett is az első 10p játék utánig CL14-et is megette... ebből következtetem le,hogy érdemes rápróbálni egy B550-re ha meg nem megy jobban akkor legalább a kábel erdőt felszámolom.
-
Steven
addikt
válasz SECTORnooB #17028 üzenetére
Szerintem 70 ns alatt/körül és 50 ezer olvasás felett már tök mindegy... többet gyorsul a gép az új cpu-tol majd mint a lap cserétől ...sőt sejtésem szerint kb semmit nem nyernél vele ,viszont egy rakat pénz.
Én nekem 32gb van 3600mhz 16-21-21-40 ,ennél biztos nem szarabb a tied.
Nem hiszem hogy ez az fps sokkal több lenne gyorsabb rammal.
Én max 4. genes cpu ra cserélek0, tuti a mem vezérlőn is javítottak.
No meg várom az új radeon szériát ,vega64 et az 5700xt re nem érdemes cserélni.UI: amúgy tuti itt valaki kölcsön adja a ramját ,ha megkéred és kimérheted ,hogy mennyit nyernél vele .
no meg ha ki cseréled egy új B550 re ,ami ugye friss biossal jön ki ,az sem lesz garancia arra hogy jobban megy majd a ramod.
[ Szerkesztve ]
-
devast
addikt
A windows-os scheduler-ről meg a preferred core-ról meg annyit, hogy ha a 2. ccx-em 25mhz-el feljebb rakom, egyszálas load-nál ugyanúgy core0-át és 1-et használja
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz devast #17035 üzenetére
Visszavett 3700MHz környékén 1.1V körül, nagyjából. Ha az alapról beszélünk..
Amikor kitoltam a PBO-t, akkor 4.1-en 1.35V körül. De, akkor jobban fűtött, mint ez.
Így, 3DMark alatt ~10%-kal volt gyengébb, mint allcore OC-ban.. Ergo, én elengedtem a PBO-t, mert azon kívül, hogy 1 szálban jobb eredményt hoz, csak látom a magasabb órajelet, de a legtöbb helyen, még játékban is gyengébb eredmény van..
Persze, 5-10%-ról beszélgetünk..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Chaser
legenda
válasz hackeeeee #17036 üzenetére
én is erre jutottam, meg se néztem mit menne a 3600 pbo-val, szép hogy feltol 1-2 magot jobban, csak nem vagyok vele előrébb, manual all core megy 1,3v alatt 4,2-n, 4g-n meg 1,22v körül, tejesen' jó
majd a következő gen jobbat gurít, ennyi feszen rágurol még 2-300mhz és eleve jobb ipc-vel már kvázi kánaán ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
vtomi2
őstag
válasz Bjørgersson #17038 üzenetére
Akkor: Igen ilyen melegen mennek, nem kell vele foglalkozni, és dram calculatorral lődd be a ramokat legalább 3600-ra. aztán jöhetsz bf-ezni
-
vtomi2
őstag
válasz Bjørgersson #17041 üzenetére
3600 + 2fps
edari : ha magának lövi be, akkor nem kell xmp (úgyis felülírja)
-
Bjørgersson
félisten
válasz vtomi2 #17043 üzenetére
Szerintem elég lesz nekem XMP-vel a gyári 3200 MHz, a procit sem tervezem tuningolni, beérem a 4,2 GHz-es gyári boosttal.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
vtomi2
őstag
válasz Bjørgersson #17044 üzenetére
4GHz SMT off + 16 giga 3600cl16
-
Csaber
senior tag
válasz Bjørgersson #17044 üzenetére
Nézd meg melyik biossal jön , az enyém nem túl rég a legelsővel jött , ment a gép vele csak nem volt az igazi a következővel egész korrekt...
-
zol71
tag
Űdv. Lenne 1 kérdésem a szakikhoz:Egy Asus Rog Stix lapnál vásárláskor nem volt bios frissítés megy bent a Ryzen 5 3600-os proci és ha igen akkor a frissítés már megy itthon is?
-
Giii
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom volt-e de a X570 Tuf Gaming-hez jött egy új BIOS.
Bele tették a BCLK-t és a SPread Spectrum is be került.
Azt mondtam nem cserélek BIOS-t De úgy néz ki lecserélem. Kiváncsi vagyok ,hogy 100-as BCLK-val meddig megy el vagy egyáltalán működik-e jól. ( Az én BLCK-m 99,8,nyílván ebből le lehet vonni azt,hogy 20 Mhz stb.... )
Omli85-nek láttam ilyen van. Ha esetleg valaki fel tette,akkor elnézéseteket kérem.https://www.asus.com/hu/Motherboards/TUF-GAMING-X570-PLUS/HelpDesk_Download/
[ Szerkesztve ]
AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Politika
- Ukrajnai háború
- Ingyenes az Epic Store-ban a The Lord of the Rings: Return to Moria
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen videókártyát?
- Linux kezdőknek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- LEGO klub
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 7950X 4.50GHz (64M Cache, Up to 5.7 GHz)16-Cores AM5 Processzor! BeszámítOK
- Eladó 9800x3d új, 3 év garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Intel Core i5 13600KF / i7 12700KF / 12700K processzorok 2 év garancia 27% áfa
- ÚJ, 3év Gar AMD Ryzen 7 7800X3D 4.20GHz (96MB Cache, up to 5.0GHz) CPU! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 9 7900X3D / AMD Ryzen 7 7800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest