Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amazon Fire TV stick/box
- Fürge képfrissítéssel jön az AOC 1440p-s okosmonitora
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- 3D nyomtatás
- Profildömpinget hozott az új GeForce driver
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SECTORnooB
addikt
Kíváncsi vagyok,hogy megtudják e majd oldani új BIOS-okkal a boost "gondokat".
Valaki már kapott "új" verziót a lapjához?
Igaz szeptember 10.e van megjelölve mint első dátum,de sajnálattal konstatálom,hogy július vége óta az Asus egy darab optimalizált BIOS verziót nem volt képes feltölteni.... -
Kvg
senior tag
válasz SECTORnooB #6060 üzenetére
Meg fogják oldani nyugi, de még egy fél évig béta tesztelők leszünk.
-
addikt
Nekem ezek a biosok jöttek asus rog strix b450-e gaming-hez. Vagy nem ilyenre gondoltál? Bár nekem nincs zen2-őm.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ha a Giga ad ki újat 10,-én, kipróbálom, rááldozom a Main BIOS-t.
Addig is a BCKUP BIOS-on jól funkciónál az F40-es cucc, AGESA 1.0.0.2.
És Boost-ol is rendesen.
(#6065) Yany :
Görgess feljebb.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Yany
addikt
Végre egy értelmes anyag a boost témában: [link]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Yany
addikt
Miből gondoljátok, hogy bárki is kiad új BIOS-t 10-én?
10-ét mindössze az AMD említette, hogy konkrétabb infóval jönnek, addig egyeztetnek a lapgyártókkal.Senki nem ígért BIOS-okat 10-ére. Vagy van erről valami info, amiről lemaradtam volna?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz SECTORnooB #6066 üzenetére
Nálam F41 (1.0.0.3. AB) és F42a-val (1.0.0.3. ABB) problémás volt, beállt 4250-4275 magasságába, de ez hagyján, jobban zavart, hogy nem volt meg az alvó mód a WIN-ben, és a CPU C-STATE-k sem működtek...
F40-re visszaflashalve a BCKUP_BIOS-t, ezek a gondok megszüntek.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
addikt
válasz SECTORnooB #6066 üzenetére
Aha én azt augusztus 12-én kaptam, amit te július végén. Érdekes, hogy az ABB nekem már kint van, neked meg még nincs. De biztos kijön akkor hamarosan neked is. Vagyis reméljük.
-
veterán
Feszegetem ezt a ram témát, nem igazán hagy nyugodni, hogy 33eFt-ért simán tud az ember venni samsung B-diet De nem ez a lényeg!
Szerintetek PubG-be melyik tol többet? Érdekes dologra lettem figyelmes! Nemsoká kifejtem! Addig is, itt a kép!
Szerk : Proci mindkét esetben ugyanannyin ment. fck turbo Tehát játék alatt 4100MHz
[ Szerkesztve ]
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
veterán
válasz fudi2002 #6071 üzenetére
Bizony, ez még mindig E-DIE...
Azért nem olyan szar az a 3600C14@1.45V. Nem hittem volna...
A történet : Sajna az X570-em hangbugos, 1900-as IF-nél előjön vagy 10 perc után, vagy 4 óra után a recsegés. 1.05V SOC fesz mellett szinte azonnal, 1.15V-nál csak később... De előjön. Le kell jönnöm kisebb órajelre. Ami automatikusan szorosabb időzítést jelent
snecy20 : Igen. De nem szabad elfelejteni, hogy órajel csökkenés mellett bizony IF csökkenés is van. Mégis a gyengébb eredmények ellenére játék alatt jobb a 3600c14
weri : nem 3FPS az... Nagyon nem...
Megcsinálom a diagrammokat, és tolom is...
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
-
weri
senior tag
Akkor mennyi ? Mert hogy 1 tesztben nem latok orbitalis fps kulombsegeket (konkretan semmit) az is biztos. 2000-es prociknal meg volt jelentossege de 3000-esek mar nem erzekenyek erre es elobbi is 3200-ig volt lenyeges elorelepes.
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
Yany
addikt
Hova?
Már tényleg beletoltam nehány percet a keresésbe, de sehol nem látok érkező BIOS-okról információt, csak Sector és te emlegetitek. Az AMD csak a közösség tájékoztatását ígérte 10-ére. Gyártóktól sem láttam bejelentéseket az ügy kapcsán, szóval tényleg nem látok semmilyen forrást sem, ami 10-én érkező BIOS-okra utalna...
-
fudi2002
veterán
Komolyan örülök, hogy a Tomahawk MAX-nál maradtam...
Amúgy poénból gyors ránéztem, 1,45-el nekem is megyen 3600cl14-19-14-14-34. Mivel nagy előrelépést viszont nem tapasztaltam a 15-ös értékekhez képest, ezért marad az 1.4v-os beállítás.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Martin2004
tag
A Reddit-ről idézek:
"Quick clarification here, update will be supplied to BIOS vendors on September 10th. How fast your vendor gets this to consumers is another question."
Máshol pedig ezt írják:
"Latest tweet from professional author DRAM calculator for Ryzen and C++ developer 1usmus made the best highlights for Ryzen 9 3950X arrival and SMU FW 46.44.00 enhanced BIOS fix to improve boost clock frequency for entire Ryzen 3000 series lineup."
10-én tehát az új firmware-t adják ki, amelyet az új biosok fognak tartalmazni. (És csak ezután jön a 3950x.)
[ Szerkesztve ]
Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem, hogy ki mennyire tudja azt használni.
-
Yany
addikt
válasz Martin2004 #6082 üzenetére
Pontosan. Vagyis az, hogy BIOS jön 10-én, sehol nem hangzott el sem ígéret, sem pletyka formájában, csak a fórumon a szokásos pontatlan fordításból/értelmezésből adódó pletykák kelnek megint életre.
Köszi amúgy az anyagokat, itt egy link az utóbbi témában, ez még tisztázhat pár dolgot a fejekben: [link]
[ Szerkesztve ]
-
HdRew
őstag
Sziasztok!
Tomahawk MAX lapba milyen RAM-ot ajánlanátok?
Köszi előre is a segítséget.
-
mozso
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
ooooobi
senior tag
Sziasztok, ha nincs tervben semmi tuning, akkor milyen lap,ram ajánlott ami a legköltséghatékonyabb 3900x alá?
Ami adott a konfigba, MSI GTX 1080, be quiet! Pure Power 10 CM 700WJó lenne ha nem kéne szívni összerakás után, és simán menne a rendszer. Most olvasgatom itt a fórumkálváriákat és eléggé elriasz a dolog.
https://steamcommunity.com/id/ooooobi/
-
Yany
addikt
válasz ooooobi #6087 üzenetére
Ha hosszú távra tervezel, de mégis költséghatékonyan akarod megoldani (bár ez a 3900X-nél kb. elbukott, egy 3700X-re ezt azért könnyebb ráfogni),akkor Asus X570 TUF az ajénott alja, vagy GB X570 Elite. Ha rövidebb távra (pl. nem gyúrsz a PCIe 4.0-ra, sok USB3-asra, stb), akkor van itt néhány tagnak régebbi lapja, majd jelentkezik, aki 3900X-et tett a bele és problémamentes a konfig. RAM-ból CL14 vagy CL16-os 3200-as kitet keress. Főlötte gyorsan drágul és alig hoz, alatta meg alig olcsóbb és mérhetően lassabbak. (no meg 3900X alá azért nem 2400-as modulokat "illik" tenni)
szerk.: mondjuk én a 4xx-es chipsettel is csak a Gaming 7-es Gigát venném, nekem az az egyetlen szimpi abból a generációból, de kisebb CPU-khoz vannak még jó lapok, mint a Tomahawk, vagy a Mortar (MAX).
[ Szerkesztve ]
-
ooooobi
senior tag
Mindenképp hosszútávra, csak felnéztem árlistákra és látok ilyen 350-400+eurós lapokat is amit már sokallok és nem tudom egyáltalán mi kell egy tuning nélküli futáshoz, utoljára 2011ben raktam össze a 2600k-s konfigom ami azért nem ma volt, innen is látszik, nem sürün cserélgetem a konfigom.
(#6088) SECTORnooB: Hogy a frissen összerakott gépek nem indulnak, ilyenek. Bár csak felületesen néztem eddig, lehet ezek mind tuningos problémák voltak.
[ Szerkesztve ]
https://steamcommunity.com/id/ooooobi/
-
Yany
addikt
válasz ooooobi #6090 üzenetére
Nem indulások leginkább régebbi lapokkal es/vagy dram tuningok esetén voltak. Nekem pl. Random reseteim voltak full alapbeállításon, de fclk csökkentéssel megszűnt. Pedig ez egy 400 eurós lap. Ha nincs tuning, akkor nem kell neked jobb az említett lapoknál, azok is csak azért, mert elég combos cput raksz bele. Ha pedig nem kell a pcie 4.0 tempója, mindenképp egy top x470es lapot vennék (ld. Gaming 7), mert passziv hűtésű.
-
nagyúr
válasz snecy20 #6094 üzenetére
Valahogy úgy. És sokak nem is játszanak vele ennyit, többek között jómagam sem. Igazából, nem érzem azt a hatalmas difit a RyZen 5 3600X 72ns-ja (3200 CL16-DC), az E5-1650v2 72 ns-ja (1866 CL13-QC), az X5677 54ns-ja (1744 CL11-TC), az i5-7600k 55ns-ja (3200 CL16-DC) és az i3-7350k 58ns-ja (3000 CL15-DC) között.
-
Pro!Petya
addikt
válasz snecy20 #6094 üzenetére
Jó az okés , de sokaknál még 3600CL14-nél is 70vagy efölött dob..
(#6095) arnoldito
Pedig a vddg/procodt/cadbus értékeket is annyi idő kitesztelni mint egy új timing-ot.
(jó nem mondom macera meg minden, de ha egyszer kész van utána már nem kell többet baxogatni )(#6096) jokeph
Persze olyan hatalmas difi nincs ,de pont feljebb dobta be RECSKA hogy mennyit hozhat a jobb latency. (ha csak a ram+cpu+vga /gpu/vram tuningnál -nál a sok kicsi összeadódik az már sztem nem annyira elhanyagolható!) Persze ha ennek az egésznek csak a töredékének a hozadékát nézzük akkor jelentéktelennek tűnhet.
-
veterán
válasz Pro!Petya #6093 üzenetére
ne kerdezd, ugyanazon beallitasok es subtiming mellett b450 66ns, x570 71 XD
szerintem az x570 biosa nem olyan kiforrott, mint a b450es...
ott az mbist mukodok, az x570esemnel meg nem. mindegy hogy on v. off...
samu b-die nalam is 65 korul hoz...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed