Hirdetés
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Milyen processzort vegyek?
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
A nagyobb gyári TDC/EDC/PPT és cTDP értékek, amik bár biosban felulirhatoak de alapon problemamentesebb így.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
FatCutter
tag
válasz Malibutomi #7150 üzenetére
Valami szavahihető konfigot azért be lehetne írni...
MSI lapoknál van rá azonnali, kézenfekvő és érthető megoldás.
-
SECTORnooB
addikt
válasz Malibutomi #7150 üzenetére
Milyen lap?
-
ScomComputer
veterán
Erre senki?
Szóval ti sem tudjátok,hogyan kell belőni ill. kilőni a limitet manual oc alatt.... -
Malibutomi
nagyúr
válasz SECTORnooB #7153 üzenetére
x570 Aorus Elite
Bios frissites ota elhasal a tesztben, meg neha random is ha csak be van toltve az XMP, most levettem 3000-re es jo
De mar uton van a Ballistix 32GB kit, kivancsi leszek azzal mit mutat
[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
válasz Malibutomi #7155 üzenetére
Melyik bios van fenn?
5D..... [link]
Most látom kijött a pro-hoz is a 6c... -
Malibutomi
nagyúr
válasz ScomComputer #7156 üzenetére
A hivatalos nem beta-t raktam fel az F5b
-
ScomComputer
veterán
válasz Malibutomi #7157 üzenetére
Nyugodtan felrakhatod a beta-t is én is használom a pro-n, nagyon sok mindent javít...
-
syler123
veterán
MSI B450 Tomahawk tulajok próbálták már a 7C02v1C Bios-t?
- Update AMD ComboPI1.0.0.3abba
Ez már ugye az abba bios, nekem valami elég régi van. Merjem frissíteni? Ha igen, biosból, vagy usb-ről? Nekem mondjuk ment elsőre a frissítés amikor megvettem a lapot, proci nélkül, remélem most sem lesz gond. -
Archttila
veterán
Mit írtatok, melyik 3600-as ram a legjobb választás a Ryzen-hez? Konkrét típust linkeljetek már pls (40k a keret)
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
arnoldito
senior tag
válasz SECTORnooB #7161 üzenetére
A CL18 indul 42-43tól, a CL16 Neo 47-től.
sati: ez? De még ennek sem CL18 végig az időzítés, hanem CL18-22-22-42!
[link][ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Egyeni velemeny, de nem vennek 40-ert 3600as 16GB kitet ha 50-ert vannak 3200-as 32GB-osak.
Akkor vagy 16GB 3200, vagy 32GB 3200. Szvsz nem eri meg a 3600 a felarat. Foleg hogy a Crusial Micron E-die nagy valoszinuseggel felhuzhato 3600-ra
-
veterán
Valaki linkeljen már legyen szíves egy olyat 2*16-os szettet, amit biztosan szeret az ASUS B450-F Gaming. A QVL lista ezeréves, semmire sem megyek vele. Legalább 3200-as legyen, más nem kell, méret nem számít fizikailag, AIO van mellette.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Igaz nem asus b450-f, hanem b450-e lapom volt, de ez a kit nekem 3400-on ment benne, úgy hogy xmp-t beraktam és csak a mhz-t raktam 3400-ra. [link] Nem volt a qvl listámban, viszont emiatt mertem megvenni, mert ez benne volt [link] . Ez utóbbi neked is benne van a listádban. Az rgb-s Hynix cjr ram, ami nálam van legalábbis.
-
addikt
válasz Create. #7165 üzenetére
Ja és mi van akkor, ha a procid mem vezérlője miatt nem megy a mostani se 3200-on? Akkor vehetsz bármit, ha az a gyenge pont.
arra viszont kíváncsi leszek, hogy az asrock x570 steel legend-ben menni fog-e, annak a qvl listájában nagyon kevés ram van és egyik fentebb írt sincs benne.
[ Szerkesztve ]
-
arnoldito
senior tag
válasz ScomComputer #7167 üzenetére
BFV nincs véletlen? Ott hogyan muzsikál?
-
veterán
válasz Create. #7165 üzenetére
Köszi! Az nekem is eszembe jutott egyébként, hogy a CPU is befolyásoló tényező, csak hát a jelenlegi szettem (3000/CL15) az előző lapomban még 1600X mellett ment 3000-et, majd csak 2666-ot, aztán végül 2800-at. Ahány UEFI, annyi érték. Ugyanez a szett most az első két UEFI-vel 3000/CL16 kombóban ment XMP-t aktiválva, tesztek szerint hiba nélkül, azóta viszont mindegy, mit teszek, az utóbbi 3 UEFI csak 2133-on hajtja. Szóval, szoftveres problémáról van itt szó, szerintem, nem a memóriavezérlő a szűk keresztmetszet.
-
addikt
Én rá raktam mindig alegfrissebb biost kb amikor megjelent és mindben ugyanúgy vitte is a 3400-at. A soc-ot nem piszkálgattam, nekem 1.187-et adott a lap neki. Nem lehet, hogy túl kevés a soc fesz? Az abb biosig volt használva a lap, utána papírnehezék lett a lapomból.
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
válasz Malibutomi #7163 üzenetére
Átgondoltam és inkább nem kell
Jelenleg 2x8GB 3333cl16 (15) hyperX Predator van benne, (Hynix CJR C-die) viszont ez nem szerepel a QVL listában és a 2501 utáni BIOS verziókkal nem mindig megy a hideg illetve meleg indítás. (AGESA 1.0.0.7-ig nincs ilyen gond)Attól félek, hogy hiába cserélem QVL listás kit-re simán rám szopat az ASUS és akkor feleslegesen kidobott pénz lesz az ablakon...
A végén még az lesz, hogy visszapasszintom a 2501-es BIOS-t amin tökéletesen működik minden, végtére is All core OC van belőve, és ugye akkor kapnék még mellég egy jóképű PCI-e 4.0-át is ajándékba[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
veterán
válasz Archttila #7174 üzenetére
Igen, mert javulást nem látok. Egy dolog miatt nem léptem meg eddig, mert igazolni akarom magamnak, hogy a vízpumpa kezelés is hibás ASUS oldalról. Egyre ritkábbak a leállások, de tökéletes még nem volt. Ha ennél a verziónál is előjön, akkor visszateszem a 2501-et, a vizet átkötöm fixre, az ASUS-t meg egy időre leírom...
Lehet, el kellene adnom a 4*8, LPX-et, és bukóval, de venni 2*16-os NEO Z-t. Ha nem indul el azzal sem, maximum elállok a vásárlástól.
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
"venni 2*16-os NEO Z-t. Ha nem indul el azzal sem, maximum elállok a vásárlástól"
Ez nekem is eszembe jutott, de a minap olyan szinten költekeztem ki magam, hogy jajajj... így most maximum csak tapasztalatokra tudok építkezni
Az a furcsa, hogy hiába írják le sokan a problémát (Reddit etc.) egyszerűen hivtalos érdemi megoldás/válasz egyik esetben sincs.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Archttila #7176 üzenetére
Hát, nekem sem jön jól egy ilyen beruházás, de közben meg idegesít, hogy nem natív órajelen mennek a ramok, és én úgy érzem, ez a rendszer reszponzivitásában is tetten érhető. Mindenesetre, nem értem, hogy lehet az, hogy a fejlesztett UEFI rosszabbul teljesít, most már sokadjára, mint az alap, amivel megérkezett a 3 ezres sorozat támogatása.
-
arnoldito
senior tag
válasz ScomComputer #7177 üzenetére
Csak kíváncsi lettem volna, mert nekem az új bios All Core-ra +25/50 mhz-t dobott. Egy magra meg hozza a 4400mhz-t a 3600X. A lapom egy X370 Asus CH6 Extreme.
[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
válasz arnoldito #7179 üzenetére
Nálam az Asus új ABBA verzóval átlag 4.225 és 4.275Ghz között ugrált BFV-ben (sima 3600 PBO-val) PBO nélkül 4.2Ghz végig.
Csak ugye (nálam legalábbis egy határ szar minden tekintetben) így visszakerült az 5216-os verzió. Jelenleg 4.125 és 4.2Ghz között ugrál BFV-ben.[ Szerkesztve ]
-
arnoldito
senior tag
válasz SECTORnooB #7181 üzenetére
Köszi! Szinte ugyan annyira boostól, akkor bfv-ben az új biossal nekem is full default beállítások mellett, 4250-4275mhz, nagy ritkán 4300, hőfokban meg 61-62.
-
vitaro
senior tag
Sziasztok!
Van egy bosszantó problémám, remélem megfelelő topicba írok, első nekifutásra ezt találtam a leglogikusabbnak. Egy hete csatlakoztam a Ryzen birtokosok táborába, lecseréltem a régi i5-ös procimat egy 3700X-re. A régi gépből csak a videókártya került át, egy GTX970. Minden szép és jó, egész addig, míg el nem indítok egy játékot. 15-20 percig simán fut, aztán egyszer csak a monitor elveszti a jelet, hangok alapján meg még a játék is elhal, az utolsó pár másodpercnyi hang ismétlődik folyamatosan. Újraindításon kívül nem tudok mit tenni.
Neten találtam ehhez hasonló eseteket, négy éve voltak ilyen problémák pont a 970-es nvidiákkal, de az enyémnek semmi baja nem volt az előző rendszerben. Persze 100%-ig nem lehet kizárni, de furcsa lenne az időzítés.
Minden driver a legfrissebb, értelemszerűen a Windows is egy hetes csak, frissítettem BIOS-t is (Tomahawk Max - v30-as volt rajta alapból, most a v341 béta).
Mi lehet a gond?
The Arcana is the means by which all is revealed.
-
Floyd80
addikt
válasz SECTORnooB #7181 üzenetére
Itt csak messziről nézi a 4.2-őt az ABBÁ-s Bios. BFV-ben PBO-val 4175-4125, nélküle 4075-4125 között. Alaplap vagy a 2600-osnál tapasztalt gyengébb eresztés?
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
vitaro
senior tag
válasz Create. #7186 üzenetére
Esemény 41, Kernel-Power
A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.De ezek között nem szerepel a tegnapi eset, akkor nem újraindítottam, hanem kikapcsoltam a gépet.
@fudi2002: ez az
The Arcana is the means by which all is revealed.
-
snecy20
nagyúr
Úgy néz ki hogy a legfrissebb Agesa / MSI Bios elhozta X570 alá a stabil 1900-as FCLK-t. Eddig nagyjából dél óta nem volt sem hang-beakadás, sem játékok alatti stutter, más kérdés hogy ez csak a user lelkének felmelegítésére jó, mert legfeljebb CPU-limites helyzeteknél (720p / 1080p low) számít egy keveset.
[ Szerkesztve ]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Scarletiel
senior tag
válasz snecy20 #7191 üzenetére
Szia,
Bocsi de neked is volt hasonló gondod akkor mint nekem? Mármint, hogy játék alatt olykor olykor beakadt a hang 1 másodpercre kb meg a kép is beszaggatott vele egy időben, majd minden gond nélkül ment is tovább?
Mert nekem most ezt csinálja a legfrissebb biossal is, úgy hogy csak az xmp van engedélyezve minden mást gyárin hagytam. Ha nálad is ez volt, mit állítottál még, hogy elmúljon?
Köszi előre is!!
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
snecy20
nagyúr
válasz Scarletiel #7193 üzenetére
Függ egyénként az adott CPU-tól is, 3600/1800-ig lehet legtöbb esetben szikronban járatni a RAM-ot és az Infinity Fabric-ot... egyébként alapvetően az SOC feszültséget kell emelni hozzá.
Amúgy igen, ugyanaz volt a jelenség nálam is, mint nálad.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Scarletiel
senior tag
válasz snecy20 #7194 üzenetére
Nálam a ram az 3200Mhz-en megy mert annyit bír gyárilag XMP alatt. A ryzen balanced power plan is le lett szedve meg a chipset driver is. Nem tudom még mit kellene tennem, de nem akarom, hogy tönkre menjen bármi is, olyan érzést kelt bennem mintha valami túl nagy feszt kapna. 1,375-ön van alapjáraton a dram. 1,350-1,410 között megy játék alatt a cpu vcore. De ez gyárilag van így engedve.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Floyd80
addikt
válasz Scarletiel #7193 üzenetére
Még 2600x alatt volt ugyanilyen jelenség, Metro Exodusban pl., de F12018-ban még élvezetesebb volt, elvileg utorrent háttérben csinálhat ilyet, nálam legalábbis ez akkor megoldotta. De az is lehet, hogy VGA driver volt, pl. energiagazdálkodásban lehet, hogy visszavehet, ha geforce-od van. Loggolni kellene, hogy a szaggatásnál mennyi az órajel.
RTX 2060 topicból: "A GPU-Z logjában az látszik, hogy 96-97%-on a GPU, egy mp-re leugrik pl. 65-re (Addig össze is "töröd" a kocsit), majd vissza 97-re."
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Scarletiel
senior tag
válasz Floyd80 #7197 üzenetére
Megpróbálom figyelni, de ha jól rémlik le se esik egyik órajel sem, csak a hang akad be meg a kép fagy meg egy másodpercre, de mire észbe kapok már megy is tovább ugyanúgy. Torrent nem megy a háttérben csak a chrome, az is kb 4 lappal, meg a HWinfo.
Gforce driver van fent de csak a driver a 436.30-as. Ráadásul friss Windows-os telepítés ugye, az új holmik miatt.Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Archttila
veterán
ASUS cold boot problémára a megoldás (most kaptam Redditen még nem próbáltam)
I found I got it working with
MemCadBusClkDrvStren
at 20ohms and ProcODT at 60ohms or 53.3ohms.
This got rid of cold boot errors on the latest BIOS.Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- AMD Ryzen 5 1600 BOX gyári hűtővel, dobozában
- Intel Xeon cpu: E5-2630v3, 2667v3, 2630v4, 2640v4, 2650v4, 2680v4, tobb db
- Intel I7 7700K
- G - i3 processzorok - S1155 - 6 hónap garancia - számla - több darab
- Intel Core i7-6700 / i5-7500 / i5-6600 / i5-6500 / i3-6100 / Xeon V5 / garancia / számla / több db
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest